Dodaj do ulubionych

opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////////// /

• Gość: ZNIESMACZONY Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.58.* 29.05.09, 21:53
      niezłe jaja
      ostatnio Szkapa i Papa latają jak osrani , coś ich gryzie
      ale szkoda ze szefo firmy nie widzi jakich cieci pozatrudniał
      do dowodzenia taka firmą , kiedyś najlepszą w Rzeszowie
      a teraz ? wystarczy popytać starych klientów , instalatorów ,
      wszyscy twierdza że mało kto ma tam pojęcie o kierowaniu taka firmą

to juz nie to samo RCMB co przed kilku laty , niedługo całkiem zniknie z mapy
      szanowanych firm rzeszowa , szkoda tylko tych ludzi , którzy codziennie
      przeżywają stres , ze znów któremuś coś odbije.
      Byłem wczoraj w tym sklepie i pierwszy raz słyszałem jak przełożony Szkapa
      krzyczał na pracownika i używał słów powszechnie uważanych za przekleństwa ,
      gyby mi to ktoś opowiadał , to na pewno bym nie uwierzył , ale na pytanie
      skierowane do pracownika : czy On tak zawsze ?usłyszałem odpowiedź że Ten i nie
      tylko , Synek Papy też bluzga ludzi na czym świat stoi , to jakieś chore , to
      jest po prostu MOBBING
      PS; do właściciela tego bałaganu - niech Pan się przygladnie kogo Pan zatrudnia
      do kierowania firma i ludźmi , oni po prostu przynoszą wstyd i firmie i
      właścielom firmy swoim hamskim zachowaniem , pracownicy opowiadaja swoim
      znajomym jak sa traktowani w RCMB a opinia idzie w świat
      niech Pan zejdzie do ludzi na dół i zapyta ich wprost , jak są traktowani przez
      wysokich przełozonych , to będzie miał Pan jasność

pozdrawiam

ZNIESMACZONY
      • Gość: lolo Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.09, 15:55
        słyszałem że majster rcmb jest na sprzedaż czy to prawda, kupię za 1zł za każdy
        oddział , a ile ich mają
      • Gość: franek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:53
        panowie Szkapa i Papa to kto ? jaśniej
    • Gość: pracownik jeszcze Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.208.dsl.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 12:31
      No i zaczeło sie zwalniaja za nie podpisanie weksli in blanco
    • Gość: pracownik jeszcze Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.208.dsl.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 14:13
      Moze ktos by zaintresowal sie metodami jakie tam sa stosowane w
      stosunku do tych pracowników co zarabiaja 1200 brutto.Moze Inspekcja
      Pracy a jak nie to Telewizje tam zaprosic niech sie pracownicy
      wypowiedza nie tylko w Rzeszowie lecz na innych oddzialach.Jeszcze
      pracownik ale weksla nie podpisze to bede byly .pozdrawiam
      pracowników
      • lesz-ek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 16.06.09, 21:00
        moja zona tez dostala weksel do podpisu jeszcze go nie podpisala
        aleee jesli nie podpisze to pewnie Ja zwolnia z pracy nie wspomne o
        wyciagach z (Ksiag wieczystych ) o posiadanym majatku itp...
    • Gość: ewa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.06.09, 20:56
      To nic ze posty wychodzą w większosci z komputera firmowego tylko osoby się zmieniaja a prezes mysli że nic z firmy nie wycieka po tym należy wyczyścic historie i po krzyku. Co do wyzysku to nagrywamy wszystko a póżniej damy do telewizji i poprosimy o pomoc.
      • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.ostnet.pl 10.06.09, 22:28
        skąd ty taki dysk wezmiesz,aby to wszystko pomiescic
    • Gość: jeszcze pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.150.236.dsl.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 08:59
      Jak słyszalem juz zwalniaja za weksle.Prosze o potwierdzenie czy to
      prawda.
    • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:26
      Myślę, że nie są tacy ograniczeni i nie szafują swoimi dobrami, ale
      "fortuna kołem się toczy" powiedział Mickiewicz: raz na wozie, a raz
      pod wozem, myślę, że na nich przyjdzie w niedługim czasie to "pod".
      Już tacy byli, co myśleli, że będą ptaszki d... łapać, ale niestety i
      ich koniec nadszedł. Ponadto myślę, że i oni staną się w pewnym
      momencie niewygodni i wtedy zrozumieją, że załoga to wszyscy
      pracownicy i należało o nich dbać, a nie dolewać oliwy do ognia
      stwierdzeniem: wszystkich Was zwolnią. Jeśli natrafią na te opinie
      być może zrozumieją swój błąd, oby nie za późno . Bardzo im
      współczuję bo to tylko marionetki wykonujące rozkazy. Pozdrawiam
    • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 22:54
      Myślę, że ludzie dają się okradać bo na takim zadupiu jak podkarpacie
      (a zwłaszcza niektóre tereny) nie ma w ogóle pracy , a te d.... na tym
      żerują. Zła renoma firmy szybko idzie w świat. Normalni ludzie , nie
      zatrudnieni w RCMB nie mogą zrozumieć tej polityki zwalniania jednych a
      zatrudniania drugich, omijania prawa lub wykorzystywania dziur w prawie
      by zwolnionym pracownikom nie płacić odpraw.
      • Gość: PP Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 21.06.09, 00:11
        Oni jak zwalniają pracownika to za porozumieniem stron i wpisują w
        świadectwo pracy że zwolnienie nie jest z przyczyn pracodawcy tylko
        pracownik sie sam zwolnił, a jak pracownik ma inną prace i chce się
        zwolnić to mu nie podpiszą za porozumieniem stron, tylko za
        wypowiedzeniem żeby przez te kilka tygodni zgnoić pracownika.
        Jeszcze jedno jak zwalniają i ktoś coś powie, że chce za
        wypowiedzeniem to zaczynają straszyć że będzie zamiatał plac
        parkingowy przed marketem i sprzątał pod regałami.
    • Gość: ola Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.06.09, 06:30
      czego można się spodziewać po stajennym.
    • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 22.06.09, 15:51
      Bardzo jestem ciekawy kto i w jakiej formie korzysta w RCMB z
      zakładowego funduszu socjalnego i w jakim wymiarze? Dla szarego
      pracownika zostało tylko na ,, musujące wino,, chyba za 5 zł [pięć
      złotych] żeby pozamykać im gęby na Swięta , żeby nie chcieli
      więcej .Może ktoś pomyśli o ludziach tam pracujących i im pomoże ,
      to właśnie Oni orzą za byle jakie pieniądze żeby elita mogła w
      nieograniczonych ilościach rozwalać nie należące się im kokosy .Oj
      szefie ,szefie pomyśl niezwłocznie nad tą sprawą !!!
      • Gość: były pracownik dwa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 22.06.09, 16:35
        Pozdrawia Cię kolega zwolniony z RCMB za nie podpisanie weksla in
        blanko . Następna bardzo poważna sprawa o której też miałem zamiar
        napisać . Tak w Polsce wygląda demokracja , niech cały świat wie
        jakie są prawa pracownika a jakie wszechwładnych .
        • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 18:57
          Taka jest prawda wszyscy wiedzą co można, a czego nie jednak siedząc w
          wygodnych fotelach nie chcą wsadzać nosa w nie swoje sprawy. Nawet PIP
          bez znajomości nie chce bardzo interweniować. Zawsze myślałam, że w
          firmie jest jeden dyrektor ewentualnie 2-3 zastępców, ale ta firma to
          sami dyrektorzy, a reszta hołoty za dwa złoty ( poborów) . Socjalny
          widocznie nie dla Was moi drodzy, za co będą bawić się Wasi
          zwierzchnicy , paliwo drogie a z Rzeszowa do Cewkowa daleko, bak
          poleci.
    • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.227.dsl.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 19:31
      A moze kochani by tak jakis zwiazek zawodowy,pracowników RCMB załozyc
      a zwolnieni bezpodstawnie (za weksle i inne wydumane przewinienia)
      pozwali do sądu tych niby prezesów i kierowników. Przeciez pozew do
      Sadu Pracy nic nie kosztuje a wygrac mozna.Pozdrawiam juz byly
      pracownik
      • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:15
        Związek zawodowy to bardzo dobra sprawa. Dziwię się jednak, że nikt
        wcześniej o tym nie pomyślał. Są związkowcy, którzy chętnie widzieliby
        pracowników RCMB w swych szeregach i myślę że sprawa zwolnień
        przybrałaby trochę innego biegu. Pomyślcie o tym.
    • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.147.dsl.dynamic.eranet.pl 23.06.09, 19:42
      Witam chciałbym sie dowiedziec ilu z nas stracilo prace we
      wszystkich oddzialach RCMB za nie podpisanie weksla.Pozdrawiam
      wszystkich jeszcze pracujacych i tych co juz nie pracuja
    • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.147.147.dsl.dynamic.eranet.pl 23.06.09, 21:21
      Wiem ze nie udostepni ale pytam samych zaintresowanych chyba ze w
      Lezajsku lub Lubaczowie nie ma internetu ale chyba wszedzie juz
      dociera
      • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:21
        W Lubaczowie dwie osoby zostały zwolnione, ale to raczej nie koniec.
        Cisza przed burzą z piorunami.
        • lesz-ek Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 24.06.09, 23:41
          jak dotychczas moja zona jeszcze pracuje a nie podpisala weksla.
          Sprawa zwiazkow hmm jest to dobry pomysl -pozdrawiam.
          • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 28.06.09, 12:10
            Hehehe związki garstka ludzi którzy nic nie mogą, mogą tylko słuchać co im firma
            powie wielkie przykłady mamy nie daleko więc czasem szkoda pieniędzy na
            kolejnych darmozjadów którzy albo zawrą przyjaźń z władzami firmy albo będą się
            tylko przyglądać i słuchać.
            • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.150.146.dsl.dynamic.eranet.pl 28.06.09, 14:10
              123 chyba jednak troche sie mylisz wiem ze ludzie musza pracowac ale
              nie kazdy daje soba pomiatac.Ja sie postawilem co z tego
              bedzie .Zobaczymy
            • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 29.06.09, 16:24
              Gościu 123 nie masz racji. Znam zakład pracy w którym było nie
              inaczej niż w RCMB. Z chwilą powstania zwiazku zawodowego zmieniło
              się na korzyść i to bardzo dużo, nie tylko pod względem traktowania
              pracowników ale też i finansowo. Apel do pracowników RCMB nie
              pozwólcie dłużej sobą pomiatać, zorganizujcie się i załóżcie związek
              zawodowy, jesteście liczną grupą pracowników. Naprawdę warto!!
              Pracuję w tym zakładzie o którym piszę. Trzymam za Was kciuki.
              Przecież związki zawodowe to organizacja prawna.
    • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.149.248.dsl.dynamic.eranet.pl 29.06.09, 19:38
      Popieram Obserwatora mnie to juz nie dotyczy zostałem zwolniony za
      nie podpisanie dokumentów wekslowych,choc kierownictwo wciskalo PIP
      ze nie to bylo przyczyna zwolnienia.Ale postaram sie zeby prawda
      jednak wyszla.A wy ciezko pracujacy postawce sie nie dajcie soba
      pomiatac.
      • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 30.06.09, 09:01
        Ja też znam zakład który jest na pewno większy od twojego o jakieś 3 tysiące
        miejsc pracy i jest największym na PODKARPACIU a związki w nim to płotki które
        mogą jedynie pozamiatać ulice bo do tego się nadają. Po za tym obecnie jest
        kryzys tak że każdy pracodawca dostał jakieś przywileje w związku z tym że może
        nie radzi sobie na rynku więc za pewne RCMB to wykorzystuje i dlatego wątpię w
        to że coś uda się wygrać.
        • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 30.06.09, 18:06
          Gościu 123 to Ty chyba jesteś rekinem który te płotki pożera pełną
          paszczą, a z zamiatania ulicy się nie wyśmiewaj żebyś sam jeszcze
          tego nie robił.Obecnie każdy pracodawca żeruje na biednych ludziach
          zwalając na kryzys. A kto do tego kryzysu doprowadził?
          Prawdopodobnie jesteś przy dobrym korycie i boisz się o siebie.
          • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 30.06.09, 21:51
            Nie muszę się bać o siebie uspokoję cię :) ale na temat związków mam już
            wyrobione zdanie, każdy ma prawo reprezentować własną opinie na dany temat. A co
            do kryzysu hm wiem wiem każdy uważa że to pracodawcy do tego doprowadzili ale
            konsumenci też ponoszą 50% odpowiedzialności - po za tym temat kryzysu jest
            jeszcze zbyt śwież by móc tak naprawde powiedzieć co było prawdziwą przyczyną
            tego załamania.
            • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 01.07.09, 16:25
              Dlaczego nie szukasz wspólników do podziału zysku tylko obciążasz
              konsumentów za kryzys po połowie. Za mało kupują i automatycznie Wy
              macie mniej do podziału ,a niby za co mają kupować , kto płaci
              więcej niż tyle co musi? Trwasz przy swoim na temat Związków
              Zawodowych, sądzę że jednak twoje korzenie wrosły w RCMB i jesteś
              przekonany że nikt ich nie podetnie, mylisz się. Każdym swoim słowem
              hm czy he he drwisz z tych ludzi którzy na Ciebie pracują.
              • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 01.07.09, 22:05
                Tak naprawdę jeżeli śledziłeś wstępne przyczyny kryzysu to wyraźnie zaznaczono
                że to banki przyczyniły się do tego były pierwszą kostką domino która zaczeła
                przewracać resztę i dlatego wynika z tego taka opcja że gdyby konsumenci byli
                odpowiedzialni i spłacali swoje długi ta kostka by się nie przewróciła - wiem
                powiesz że to za co mają żyć za grosze, nie ale tutaj pojawia się
                odpowiedzialność jeżeli coś od kogoś pożyczam to wiem że muszę to oddać i tutaj
                pojawiła się pewna niedojrzałość jednego z wielkich społeczeństw każdy wie o
                kogo chodzi. Po za tym jeżeli mówimy o pracy obecną prawdą znaną i jaką chyba
                każdy zna jest to że nikt nikogo nie zmusza do pracy nie ma że ty masz tu
                pracować każdy ma własną wolę bynajmniej z tego co się orientuje tak jest jeżeli
                ktoś nie jest zadowolony z pracy i tego jak się go traktuje myślę że może
                zmienić pracy jest w tym jakiś problem?? Hm nie powiem bo wyrosłem z RCMB ale
                tak naprawdę zmieniłem prace a byłem płotką bo tylko sprzedawcą ale bardzo
                dobrze rozumiałem to że mogę zmienić prace i że nikt na siłe mnie nie trzyma
                życzę tego każdemu żeby doszedł do takiej decyzji bo to lepsze niż wylewanie
                żalów na forum. O a co do kryzysu jeszcze to wiesz że jeżeli czasem coś za
                szybko jedzie to trzeba nacisnąć hamulec żeby się nie wywróciło.
                • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 02.07.09, 16:27
                  Piszesz poematy bez jednego słowa konkretu ,masz swój wyidealizowany
                  świat i wnim żyjesz ,zejdź na ziemię i przeżyj z rodziną choć jeden
                  miesiąc za ochłapy które spadną z pańskiego stołu. Szczególnie na
                  Podkarpaciu masz taki wybór pracy że tylko wybierać , wszyscy
                  pracodawcy są tak hojni,,który da więcej''a RCMB w sposób szczególny
                  wynagradza swoich pracowników i troszczy się o nich .
                  • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 02.07.09, 22:16
                    No wiesz ja pisze bardzo prosto jak jest, na czym polega życie i że każdy ma
                    własną wolę, może robić ze swoim życiem co chce, może pracować gdzie chce, no
                    fakt "Piszesz poematy bez jednego słowa konkretu" według mnie są to tak banalne
                    stwierdzenia że niektóre dzieci już w podstawówce do nich dochodzą. Powtórzył
                    bym raz jeszcze odpowiedzialność bo na pewno wiesz że założenie rodziny to nie
                    tylko wielka miłość która w książkach zwycięża wszystko ale to także właśnie ten
                    ochłap za który musisz pracować i żyć więc skoro nie stać mnie na utrzymanie
                    rodziny to jej nie zakładam albo szukam lepszej pracy po za Podkarpaciem, po za
                    tym do zakładanie rodziny nikt nikogo nie zmusza więc odpowiedź jest prosta
                    jeśli coś robimy róbmy to z głową
                    • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.146.158.dsl.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 11:33
                      masz racje weksel mozna podpisac i po sprawie ale oni(kierownictwo)
                      chca jeszcze do tego oswiadczenie majatkowe,oswiadzczenie ze
                      powstal niedoór na majatku firmy w jakiejs tam kwocie mam to uznac
                      jako zawiniony i placic ,nie podaja kwoty nic w ciemno mamy to
                      podpisac i tyle.Nie podpisalem i wylecialem, choc oni (kierownictwo)
                      twierdza ze nie z tego powodu wylecialem.
                    • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 03.07.09, 14:20
                      Gościu 123 z opinii na remat RCMB w Rzeszowie zrobiłeś wykład
                      filozoficzno- psychologiczny na temat zakładania rodziny. Skoro masz
                      tak tęgą głowę to co robiłeś w RCMB jako zwykły sprzedawca?
                      • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 03.07.09, 17:36
                        Każdy od czegoś musi zacząć, gdzieś trzeba zdobywać doświadczenie bo samo z
                        nieba nie spadnie, wiem że tam panuje wyzysk ale godziłem się na to bo każdy
                        dzień dawał mi doświadczenie - przybliżał mnie do tego by w przyszłości móc
                        pracować gdzie indziej, no ale ja nie wylewam żalu było jak było świadomie się
                        na to godziłem w końcu nikt nie powiedział że życie jest proste?? Nie nazwał bym
                        tego wykładem po prostu powiedziałem to co każdy wie że "ŻYCIE NALEŻY DO NIEGO"
                        Wiesz patrząc teraz na to forum i to od kiedy dyskutujemy razem to szczerze brak
                        już tutaj żali i wcinek o RCMB bo według mnie niektórzy być może zrozumieli to
                        co pisze chociaż wieże że oni cały czas o tym wiedzieli tylko chcieli wylać
                        gdzieś swoją złość. Fakt faktem jest że po to powstają fora żeby móc sobie
                        podogryzać ponarzekać itd bez żadnej widowni na żywo.
                        • Gość: sasa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.88.* 05.07.09, 16:57
                          panie 123, jak pan piszesz wierzę przez ż z kropką to jedsteś
                          matołem pieprzonym bez wykształcenia z ambicjami nie popartymi
                          niczym i po zawodówce na wsi, nie pisz już na tym forum matole bo
                          nie po to ono powstało, a już na pewno nie dla analfabetów, ale
                          przeciesz pracowałeś w r... dla ambitnych i inteligentnych,
                          zaangażowanych ludzi, rcmb też daje możliwości rozwoju, ale ciebie
                          matole to nie dotyczy bo jesteś analfabetą
                    • Gość: sasa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 79.139.88.* 05.07.09, 16:47
                      panowie 123 i obserwator, przenieście się na forum dla zboczonych
                      idiotów inaczej...////
                      • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 05.07.09, 17:10
                        Pięknie brawo widać że ktoś z wykształceniem czyta to forum ale bez żadnego
                        poziomu dla mnie bardzie to coś 'sasa' przypomina wieś wrzeszczy używa zwrotów
                        które świadczą o tym że najprawdopodobniej tyle co dostało to internet i jeszcze
                        nie umie nie potrafi się tym posługiwać błąd może zdarzyć się każdemu no ale na
                        pewno nie osobnikowi 'sasa' gratuluje rodzicom. Ja bym zaproponował dla tego
                        osobnika też inne forum "krówka świnka to moja rodzinka" -POLECAM myślę że
                        znajdzie tam wiele ciekawych możliwości
                        • Gość: obserwator Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 06.07.09, 13:27
                          Gościu sasa i gościu 123 tniecie się który z Was bardziej
                          wykształcony a obydwaj piszecie z błędami. Przeczytajcie uważnie
                          ponownie swoje teksty, ośmieszacie samych siebie. Gościu 123 ciekawe
                          co ty wkładasz do garnka, czy aby nie kawałek krówki czy świnki dla
                          rodzinki? Inteligencji u Ciebie po prostu zero. Trudno mi sobie
                          Ciebie wyobrazić jako pracownika gdzie by nie było,jesteś wyniosły,
                          zarozumiały,drwisz ze wszystkich i ze wszystkiego.Obrażanie ludzi
                          ciężko pracujących stawiasz na pierwszym miejscu.
                          • Gość: 123 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 83.2.235.* 06.07.09, 21:49
                            Zero raczej nie skoro mam w garnku krówki i świnki:) Życie jest jak statek jest
                            kapitan i są marynarze, po za tym porządku świata nie ustalałem nie ja napisałem
                            i sprawiłem że są prezesi dyrektorzy i pracownicy i że jednemu żyje się lepiej a
                            drugiemu gorzej, więc teraz nie rozumiem niczyjego ale do tego każdy mógł się
                            wybić i wykorzystać swoje szanse kto nie wykorzystał teraz tylko narzeka i
                            zazdrość go zżera.
                            • Gość: juz nie pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.146.48.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:35
                              O czym wy tu piszecie? Chodzi o to ze tam mówie o RCMB pracowników
                              traktuje sie jak bydło.Nie licza sie z nikim,mówie o kierownictwie
                              tak w Rzeszowie jak i w malym Lezajsku czy Lubaczowie gdzie pracy
                              nie ma i jedna osoba musi dac jesc calej rodzinie zarabiajac 1100
                              zł.Pracujac ciezko bo to nie jest latwa praca dostaje sie grosze z
                              perespektywa zwolnienia w kazdej chwili za wymyslone winy.A na
                              koniec roku WIELKA PREMIA BUTELKA WINA ZA 4 ZL.?????? to jest nasze
                              zycie
    • Gość: abo Coś nt. weksli IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 02.07.09, 19:28
      Ludzie nie panikujcie tak bardzo z tymi wekslami, ponoc kilka lat temu poszło do sądu z wekslem jednego kasjera, który miał manko na kasie jak sie zwalniał z pracy. I co? I sąd pozew o egzekucje z weksla odrzucił. Weksel to nie czek bankowy, żeby coś z nim zrobić trzeba zlożyć pozew do sadu o egzekucje z weksla, podeprzeć go dowodami itp. Taki papierek, że miałem szkolenia za które firma chce nalezności to jedna wielka lipa, sąd to odrzuci w mgnieniu oka. Ta cała afera z wekslami ma tylko na celu zastraszanie pracowników, na zasadzie coś tam podpisałem to siedze cicho. Reasumując: podpisujcie i miejcie to w dupie, nic wam nie zrobią.
      • Gość: były pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.cust.tele2.pl 03.07.09, 14:44
        Skoro weksel to nie czek bankowy to po co go podpisywać? Nie widzę
        problemu,zatrudnić się w RCMB i podpisać. Oczekują na takich co
        podpiszą weksel in blanko z zamkniętymi oczami. Nie doradzaj nikomu
        czego sam nie doświadczyłeś.Twoje słowa ;nic Wam nie zrobią ;w tym
        miejscu znaczą tyle co zrobią miejsce dla Ciebie i będziesz
        szczęśliwy.
        • Gość: abo Re: Coś nt. weksli IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 03.07.09, 16:48
          Napisałem Ci po co każą je podpisywać, czytaj ze zrozumieniem. Po drugie sam również taki weksel kiedyś podpisałem (już nie jestem pracownikiem tej firmy). A co do mojej rady to możesz jej posłuchać lub nie, to wszystko.
          • Gość: ela-39 Re: Coś nt. weksli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:55
            Jeżeli chodzi o założenie związku to owszem bardzo wskazane.Gościu
            123: mówiąc o składkach masz rację, ale cóż parę złotych w porównaniu
            z
            utratą pracy. Nie wiem jaki związek zna 123 pisząc o nim tak źle, ale
            ja znam taki związek, który pomógł jednemu z oddziałów RCMB bez
            wiedzy
            ogółu pracowników. Doszło do 2 zwolnień, a nie musiało ich być w
            ogóle.
            Zawiążcie związek . Jest związek który bronił firmę przemyską FOX.
            To
            jego przewodniczący nadstawiał mocno głowę myślę, że i Wam chętnie by
            pomógł. Raczej wiem o tym.
    • lesz-ek Re: Coś nt. weksli 07.07.09, 19:27
      Wlasnie sie dowiedzialem ze weksle sa wazne bezterminowo,pracodawca
      nie ma obowiazku oddawania weksla po rozwiazania umowy,nie ma
      obowiazku podpisania weksla inblanko. to wszystko powiedzial mi
      radca prawny.
      • Gość: juz nie pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.152.154.253.dsl.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 12:52
        Ponoc weksle macie z głowy troche sie przestraszyli JEDNAK .Kogo
        zwolnili to zwolnili .Ale reszta powinna sie cieszyc o ile praca w
        takiej firmie moze cieszyc.
      • Gość: juz nie pracownik Re: Coś nt. weksli IP: *.152.154.253.dsl.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 12:52
        Ponoc weksle macie z głowy troche sie przestraszyli JEDNAK .Kogo
        zwolnili to zwolnili .Ale reszta powinna sie cieszyc o ile praca w
        takiej firmie moze cieszyc.
    • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:34
      Jeśli chodzi o obsługę to są tacy, których teraz drogi Kliencie
      obraziłeś, ale i owszem masz rację są też tacy co zamiast wanny
      sprzedaliby Ci umywalkę udając, że nie widzą różnicy. Najgorsze w tym
      wszystkim jest to, że jeden pracownik ( w każdym wydaniu oprócz
      kierownika) musi pracować na kilku etatach przez co ta niezdrowa
      sytuacja. Ci w Rzeszowie tego nie chcą widzieć, udają, że ich
      pracownicy to ludzie małowydajni i jeśli im się nie chce pracować
      przyjdą inni. Trochę popracują i ich też do roku wykopią . Motto RCMB
      : Pracuj, pracuj, a garb ci sam wyrośnie.
    • Gość: inny klient Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cust.tele2.pl 16.07.09, 14:32
      Szanowny kliencie czy ty zdajesz sobie sprawę z tego jak bardzo
      obraziłeś pracowników z wszystkich oddziałów RCMB używając
      drastycznie obraźliwego słowa ;syfi....; choć napisane niepoprawnie?
      Ja też jestem klientem RCMB i jak dotąd nikt mnie nie okradł ani nie
      oskubał,chcę kupuję. Jeżeli sam nie wiesz czego potrzebujesz nikt z
      pracowników napewno nie odczyta twojego gustu czy upodobań. Odnośnie
      traktowania pracowników,wiem wiele na ten temat ,jest okropnie
      poniżające!!!
    • Gość: ela Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.07.09, 10:45
      Ty jaśnie szkolony zawodówka pisze się przez ó a nie u jak piszesz wyzywając innych i ubliżając skończ przynajmniej tą zawodówkę jak chcesz się wypowiadać.
    • Gość: zoska Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.07.09, 11:34
      co tam słychać u antenki.
      • majster-ona Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// 01.08.09, 19:30
        Czytam i czytam i mam wrażenie że całe to forum pisze o RCMB w Lubaczowie. Większość osób które się wypowiada doskonale zna z sytuacje w sklepie a nawet cytuje nazwiska.
        Mam pytanie, do tych tam jeszcze pracujących.Słyszałam że znów pojawiło się ogłoszenie o przyjęciu do pracy.
        Co tam się teraz dzieje? Jak z wekslami ?
        • Gość: :)))) Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 80.54.33.* 03.08.09, 21:02
          jak co się dzieje, przyjdź, zobacz, przekonaj się sama:)
    • Gość: Szymon Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.wsiz.rzeszow.pl 05.08.09, 12:25
      Sklep jest naprawdę porządny. Często robię tam zakupy, dwa domy wykańczam
      jednoczeńnie i wszystko kupuję u nich. Tanio i rzetelnie. Polecam
      • Gość: pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 07.08.09, 21:48
        to chyba nie byłeś/aś w innych sklepach i churtowniach gdzie mają
        taniej
        • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:21
          Drogi Szymonie o jakim RCMB mówisz ja wiem, że jak nie nabiją 150%
          marży to nie żyją. Oczywiście ci z tzw. "góry" bo płotki nie mają nic
          do powiedzenia nawet rabatu nie chcą udzielać. A jeśli chodzi o
          zatrudnienie wiem, że to pic na wodę. Im więcej ludzi zatrudnionych
          do pracy tym mniej zarobi pan kierownik, a on w te klocki dobry o
          własne interesy umie zadbać. Raczej chce nic nie robić, nikogo nie
          zatrudniać i dużo zarabiać. Ci co pracują niech nadal tyrają.
          Sprawnie potrafi załatwić to, by nie zatrudniać podając własne i
          tylko własne argumenty. Jednak nie rozumiem, że ci niby rządzący nie
          kumają, iż złe podejście do klienta spowodowane brakiem ludzi do
          pracy odstrasza i obniża dochody firmy , ale to chyba taka dziwna
          polityka RCMB.
    • Gość: aaaaaaaaaaa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:32
      oni już prawie każdegoz robili w balona wiem co tam się dzieje gdyz
      miałm przyjemnośc pracować w tej firmie drugi raz bym juz tam nie
      poszła
      • Gość: majster [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:59
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.156.48.dsl.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 11:06
      Jednak sie czegos boja bo likwiduja wpisy
    • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.156.48.dsl.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 11:06
      Jednak sie czegos boja bo likwiduja wpisy
      • Gość: majster Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:24
        prawdy sie boją wiec likwidują tylka w jakis sposob?skad maja dostep do tego forum
        • Gość: 12345 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 16:51
          fora są dostępne dla wszystkich i każdy może się na nich wypowiadać, ale warto pamiętać że jeżeli się kogoś obraża czy szkaluje, wystarczy że złożą wniosek na policji i dotrą do ciebie, zabiorą ci sprzęt - wynajdą lewe oprogramowanie (chyba ze na każda grę, mp3, program masz paragon…), jakieś xxx zdjęcia… i leżysz i kwiczysz, nawet w kawiarence nie jesteś bezpieczny – większość ma monitoring! Za pierwszy raz dostaniesz zawiasy a potem to już recydywa…..
        • Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 01.09.09, 22:08
          witam wszystkich opinio znawców RCMB i solidaryzuję się z Wami,zarówno z
          pracującymi (nieszczęśliwymi) i byłymi (szczęśliwymi),bo właśnie do nich należę:)
          Zwolnienie uzyskałem, podobnie jak wcześniej wspominano wielokrotnie za...(no
          zgadnijcie za co :)?)
          tak-prawidłowa odpowiedź,za nie podpisanie weksla in blanco.
          Teraz do wszystkich pracowników i byłych pracowników mały test:
          Spytajcie kierownika,czy podpisze Wam czek,a Wy uzupełnicie resztę.(to była
          zagadka dla kumatych :),bo tak właśnie wygląda wypisywanie weksla w rcmb..
          Ludzie otwórzcie szeroko oczy i miejcie je jeszcze szerzej otwarte.Nie dajcie
          zrobić się w balona-nie warto!
          • Gość: abo Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 08.09.09, 16:53
            Człowieku nie wypisuj bzdur na forum, bo masz takie pojęcie o prawie wekslowym, jak ja o dwunastym księżycu Saturna. Odsyłam do mego postu pt: Cos_nt_weksli. Firma dzięki tym wekslom, chciała zastraszyć pracowników i zamierzenie swoje osiągnęła, natomiast tacy jak Ty tylko podsycaję niepotrzebną panikę.
            • Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.09, 18:29
              a co kolegę tak rozdrażniło?i skąd ta panika o której tak piszesz,może ta panika
              jest,bardziej Twoja:)
              może i nie znam się na prawie wekslowym i całym tym gó...e,ale jak na pierwszym
              planie przyjmując się do pracy dostajesz podsunięty weksel i spis całego majątku
              jaki posiadasz (z wszystkimi nieruchomościami,samochodami itd.) a potem resztę
              dokumentów,w tym umowę o pracę na szarym końcu,to najgłupszy nawet pajac zakuma
              cza czę i stwierdzi, że coś jest nie tak -prawda.Po za tym wcześniej,pracowałem
              w innej firmie gdzie również dali weksel do podpisania,ale tam wszystkie dane
              włącznie z sumą lub kwotą -jak wolisz, były jasno podane i przynajmniej
              widziałem co podpisuję,a nie tak jak w rcmb,gdzie masz "weksel duch" musisz
              tylko jebnąć swój podpis,a oni już się zatroszczą o to co Ci uzupełnić
              powyżej.No i co ze spokojem byś coś takiego podpisał? -to podpisz,a ja się
              Ciebie potem zapytam-jak się z tym czujesz?
    • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.220.120.74.dsl.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 19:21
      a jak sie pisze prawde to co ,zaraz ktos to likwiduje bo ponoc
      niezgodne z regulaminem PARODIA
      • Gość: majster Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:29
        prawda w oczy kole jak ktos napisze prawde co sie dzieje w tych sklepach to kasuja te wpisy i jeszcze napisze ze mozna za to na policje trafic(pewnie jakis kierownik) tylko ja sie pytam po co jest FORUM??????? Odpowiadam:po to zeby wyrazac swoja opinie!!!!!!!! Wezcie sobie to do głów kierowniczki i przestancie szykanowac swoich pracownikow to nikt zlego slowa na was nie napisze
        • Gość: ela-39 Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:53
          To prawda forum jest po to, by wyrażać własne opinie, ale ostatnio są
          bardzo weryfikowane przez tych, o których często pisze się prawdę. Nie
          dajcie się zastraszyć. Niektóre z powyższych wypowiedzi są tak
          drastyczne, tylko nie wiem skąd ta wyobraźnia: kary, więzienia i
          sądy... Czy to samoobrona?
          • Gość: nina Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 217.97.144.* 04.09.09, 12:08
            Czytam te bluzgi pisane przez zwolnionych , jak sami o sobie
            piszecie, pracownikow i wcale nie zdziwilabym sie gdyby wasz byly
            pracodawca nie zlozyl doniesienia na policje o zniesławienie. Sama
            jestem pracodawca i wiem jak znieksztalcic sytuacje i nakłamać
            bezkarnie w sieci, moze zwolniony pracownik. Ale bez przesady- jesli
            piszesz po nazwisku i obrażasz, sam kręcisz bat na siebie. Ja nie
            miała bym cienia watpliwości i juz dawno skierowala bym te obrazliwe
            teksty organom ścigania. A to że część tekstów juz zniknęła może
            oznaczać tylko jedno- są juz zabezpieczone dla policji... zreszta
            sama nie wiem - to tylko takie moje spostrzeżenia.
            • Gość: były pracownik Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.152.157.6.dsl.dynamic.eranet.pl 04.09.09, 12:51
              A moze ty NINA podpisala bys weksel na ktorym nie ma kwoty i okresu
              waznosci Jak tak to powiedz moze da sie to jakos zalatwic.Jak bys za
              nie podpisanie stracila prace to zastanawiam sie jak bys to przyjela.
              POZDRAWIAM
              • Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.cdma.centertel.pl 04.09.09, 13:08
                dokładnie- może pani Nina nigdy nie musiała zastawiać całego własnego
                majątku,mamy,taty,cioci,wujka i nie wiadomo kogo jeszcze,żeby uszczęśliwić
                rcmb,to nie wie co to jest weksel in blanco,który może Cię do grobu doprowadzić.
                Weksel-warunkiem pracy,inaczej-do widzenia.
                • Gość: ewa Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.09, 14:34
                  Nina to pracownik tej firmy który jest świetnie opłacany za pisanie takich
                  postów dlatego nie ma się co dziwić.
            • Gość: forumowicz Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.is.net.pl 05.09.09, 21:48
              To co ex-pracownicy wypisują tutaj na forum jest reakcją na
              zachowanie firmy względem niej. Możesz mi wierzyć lub nie, twoja
              sprawa - choc pewnie patrzysz z punktu widzenia pracodawcy który
              zarobić tyle ile by chciał nie może no i jeszcze musi sie z jakimś
              darmozjadami i leserami albo i nawet zodziejami tą marną kasą
              dzielić!!!.
              Poczytaj dokładnie i pomyśl skąd sie na złość bierze a jak już
              zrozumiesz to to zastanów sie co ty byś zrobiła na ich miejscu,
              mając do wyboru "pętle materialną zaciśnietą na szyi" lub zwolnienie
              z byle powodu a tak naprawde z pwodu nie podpisanie "wyroku na
              siebie".
              Do prokuratury czy sądów to prędzej nadają sie praktyki stosowane
              przez zarządzających to "firmą".
              Ludzie tym nieszczęsnym kraju chcą pracować i godnie żyć, nie myśląc
              cały czas o groźbie zwolnienia z byle powodu, czy o tym ile firma
              już straciła i ile mnie to bedzie kosztować: 3 , 5 może 10
              mieszięcznych zarobków!! Traktowanie ludzi w ten sposób to jest
              pewna forma niewolnictwa: ty pracuj- my ci zapłacimy ale potem
              każemy ci zwrócić czesć tego co zarobiłeś!!! TAK BYĆ NIE MOŻE!!
              Więc kobieto zastanów sie dobrze nad tym co piszesz - chyba że
              jesteś taka jak oni - to życzę ci żebyśzdechła pod płotem !!!
            • Gość: koko Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: 94.42.116.* 12.09.09, 21:08
              po twoim komentarzu domyślam sie że masz takie samo podejście do
              pracowników jak zażądzający RCMB czyli zgnoić pracownika do reszty
    • Gość: xxx Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.09, 11:58
      Likwidują wpisy bo się boją, firma traci wiarygodność jak ją obsmarują w internecie. Myślą że jak usuną wpisy to ludzie nie będą wiedzieć co się dzieje we firmie. Wystarczy że pracownicy przekażą znajomym a znajomi następnym. Ostatnio byłem w tej firmie i było widać jak dużo klientów kupuje może trzy osoby na krzyż na markecie pusto jak by nie te kasjerki to bym nie uwierzył że market jest otwarty.Panowie oby tak dalej już nie długo wam zostało egzystencji na rynku!!!
      • Gość: szczerylive Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:13
        powiedzmy sobie szczerze,ta firma już dawno straciła wiarygodność, i to nie
        tylko w stosunku do własnych pracowników,namiętnie gnojonych wekslami, ale także
        w stosunku do klientów, którzy też mają oczy i wyłapują pewne sprawy.Pustki na
        markecie, chyba nie powinny nikogo dziwić.Poza tym, mają więcej reklamacji niż
        towaru na półkach,więc.... wiecie co się wtedy robi-daje się biednemu
        pracownikowi,zwykłemu szarakowi weksel do podpisania,przecież trzeba uzupełnić
        straty, które firma poniosła.Skoro nie można wyegzekwować od klientów,więc-od
        pracowników,no w końcu od czego mają weksle prawda.Tak w kółko,czy to nie
        obrzydliwe?
        • Gość: Wolny Re: opinie o RCMB w rzeszowie//////////////////// IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 20:55
          Weksel , mobbing , arogancja wobec pracowników to typowe zachowania.
          Pan Prezes niestety nie potrafi panować nad emocjami , taki młody a
          już znerwicowany żal mi go bo chłopak myśli pewnie znowu żeby nie
          zalało oddziału w Koprzywnicy .Ktoś życzliwy mu doradził żeby
          postawić oddział na terenie zalewowym.Ale odbije sobie ewentualne
          straty przecież ma tyle niewolników z wekslami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka