Dodaj do ulubionych

gdzie w rzeszowie mozna rodzic?

23.08.07, 17:51
czy w rzeszowie sa jakies prywatne kliniki, gdzie mozna rodzic????
boje sie obecnej sytuacji, a termin porodu sie zbliza. czy pozostaje
tylko szpital na rycerskiej????
a moze sa jeszcze inne miejsca?
jestem tu nowa, nie znam rzeszowa, ani okolic.
Obserwuj wątek
    • Gość: przyszła mama Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 23.08.07, 18:52
      Prywatnie to chyba w Asklepiosie, ale nie martw sie zostaniesz przyjęta do
      porodu w szpitalu.
    • mjot1 Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? 23.08.07, 19:01
      Hm... Dotychczas było wolno wszędzie. Chyba...
      Czyżby zakazali?
    • Gość: to juz nie tu Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.07, 22:33
      Slońce jak nie jesteś z tąd to jedź urodzić do miejsca skąd
      pochodzisz!!! Piecha nie widzi problemu, ale jak zamkną oba
      wojewódzkie, to miejski zapcha się w dwa dni włącznie z korytarzami.
      • Gość: art Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? IP: 74.222.140.* 24.08.07, 09:37
        Jest jeszcze były " wojskowy" czy milicyjny..Nie wiem jak teraz sie
        nazywa MSWIA ??.przy trasie na Kraków
    • buniaws Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? 24.08.07, 10:37
      możesz w każdym z rzeszowskich szpitali, lekarze się jakoś dogadują, tylko prasa
      jak zwykle szuka sensacji naszym kosztem... prywatnie chyba nie można w
      Rzeszowie rodzić - Asklepios z tego co wiem nie ma połżniczego, a w MSW na pewno
      już położniczego nie ma, był kiedyś. Zresztą najlepiej zapytaj u żródła i jak
      się bardzo denerwujesz to po prostu podzwoń po izbach przyjęć rzeszowskich
      szpitali. pozdrawiam
      • Gość: netmarta Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? IP: *.res.pl 24.08.07, 21:45
        w kazdym z rzeszowskich szpitali - czyli we wszystkich 3 (sorry, ale
        to tez niewiele), juz wywiad zrobilam. zobaczymy, co dni przyniosa,
        ale od 1 wrzesnia szopena i na lwowskiej maja zamiar zamknac min.
        poloznictwo. czyli zostaje rycerska. na wlasne oczy widzialam ten
        malutki oddzial polozniczy, i to mnie przeraza. naprawde moze byc
        tak, ze nie bedzie miejsc. i co wtedy?
        • buniaws Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? 25.08.07, 10:53
          jak chcesz mieć więcej szpitali to może pójdziesz do władz miasta i zgłosisz
          inicjatywę budowy następnych... Rzeszów to nie Warszawa i szpital nie wyrasta na
          każdym rogu. Te oddziały położnicze, które do tej pory działają w miarę
          zaspokajają potrzeby, a że akuratnie wyż demograficzny rodzi teraz dzieci, no
          cóż, może w MSW nastąpi reaktywacja położniczego i będzie 4 takie oddziały, kto
          wie... Pozdrawiam
          • netmarta Re: gdzie w rzeszowie mozna rodzic? 25.08.07, 16:08
            dzieki za niezwykle ......... uprzejma (!) wypowiedz.
          • Gość: MamaPati Co za gbur?? IP: *.centertel.pl 25.08.07, 16:24
            Do: netmarta
            Nie przejmuj się takimi wypowiedziami. Zawsze znajdzie się ktoś
            niewyrozumiały, bo go prawdopodobnie temat zupełnie nie dotyczy. Ja
            nic niestety nie doradzę, bo sama rodziłam w Warszawie. Pewnie też
            tak jak ty byłabym z lekka przerażona w obecnej sytuacji.. Może
            jeszcze ktoś się odezwie... Trzymam kciuki! Będzie dobrze :-)
            • buniaws do MamaPati 26.08.07, 22:02
              Nie wiem dlaczego mnie obrażasz?! Owszem temat jak najbardziej mnie dotyczy, bo
              za miesiąc mam termin porodu. Ale jak odpisuję na pytanie dziewczynie, że można
              rodzić we wszystkich trzech szpitalach a ta odpisuje,tu cytat "w kazdym z
              rzeszowskich szpitali - czyli we wszystkich 3 (sorry, ale to tez niewiele)", to
              sorki, ale nie wiem czego ta kobieta oczekiwała. Ile szpitali było tyle jest,
              nic się nie zmieniło, a że to niewiele to cóż, warunków tam też niewiadomo
              jakich nie ma, ale to niestety szpitale państwowe. Jak ktoś życzy sobie extra
              obsługi to niestety musi zapłacić za prywatną klinikę i już. Też przerażała mnie
              sytuacja, kiedy ocalałby jeden szpital, ale wszystko jest na dobrej drodze, że
              jednak do tego nie dojdzie. A tak na przyszłość zastanów się jak kogoś nazywasz
              gburem, bo ja nim napewno nie jestem tylko nie lubię rozkapryszonych
              księżniczek, który m się wszystko należy i może rzeczywiście czasem mnie ponosi....
              • Gość: sara Re: W domu z polożna jesli ciaza jest bez problemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:43
                W domu jesli nie jest powikłana ciaza, jesli chcesz byc bardzej pewna zadzwon po
                polozna lub lekarza poloznika.
              • Gość: MamaPati Re: do MamaPati IP: *.centertel.pl 26.08.07, 23:18
                Przepraszam. Nie chciałam cię obrazić. Pozdrawiam i życzę
                szczęśliwego rozwiązania :-)
                • netmarta bunia, i nie tylko 27.08.07, 15:07
                  no i widzisz, sytuacja raczej ku lepszemu nie idzie, wrecz
                  przeciwnie. juz zaczela sie ewakuacja noworodkow, czyli od 1
                  oddzialy poloznicze zostana zamkniete. to jedna sprawa.
                  inna - kochana, ja sie dopiero co do rzeszowa przeprowadzilam, nie
                  mialam wczesniej nawet pojecia, ze tak tu kiepsko ze szpitalami -
                  dlatego w obecnej sytuacji pytalam, gdzie tu mozna rodzic - bo
                  mialam nadzieje na jakies prywatne kliniki. mimo ubezpieczenia
                  bylabym sklonna zaplacic - ale tu nawet takiego miejsca nie ma!!!!
                  wiec niepotrzebnie nie tam wysylasz.
                  a w domu - jak ktos jeszcze sugerowal - no coz, nie moge ryzykowac
                  zycia dziecka, ani swojego. gdyby nie cc w 1 ciazy, mojego dziecka
                  nie byloby dzis na swiecie. obecnie mam rowniez wskazania do cc, tak
                  wiec dom w moim przypadku odpada.
                  • netmarta ps bunia 27.08.07, 15:11
                    widze, ze nie lubisz byc obrazana - zastanow sie wiec i ty nad
                    swoimi wypowiedziami, bo zdaje sie, ze to do mnie byl ten przytyk o
                    rozkapryszonej ksiezniczce. nie zamierzam sie powtarzac, wyjasnienie
                    mojego "rozkapryszenia" w poscie wyzej.
                  • Gość: mamamacka Re: bunia, i nie tylko IP: 213.199.192.* 27.08.07, 19:57
                    Nie bardzo rozumiem dlaczego twierdzisz,że od 1-go zamknięty bedzie
                    oddział położniczy. Owszem oddziałowi neoneatologi grozi zamknięcie,
                    ale na tym odziale leżą dzieci z poważnym stanie m.in. wcześniaki z
                    niewydolnością oddechową, więc nie wszystkie dzieci tam właśnie
                    trafiają. W woj . podkarpackim tylko kilka szpitali ma właśnie takie
                    oddziały, a w większości szpitali "u nas" normalnie
                    funkcjonują "porodówki" z których w razie czego przewożone są
                    dzieci do rzeszowa,dlatego więc tak ważne jest funkcjonowanie tego
                    oddziału w Specjalistycznym i w 2-jce. Z moich informacji od lekarza
                    (a jestem jak najbardziej na bieżąco ze względu na rychły poród)
                    wynika, że żaden oddział położniczy nie przestanie funkcjonować i
                    możesz sobie spokojnie wybrać miejsce porodu bez obawy ,że odeślą
                    Ciebie z kwitkiem.Wydaje mi się ,że zbyt nerwowo podchodzisz do
                    sprawy. Pozdrawiam
                    • bbbggg Re: bunia, i nie tylko 27.08.07, 20:44
                      polecam przejechac sie 40 kilometrów do Przeworska - tamtejsza porodówka jest naprawde godna polecenia i nikt tam nie strajkuje
                    • Gość: netmarta :) IP: *.res.pl 27.08.07, 22:38
                      ja rowniez staram sie byc na biezaco ze wzgledu na rychly
                      porod :)))) - stad tez moze moja nerwowosc wynikajaca z zaistnialej
                      sytuacji - tym bardziej, ze podkarpacie jest mi naprawde nieznane,
                      wciaz jeszcze. a skad moje wnioski o zamknieciu porodowek w 2
                      szpitalach? to raczej informacje, ktore na biezaco sa wlasnie z tych
                      szpitali podawane. wciaz przeciez informuja, ze od 1 wrzesnia
                      przestanie funkcjonowac po kilka oddzialow w tychze szpitalach, min.
                      oddzialy ginekologiczno-poloznicze. sytuacja byla, i jest wciaz
                      bardzo napieta. a zamykanie oddzialow w szpitalu szopena rozpoczac
                      sie mialo wlasnie od neonatologii, co, niestety, rozpoczelo sie dzis.
                      oczywiscie bardzo bym sobie zyczyla, zeby nastapil odwrot
                      sytuacji. ale na wszelki wypadek wolalam tez dowiedziec sie o
                      wszelkie mozliwe opcje porodu tutaj.
                      • Gość: mamamacka Re: :) IP: 213.199.192.* 27.08.07, 22:58
                        Informacje na temat powrotu lekarzy w szpitalu na Szopena m.in. na
                        oddział m.in.ginekologi,patologi ciąży, położniczy, są podawane od
                        dnia wczorajszego w lokalnej tv.Dzisiaj trąbiły o tym już wszystkie
                        polskie stacje nadające programy informacyjne. Mam nadzieję,że ten
                        repotaż z dzisiejszego wydania informacji Rzeszow,wyjaśni Ci trochę
                        obecną sytuację i choć trochę uspokoi
                        ww6.tvp.pl/400,20070827548344.strona.Pozdrawiam serdecznie i
                        życzę spokojnego oczekiwania;).
                        • wojtellod prywatnie chyba w Rudnej 28.08.07, 12:00
                          Nie jestem pewien, ale w Szpitalu św.Rodziny w Rudnej Małej też jest
                          położnictwo. To w dużej mierze prywatny szpital, nowy, kilka kilometrów od
                          Rzeszowa. Mogłabyś tam zadzwonić i popytać

link:
                          www.rynekmedyczny.pl/pl/rudna_mala_600/glogow_mlp/ZOZ/2150317,,/niepubliczny_zaklad_opieki_zdrowotnej_szpital_specjalistyczny_im_swietej_rodziny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka