Gość: ktosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:46 Wy się nie boicie chodzić po zmroku po baranówce? Ja mam coraz większego stracha. Szko co tu soę dzieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 22:00 powiem tak kiedys tam mieszkałem i rzeczywiście jest nie ciekawie zwłaszcza po zmroku - Baranówka IV tam jest najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:05 Nowe Miasto ,garstka żuli, z którymi zyje sie w niezlej komitywie, rodzinna atmosfera, zapraszamy do nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:48 Nie ma większego syfu niż Nowe Miasto, same żule i dresy, strach wracac do domu po zmroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce IP: *.krak.tke.pl 08.07.07, 10:18 no kochani akurat mam styczność z dwoma dzielnicami Rezszowa Baranowka (na której mieszkałem) i Nowe Miasto (gdzie teraz mieszkam) i powiem tak Nowe Miasto to oaza spokoju w porównaniu z bachorstwem i żulerstwem Baranówki zwłaszcza IV ! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce 08.07.07, 10:42 Wszystko prawda.Tylko kto temu winien.Nie jestem bojaźliwy mieszkam na Baranówce kiedyś ćwiczyłem z sukcesami sztuki walki.Jakież było moje zdziwienie kiedy napadnięty jako niepozornie wyglądający jegomość nie tylko rozprawiłem się w try miga z kilkoma wyrostkami czy tam dresiarzami którzy wyrażnie się pomylili,ale po fakcie to ja zostałem oskarżony przez policję potem sąd który jednak stanął na wysokości zadania i nie powiem żeby uniewinnił ale wyrok brzmiał.Winien pobicia 5 wyrostków ale odstępuje się od wymierzenia kary.To na pierwszym etapie widać było że to nie ja napadłem sam na kilku tylko mnie napadnięto,ale że największe cięgi dostał synuś wysokiego urzędnika więc takie skutki.Po co debatować więc o bezpieczeństwie kiedy prawo stoi po stronie tych dresiarzy.A co ma zrobić starsza osoba,ten co nie umie się obronić lub kobieta?Lepiej nie wychodzić,bo tylko urzędy mają zajęcie a bezpieczeństwo głęboko w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce 08.07.07, 15:48 Darek chyba Ci się osiedla pomyliły jak na Baranówce IV jest niebezpiecznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Toż to widomy znak rozwoju! 08.07.07, 10:54 W czasach, gdy owe blokowiska wyrosłe w przennoburaczanej roli zasiedlała siermiężna społeczność wonczas całą tę hałastrę potrafił spacyfikować jeden dzielnicowy (zresztą półanalfabeta). No ale to był mroczny czas, czas zacofania i zniewolenia... Obecni mieszkańcy to już przecie mieszczanie pełną gębą! Mieszkańcy metropolii, światli i świadomi swej wartości. A to przecie jeno rozwoju zaranie. Wszak owi pełni werwy młodzieńcy a i zwinne czerstwe podwiki toż to inwestycja to nadzieja i przyszłość nasza (świetlana). Najniższe ukłony! M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:52 Nowe Miasto zielono, cicho, pięknie, do centrum dwa kroki, żyć nie umierać !:) Mieszkaniec daj znać, kto Cię tak ukrzywdził, poproszę chłopaków, by byli dla Ciebie mili i po kłopocie :) Powiem tak, pewnie Wy z Baranówek wszelakich bywacie tu dość często, ja to nawet nie wiem gdzie ta B4 w zasadzie jest ,bo po polach się szlajać nie ma po co, a sady skończyłem obrabiać z wiśni w wieku 8-10 lat, czasem chyba widzę te tajemnicze okolice z pociągu. Ferenc właśnie trzaska Planty po naszej stronie, Millenium rosnie, Nowe Miasto zaprasza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:55 Jebnięty jesteś zdrowo, Nowe Miasto to największe buractwo które zasiedliło Rzeszów. Jeszcze niedawno mocz z nocników wylewali przez okna i świnie hodowali na balkonie a teraz wielki miastowy z blokowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:05 hahaha mów do mnie jeszcze :)))) kocham te projekcje zakompleksionych co pług wczoraj wrzucili za szafę... Jeśli do mnie pijesz to zgłaszaj pretensje do ś.p. Franka Kotuli, że śmiał moją rodzinę ze starym Rzeszowem skojarzyć, a Ty wiesz lepiej, a co do buractwa to jest ono tutaj wszedzie bez względu na dzielnicę co nie zmienia faktu, że Nowe Miasto to wręcz oaza spokoju, nigdzie nie wpajałem nikomu, że jesteśmy stolicą kultury :) Nowe Miasto - czysto, bezpiecznie, wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:40 Apartamenty na Nowym Mieście - szczyt luksusu. Szczury i karaluchy gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:48 Mieszkam tu 25 lat. Szczura w wersji wolnobiegającej jedyny raz w życiu widziałem nad kanałem w Dublinie wieczorową porą, co do karaluchów tudzież innych prusaków to ponoć niegdyś tutaj bywały, za czasów, gdy funkcjonowały wsypy na śmieci...zlikwidowane ponad 10 lat temu ... Jedyną zwierzyną spotykaną na zielonym Nowym Mieście nie licząc udomowionych szczekaczy, miauczków i ryb są jeże:) Nowe Miasto - Zielone płuca Rzeszowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:51 Największe i najbardziej syfiaste blokowisko - płuca miasta. ROTFL. Tak, nie Staroniwa czy Wilkowyja tylko Nowe Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Toż to widomy znak rozwoju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:08 Tak jest tylko i wyłącznie ! Staroniwa ? Wilkowyja ? to może Budziwój, Przybyszówka, Trzebownisko ? schowaj się za miedzą już może :) Rzeszów, Miasto, Nowe Miasto ! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Toż to widomy znak rozwoju! 08.07.07, 15:52 ds jak wg ciebie Nowe Miasto to zielone płuca Rzeszowa proponuję przyjechać na osiedle Baranówka IV ul. Miłocińska, Raginisa, Kolbego, Starzyńskiego. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Bracia nie kłóćcie się ! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 08.07.07, 16:22 Jakiś " mądrala " wywołał " rzeczową " dyskusję, a Wy daliście się podpuścić jak dzieci. Prawda jest taka - wszędzie jest ładnie w dzień i wszędzie po zmroku można zaliczyć w dziób bez najmniejszego powodu. WSZĘDZIE powiadam Wam ( nie tylko w wybranych przez Was dzielnicach ) jest zarówno miło jak i niebezpiecznie. Nie opluwajcie się więc nawzajem, tylko umówcie się za dwa miesiące w ogródkach piwnych na Rynku ( chyba tyle jeszcze potrwa układanie kamyczków ), gdzie po trzecim kuflu smakowitego napoju - sami będziecie się śmiać z tego co dziś wypisywaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Bracia nie kłóćcie się ! 08.07.07, 16:37 Kaźmierzu ja się tam nie kłócę mieszkam na Baranówce tylko i na tych ulicach co podałem jest bardzo wiele zieleni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Też jestem stąd IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 08.07.07, 17:40 Konkretnie z " czwórki ". Nie mogę pojąć - komu i dlaczego zależy na skłóceniu młodzieży Nowego Miasta i Baranówki. Czy tylko dlatego, że jedni są kibicami " Stali ", a drudzy " Resovii "? Ktoś tu niepotrzebnie miesza wśród tych młodych ludzi. Może tu dałoby się mącicielom wytłumaczyć, żeby się odpier ... niczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Też jestem stąd 08.07.07, 21:09 Prowokatorzy nic więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Otóż to ! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 08.07.07, 21:30 Przykład: Po co " kibice " Legii pojechali do Wilna? Czy po to, by wystawić złą opinię pozostałym prawdziwym kibicom sportu? Nieliczni prowokatorzy byli, są i jeszcze długo będą zakałą psującą opinię większości młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Też jestem stąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:46 A od kiedy to Baranówka 4 jest za Resovią, co prawda mieszka tam coraz więcej Resoviaków, ale nadal większosć jest za Stala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Nie mam nic przeciwko IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 08.07.07, 22:30 W mojej wypowiedzi nie wyznaczałem jednoznacznie przymusowej przynależności mieszkańca osiedla do klubu sportowego. Każdy może kibicować swojej ulubionej drużynie bez względu na miejsce zamieszkania. Podobno mamy demokrację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce 08.07.07, 22:27 Zapraszam na Słoneczną Redutę. Kłótnie typu favela vs favela są śmieszne i do niczego nie prowadzą. Chociaż nam też rotaki walnęli w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce IP: *.krak.tke.pl 09.07.07, 08:43 B4 tam mieszka najwięcej przyjeznych spoza Rzeszowa popatrzcie na tablice przez blokami TSA, KGR, KTA, LBL, LJA... - a jak się to zachowuje ostanio miałem do czytenia z taką panna jechala seicnto i zachowywala sie jaby Baranowka do niej nalezala mimo ze tablice miala z lubelskiego - to sa wlasnie miszkancy B4, ktorzy robia tam najwieksze buractwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Najładniesze osiedle to............. IP: *.centertel.pl 09.07.07, 19:17 w Rzeszowie to Staromieście, piękna architektura przestrzenny układ urbanistyczny cicho spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz A Jaśnie Pan skąd ? IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 09.07.07, 20:20 Czy też z elitarnego osiedla, otoczonego murem i zasiekami? Zastanów się człecze nim coś napiszesz. Co ma piernik do wiatraka i tablic rejestracyjnych? Popracuj nad sobą, może jescze nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: A Jaśnie Pan skąd ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:03 Rzeszów - Moja micro ojczyzna. Tutaj wychowuje dzieci, tutaj pracuje, tutaj, tutaj, tutaj. Dlaczego nie jesteśmy w stanie być dumni z tego , że jesteśmy rzeszowianami. Nasze miasto nie odbiegia a wręcz przeciwnie daje przykład dla innych. Czy zawsze musi pokutować w nas samych opinia Polski "C", a inni się cieszą z naszych wewnętrznych waśni. Zobaczyłem troszeczkę świata i niech nikt mi nie piep..y, że jest źle. Zdania krytyczne tylko forują Ci co w du..ie byli i gó.no widzieli. Bądźmy chłodni w ocenie siebie a ciepli gdy oceniamy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: A Jaśnie Pan skąd ? 11.07.07, 15:16 Rzeszów jest oczywiście ładny ale są osiedla których powinno nie być, wiadomo o czym mowie. Ale 80% miasta jest spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: A Jaśnie Pan skąd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:07 Puknij sie w głowę chłopie!! Jak powinno nie być!? każde miasto ma swoje ciemne i jasne strony i w każdym są osiedla biedniejsze czyli bardziej niebezpieczne i bogatsze - spokojniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Uważaj do kogo " pijesz " IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 11.07.07, 20:25 To prawdopodobnie mieszkaniec " elitarnego " osiedla, który wkrótce będzie strzelał do takich jak ja mieszkańców Baranówki - jeśli ośmielą się wejść na " jego " terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem w Res. Re: Uważaj do kogo " pijesz " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:45 a gdzie takie elitarne osiedle .I cym bedzie scylol?-no nimom takij literki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Jo nie wim IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 11.07.07, 21:30 To trza by pytać tych Jaśnie Panów, które sie tu wypowiadajom. Jo jest prosty człek ze " zwykłego " osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
great.man Re: Coraz niebezpieczniej na baranówce 12.07.07, 08:43 ktosiu ma racje na Baranowce jest coraz niebezpieczniej, mam znajomych którzy tam mieszkają i nie są zbyt z tego faktu zadowoleni... Gość portalu: ktosiu napisał(a): > Wy się nie boicie chodzić po zmroku po baranówce? Ja mam coraz większego > stracha. Szko co tu soę dzieje Odpowiedz Link Zgłoś