Dodaj do ulubionych

Student informatyki mściwym hakerem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:14
OK, koles zachowal sie jak palant,ale niech tez zajma sie agencja, ktora nie
wyplaca wynagodzen !
Obserwuj wątek
    • Gość: rechotnik Student informatyki mściwym hakerem IP: *.19.240.220.dynamic.dsl.rns02-kent-syd.comindico.com.au 24.09.07, 11:14
      a co grozi firmie za NIE ZAPLACENIE pracownikowi za jego prace? Czy
      TO Policje nie interesuje ????? Czy nie ma w Policji wydzialu
      zajmujacego sie TAKIMI SPRAWAMI ?????????????????????????????
      • aptyalismus Re: Student informatyki mściwym hakerem 24.09.07, 12:05
        > a co grozi firmie za NIE ZAPLACENIE pracownikowi za jego prace

Kontrola z Państwowej Inspekcji Pracy i Sąd Pracy ewentualnie.

> Czy TO Policje nie interesuje ?????

Nie

> Czy nie ma w Policji wydzialu zajmujacego sie TAKIMI SPRAWAMI
        ?????????????????????????????

Nie. Od tego jest PIP.
        Gość nie pomyślał, sam się w problemy władował a wystarczyło, żeby do PIPu
        zadzwonił, on by problemów żadnych nie miał a szefowa jak najbardziej.
    • Gość: Del Costa Student informatyki mściwym hakerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:44
      A co to za Agencja takie praktyki stosuje?
    • Gość: skir Re: KEBABY IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 25.09.07, 20:04
      ludzie to jakas paranoja, napiszcie co to za agencja tak roluje , moze inni nie
      dadza sie nabrac. Generalnie to szkoda chlopaka choc niewatpliwe niewyplacenie
      kasy to dranstwo.
    • smalltownboy "równość" wobec prawa 25.09.07, 21:41
      Jeśli pracownik ukradnie lub uszkodzi pracodawcy jakąś rzecz, może
      trafić za kraty nawet na 5 lat. Jeśli pracodawca złośliwie uchyla
      się od wypłacenia wynagrodzenia, pozbawienie wolności i to tylko do
      lat 3 grozi mu dopiero po niewypełnieniu prawomocnego wyroku sądu
      pracy. O ten zapis, mówiący o 3 latach pozbawienia wolności,
      organizacje pracodawców wrzeszczały, że to powrót bolszewi. Bo dobra
      materialne pracodawców są rzeczą święta i za ich naruszanie należy
      srogo karać, ale dobro pracownicze to "komunistyczne" zło konieczne,
      z którym należy walczyć. Czy tak ma wyglądać sprawiedliwość w 3, 4
      czy 5 RP?
      • Gość: Jancio Wodnik Re: "równość" wobec prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 17:59
        Równość ? smalltownboy chyba nie wiesz o czym mówisz - przestudiuj kodeks pracy
        i zobaczysz że pracodawca to tylko niewolnik w rękach pracownika nieroba,
        złodzieja itd.

Każdy najlepiej chciałby zarabiać 3 tys do ręki, pełny zus do tego a czy zdaje
        sobie sprawę że do 3 tys do ręki pracodawca dopłaca prawie 2 tys. opłat do ZUS i
        US ? Ciekawe czy któryś z was jest w stanie zarobic dla swojej firmy 5 tys zł
        zeby firmie opłacało się zatrudniać takiego kogoś i czy będzie na tyle lojalny
        wobec firmy by nie wykradać poufnych danych itd.

Dzięki "Taniemu Państwu" by PiS koszty pracownika są tak wysokie że większości
        firm nie stać by opłacać pełny etat a klienci zwłaszcza za usługi 2 potrzeby jak
        marketing, konsulting itd nie płacą terminowo bo przecież w usługach "tak" się
        żyje ... i jakoś wszystkich to wali że firmy w branżach usługowych ledwo łączą
        koniec z końcem bo nie można tu mówić o płynności finansowej
        • smalltownboy Re: "równość" wobec prawa 27.09.07, 18:43
          Miej pretensje do ustawodawcy. Powyższe przepisy nie
          usprawiedliwiają okradania pracowników poprzez niewypłacanie im
          należnych wynagrodzeń.
          • Gość: poi Re: "równość" wobec prawa IP: *.rzeszow.mm.pl 28.09.07, 17:30
            Bo to jest tak. "Przedsiębiorcy" (szczególnie rodzimi) mają w tym kraju
            pracowników za niewolników. Nie daj Boże, żeby przepłacić. Ponieważ zamiast np.
            25 tys. zarobi 24,5. Nie wspomnę o standardach pracy z XIX w. Zero maszyn,
            technologii - przecież można zatrudnić jelenia za 930 zł i zrobić manufakturę.
            Pytanie, czy jakaś firma może istnieć bez pracowników? Same maszyny? Chyba nie.
            Więc wypadałoby uszanować tych, którzy na Ciebie prezesiku zarabiają. Wiem, bo
            pracowałem w paru takich i swoje widziałem. Ale jest też druga strona medalu.
            Otóż prowadzę sobie działalność jednoosobową i chciałem kogoś do współpracy. I
            co? Porażka. Ludkom się nie chce pracować. Płaciłem od rzeczywiście wykonanej
            pracy i wychodziło kilka razy więcej niż minimum. Poza tym nie mam zamiaru
            świecić oczami za tłumoków, którzy legitymują sie mgr, a zdania poprawnie (bez
            ortografów) nie potrafią napisać.
            A co do naszego bohatera - gorzej nie mógł spieprzyć tej sprawy. Emocje, emocje....
        • Gość: smalltownboy Re: "równość" wobec prawa IP: *.pool.einsundeins.de 18.07.08, 12:07
          Ludzie, o czym wy mowicie? W Polsce jest tragicznie. Jestem teraz w Essen i
          tutaj w sklepach, marketach, ceny podstawowych produktow spozywczych sa tylko
          minimalnie wyzsze od polskich. Roznica w zarobkach nieporownywalna na niekorzysc
          Polakow. Wczoraj wrocilem z przyjacielem z wyspy Ischia kolo Neapolu - tam tak
          samo. W naszym hotelu bylo m.in. austriackie malzenstwo, ona pielegniarka, on
          robotnik - stac ich bylo wykupic wczasy i samolot. Czy przecietnego Polaka stac?
          Nie.
          Kochani, bedac tutaj dopiero teraz zobaczylem, jak nas upodlono (Polakow), jak
          nas okradziono przez "elyty" w 1989 roku. Jestesmy pariasami Europy. Nie mam
          gotowej recepty, jak to zmienic, ale trzeba cos z tym zrobic, bo jestesmy warci
          lepszego i godnego zycia. A mafiozow rzadzacych Polska od 1989 roku nalezy
          osadzic i zabrac rozkradzione majatki. To niepodobne, by mlodzi Polacy jezdzili
          na zmywaki, a mafia Polske rozkradala. Ja mam bogatego przyjaciela, ale co z
          reszta mlodych ludzi? Jak maja zyc?
      • Gość: Neo. Re: "równość" wobec prawa IP: *.chello.pl 17.07.08, 13:46
        Tak właśnie wygląda poszanowanie dla obywateli w tym Kraju !
        A później pracodawcy płaczą, że w kraju niema rąk do pracy !
    • Gość: Rumcajs Student informatyki mściwym hakerem IP: *.stella.net.pl 28.09.07, 17:03
      A czy ktos ma pojecie co to za agencyja?
      • Gość: 4n 4n IP: *.171.73.82.crowley.pl 01.10.07, 11:08
        4n
        • Gość: Waldek Re: 4n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:32
          Pragnę poinformować zainteresowanych, że nic takiego u nas w firmie nie miało
          miejsca. Ktoś kto wpisuje takie bzdury twierdząc że to 4n to kłamca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka