Dodaj do ulubionych

Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury

IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 15.06.07, 19:52
Akuratnie na to wyjeżdżanie z zatoczek, autobusów MPK, to się nie skarżą
"forumowicze" ani nie widzieli chyba oznak zaniepokojenia u kierowców z powodu
spóźnień!! Ale na WCZEŚNIEJSZE PRZYJAZDY to i owszem!!!

A ignorancja i nonszalancja kierujących, fakt się pogłębia. Ale i piesi nie
lepsi momentami!!
Obserwuj wątek
    • Gość: johnQ Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:59
      Niby dlaczego to mlodzi kierowcy sa wszystkiemu winni...?! Jestem mlodym
      kierowca, posiadam prawo jazdy od 5 lat i nie uwazam sie za zlego kierowce.
      Potwierdzam to tym, ze jeszcze nigdy nie dostalem mandatu, a jezdze duzo.
      Niejednokrotnie mialem mozliwosc widziec "popisy" kierowcow starszej daty.
      Pare razy udalo mi sie cudem uniknac wypadku. Warto tez wspomniec o
      taksowkarzach ... ktorzy to jezdza po Naszym miescie jak swiete krowy.
      Denerwuje mnie to, ze jak ktos widzi osobe mloda za kierownica to uwaza sie za
      "Boga" i moze jeszcze sie na kims odreagowac. Nieco pokory Panowie !
      • tetlian Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 21:30
        Trzeba w końcu zadbać o porządek, to i kultura sama spod pach wylezie :)
    • voy_rz Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 20:00
      Wg mnie to jakaś przesada. Zawsze znajdzie się jakiś baran na drodze ale bez
      przesady. Ogólnie rzeszowscy kierowcy jeżdżą wg mnie spokojnie, zatrzymują się
      przed przejściami, podobnie kierowcy z regionu. Zastrzeżenia mam tylko do
      kierowców z Przemyśla - niektórzy zupełnie ignorują przepisy i można zobaczyć
      jak ktoś chce skręcać w lewo bezpośrednio z Piłsudskiego w Targową albo z Lisa-
      Kuli od południa w Jagiellońską w lewo. I to nie jest kwestia pomyłki - w
      drugim przypadku byłem świadkiem, jak kierowcy strąbili przemyślanina a ten
      mimo to skręcił i to jeszcze ładując się przed jadące z naprzeciwka auta.
      • cool_kid Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 22:12
        A to ciekawe. Ja dzisiaj akurat cały dzień chodziłem po mieście i chyba ok. 40
        razy przechodziłem przez pasy - dosłownie raz kierowca mi się zatrzymał (na
        Słowackiego), za każdym razem trzeba było to wymuszać albo przeczekać. A
        kierowca z regionu, spoza Rzeszowa - nie jestem w stanie sobie przypomnieć
        sytuacji żeby się zatrzymał. To co wyprawiają na Dąbrowskiego ci wszyscy RSR,
        RBR i tym podobni, woła o pomstę do nieba.
    • Gość: Smiley Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 15.06.07, 20:03
      Nauczcie się powiatowi kierowcy raz na zawsze PIESZY MA PIERWSZEŃSTWO! I
      skonczcie myslec według schematu "jo mom samochód to jo żem jest pon".
    • cool_kid Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 20:25
      Najgorsi kierowcy to taksowkarze, chamstwo, prostactwo i zawyzone mniemanie o
      sobie. Poza tym ochroniarze i wiekszosc kierowców z rejestracjami RSR i RRS.
      Makabra :(
    • cool_kid Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 20:30
      Gość portalu: Felicjan Dulski napisał(a):

> Akuratnie na to wyjeżdżanie z zatoczek, autobusów MPK, to się nie skarżą
      > "forumowicze" ani nie widzieli chyba oznak zaniepokojenia u kierowców z powodu
      > spóźnień!! Ale na WCZEŚNIEJSZE PRZYJAZDY to i owszem!!!

Te wczesniejsze przyjazdy to skandaliczna sprawa, co gorsza są one tak
      powszechne że właściwie zaczyna mnie dziwić gdy jakiś kierowca nie odjeżdża za
      wcześnie. Jak autobus ma odjechać np. 15:45 to przychodząc na przystanek 15:40
      wcale nie jestem pewien czy nie przyszedłem za późno.
    • Gość: giga Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: 81.219.8.* 15.06.07, 21:13
      Właśnie przed chwilą doświadczyłam nadmiernego pośpiechu kierowcy. Ruszaliśmy
      spod świateł, ja na prawym pasie i już kierowca busa siedział mi " na ogonie"
      nerwowo pospieszając mnie długimi!Przecież prawym pasem mogę jechać nie jak
      błyskawica , poza tym przed sobą miałam samochód, więc trudno "przeskoczyć".
    • Gość: malwina Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:17
      Z jednym sie zgodze, na 'przyjezdnych' trzeba bardzo uważać! mam tu na myśli
      SZCZEGÓLNIE kierowców z rejestracjami: RBR (Brzozów), RSR (Strzyżów), RLA
      (Lesko)! Patrząc na ich jazdę można napisac kilkutomowy podręcznik: 'Jak
      nienależy jeździć!' Zero kierunkowskazu i nagła zmiana pasa ruchu! Zero
      kierunkowskazu i prawie zatrzymanie się, żeby skręcić! Ludzie, czy w tych
      rejonach nie ucza was jak nalezy jeździc? Przyjedzie taki jeden z drugim do
      większego miasta i normalnie jak niewidomy bez laski!
      Pamietajcie, że jest takie coś jak kierunkowskaz, a w łagodny zakręt spokojnie
      można wjechać na 'dwójce' nie trzeba ruszac od nowa!
      • Gość: x Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: 84.38.160.* 15.06.07, 21:36
        RLA to Łańcut!
      • Gość: RLA Łańcut Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 17.06.07, 12:19
        A o Tobie mozna napisac podręcznik "Jak NIE__NALEŻY pisać" Po pierwsze RLA to
        Łańcut, a poza tym dużo osób z Rzeszowa ma tam zarejestrowane firmy i samochody
        więc prowadzą rzeszowiacy:)
        Wg. mnie najgorsi RP, RPZ, RJA, RSR, RRS, RBR
    • sceptyk31 Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 21:49
      Kierowcy po Rzeszowie jeżdżą różni. Wielu miejscowych usiłuje zgrywać się na
      mistrza kierownicy, zwlaszcza młodzież w przychodzonych samochodach znanych
      marek. Oczywiście są tacy którzy z ruchem miejskim stykają się rzadko. Ale
      najgorzej jeżdżą / nie tylko po Rzeszowie/ kierowcy z rejestracją "RP". Co do
      kierowców autopbusow - ja nie mam zastrzeżeń. Ale kierowcy musza pamietać o
      przepisie nakazującym ułatwianie im włączanie się do ruchu.
    • Gość: LordVader Jestem z W-wy, ale pracuję w Rz-wie i to co tu IP: *.rzeszow.mm.pl 15.06.07, 22:20
      widziałem to poprostu wlos sie na głowie jerzy,ale to jest nic w porównaniu z
      tym jak się zachowują kierowcy z waszymi rejstracjami
      RZ,RZE,RLA,RLS,RRS,RSR,RBR itp jak przyjadą do stołecznego,poprostu CYRK na
      kułkach,a człowieka krew zalewa,żeby nie użyc bardziej dosadnych slow na tych
      wszystkich idiotów i debili,którzy uważają się za szumacherów na własnym
      podwórku,a jak przyjdzie co do czego to blondynki przy was to profesorstwo
      • Gość: Prześmiewca Re: Jestem z Rzeszowa i obserwuję kierowców w W-w IP: *.centertel.pl 15.06.07, 22:38
        Nawet nie ma o czym pisać katastrofa: WKZ-Kozienice,WCI-Ciechanów, WOS-Ostrołęka,
        WRA-Radom , WOT-Otwock,WPR-Pruszków,WWL-Wołomin.Rzeszowianie niech Was nie zwiodą
        te rejestracje na (W) można być zaskoczonym przez tych wirtuozów kierownicy w
        każdym miejscu Polski.
      • Gość: jedi Re: Jestem z W-wy, ale pracuję w Rz-wie i to co t IP: *.krak.tke.pl 16.06.07, 09:58
        A ty pewnie masz w samochodzie płyte CD wiszącą z przodu, proporczyki na tylnej
        szybie...albo szybka odsunięta muza umsumsums i Luis zimny łokieć...
        • Gość: Prześmiewca Re: Jestem z W-wy, ale pracuję w Rz-wie i to co t IP: *.centertel.pl 16.06.07, 22:18
          Tak ciapciaku wszystko o co prosisz mam........................Pzreśmiewca
      • Gość: MC warszawiakow proponuje nie wpuszczac do miasta IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 16.06.07, 18:00
        ani w bieszczady.albo pobierac myto na wjezdzie.5pln/godz pobytu.chamow nam tu
        nie trzeba.
    • Gość: fdg Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.rzeszow.mm.pl 15.06.07, 23:07
      Kultura przez małe "k" - policjant z bloczkiem mandatowym w ręku nie ma prawa do
      oceny jazdy kierowców w tym mieście.Brak obwodnic - parkingi wbrew przepisom i
      bezmyślne zasady regulacji ruchu wymuszają takie a nie inne zachowanie.NAjpierw
      trzeba stworzyć logiczne rozwiązania komunikacyjne i przyspieszyć budowę
      obwodnic a dopiero potem mówić o kulturze - straz miejska karze wybiórczo
      zakładając blokady na wybrane auta kiedy obok ktoś łamie identycznie przepisy.To
      chore miasto zaczyna dusić się we własnym sosie - sukcesem jest jednokierunkowa
      uliczka ,padająidiotyczne pomysły budowy kładek za cięzkie pieniądze a
      kompletnie nie myśli sięo rozwiązaniach systemowych .No i tabliczki aby nie
      smiecić :-)Koszmarna i idiotyczna retoryka
    • Gość: teresaduda@worldne Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.new-york-23rh15rt.ny.dial-access.att.net 15.06.07, 23:13
      dla mnie klopot to pozostawione samochody na chodniku .trudno przejsc obok nich
      a kobiety z wozkami dziecinnymi musza wychodzic na ulice
      • cool_kid Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury 15.06.07, 23:16
        Niech prezydent dalej zwęża chodniki i robi na nich parkingi, niedługo piesi
        będą się chyba w powietrzu poruszać.
        • Gość: revenant Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.nm.e-zet.pl 15.06.07, 23:32
          Jestem z MPK kierowcą i mam troszkę podkerślam wyobraźni i nie wymuszam wyjazdu
          z zatoczki ale jak stoje na włączonym kierunkowskazie i kilkanaście pojazdów
          mnie ignoruje to sie nie pierdziele często mam po swojej lewej podwójną ciągłą i
          wówczas nikt mi nie podskoczy nawet kierowcy tirów taka prawda zawsze leży po
          środku. A co do RZE czy RPR to faktycznie prawo jazdy za worek buraków i litra
          bimbru strach się bać tych debili!!!
          • Gość: yaco Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:46
            Panie Kulturalny!
            Nie mówi i nie pisze się "litra" tylko litr. Na Podkarpaciu litr jest rodzaju
            żeńskiego, a to zapewniam, nieprawda :)
    • Gość: Kaźmirz Bracia i Siostry IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 15.06.07, 23:53
      Nie kłóćcie się. Tak jest na całym świecie, a nie tylko w Rzeszowie.
      Obejrzyjcie sobie fajny program na TVN Turbo " Pościgi policyjne ". Pewien "
      intelektualista " z pobliskiej piwiarni powiedział : " kulturę to trza mieć
      kur .. wrodzoną ". Wydaje mi się, że miał rację.
      • Gość: Paweł taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 01:45
        Witam
        Fatalnym miejscem pokazującym często brak kultury na drodze jest plac
        Śreniwitów. Jak wiadomo chcący skręcić w Hetmańską i na nowy most kierowcy
        jadący od LIsa Kuli zazwyczaj czekają w korku kilka zmian świateł - a co
        bezczelniejsi wpychają się w niebezpieczny sposób do kolejeczki oczekujących.
        Dzisiaj miałem - przy dużym szczęściu - przyjemność uniknięcia wypadku w tym
        miejscu - ponieważ jak zwykle nieumiejący poczekać kierowca - zapamiętałem taxi
        srebrny mercedes kombi o nr RZ 26556 - postanowił skręcić w lewo z najbardziej
        skrajnego prawego pasa aby uniknąć czekania a ponieważ zaplanował trasę na
        most - zdążył jeszcze zajechcać mi drogę na tych 30 metrach od zakrętu do
        świateł. Akcja miała miejsce o 15.00 - więc ciasno na drodze, ruch ogromny..
        Tak się złożyło, że jechałem za nim jescze spory kawałek - i jak przyuważyłem
        zmieniał pasy i zakręcał jeszce conajmniej 5 razy - oczywiście ani razu nie
        korzystając z kierunkowskaza. Facet pomiędzy 40 a 50 lat - ani młody ani
        niedoświadczony - poprostu cham i prostak. Takich także nie brakuje
        pozdrawiam
        Paweł
        • Gość: kier Re: taxi IP: *.160.unknown.vectranet.pl 16.06.07, 07:44
          zgadza się!!! byłbym nawet za otwarciem strony i wpisywac rejestracje i marki
          aut takich popaprańców!!!
          • Gość: Pieszy Re: taxi IP: *.krak.tke.pl 16.06.07, 08:17
            Wystarczy popatrzeć co pszenno-buraczane rejestracje wyrabiają na Asnyka w
            okolicach poczty! Tylko policji nie widać.
          • Gość: fdg Re: taxi IP: *.rzeszow.mm.pl 16.06.07, 15:10
            Zapisz siędo CBA człowieku wysokiej kultury :-) tam będziesz ujawniał :-))))
      • hermenegilda007 Re: Bracia i Siostry 16.06.07, 19:32
        no
    • Gość: mózg Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.pul.tke.pl 16.06.07, 09:24
      kulture to widac pod galeria grafica jak sie chamstwo ze wsi ryje byleby tylko
      dojechac, przejscia dla pieszych pozastawiane, a strazy miejskiej jak na
      lekarstwo, zeby to karac, wypad gnoje do tesco, a nie tu zatruwac powietrze.
      nawet ubierac sie nie umiecie to po co wam galerie
      • Gość: Pieszy Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.krak.tke.pl 16.06.07, 11:30
        Dla trudno kapującej policji: RZE, RSR, RTG,RBR,RKL,RBR, i inne!
      • Gość: Prześmiewca Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.centertel.pl 16.06.07, 22:23
        Niedotleniony mózg.Tak znam.
    • Gość: zamorski Polska cala to kraj chamow i egoistow na drodze IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 16.06.07, 12:45
      Polak mysli TYLKO O SOBIE caly czas, nigdy o innych. Polak zakompleksiony tylko w aucie ma okazje
      podleczyc kompleksy i narazac zycie innych. Ja w Polsce do auta nie siadam, bo to jest jeden wielki stres
      w kraju idiotow. Statystycznie Polska ma najwiecej wypadkow smiertelnych na cala ilosc wypadkow. Rece
      opadaja juz,mowie o tym od lat. Polacy to egoistyczny i zacofany narod zakompleksialych osrancow za
      kolkiem. Wlasciwie mordercow. Modlic sie tylko potrafia i sikac na widok swietych obrazkow a naprawde
      to egoistyczni mordercy i niedowalone chamstwo Europy. Tak, tacy sa moi rodacy.
    • Gość: Patigol Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.autocom.pl 16.06.07, 17:52
      Jestem rodowitym Rzeszowiakiem. Od kilku lat mieszkam i pracuję w Krakowie.
      Często przyjeżdzam do rodziny w odwiedziny. Moje spostrzeżenie jest takie: w
      Rzeszowie lewy pas jest wolniejszy od prawego. Nie twierdzę, że w Krakowie to
      się nie zdarza ale są to sytuacje sporadyczne. Natomiast w Rzeszowie lewy pas
      zajety jest przez pojazdy poruszające się 40 km/h. I nawet nie ma reakcji na to
      co sie dzieje za takim samochodem z tyłu. Nie spotkałem się abu ktos popatrzył
      w lusterko i zjechał na prawy pas. Kodeks mówi w tym przypadku jasno. Radzę
      zerknąć:) Inna sprawa to zachowanie się kierowców na rondach. Np rondo przy
      cmentarzu. Jak można zjeżdzać z lewego pasa na wprost nie ustępując
      pierszeństwa pojazdowi objeżdzającemu rondo pasem prawym??? Ta sytuacja na tym
      rondzie i innych w Rzeszowie jest nagminna.
      • Gość: xxx Rzeszowianie jeżdżą fatalnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:28
        tak się składa że jeżdżę dość dużo po Polsce - Warszawa, Kraków, Śląsk itp, po
        miastach mniejszych i większych - niestety takiego "talibanu" jak u nas w
        Rzeszowie nie ma nigdzie - i wcale nie chodzi o to, że nikt Cię nie przepuści...
        myślę, że z kulturą tego typu to akurat jest całkiem nieźle. Natomiast brak
        wyobraźni na rondach jest już karygodny - każdemu się wydaje że jak
        jego "furmanka" juz się zmieściła, to świetnie ! ma głęboko w dupie wszystkich
        pozostałych.. dwa metry wolnego przed sobą to standard, dwa za sobą również bo
        kolejny "myslący" tez się zmieścił.... ostatnio trąbiłem na takiego dziada
        przed którego cinquecentem było dobre dwa i pół metra, a on blokował cały pas -
        ogorzała twarz i cyp w gębie wystarczą za komentarz.

2. druga sprawa to prędkość - Rzeszowianie i okoliczni - niestety nie ma
        różnicy czy ktoś jest z powiatu czy z Rzesozwa , zazwyczaj i tak jeździ jak
        mucha w smole lewym pasem, ok mamy ograniczenie 50 km/h , ale już ruszanie spod
        świateł - to jest po prostu karygodne - szkoda że nie można tego towarzystwa
        popędzić jakimś pejczem :-) dwie sekundy po zapaleniu się zielonego wszyscy
        dostojnie ruszają ... i zazwyczaj kilka aut zostaje , no bo niby jak ma zdążyc
        na zielonym ? przeskoczyc się nie da ...
        i to jest pierwszorzędny czynnik korkowania się naszego miasta .. gdyby wszyscy
        ruszali spod świateł "z życiem" byłoby na pewno duzo mniej korków, przypatrzcie
        się i nie obrazajcie ludzi z wiosek czy Przeworska czy z Przemysla bo
        rzeszowianie wszyscy jeżdżą tak samo ....
        jedź /prawym pasem/ i daj jechać innym, to byłby mój komentarz do ślamazar i
        gap w Rzeszowie - a policji byłbym wdzięczny gdyby się kiedyś którys ruszył na
        rondo i zobaczył ile metrów przed światłami zatrzymują się rzeszowianie -
        zmniejszenie korków murowane .
        • Gość: dx Re: Rzeszowianie jeżdżą fatalnie.... IP: *.intertele.pl 17.06.07, 14:47
          też mnie to wpieprza jak stoją na światłach i muszą mieć 5 metrów odstępu przed
          samochodem z przodu, ruszanie ze świateł to też tragedia
      • Gość: wku..ony Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:12
        A skąd buraki mają wiedzieć że trzeba auto z prawej na rondzie puścić ?
        Dodałbym jeszcze nawracanie koło mediamarkt-u albo skręt w lewo z Piłsudskiego
        w stronę ZUS-u. Osr.. się ze śmiechu można z tych wyczynów - wczoraj jakiś kolo
        z Mielca próbował :)
    • Gość: N Nie jest tak źle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:03
      Od roku studiuje w Lublinie i to co tu obserwuje na drogach to jest dopiero
      brak kultury. W rzeszowie samochody często przed przejściem dla pieszych, w
      Lublinie ewentualnie gdy pieszy jest już na przejściu. Pisze ewentualnie bo
      nagminnie zdarza się, że kierowca nie zwalnie przed pasami i pieszy musi
      ratować sie podbiegając. Nie bądźmy tacy surowi dla naszych kierowców, może
      ideałami nie są ale mówienie o braku kultury to przesada.
      • Gość: Prześmiewca Re: Nie jest tak źle. IP: *.centertel.pl 16.06.07, 23:05
        Zasada jest prosta, kierowco!! pomyśl ! nie tylko Ty chcesz przejechać na tym
        zielonym.Co oznacza że możesz przejechać na kolejnym zielonym.
    • Gość: le2szek Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 06:57
      Proponuję panom z drogówki, aby zwrócili uwagę na skrzyżowanie ul.Piłsudskiego
      z Targową-Głowackiego (obok ZUS). Samochody skręcające w lewo z Piłsudskiego w
      Głowackiego i z Targowej w Piłsudskiego permanentnie wymuszają pierszeństwo
      przejeżdżając na pasach przy zielonym świetle.To cud,że nie zdarzył się tam
      jeszcze poważniejszy wypadek.
    • Gość: klient Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.162.unknown.vectranet.pl 17.06.07, 11:34
      to samo tyczy sie tez stosunku kierowcow do tego kto jakim samochodem podrozuje
      po miescie,
    • Gość: ROZPĘD Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 17.06.07, 12:28
      W kilkunastu miejscach w Rzeszowie zrobione zostały pasy do włączania się do
      ruchu, rozpędowe. Ze stacji BP na obwodnicę, z kładki wyjazd na Rejtana atu
      jeden z drugim dojedzie do skrzyzowania i stoi i sie rozgląda zamiast
      oczywiscie po upewnieniu sie ze nikt na ten pas z głownej nie wjezdza, wjechac
      i rozpdzając sie zminic pas przy właczonym kierunkowskazie!!!!!!
      • Gość: Godden Re: Na rzeszowskich ulicach brakuje kultury IP: *.128.114.4.man.rsk.pl 17.06.07, 13:36
        Ja nie bede tutaj wyliczal nr rejestracyjnych, zwrocue tylko uwage na jedna
        rzecz, doczyty ona wszystkich ( w mniejszym lub wiekszym stopniu), mianowicie
        zapominanie o urzadzneiu pod tytulem kierunkowskaz!

Albo ludzie zapominaja o sygnalizowaniu zamiaru skretu, albo robia to juz w
        momencie samego skretu! Nie wiem, czy wszyscy oszczedzaja na zarowkach, czy co?
        Wystarczyloby jakby od biedy te 10 - 15m, przed zakretem wrzucili kierunek i
        byloby super!

Kolejna rzecz, tu akurat nawiarze do nr rej., niestety w znakomitej wiekszosci
        to zamiejscowe "blachy", dotyczy poruszania sie po parkingach przed hiperami
        (Tesco, LeClerck, Real). Wszedzie tam sa wyznaczone "alejki" do poruszania sie,
        ale czesto znajduja sie tacy, ktorzy zeby jak bajszybciej dojechac do celu
        rajduja na przelaj, poprzez pomalowane miejsca parkingowe, byle szybciej.

Kilka miesiecy temu, wieczorem, zanim jeszcze nie bylo budowy na Tesco,
        skasowalby mnie taki jegomosc - w momencie wjazdu od strony Powstacow powinien
        za znakiem skrecic w prawo i objechac parking, a ten jelop po gazie i na
        wprost. Przejechal z 2 alejki i o malo nie wpakowal mi sie w bagaznik!

• Gość: qlfoon jest jeszcze podział na tych co mają "gruchy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:56
      od CB-radio i pozostałych, samochodów nowych i starych, polskich i obcych,
      osobowych i ciężarowych, taksówkarzy,ogolonych dresów w BMW itp. Nr rej wcale
      nie świadczy o kulturze, ci z RZE to też byli Rzeszowiacy co się przenieśli na
      wieś. Bzdura weekendowa, a tyle uczonych komentarzy
      • Gość: rs Re: jest jeszcze podział na tych co mają "gruchy" IP: *.nm.e-zet.pl 18.06.07, 00:15
        dzisiejszy kierowca z tablicami RP... nie popisal sie wyrzucajac w czasie jazdy
        na ul Piłsudskiego około 3-4 dużych papierków po batonikach, no powiem ze to
        był szczyt bezczelności!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka