mal49 22.10.07, 08:51 Diametralnie różnie głosujący rzeszowianie od reszty Podkarpacia świadczą dobitnie o tym, że należy jak najszybciej p o s z e r z y ć granice miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ww Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 08:55 ale wstyd!!! jak zwykle podkarpacie najwiecej głosów na PiS!!!! Wstyd na cały świat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.pools.arcor-ip.net 22.10.07, 10:06 to nie wstyd, to jest ogromny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Zaglebie buraczano-ziemniaczane (podkarpacie) IP: 80.156.42.* 22.10.07, 13:02 zamieszkuje elektorat, ktory pis pieszczotliwie zwie "ciemnym ludem", czyli swoim elektoratem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zaglebie buraczano-ziemniaczane (podkarpacie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 11:02 Gość portalu: stefan napisał(a): > zamieszkuje elektorat, ktory pis pieszczotliwie zwie "ciemnym > ludem", czyli swoim elektoratem. ............. lepsze to niż POpieprzone złomowisko zardzewiałych POstkomunistycznych gratow. ten elektorat już człkiem ma POpieprzone Pod sufitem! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Zaglebie buraczano-ziemniaczane (podkarpacie) 27.10.07, 17:07 Młodzi dokładnie odpowiedzieli na to, co jest lepsze uciekając z tego kościelnego grajdoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka ZNÓW TEN jaworski!!!!i jaworski!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:54 wszędzie miał przewagę..kogo my tam mamy...dobrze ,że chociaż trudniej bedzie mu podejmować "ambitne plany"i "Boży" ład wprowadzać na świecie!!! Aha i "Sami Sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 08:59 Najlepiej na całe Podkarpacie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Fer Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:07 :( jak widze ten ogrom ciemnoty na podkarpaciu to mam ochote sie wyprowadzic. ale coż ciemny lud tez ma prawo glosować......niestety. ale wstyd na cala Polske Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Na Podkarpaciu PiS pokonał PO 22.10.07, 09:05 Nasze województwo oraz Malopolsdka okazała sie być bastionem PiS, choć rząd PiS konsekwentnie nasze wojewodztwo "olewał". Ale zwycięstwo PO też skończy sie katastrofą i chyba szybciej niż w ciągu czterech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.opera-mini.net 23.10.07, 02:00 Prosiłbym jeszcze o podanie wyników najbliższego losowania totka. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Na Podkarpaciu PiS pokonał PO 22.10.07, 09:05 Nasze województwo oraz Malopolsdka okazała sie być bastionem PiS, choć rząd PiS konsekwentnie nasze wojewodztwo "olewał". Ale zwycięstwo PO też skończy sie katastrofą i chyba szybciej niż w ciągu czterech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladmen Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:43 Podkarpacie - jedyne miejsce w kraju, gdzie ludzie dokonujac wyboru kierują sie własnym rozumem a nie modą (oczywiście dotyczy to wyborców PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.opera-mini.net 23.10.07, 01:48 Uważasz, że aż tak źle z rozumem mieszkańców podkarpacia?. Trochę wiary w ludzi, w Rzeszowie i Przemyślu nie było przecież najgorzej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.ostdsl.pl 22.10.07, 09:56 Ludzie straszny wstyd . Ale jak tak głosujecie to lotnisko będzie za 100 lat a pensyjki po 700 - S K A N S E N Kto z podkarpacia zakaz wyjazdu do UE i USA - zabrać paszporty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plm Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.rzeszow.mm.pl 22.10.07, 10:18 No i co z tego, że tak sobie tu piszemy, jak mohery nie mają neta, bo to dzieło szatana. No i mieć nie będą. I gusła będą trwały faktycznie ze 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks.sander Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO 22.10.07, 11:03 Gość portalu: waldek napisał(a): > Ludzie straszny wstyd . > Ale jak tak głosujecie to lotnisko będzie za 100 lat a pensyjki po > 700 - S K A N S E N > Kto z podkarpacia zakaz wyjazdu do UE i USA - zabrać paszporty nie wszyscy z pokarpacia to kołtuny....duży jest procent normalnych i trzeźwomyślących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 12:25 Tiaaaaa, własnie widac po wynikach, jaki to olbrzymi procent, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Widzę, że macie tam moherowy skansen... 22.10.07, 10:25 wstyd na całą Polskę... Dlaczego tu, pod niemiecką granicą PiS-uary mają dwa razy mniejsze poparcie niż na Podkarpaciu? Czy na wybory poszły tylko moherowe dewotki + wszypolacy? Nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Widzę, że macie tam moherowy skansen... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.07, 16:36 ja jestem z podkarpacia i poszłam na wybory. Głosowałam na PO kierując się rozumem nie żadną modą. moja cała rodzina głosowała na PO, bo wierzą że można coś zmienić. wstyd mi że inni z mojego regionu w to nie wierzą. ale z całym szacunkiem wiem czym to jest spowodowane. ludzie nie mają nadziei, słabo zarabiają albo wogóle nie mają pracy. bezrobocie sięga tam zenitu... więc ida pokornie do kościoła pomodlić się za lepszy świat. a tu ksiądz z ambony krzyczy: głosujcie na PIS bo PO chce zniszyc Polskę... a oni widząc jedyne oparcie w kościele, robią to co im on każe. uwierzcie mi że tak jest, nie raz słyszałam z opowiadań koleżanek i rodziny. sama osobiście już przestałam chodzić do kościoła. zrażona przez to jak ksiądz powiedział ze antykoncepcja to zło największe na świecie, a politycy którzy chcą ją refundować powinni się palić w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackIE Re: Widzę, że macie tam moherowy skansen... IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 24.10.07, 14:05 przecież kościół to pierwsza tuba PiSuaru, stare babcie nie mają zielonego pojęcia co się dzieje w kraju, ale jak "ksiądz" powiedział że czarne jest białe tak wszystkie moherowe babcie powtarzają że tak jest. Trzeba było pozabierać dowody, księżom też :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burman ale wiocha dlatego głosują na pisuary IP: 84.38.160.* 22.10.07, 10:26 ale wiocha dlatego głosują na pisuary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: ale wiocha dlatego głosują na pisuary IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 22.10.07, 10:42 Wstyd ale za kilka poprzednich komenarzy. Polska to wolny kraj i kazdy moze zaglosowac tak jak chce.To jego prawo wynikajace z wolnosci wyboru. Ocenianie sposobu korzystania z tego prawa w kategoriach "wstydu" swiadczy, ze autorzy takich komentarzy nie rozumieja istoty demokracji.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fila Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:40 Na Podkarpaciu zawsze panowała, ciemnota i zacofanie. Moherowe bradztwo i ciemne wieśniaki przeważają w ogromnej większości. Sam Rzeszów niestety jest jeszcze zbyt małym miastem by wyrównać ten niekorzystny bilans. Widać jednak, że inwestowanie w stolicę regionu się opłaca, bo w Rzeszowie wyraźnie zwyciężyła PO. Mam nadzieję, że przyszła władza będzie o tym pamiętała. Im większy i silniejszy Rzeszów tym lepiej dla wykształciuchów w całym kraju. Rzeszów jako jedyne większe miasto w regionie musi jeszcze dynamiczniej się rozwijać i nie może być stłamszone przez Kraków czy Lublin. Nie wolno dopuszczać do tak znaczących różnic w rozwoju cywilizacyjnym pomiędzy poszczególnymi obszarami Polski. Konieczne jest zwłaszcza teraz wyraźne wsparcie tych pierwszych przyczółków normalności, jakie pojawiły się na Podkarpaciu. PO musi o tym pamiętać by nie powtórzyła się historia sprzed dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulugula Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.rzeszow158.tnp.pl 22.10.07, 10:41 To nie POdkarpacie, to PiSkarpacie! Odpowiedz Link Zgłoś
roni33 Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO 22.10.07, 10:50 a ja to widze inaczej. PO prostu PO nie prowadziło praktycznie żadnej kampani na podkarpaciu, niestety same bilbordy i plakaty z twarzą nie wystarczą. Trzeba wyjść do ludzi. SZKODA,bo to dowód na to w jakim miejscu jest podkarpacie. Niestety - POSLSKA ODSTAJE OD EUROPY. Niestety - PODKARPACIE ODSTAJE OD POLSKI. to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.rzeszow.mm.pl 22.10.07, 11:42 PO nie prowadziło tu kampanii, bo nie było po co tego robić. I tak radio Rydzyka decyduje, na kogo głosują ludzie niewykształceni. A może nie tylko nie wyksztłceni? Może nawet wykształcenie nie wpływa na zmianę kościółkowej mentalności? I jak pisał Rej- ci ludzie "to mają za samo zdrowie, co im ksiądz w kazanie powie"? "Krótka rozprawa między panem, wójtem i plebanem"- tak dawno napisana, a tak aktualna charakterystyka podkarpackiej wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Rzeszów wyraźnie za PO. Pionierzy normalności !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:44 Pierwszy przyczułek normalności w regionie. Trzeba wspierać i jeszcze dynamiczniej rozwinąć to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kki W powiecie biszczadzkim tak, jak w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 11:08 W naszym powiecie wyniki są nast.: PO 46,10 PiS 36,99 LiD 10,31 PSL 6,59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.07, 11:29 Wstydzę się za Jasło, ale to też potwierdzenie że wszyscy młodzi i myślący jaślanie wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knopx1,2 Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 11:32 To normalka.W tak zapyziałym regionie, gdzie bliżej do Azji niż do Europy nie ma się co dziwić,że tak wyszło,śmiech na całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: 84.38.160.* 22.10.07, 12:46 Wieśniaki.... aż mi wstyd, że też jestem mieszkańcem Podkarpacia... :( Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Rozczarujemy sie PO szybciej niż myślimy 22.10.07, 12:47 bo tak naprawdę PO nie ma żadnego programu dla Polski a dla Podkarpacia w szczególności... No bo powiedzcie co oferuje PO zwykłemu obywatelowi Podkarpacia? Obniżenie podatków dla bogatych? Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Rozczarujemy sie PO szybciej niż myślimy 22.10.07, 14:25 Nie blużnij !!!!!!! PO gwarantuje że będziesz wolnym człowiekiem w swojej małej ojczyżnie i tro przez duże W !!! Jeżeli tego nie potrafisz zrozumieć to spadaj na wieczną emigrację tam z rury sypią się dolce i euro za to że istniejesz !!!! Wapniak !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rozczarujemy sie PO szybciej niż myślimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 14:46 zgadzam się z tobą w 100% Donald w ostatnich tygodniach kampanii zrobił się niczym dobry wujek, obiecanki które nijak się mają do programu PO, Po tym co usłyszałem PO nie jest już partią liberalną. a że Podkarpacie głosowało na pis to nie wina ciemnoty czy moherowych beretów, tylko struktury społecznej ,(rolnik,emeryt czy osoba pracująca za 936 brutto miała głosować na PO) ludzi dobrze sytuowanych jest u nas mniej a to jest główny elektorat PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.autocom.pl 22.10.07, 13:55 to, że PiS wygrał na Podkarpaciu świadczy tylko dobrze o ludziach, nie poddali czarnej propagandzie salonu i nie dali się ogłupić tym wszystkim trikom A Podkarpacie głosuje tak samo jak polonia w USA, widać, że mają swoje wartości i tym się kierują w życiu społęcznym obrażanie mieszkańców Podkarpacia świadczy o poziomie i braku kultury zwolenników PO. Każdy ma prawo wyboru i nikt nie będzie decydował na kogo ma ktoś głosować, czasy kiedy jedna partia zdobywała 99% a wykształciuchami są te ciemne masy, które dostały mgr lub licencjata i nie mają zielonego pojęcia na temat etosu inteligencji, a sam los Po będzie podobny do SLD, i za niedługo już wszyscy zobaczymy, że król jest nagi Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Cmentarne tango PiS'uarów 26.10.07, 14:53 Tacy właśnie ludzie zrzucają wszystkie swe głupstwa na jedną kupę, tworząc potwora, którego zwą później swym losem losem ;)) img512.imageshack.us/img512/848/kwakwayf8.jpg A wytłumaczyć można przecież wszystko, np: o. Rydzyk: – Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na przykład o północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 14:02 W okolicach kolbuszowej popularne jest powiedzenie: Dlaczegoś biedny? Boś głupi! Dlaczegoś głupi? Boś biedny! Pasuje jak ulał do wyników wyborów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Brawo Podkarpacie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 14:56 Możecie być dumni z takiego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:56 A czym się chwalicie dziady bieszczadzkie???????????? że biedę którą ogarnięte sa Bieszczady PiS jeszcze bardziej dobił. Takie województwa jak podkarpackie powinno zniknąć z mapy Polski!!!!!!!!!!! razem z tymi pisiorami którzy tak sięszczycą że tam PIS wygrał wybory. Spadajcie dziady z Polski "BBBBBBBBBBBBBBBB" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.dnet.pl 22.10.07, 16:55 cwaniaczku z poznania unas niema stref, dotacjii rządowych ani autostrad i atak bały i średni biznes się rozkręca w stopniu o jakim wy w poznaniu możecie tylko pomarzyć, także nieobrażaj ludzi i spadaj na swój portal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.opera-mini.net 23.10.07, 02:40 Leczysz w ten sposób swoje kompleksy, czy po prostu lubisz popluć sobie w monitor? Spadać to możesz sam, po pyry do sklepu, i to swojego, a nie sąsiada. Podobnie bowiem jak sklep sąsiada, Bieszczady do Ciebie nie należą. Mam nadzieję, że to proste porównanie trafi do Twojego horyzontalnego, pragmatycznego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.zelmer.pl 22.10.07, 15:56 Uff. Przynajmniej wynik w Rzeszowie uratował nasz honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:59 No tak bo Rzeszów jest bliżej kultury, a te pozostałe jego dziury nie wiedzą co to PO, a znaja tylko pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujawiak Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:28 Potrzeba wykształcenia i poszerzenia horyzontów myślowych. Podkarpacie to region wiejski o zasiedziałej ludności. Dla wielu autorytetem jest ojciec Rydzyk. Ów lud wiejski łatwo zmanipulować na czym korzystają osoby, które głoszą własne obsesje - Kaczyńscy, Rydzyk itp. Kaczyński wręcz szczyci się, że kiedyś (gdy podpalał kukły Wałęsy) ogłoszono go pierwszym oszołomem III RP. I tacy ludzie, którzy dla swych celów sa gotowi psuć państwo, dzielić i skłócać społeczeństwo, ograniczać kulturę demokratyczną, wprowadzać metody znane ze wschodu (np ataki na Trybunał Konstutucyjny, niezależność sędziów i prokuratorów, zawłaszczenie mediów, służb specjalnych, spółek państwowych, wykorzystywanie służb państowywych dla celów partyjnych, propaganda, kłamstwa itp) uzyskują 45% poparcia... Piszę to z bólem, gdyż dobrze znam Podkarpacie z więzów rodzinnych. Na zachodzie i północy Polski na tzw ziemiach odzyskanych mentalność ludzi jest inna. Jednak ci sami ludzie z zachodu i północy, gdyby pozostali na swych ojcowiznach w Małopolsce niczym by się od was nie różnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.wist.com.pl 22.10.07, 16:15 Wstydze sie za Podkarpacie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leom Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 23.10.07, 10:37 Ja też się wstydzę... Może Tusk pokaże klasę i nie wystawi nam za to środkowego palca. Oczywiście w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinx Re: Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.nat.rsk.pl 22.10.07, 16:27 Tylko ja nie wiem czym kierowali się ludzie głosując na PIS. Przecież to partia która przez dwa lata nic nie zrobiła,Podkarpacie miała daleko w tyle. Gdyby nie osiągnięcia Ligii i Giertycha to pewnie PIS nie maiłby się czym pochwalić. Powtarzali w kółko tylko korupcja i układ jakbny nic innego nie potrafili. Prowdzili kampanię zdecydowanie negatywną. I dostali aż 30,00 prcoent. Z tego wynika jak jeszcze niska jest świadomość obywateli, którzy słuchaja tylko jak im TVPIS przedstawi swój obraz zdarzeń. Bedzie brakowało LPR i UPR w tym sejmie, na pewno stanowili by większą wartość w liczbie choćby 50 posłówniz PIS będzie stanowił w liczbie 150. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dębica city Na Podkarpaciu PiS pokonał PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:41 Jest takie miasto jak Dębica. Czy to na Podkarpaciu? Odpowiedz Link Zgłoś