Gość: Izka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:14 OK, koles zachowal sie jak palant,ale niech tez zajma sie agencja, ktora nie wyplaca wynagodzen ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rechotnik Student informatyki mściwym hakerem IP: *.19.240.220.dynamic.dsl.rns02-kent-syd.comindico.com.au 24.09.07, 11:14 a co grozi firmie za NIE ZAPLACENIE pracownikowi za jego prace? Czy TO Policje nie interesuje ????? Czy nie ma w Policji wydzialu zajmujacego sie TAKIMI SPRAWAMI ????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
aptyalismus Re: Student informatyki mściwym hakerem 24.09.07, 12:05 > a co grozi firmie za NIE ZAPLACENIE pracownikowi za jego prace Kontrola z Państwowej Inspekcji Pracy i Sąd Pracy ewentualnie. > Czy TO Policje nie interesuje ????? Nie > Czy nie ma w Policji wydzialu zajmujacego sie TAKIMI SPRAWAMI ????????????????????????????? Nie. Od tego jest PIP. Gość nie pomyślał, sam się w problemy władował a wystarczyło, żeby do PIPu zadzwonił, on by problemów żadnych nie miał a szefowa jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Del Costa Student informatyki mściwym hakerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:44 A co to za Agencja takie praktyki stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skir Re: KEBABY IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 25.09.07, 20:04 ludzie to jakas paranoja, napiszcie co to za agencja tak roluje , moze inni nie dadza sie nabrac. Generalnie to szkoda chlopaka choc niewatpliwe niewyplacenie kasy to dranstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy "równość" wobec prawa 25.09.07, 21:41 Jeśli pracownik ukradnie lub uszkodzi pracodawcy jakąś rzecz, może trafić za kraty nawet na 5 lat. Jeśli pracodawca złośliwie uchyla się od wypłacenia wynagrodzenia, pozbawienie wolności i to tylko do lat 3 grozi mu dopiero po niewypełnieniu prawomocnego wyroku sądu pracy. O ten zapis, mówiący o 3 latach pozbawienia wolności, organizacje pracodawców wrzeszczały, że to powrót bolszewi. Bo dobra materialne pracodawców są rzeczą święta i za ich naruszanie należy srogo karać, ale dobro pracownicze to "komunistyczne" zło konieczne, z którym należy walczyć. Czy tak ma wyglądać sprawiedliwość w 3, 4 czy 5 RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jancio Wodnik Re: "równość" wobec prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 17:59 Równość ? smalltownboy chyba nie wiesz o czym mówisz - przestudiuj kodeks pracy i zobaczysz że pracodawca to tylko niewolnik w rękach pracownika nieroba, złodzieja itd. Każdy najlepiej chciałby zarabiać 3 tys do ręki, pełny zus do tego a czy zdaje sobie sprawę że do 3 tys do ręki pracodawca dopłaca prawie 2 tys. opłat do ZUS i US ? Ciekawe czy któryś z was jest w stanie zarobic dla swojej firmy 5 tys zł zeby firmie opłacało się zatrudniać takiego kogoś i czy będzie na tyle lojalny wobec firmy by nie wykradać poufnych danych itd. Dzięki "Taniemu Państwu" by PiS koszty pracownika są tak wysokie że większości firm nie stać by opłacać pełny etat a klienci zwłaszcza za usługi 2 potrzeby jak marketing, konsulting itd nie płacą terminowo bo przecież w usługach "tak" się żyje ... i jakoś wszystkich to wali że firmy w branżach usługowych ledwo łączą koniec z końcem bo nie można tu mówić o płynności finansowej Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: "równość" wobec prawa 27.09.07, 18:43 Miej pretensje do ustawodawcy. Powyższe przepisy nie usprawiedliwiają okradania pracowników poprzez niewypłacanie im należnych wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: "równość" wobec prawa IP: *.rzeszow.mm.pl 28.09.07, 17:30 Bo to jest tak. "Przedsiębiorcy" (szczególnie rodzimi) mają w tym kraju pracowników za niewolników. Nie daj Boże, żeby przepłacić. Ponieważ zamiast np. 25 tys. zarobi 24,5. Nie wspomnę o standardach pracy z XIX w. Zero maszyn, technologii - przecież można zatrudnić jelenia za 930 zł i zrobić manufakturę. Pytanie, czy jakaś firma może istnieć bez pracowników? Same maszyny? Chyba nie. Więc wypadałoby uszanować tych, którzy na Ciebie prezesiku zarabiają. Wiem, bo pracowałem w paru takich i swoje widziałem. Ale jest też druga strona medalu. Otóż prowadzę sobie działalność jednoosobową i chciałem kogoś do współpracy. I co? Porażka. Ludkom się nie chce pracować. Płaciłem od rzeczywiście wykonanej pracy i wychodziło kilka razy więcej niż minimum. Poza tym nie mam zamiaru świecić oczami za tłumoków, którzy legitymują sie mgr, a zdania poprawnie (bez ortografów) nie potrafią napisać. A co do naszego bohatera - gorzej nie mógł spieprzyć tej sprawy. Emocje, emocje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: "równość" wobec prawa IP: *.pool.einsundeins.de 18.07.08, 12:07 Ludzie, o czym wy mowicie? W Polsce jest tragicznie. Jestem teraz w Essen i tutaj w sklepach, marketach, ceny podstawowych produktow spozywczych sa tylko minimalnie wyzsze od polskich. Roznica w zarobkach nieporownywalna na niekorzysc Polakow. Wczoraj wrocilem z przyjacielem z wyspy Ischia kolo Neapolu - tam tak samo. W naszym hotelu bylo m.in. austriackie malzenstwo, ona pielegniarka, on robotnik - stac ich bylo wykupic wczasy i samolot. Czy przecietnego Polaka stac? Nie. Kochani, bedac tutaj dopiero teraz zobaczylem, jak nas upodlono (Polakow), jak nas okradziono przez "elyty" w 1989 roku. Jestesmy pariasami Europy. Nie mam gotowej recepty, jak to zmienic, ale trzeba cos z tym zrobic, bo jestesmy warci lepszego i godnego zycia. A mafiozow rzadzacych Polska od 1989 roku nalezy osadzic i zabrac rozkradzione majatki. To niepodobne, by mlodzi Polacy jezdzili na zmywaki, a mafia Polske rozkradala. Ja mam bogatego przyjaciela, ale co z reszta mlodych ludzi? Jak maja zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo. Re: "równość" wobec prawa IP: *.chello.pl 17.07.08, 13:46 Tak właśnie wygląda poszanowanie dla obywateli w tym Kraju ! A później pracodawcy płaczą, że w kraju niema rąk do pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Student informatyki mściwym hakerem IP: *.stella.net.pl 28.09.07, 17:03 A czy ktos ma pojecie co to za agencyja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: 4n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:32 Pragnę poinformować zainteresowanych, że nic takiego u nas w firmie nie miało miejsca. Ktoś kto wpisuje takie bzdury twierdząc że to 4n to kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś