IP: 213.199.192.* 27.07.07, 12:06
hej jest to przesada ze wszedzie psiarnia ma przenosne fotoraqdary dzisiaj
zostałem na taki jeden zatrzymany i złapany siedza sobie u takiego ich
kapusia w nowej sarzynie na auto komisie i trzaskaja zdjecia brak słów a
błsyk z tego jest taki ze az człowieka raxi won z przenosny i jakimikolwiek
fotoradarami oczywiscie nie trzeba juz mówic ze nikt nikomu nie da znac:/
Obserwuj wątek
    • mariusz9959 ostrzeganie światłami 27.07.07, 13:23
      i pomyśleć, że kiedyś podkarpacie słynęło z tego w Polsce że tam każdy
      ostrzegał światłami a skończyło się gdy puścili plotkę że za błyskanie będą
      mandaty. Fajni ci ludzie na podkarpaciu ale bojący.
      • Gość: Jacek Re: ostrzeganie światłami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:49
        Wielokrotnie się zastanawiałem nad faktem bycia zatrzymanym przez policję za poinformowanie uczestników ruchu drogowego mrugnięciem światłami o policyjnym radarze.
        Myślę, że ewentualne nie przyjęcie mandatu byłoby do wybronienia w sądzie:
        1)nie ma pokrzywdzonego;
        2)nieuzasadnione użycie świateł jest właśnie uzasadnione tym, że ostrzegam kierujących pojazdami o zwolnieniu i ostrożnej jeździe (tak jak to czynią znaki drogowe informujące o stałym fotoradarze) - podobnie zresztą jak podziękowanie kierunkowskazami jest kulturą drogową (po co sobie odbierać te resztki kultury?)

Co jeszcze może być powodem wlepienia mi mandatu za mrugnięcie?

Nigdy nie otrzymałem takiego mandatu. Mrugam zawsze na znak że stoją "chłopcy radarowcy" i nie widzę potrzeby bania się takiego procederu.
        • mariusz9959 Re: ostrzeganie światłami 27.07.07, 16:05
          Brawo Jacek. Oczywiście nie ma się czego bać nawet jadącym przez pomyłkę na
          długich policja nie daje mandatów. Twierdzono, że błyskanie to nieuzasadnione
          użycie długich świateł a przecież można w ten sposób poinformować jadącego że
          ma nie włączone światła - błyskając dbamy więc o poprawę bezpieczeństwa na
          drodze. Kto i jak sprawdzi czy jadący miał włączone światła.
          • Gość: kamiww Re: ostrzeganie światłami IP: 213.199.192.* 27.07.07, 18:43
            na marginesie wkurza mnei to najbardziej ze zmaiast inwestowac w te zasrane
            drogo to oni inwestuja w jakies chore fotoradary w dodatku przenosne!!!
            • Gość: biznesmen Re: ostrzeganie światłami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:22
              Wideoradar w ajencję wezmę.
              Oferty pod Pomysłowy Dobromir.
              • Gość: Observ Re: ostrzeganie światłami IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 28.07.07, 20:46
                Ostrzeganie światłami nigdy nie zostanie ukarane,jeśli mrugający do tego się
                nie przyzna,nawet gdy pomrugał. Ostrzeganie uzytkowników drogi o jakimś
                niebezpieczeństwie na drodze jest dopuszczone przepisami.Sam musiałbyś
                powiedzieć,że ostrzegasz innego użytkownika przed kontrolą policyjną a nie
                przed np.dziurą w jezdni.
    • Gość: MC Re: milicja IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 29.07.07, 14:01
      jest 50?to ile jechal?za 60 chyba nie daja fotki...a jak jechal jak bydle 90 i
      wiecej to teraz plac!
      • jawnuta7 Re: milicja 29.07.07, 15:28
        Pozwolę z innej beczki.
        Błyskając informujesz złodzieja i pijaka - a potem czytamy o zabitych.
        Może twój lub kogoś innego tel.uratowłaby komuś życie.
        Zawsze jesteśmy kontra - słyszałem jak jedem mówi "muszę kupić fotelik dla
        dziecka bo mnie psy zjedzą"
        Skończony kretyn on kupuje dla gliniarza a nie dla bezpieczeństwa własnego dziecka.
        itd. itd.
        • Gość: Jacek Re: milicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 10:24
          Nie traktuję ludzi jako przestępców i zabójców, (złodziej i pijak za kierownicą), dlatego nie stosuję Twojej zasady "z innej beczki".
          A jeżeli spotkam się z jazdą takowych nie omieszkam poinformować o tym policji, co nie będzie mi przeszkadzać w mruganiu światłami pozostałym 99% kierowcom - nie-pijakom i nie-złodziejom..
          Chociaż przyznam, że być może "99%" to raczej mój optymizm (w przypadku nietrzeźwych za kierownicą).
        • mariusz9959 Re: milicja 30.07.07, 18:34
          A są w europie (zachodniej) takie kraje, gdzie za wożenie dzieci bez fotelika
          nie dostaje się mandatu. Jest to o tyle logiczne, że jadąc z dzieciakami bez
          fotelików po mieście 5 km bardzo ich chyba nie narażam. Każdy rodzic powinien
          wiedzieć, kiedy naraża swoje dzieci a kiedy nie. Dlaczego np. wozimy (zgodnie z
          prawem ) dzieci w taxi bez fotelików a w swoim samochodzie nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka