Gość: ZNIESMACZONY Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.58.* 29.05.09, 21:53 niezłe jaja ostatnio Szkapa i Papa latają jak osrani , coś ich gryzie ale szkoda ze szefo firmy nie widzi jakich cieci pozatrudniał do dowodzenia taka firmą , kiedyś najlepszą w Rzeszowie a teraz ? wystarczy popytać starych klientów , instalatorów , wszyscy twierdza że mało kto ma tam pojęcie o kierowaniu taka firmą to juz nie to samo RCMB co przed kilku laty , niedługo całkiem zniknie z mapy szanowanych firm rzeszowa , szkoda tylko tych ludzi , którzy codziennie przeżywają stres , ze znów któremuś coś odbije. Byłem wczoraj w tym sklepie i pierwszy raz słyszałem jak przełożony Szkapa krzyczał na pracownika i używał słów powszechnie uważanych za przekleństwa , gyby mi to ktoś opowiadał , to na pewno bym nie uwierzył , ale na pytanie skierowane do pracownika : czy On tak zawsze ?usłyszałem odpowiedź że Ten i nie tylko , Synek Papy też bluzga ludzi na czym świat stoi , to jakieś chore , to jest po prostu MOBBING PS; do właściciela tego bałaganu - niech Pan się przygladnie kogo Pan zatrudnia do kierowania firma i ludźmi , oni po prostu przynoszą wstyd i firmie i właścielom firmy swoim hamskim zachowaniem , pracownicy opowiadaja swoim znajomym jak sa traktowani w RCMB a opinia idzie w świat niech Pan zejdzie do ludzi na dół i zapyta ich wprost , jak są traktowani przez wysokich przełozonych , to będzie miał Pan jasność pozdrawiam ZNIESMACZONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.09, 15:55 słyszałem że majster rcmb jest na sprzedaż czy to prawda, kupię za 1zł za każdy oddział , a ile ich mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:53 panowie Szkapa i Papa to kto ? jaśniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik jeszcze Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.208.dsl.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 12:31 No i zaczeło sie zwalniaja za nie podpisanie weksli in blanco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik jeszcze Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.208.dsl.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 14:13 Moze ktos by zaintresowal sie metodami jakie tam sa stosowane w stosunku do tych pracowników co zarabiaja 1200 brutto.Moze Inspekcja Pracy a jak nie to Telewizje tam zaprosic niech sie pracownicy wypowiedza nie tylko w Rzeszowie lecz na innych oddzialach.Jeszcze pracownik ale weksla nie podpisze to bede byly .pozdrawiam pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
lesz-ek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 16.06.09, 21:00 moja zona tez dostala weksel do podpisu jeszcze go nie podpisala aleee jesli nie podpisze to pewnie Ja zwolnia z pracy nie wspomne o wyciagach z (Ksiag wieczystych ) o posiadanym majatku itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.06.09, 20:56 To nic ze posty wychodzą w większosci z komputera firmowego tylko osoby się zmieniaja a prezes mysli że nic z firmy nie wycieka po tym należy wyczyścic historie i po krzyku. Co do wyzysku to nagrywamy wszystko a póżniej damy do telewizji i poprosimy o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.ostnet.pl 10.06.09, 22:28 skąd ty taki dysk wezmiesz,aby to wszystko pomiescic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.150.236.dsl.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 08:59 Jak słyszalem juz zwalniaja za weksle.Prosze o potwierdzenie czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:26 Myślę, że nie są tacy ograniczeni i nie szafują swoimi dobrami, ale "fortuna kołem się toczy" powiedział Mickiewicz: raz na wozie, a raz pod wozem, myślę, że na nich przyjdzie w niedługim czasie to "pod". Już tacy byli, co myśleli, że będą ptaszki d... łapać, ale niestety i ich koniec nadszedł. Ponadto myślę, że i oni staną się w pewnym momencie niewygodni i wtedy zrozumieją, że załoga to wszyscy pracownicy i należało o nich dbać, a nie dolewać oliwy do ognia stwierdzeniem: wszystkich Was zwolnią. Jeśli natrafią na te opinie być może zrozumieją swój błąd, oby nie za późno . Bardzo im współczuję bo to tylko marionetki wykonujące rozkazy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 22:54 Myślę, że ludzie dają się okradać bo na takim zadupiu jak podkarpacie (a zwłaszcza niektóre tereny) nie ma w ogóle pracy , a te d.... na tym żerują. Zła renoma firmy szybko idzie w świat. Normalni ludzie , nie zatrudnieni w RCMB nie mogą zrozumieć tej polityki zwalniania jednych a zatrudniania drugich, omijania prawa lub wykorzystywania dziur w prawie by zwolnionym pracownikom nie płacić odpraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 21.06.09, 00:11 Oni jak zwalniają pracownika to za porozumieniem stron i wpisują w świadectwo pracy że zwolnienie nie jest z przyczyn pracodawcy tylko pracownik sie sam zwolnił, a jak pracownik ma inną prace i chce się zwolnić to mu nie podpiszą za porozumieniem stron, tylko za wypowiedzeniem żeby przez te kilka tygodni zgnoić pracownika. Jeszcze jedno jak zwalniają i ktoś coś powie, że chce za wypowiedzeniem to zaczynają straszyć że będzie zamiatał plac parkingowy przed marketem i sprzątał pod regałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.06.09, 06:30 czego można się spodziewać po stajennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 22.06.09, 15:51 Bardzo jestem ciekawy kto i w jakiej formie korzysta w RCMB z zakładowego funduszu socjalnego i w jakim wymiarze? Dla szarego pracownika zostało tylko na ,, musujące wino,, chyba za 5 zł [pięć złotych] żeby pozamykać im gęby na Swięta , żeby nie chcieli więcej .Może ktoś pomyśli o ludziach tam pracujących i im pomoże , to właśnie Oni orzą za byle jakie pieniądze żeby elita mogła w nieograniczonych ilościach rozwalać nie należące się im kokosy .Oj szefie ,szefie pomyśl niezwłocznie nad tą sprawą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik dwa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 22.06.09, 16:35 Pozdrawia Cię kolega zwolniony z RCMB za nie podpisanie weksla in blanko . Następna bardzo poważna sprawa o której też miałem zamiar napisać . Tak w Polsce wygląda demokracja , niech cały świat wie jakie są prawa pracownika a jakie wszechwładnych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 18:57 Taka jest prawda wszyscy wiedzą co można, a czego nie jednak siedząc w wygodnych fotelach nie chcą wsadzać nosa w nie swoje sprawy. Nawet PIP bez znajomości nie chce bardzo interweniować. Zawsze myślałam, że w firmie jest jeden dyrektor ewentualnie 2-3 zastępców, ale ta firma to sami dyrektorzy, a reszta hołoty za dwa złoty ( poborów) . Socjalny widocznie nie dla Was moi drodzy, za co będą bawić się Wasi zwierzchnicy , paliwo drogie a z Rzeszowa do Cewkowa daleko, bak poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.227.dsl.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 19:31 A moze kochani by tak jakis zwiazek zawodowy,pracowników RCMB załozyc a zwolnieni bezpodstawnie (za weksle i inne wydumane przewinienia) pozwali do sądu tych niby prezesów i kierowników. Przeciez pozew do Sadu Pracy nic nie kosztuje a wygrac mozna.Pozdrawiam juz byly pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:15 Związek zawodowy to bardzo dobra sprawa. Dziwię się jednak, że nikt wcześniej o tym nie pomyślał. Są związkowcy, którzy chętnie widzieliby pracowników RCMB w swych szeregach i myślę że sprawa zwolnień przybrałaby trochę innego biegu. Pomyślcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.147.dsl.dynamic.eranet.pl 23.06.09, 19:42 Witam chciałbym sie dowiedziec ilu z nas stracilo prace we wszystkich oddzialach RCMB za nie podpisanie weksla.Pozdrawiam wszystkich jeszcze pracujacych i tych co juz nie pracuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.147.dsl.dynamic.eranet.pl 23.06.09, 21:21 Wiem ze nie udostepni ale pytam samych zaintresowanych chyba ze w Lezajsku lub Lubaczowie nie ma internetu ale chyba wszedzie juz dociera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:21 W Lubaczowie dwie osoby zostały zwolnione, ale to raczej nie koniec. Cisza przed burzą z piorunami. Odpowiedz Link Zgłoś
lesz-ek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 24.06.09, 23:41 jak dotychczas moja zona jeszcze pracuje a nie podpisala weksla. Sprawa zwiazkow hmm jest to dobry pomysl -pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 28.06.09, 12:10 Hehehe związki garstka ludzi którzy nic nie mogą, mogą tylko słuchać co im firma powie wielkie przykłady mamy nie daleko więc czasem szkoda pieniędzy na kolejnych darmozjadów którzy albo zawrą przyjaźń z władzami firmy albo będą się tylko przyglądać i słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.150.146.dsl.dynamic.eranet.pl 28.06.09, 14:10 123 chyba jednak troche sie mylisz wiem ze ludzie musza pracowac ale nie kazdy daje soba pomiatac.Ja sie postawilem co z tego bedzie .Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 29.06.09, 16:24 Gościu 123 nie masz racji. Znam zakład pracy w którym było nie inaczej niż w RCMB. Z chwilą powstania zwiazku zawodowego zmieniło się na korzyść i to bardzo dużo, nie tylko pod względem traktowania pracowników ale też i finansowo. Apel do pracowników RCMB nie pozwólcie dłużej sobą pomiatać, zorganizujcie się i załóżcie związek zawodowy, jesteście liczną grupą pracowników. Naprawdę warto!! Pracuję w tym zakładzie o którym piszę. Trzymam za Was kciuki. Przecież związki zawodowe to organizacja prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.248.dsl.dynamic.eranet.pl 29.06.09, 19:38 Popieram Obserwatora mnie to juz nie dotyczy zostałem zwolniony za nie podpisanie dokumentów wekslowych,choc kierownictwo wciskalo PIP ze nie to bylo przyczyna zwolnienia.Ale postaram sie zeby prawda jednak wyszla.A wy ciezko pracujacy postawce sie nie dajcie soba pomiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 30.06.09, 09:01 Ja też znam zakład który jest na pewno większy od twojego o jakieś 3 tysiące miejsc pracy i jest największym na PODKARPACIU a związki w nim to płotki które mogą jedynie pozamiatać ulice bo do tego się nadają. Po za tym obecnie jest kryzys tak że każdy pracodawca dostał jakieś przywileje w związku z tym że może nie radzi sobie na rynku więc za pewne RCMB to wykorzystuje i dlatego wątpię w to że coś uda się wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 30.06.09, 18:06 Gościu 123 to Ty chyba jesteś rekinem który te płotki pożera pełną paszczą, a z zamiatania ulicy się nie wyśmiewaj żebyś sam jeszcze tego nie robił.Obecnie każdy pracodawca żeruje na biednych ludziach zwalając na kryzys. A kto do tego kryzysu doprowadził? Prawdopodobnie jesteś przy dobrym korycie i boisz się o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 30.06.09, 21:51 Nie muszę się bać o siebie uspokoję cię :) ale na temat związków mam już wyrobione zdanie, każdy ma prawo reprezentować własną opinie na dany temat. A co do kryzysu hm wiem wiem każdy uważa że to pracodawcy do tego doprowadzili ale konsumenci też ponoszą 50% odpowiedzialności - po za tym temat kryzysu jest jeszcze zbyt śwież by móc tak naprawde powiedzieć co było prawdziwą przyczyną tego załamania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 01.07.09, 16:25 Dlaczego nie szukasz wspólników do podziału zysku tylko obciążasz konsumentów za kryzys po połowie. Za mało kupują i automatycznie Wy macie mniej do podziału ,a niby za co mają kupować , kto płaci więcej niż tyle co musi? Trwasz przy swoim na temat Związków Zawodowych, sądzę że jednak twoje korzenie wrosły w RCMB i jesteś przekonany że nikt ich nie podetnie, mylisz się. Każdym swoim słowem hm czy he he drwisz z tych ludzi którzy na Ciebie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 01.07.09, 22:05 Tak naprawdę jeżeli śledziłeś wstępne przyczyny kryzysu to wyraźnie zaznaczono że to banki przyczyniły się do tego były pierwszą kostką domino która zaczeła przewracać resztę i dlatego wynika z tego taka opcja że gdyby konsumenci byli odpowiedzialni i spłacali swoje długi ta kostka by się nie przewróciła - wiem powiesz że to za co mają żyć za grosze, nie ale tutaj pojawia się odpowiedzialność jeżeli coś od kogoś pożyczam to wiem że muszę to oddać i tutaj pojawiła się pewna niedojrzałość jednego z wielkich społeczeństw każdy wie o kogo chodzi. Po za tym jeżeli mówimy o pracy obecną prawdą znaną i jaką chyba każdy zna jest to że nikt nikogo nie zmusza do pracy nie ma że ty masz tu pracować każdy ma własną wolę bynajmniej z tego co się orientuje tak jest jeżeli ktoś nie jest zadowolony z pracy i tego jak się go traktuje myślę że może zmienić pracy jest w tym jakiś problem?? Hm nie powiem bo wyrosłem z RCMB ale tak naprawdę zmieniłem prace a byłem płotką bo tylko sprzedawcą ale bardzo dobrze rozumiałem to że mogę zmienić prace i że nikt na siłe mnie nie trzyma życzę tego każdemu żeby doszedł do takiej decyzji bo to lepsze niż wylewanie żalów na forum. O a co do kryzysu jeszcze to wiesz że jeżeli czasem coś za szybko jedzie to trzeba nacisnąć hamulec żeby się nie wywróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 02.07.09, 16:27 Piszesz poematy bez jednego słowa konkretu ,masz swój wyidealizowany świat i wnim żyjesz ,zejdź na ziemię i przeżyj z rodziną choć jeden miesiąc za ochłapy które spadną z pańskiego stołu. Szczególnie na Podkarpaciu masz taki wybór pracy że tylko wybierać , wszyscy pracodawcy są tak hojni,,który da więcej''a RCMB w sposób szczególny wynagradza swoich pracowników i troszczy się o nich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 02.07.09, 22:16 No wiesz ja pisze bardzo prosto jak jest, na czym polega życie i że każdy ma własną wolę, może robić ze swoim życiem co chce, może pracować gdzie chce, no fakt "Piszesz poematy bez jednego słowa konkretu" według mnie są to tak banalne stwierdzenia że niektóre dzieci już w podstawówce do nich dochodzą. Powtórzył bym raz jeszcze odpowiedzialność bo na pewno wiesz że założenie rodziny to nie tylko wielka miłość która w książkach zwycięża wszystko ale to także właśnie ten ochłap za który musisz pracować i żyć więc skoro nie stać mnie na utrzymanie rodziny to jej nie zakładam albo szukam lepszej pracy po za Podkarpaciem, po za tym do zakładanie rodziny nikt nikogo nie zmusza więc odpowiedź jest prosta jeśli coś robimy róbmy to z głową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.146.158.dsl.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 11:33 masz racje weksel mozna podpisac i po sprawie ale oni(kierownictwo) chca jeszcze do tego oswiadczenie majatkowe,oswiadzczenie ze powstal niedoór na majatku firmy w jakiejs tam kwocie mam to uznac jako zawiniony i placic ,nie podaja kwoty nic w ciemno mamy to podpisac i tyle.Nie podpisalem i wylecialem, choc oni (kierownictwo) twierdza ze nie z tego powodu wylecialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 03.07.09, 14:20 Gościu 123 z opinii na remat RCMB w Rzeszowie zrobiłeś wykład filozoficzno- psychologiczny na temat zakładania rodziny. Skoro masz tak tęgą głowę to co robiłeś w RCMB jako zwykły sprzedawca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 03.07.09, 17:36 Każdy od czegoś musi zacząć, gdzieś trzeba zdobywać doświadczenie bo samo z nieba nie spadnie, wiem że tam panuje wyzysk ale godziłem się na to bo każdy dzień dawał mi doświadczenie - przybliżał mnie do tego by w przyszłości móc pracować gdzie indziej, no ale ja nie wylewam żalu było jak było świadomie się na to godziłem w końcu nikt nie powiedział że życie jest proste?? Nie nazwał bym tego wykładem po prostu powiedziałem to co każdy wie że "ŻYCIE NALEŻY DO NIEGO" Wiesz patrząc teraz na to forum i to od kiedy dyskutujemy razem to szczerze brak już tutaj żali i wcinek o RCMB bo według mnie niektórzy być może zrozumieli to co pisze chociaż wieże że oni cały czas o tym wiedzieli tylko chcieli wylać gdzieś swoją złość. Fakt faktem jest że po to powstają fora żeby móc sobie podogryzać ponarzekać itd bez żadnej widowni na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.88.* 05.07.09, 16:57 panie 123, jak pan piszesz wierzę przez ż z kropką to jedsteś matołem pieprzonym bez wykształcenia z ambicjami nie popartymi niczym i po zawodówce na wsi, nie pisz już na tym forum matole bo nie po to ono powstało, a już na pewno nie dla analfabetów, ale przeciesz pracowałeś w r... dla ambitnych i inteligentnych, zaangażowanych ludzi, rcmb też daje możliwości rozwoju, ale ciebie matole to nie dotyczy bo jesteś analfabetą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.88.* 05.07.09, 16:47 panowie 123 i obserwator, przenieście się na forum dla zboczonych idiotów inaczej...//// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 05.07.09, 17:10 Pięknie brawo widać że ktoś z wykształceniem czyta to forum ale bez żadnego poziomu dla mnie bardzie to coś 'sasa' przypomina wieś wrzeszczy używa zwrotów które świadczą o tym że najprawdopodobniej tyle co dostało to internet i jeszcze nie umie nie potrafi się tym posługiwać błąd może zdarzyć się każdemu no ale na pewno nie osobnikowi 'sasa' gratuluje rodzicom. Ja bym zaproponował dla tego osobnika też inne forum "krówka świnka to moja rodzinka" -POLECAM myślę że znajdzie tam wiele ciekawych możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 06.07.09, 13:27 Gościu sasa i gościu 123 tniecie się który z Was bardziej wykształcony a obydwaj piszecie z błędami. Przeczytajcie uważnie ponownie swoje teksty, ośmieszacie samych siebie. Gościu 123 ciekawe co ty wkładasz do garnka, czy aby nie kawałek krówki czy świnki dla rodzinki? Inteligencji u Ciebie po prostu zero. Trudno mi sobie Ciebie wyobrazić jako pracownika gdzie by nie było,jesteś wyniosły, zarozumiały,drwisz ze wszystkich i ze wszystkiego.Obrażanie ludzi ciężko pracujących stawiasz na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 06.07.09, 21:49 Zero raczej nie skoro mam w garnku krówki i świnki:) Życie jest jak statek jest kapitan i są marynarze, po za tym porządku świata nie ustalałem nie ja napisałem i sprawiłem że są prezesi dyrektorzy i pracownicy i że jednemu żyje się lepiej a drugiemu gorzej, więc teraz nie rozumiem niczyjego ale do tego każdy mógł się wybić i wykorzystać swoje szanse kto nie wykorzystał teraz tylko narzeka i zazdrość go zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.146.48.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:35 O czym wy tu piszecie? Chodzi o to ze tam mówie o RCMB pracowników traktuje sie jak bydło.Nie licza sie z nikim,mówie o kierownictwie tak w Rzeszowie jak i w malym Lezajsku czy Lubaczowie gdzie pracy nie ma i jedna osoba musi dac jesc calej rodzinie zarabiajac 1100 zł.Pracujac ciezko bo to nie jest latwa praca dostaje sie grosze z perespektywa zwolnienia w kazdej chwili za wymyslone winy.A na koniec roku WIELKA PREMIA BUTELKA WINA ZA 4 ZL.?????? to jest nasze zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Coś nt. weksli IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 02.07.09, 19:28 Ludzie nie panikujcie tak bardzo z tymi wekslami, ponoc kilka lat temu poszło do sądu z wekslem jednego kasjera, który miał manko na kasie jak sie zwalniał z pracy. I co? I sąd pozew o egzekucje z weksla odrzucił. Weksel to nie czek bankowy, żeby coś z nim zrobić trzeba zlożyć pozew do sadu o egzekucje z weksla, podeprzeć go dowodami itp. Taki papierek, że miałem szkolenia za które firma chce nalezności to jedna wielka lipa, sąd to odrzuci w mgnieniu oka. Ta cała afera z wekslami ma tylko na celu zastraszanie pracowników, na zasadzie coś tam podpisałem to siedze cicho. Reasumując: podpisujcie i miejcie to w dupie, nic wam nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.cust.tele2.pl 03.07.09, 14:44 Skoro weksel to nie czek bankowy to po co go podpisywać? Nie widzę problemu,zatrudnić się w RCMB i podpisać. Oczekują na takich co podpiszą weksel in blanko z zamkniętymi oczami. Nie doradzaj nikomu czego sam nie doświadczyłeś.Twoje słowa ;nic Wam nie zrobią ;w tym miejscu znaczą tyle co zrobią miejsce dla Ciebie i będziesz szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Coś nt. weksli IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 03.07.09, 16:48 Napisałem Ci po co każą je podpisywać, czytaj ze zrozumieniem. Po drugie sam również taki weksel kiedyś podpisałem (już nie jestem pracownikiem tej firmy). A co do mojej rady to możesz jej posłuchać lub nie, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: Coś nt. weksli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:55 Jeżeli chodzi o założenie związku to owszem bardzo wskazane.Gościu 123: mówiąc o składkach masz rację, ale cóż parę złotych w porównaniu z utratą pracy. Nie wiem jaki związek zna 123 pisząc o nim tak źle, ale ja znam taki związek, który pomógł jednemu z oddziałów RCMB bez wiedzy ogółu pracowników. Doszło do 2 zwolnień, a nie musiało ich być w ogóle. Zawiążcie związek . Jest związek który bronił firmę przemyską FOX. To jego przewodniczący nadstawiał mocno głowę myślę, że i Wam chętnie by pomógł. Raczej wiem o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
lesz-ek Re: Coś nt. weksli 07.07.09, 19:27 Wlasnie sie dowiedzialem ze weksle sa wazne bezterminowo,pracodawca nie ma obowiazku oddawania weksla po rozwiazania umowy,nie ma obowiazku podpisania weksla inblanko. to wszystko powiedzial mi radca prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.152.154.253.dsl.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 12:52 Ponoc weksle macie z głowy troche sie przestraszyli JEDNAK .Kogo zwolnili to zwolnili .Ale reszta powinna sie cieszyc o ile praca w takiej firmie moze cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz nie pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.152.154.253.dsl.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 12:52 Ponoc weksle macie z głowy troche sie przestraszyli JEDNAK .Kogo zwolnili to zwolnili .Ale reszta powinna sie cieszyc o ile praca w takiej firmie moze cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:34 Jeśli chodzi o obsługę to są tacy, których teraz drogi Kliencie obraziłeś, ale i owszem masz rację są też tacy co zamiast wanny sprzedaliby Ci umywalkę udając, że nie widzą różnicy. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeden pracownik ( w każdym wydaniu oprócz kierownika) musi pracować na kilku etatach przez co ta niezdrowa sytuacja. Ci w Rzeszowie tego nie chcą widzieć, udają, że ich pracownicy to ludzie małowydajni i jeśli im się nie chce pracować przyjdą inni. Trochę popracują i ich też do roku wykopią . Motto RCMB : Pracuj, pracuj, a garb ci sam wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny klient Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 16.07.09, 14:32 Szanowny kliencie czy ty zdajesz sobie sprawę z tego jak bardzo obraziłeś pracowników z wszystkich oddziałów RCMB używając drastycznie obraźliwego słowa ;syfi....; choć napisane niepoprawnie? Ja też jestem klientem RCMB i jak dotąd nikt mnie nie okradł ani nie oskubał,chcę kupuję. Jeżeli sam nie wiesz czego potrzebujesz nikt z pracowników napewno nie odczyta twojego gustu czy upodobań. Odnośnie traktowania pracowników,wiem wiele na ten temat ,jest okropnie poniżające!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.07.09, 10:45 Ty jaśnie szkolony zawodówka pisze się przez ó a nie u jak piszesz wyzywając innych i ubliżając skończ przynajmniej tą zawodówkę jak chcesz się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.07.09, 11:34 co tam słychać u antenki. Odpowiedz Link Zgłoś
majster-ona Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 01.08.09, 19:30 Czytam i czytam i mam wrażenie że całe to forum pisze o RCMB w Lubaczowie. Większość osób które się wypowiada doskonale zna z sytuacje w sklepie a nawet cytuje nazwiska. Mam pytanie, do tych tam jeszcze pracujących.Słyszałam że znów pojawiło się ogłoszenie o przyjęciu do pracy. Co tam się teraz dzieje? Jak z wekslami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 80.54.33.* 03.08.09, 21:02 jak co się dzieje, przyjdź, zobacz, przekonaj się sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.wsiz.rzeszow.pl 05.08.09, 12:25 Sklep jest naprawdę porządny. Często robię tam zakupy, dwa domy wykańczam jednoczeńnie i wszystko kupuję u nich. Tanio i rzetelnie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 07.08.09, 21:48 to chyba nie byłeś/aś w innych sklepach i churtowniach gdzie mają taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:21 Drogi Szymonie o jakim RCMB mówisz ja wiem, że jak nie nabiją 150% marży to nie żyją. Oczywiście ci z tzw. "góry" bo płotki nie mają nic do powiedzenia nawet rabatu nie chcą udzielać. A jeśli chodzi o zatrudnienie wiem, że to pic na wodę. Im więcej ludzi zatrudnionych do pracy tym mniej zarobi pan kierownik, a on w te klocki dobry o własne interesy umie zadbać. Raczej chce nic nie robić, nikogo nie zatrudniać i dużo zarabiać. Ci co pracują niech nadal tyrają. Sprawnie potrafi załatwić to, by nie zatrudniać podając własne i tylko własne argumenty. Jednak nie rozumiem, że ci niby rządzący nie kumają, iż złe podejście do klienta spowodowane brakiem ludzi do pracy odstrasza i obniża dochody firmy , ale to chyba taka dziwna polityka RCMB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:32 oni już prawie każdegoz robili w balona wiem co tam się dzieje gdyz miałm przyjemnośc pracować w tej firmie drugi raz bym juz tam nie poszła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.156.48.dsl.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 11:06 Jednak sie czegos boja bo likwiduja wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.156.48.dsl.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 11:06 Jednak sie czegos boja bo likwiduja wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:24 prawdy sie boją wiec likwidują tylka w jakis sposob?skad maja dostep do tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 16:51 fora są dostępne dla wszystkich i każdy może się na nich wypowiadać, ale warto pamiętać że jeżeli się kogoś obraża czy szkaluje, wystarczy że złożą wniosek na policji i dotrą do ciebie, zabiorą ci sprzęt - wynajdą lewe oprogramowanie (chyba ze na każda grę, mp3, program masz paragon…), jakieś xxx zdjęcia… i leżysz i kwiczysz, nawet w kawiarence nie jesteś bezpieczny – większość ma monitoring! Za pierwszy raz dostaniesz zawiasy a potem to już recydywa….. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 01.09.09, 22:08 witam wszystkich opinio znawców RCMB i solidaryzuję się z Wami,zarówno z pracującymi (nieszczęśliwymi) i byłymi (szczęśliwymi),bo właśnie do nich należę:) Zwolnienie uzyskałem, podobnie jak wcześniej wspominano wielokrotnie za...(no zgadnijcie za co :)?) tak-prawidłowa odpowiedź,za nie podpisanie weksla in blanco. Teraz do wszystkich pracowników i byłych pracowników mały test: Spytajcie kierownika,czy podpisze Wam czek,a Wy uzupełnicie resztę.(to była zagadka dla kumatych :),bo tak właśnie wygląda wypisywanie weksla w rcmb.. Ludzie otwórzcie szeroko oczy i miejcie je jeszcze szerzej otwarte.Nie dajcie zrobić się w balona-nie warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 08.09.09, 16:53 Człowieku nie wypisuj bzdur na forum, bo masz takie pojęcie o prawie wekslowym, jak ja o dwunastym księżycu Saturna. Odsyłam do mego postu pt: Cos_nt_weksli. Firma dzięki tym wekslom, chciała zastraszyć pracowników i zamierzenie swoje osiągnęła, natomiast tacy jak Ty tylko podsycaję niepotrzebną panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.09, 18:29 a co kolegę tak rozdrażniło?i skąd ta panika o której tak piszesz,może ta panika jest,bardziej Twoja:) może i nie znam się na prawie wekslowym i całym tym gó...e,ale jak na pierwszym planie przyjmując się do pracy dostajesz podsunięty weksel i spis całego majątku jaki posiadasz (z wszystkimi nieruchomościami,samochodami itd.) a potem resztę dokumentów,w tym umowę o pracę na szarym końcu,to najgłupszy nawet pajac zakuma cza czę i stwierdzi, że coś jest nie tak -prawda.Po za tym wcześniej,pracowałem w innej firmie gdzie również dali weksel do podpisania,ale tam wszystkie dane włącznie z sumą lub kwotą -jak wolisz, były jasno podane i przynajmniej widziałem co podpisuję,a nie tak jak w rcmb,gdzie masz "weksel duch" musisz tylko jebnąć swój podpis,a oni już się zatroszczą o to co Ci uzupełnić powyżej.No i co ze spokojem byś coś takiego podpisał? -to podpisz,a ja się Ciebie potem zapytam-jak się z tym czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.220.120.74.dsl.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 19:21 a jak sie pisze prawde to co ,zaraz ktos to likwiduje bo ponoc niezgodne z regulaminem PARODIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:29 prawda w oczy kole jak ktos napisze prawde co sie dzieje w tych sklepach to kasuja te wpisy i jeszcze napisze ze mozna za to na policje trafic(pewnie jakis kierownik) tylko ja sie pytam po co jest FORUM??????? Odpowiadam:po to zeby wyrazac swoja opinie!!!!!!!! Wezcie sobie to do głów kierowniczki i przestancie szykanowac swoich pracownikow to nikt zlego slowa na was nie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:53 To prawda forum jest po to, by wyrażać własne opinie, ale ostatnio są bardzo weryfikowane przez tych, o których często pisze się prawdę. Nie dajcie się zastraszyć. Niektóre z powyższych wypowiedzi są tak drastyczne, tylko nie wiem skąd ta wyobraźnia: kary, więzienia i sądy... Czy to samoobrona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 217.97.144.* 04.09.09, 12:08 Czytam te bluzgi pisane przez zwolnionych , jak sami o sobie piszecie, pracownikow i wcale nie zdziwilabym sie gdyby wasz byly pracodawca nie zlozyl doniesienia na policje o zniesławienie. Sama jestem pracodawca i wiem jak znieksztalcic sytuacje i nakłamać bezkarnie w sieci, moze zwolniony pracownik. Ale bez przesady- jesli piszesz po nazwisku i obrażasz, sam kręcisz bat na siebie. Ja nie miała bym cienia watpliwości i juz dawno skierowala bym te obrazliwe teksty organom ścigania. A to że część tekstów juz zniknęła może oznaczać tylko jedno- są juz zabezpieczone dla policji... zreszta sama nie wiem - to tylko takie moje spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.157.6.dsl.dynamic.eranet.pl 04.09.09, 12:51 A moze ty NINA podpisala bys weksel na ktorym nie ma kwoty i okresu waznosci Jak tak to powiedz moze da sie to jakos zalatwic.Jak bys za nie podpisanie stracila prace to zastanawiam sie jak bys to przyjela. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 04.09.09, 13:08 dokładnie- może pani Nina nigdy nie musiała zastawiać całego własnego majątku,mamy,taty,cioci,wujka i nie wiadomo kogo jeszcze,żeby uszczęśliwić rcmb,to nie wie co to jest weksel in blanco,który może Cię do grobu doprowadzić. Weksel-warunkiem pracy,inaczej-do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.09, 14:34 Nina to pracownik tej firmy który jest świetnie opłacany za pisanie takich postów dlatego nie ma się co dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.is.net.pl 05.09.09, 21:48 To co ex-pracownicy wypisują tutaj na forum jest reakcją na zachowanie firmy względem niej. Możesz mi wierzyć lub nie, twoja sprawa - choc pewnie patrzysz z punktu widzenia pracodawcy który zarobić tyle ile by chciał nie może no i jeszcze musi sie z jakimś darmozjadami i leserami albo i nawet zodziejami tą marną kasą dzielić!!!. Poczytaj dokładnie i pomyśl skąd sie na złość bierze a jak już zrozumiesz to to zastanów sie co ty byś zrobiła na ich miejscu, mając do wyboru "pętle materialną zaciśnietą na szyi" lub zwolnienie z byle powodu a tak naprawde z pwodu nie podpisanie "wyroku na siebie". Do prokuratury czy sądów to prędzej nadają sie praktyki stosowane przez zarządzających to "firmą". Ludzie tym nieszczęsnym kraju chcą pracować i godnie żyć, nie myśląc cały czas o groźbie zwolnienia z byle powodu, czy o tym ile firma już straciła i ile mnie to bedzie kosztować: 3 , 5 może 10 mieszięcznych zarobków!! Traktowanie ludzi w ten sposób to jest pewna forma niewolnictwa: ty pracuj- my ci zapłacimy ale potem każemy ci zwrócić czesć tego co zarobiłeś!!! TAK BYĆ NIE MOŻE!! Więc kobieto zastanów sie dobrze nad tym co piszesz - chyba że jesteś taka jak oni - to życzę ci żebyśzdechła pod płotem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 12.09.09, 21:08 po twoim komentarzu domyślam sie że masz takie samo podejście do pracowników jak zażądzający RCMB czyli zgnoić pracownika do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.09, 11:58 Likwidują wpisy bo się boją, firma traci wiarygodność jak ją obsmarują w internecie. Myślą że jak usuną wpisy to ludzie nie będą wiedzieć co się dzieje we firmie. Wystarczy że pracownicy przekażą znajomym a znajomi następnym. Ostatnio byłem w tej firmie i było widać jak dużo klientów kupuje może trzy osoby na krzyż na markecie pusto jak by nie te kasjerki to bym nie uwierzył że market jest otwarty.Panowie oby tak dalej już nie długo wam zostało egzystencji na rynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:13 powiedzmy sobie szczerze,ta firma już dawno straciła wiarygodność, i to nie tylko w stosunku do własnych pracowników,namiętnie gnojonych wekslami, ale także w stosunku do klientów, którzy też mają oczy i wyłapują pewne sprawy.Pustki na markecie, chyba nie powinny nikogo dziwić.Poza tym, mają więcej reklamacji niż towaru na półkach,więc.... wiecie co się wtedy robi-daje się biednemu pracownikowi,zwykłemu szarakowi weksel do podpisania,przecież trzeba uzupełnić straty, które firma poniosła.Skoro nie można wyegzekwować od klientów,więc-od pracowników,no w końcu od czego mają weksle prawda.Tak w kółko,czy to nie obrzydliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 20:55 Weksel , mobbing , arogancja wobec pracowników to typowe zachowania. Pan Prezes niestety nie potrafi panować nad emocjami , taki młody a już znerwicowany żal mi go bo chłopak myśli pewnie znowu żeby nie zalało oddziału w Koprzywnicy .Ktoś życzliwy mu doradził żeby postawić oddział na terenie zalewowym.Ale odbije sobie ewentualne straty przecież ma tyle niewolników z wekslami. Odpowiedz Link Zgłoś