Gość: gogo:) IP: *.rzeszow.mm.pl 15.11.07, 19:23 No toś narobił Romek:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IQ Bojkot mundurków szkolnych IP: *.nm.e-zet.pl 15.11.07, 20:22 "Zdaniem dyrektora szkoły cena mundurka nie jest wygórowana. Sama kamizelka kosztuje 40 zł, do tego logo szkoły za sześć zł. A, że się komuś nie podoba? - Szkoła liczy blisko 600 uczniów, trudno wybrać coś, co spodoba się wszystkim. Pokazywałem dziś mundurek mojej teściowej - i jej się spodobał - mówi. Co jednak ze "zbuntowaną" klasą?" A teraz pytanie: jakie może być IQ tego pana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 03.06.08, 13:40 Prosze się nie denerwować niedługo w szkole nr 23 będą obowiązywać habity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Bojkot ... SP12 Lwowska IP: 194.126.210.* 16.11.07, 07:22 a w Szkole POdstawowej nr 12 też jest ciekawie. W "jakiś" sposób zrezygnowano z oferty firm szyjących za niecałe 50 zł a wybrano ofertę firmy z Rzeszowa szyjącej za ponad 60żł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Bojkot mundurków szkolnych IP: *.218.unknown.vectranet.pl 16.11.07, 09:05 To co sprzedano nam pod nazwą mundurek szkolny najwyższej jakości to skandal ! Słyszałam jak Pan Giertych mówił że mundurki za czasów PRL były brzydkie ale te nowe mają być ładne i kolorowe. Czy ktoś z was widział ładny mundurek ? Ja nie mało tego kazano nam wydać kupe kasy bo mając troje dzieci a mundurek kosztował 55 żli to nie wszystko bo teraz u nas w szkole każą nam kupowaźć następne części garderoby . A to koszulki w określonych kolorach, a na lato po dwie koszuli z krótkim rękawem (bagatela tak za 20 zł jedna), a już słyszałam propozycje Pani dyrektor o dopełnieniu dołu stroju szkolnego ! Mam dość tych szmat , które kazano mi kupić ! Mówi się że na zachodzie też są mundurki , ale zapomnieli dodać , że to Państwo kupuje mundurek dla każdego ucznia > Nasze mundurki po 2 miesiącach noszenia przez dzieci wyglądają jak stare szmaty . Są skudlone (bo to kamizelki polarowe z polskiego materiału najwyższej jakości -jak oficjalnie się mówi ), obierają się weszystkoi nie można tego usunąć !!!!!! Wydałam 1650 zł i teraz się mi wmawia że to cud że za takie małe pieniądze ! Czy ONI mają nas za idiotów? NIe chodzicie po sklepach ? Cena damskiego polara z kapturem i chyba nie z polskiego ale dużo lepszego maeriału kosztuje w granicach 55 zł. Władza zakpiła sobie z rodziców > Jak to możliwe że w demokretycznym państwie każe się rodzicom dostosowywać do idiotyzmów ! ZBUNTOWANA KLASO nie dajcie się !!!!!!!!! Najwyższy czas żeby szkoły zajęły się nauczaniem , bo to mająrobić!!!!!1 Może mniej przywilejów , a może mundurki dla nauczycieli ? Takie same jak noszą nasze dzieci !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldtimer Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.krak.tke.pl 16.11.07, 09:10 Widmo giertycha krąży po szkołach i zaćmiewa umysły dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp17 Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 09:36 W 3-miescie,bdzie moje dzieci chodzą do szkoły za 36 PLN,dostały świetne welurowe (80% bawełny,20%PE)kamizelki z logo szkołym i większość jest bardzo zadowolona.Po 2 miesiącach wyglądają jak nowe.To wszystko zależy od dyrektora i siły nacisku rodziców.Jeżeli potrafią wymóc na szkole korzystny zakup to OK.,gorzej gdy ktoś bierze coś na boku nie patrząc na dobro szkoły i dzieci.Można to uznać za frazesy ,ale to tak funkcjonuje (mundurki,ubezpieczenia,książki,zajęcia dodatkowe) Smutne,że za taką kasę dyrekcja decyduje się na zakup g….na,które „>po 2 miesiącach noszenia przez dzieci wyglądają jak > stare szmaty . Są skudlone (bo to kamizelki polarowe z polskiego > materiału najwyższej jakości -jak oficjalnie się mówi ), obierają > się weszystkoi nie można tego usunąć !!!!!!” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: 82.160.117.* 16.11.07, 11:29 Kobieto a co nauczyciele winni, przecież to oni nie wprowadzili mundurków. Widzę, że uprawiasz spuchologię, czyli jak Twoje dziecko dostanie 1 w szkole, to pewnie jest to wina nauczyciela? I mamy taką a nie inna młodzież później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.218.unknown.vectranet.pl 16.11.07, 17:50 spuchologi nie uprawiam ! Uważam tylko że nie tędy droga . Wprowadzimy mundurki i w szkole będzie cacy ! Zamontujemy kamery i będziemy karać niepokornych . Nie będzie bo ciało pedagogiczne często sobie nie radzi z zachowaniami "naszych" pociech > W naszej szkole agresji nie było nie było przypadków że pojawiły się narkotyki itp niby ok ale o monitoring szkoła wystąpiła . Pytam po co????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Bojkot mundurków szkolnych 16.11.07, 16:35 MAMA ;; JEST napisane RODZICE sami wybrali co CHCIELI i teraz narzekajo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.218.unknown.vectranet.pl 16.11.07, 17:40 Rodzice w tym całym zamieszaniu mieli najmniej do powiedzenia i niestety dalej się im wmawia że to dla dobra ich dzieci i ich samych bo mniej kasy wydadzą na ciuchy dla swoich pociech. To RADY ROdziców Pod dyktando Dyrektorów podjęli taką decyzję bo przecież był wydany nakaz i trzeba się było spieszyć . A teraz nikt nie ma ochoty mówić żle o tym co się zrobiło -lepiej uprawiać propagandę sukcesu. Ja ze swej strony wolę sama decydować w co mam być ubrane moje dziecko i o której godzinie ma być w domu. Wolałabym żeby szkoły położyły większy nacisk na wychowanie przez sport . To super zabawa dla małych ludzików i daje inne pozytywy w postaci prostych pleców i sprawnego ciała . Uważam że nasze szkoły zajmują się pierdołami a nie naukąi wychowaniem . Kiedy pytam o basen , o możliwość dodatkowych lekcji z angielskiego , które rodzice w jakiejś części mogliby opłacać -to się okazuje że nie ma kasy , nie ma po co , nie ma nauczycieli itd. Czy gdyby szkoła sama miała zakupić mundurki z własnych pieniędzy to spieszyłaby się tak bardzo? Myślę że nie. Moje dzieci dobrze się uczą i nigdy też nie podważałam dobrego zdania na temat nauczyciela , ale kiedy dziecko mówi nasza : od naszej pani czuć piwo i niue tylko ja to czułam - to gdzie jest autorytet? A koledzy po fachu nie widzą nie czują, czy może nie mają ochoty tego widzieć ???? Sorki ale szkoła schodzi powoli na psy. Następny super pomysł ocena z religi naświadectwo! A co dostaną dzieci nie chodzące na religię i nie mające zajęć z etyki????? Skandalem jest to że kiedy na radzie rodziców ktoś ma inne zdanie niż dyrekcja to może usłyszeć "cicho" Przeżyłam taką sytuację i osobiście mam dość traktowania mnie jak kogoś kto nie będąc pedagogiem nic nie wie na temat tego co się dzieje w szkole . Smutne jest kiedy syn mówi mamoa ksiądz powiedział do Gabrysi " ślepa jesteś ?" wkońcu to ma być moralny autorytet dla 10 latka. zamykanie kulubów sportowych i boisk to też dobry sposób na wychowanie kolejnego pokolenia siedzącego z piwkiem pod blokiem . Mam wrażnie że teraz jak masz kase to twoje dziecko ma szanse rozwoju , ale co z tymi których rodzice nie zawsze mają na wszystko? Przykład dziecka, które ma 5 rodzeństwa i nie przelewa się w domu . Długo musiałam mojemu synowi tłumaczyć ,że Paulinka nie jest głupia i brzydka i chodzi w starych rzeczach po siostrze bo nie wszyscy mają nawet tylko tyle co nasza rodzina. Mój syn mówił że nikt jej nie lubi bo jest inna . Uczmy dzieci tolerancji a nie tego że każdy ma tyle szmokasy i tylko CI sż fajni co mają wysoki status społeczny! Zapewne jestem naiwna ale ludzie nie rodzą się lepsi w boigatych domach a żli w biednych . To my społeczeństwo taki obraz (częst) przekazujemy soim pociechom a oni powielają nasze stereotypy. Dlatego też uważam że mundurki nie przyniosły nic dobrego ! Kiedy będą w naszych szkołach szafki na podręczniki tak jak w USA? A kiedy mały Polak wróci po szkole do domu i niebędzie musiał odrabiać masy zadań bo program przeładowany i nie ma czasu na lekcji wszystkiego zrobić ? kiedy wszyscy nauczą się pływać i będzie mniej utonięć ? kiedy nauczymy dzieci że trzeba umieć bronić swojego stanowiska jeśli ma się racje ? kiedy szkoła będzie konsultować z rodzicami pewne posunięcia a nie przekazywać im tylko wytyczne ? osobiście tylko dlatego zdecydowałam że kupimy te cudowne mndurki bo za czasów PIS można bylo się spodziewać odwetu za nie subordynacje nie w stosunku do rodziuca ale do dziecka !!!!!!!!!!1 Gdzie tu logika? Dlaczego moje dzieci mają mieć niższe oceny z zachowania skoro to ja decyduje o zakupie mundurka? Może mi ten fenomem ktoś wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Bojkot mundurków szkolnych 17.11.07, 22:03 mama NAUCZYCIELKA WZIELA PRZYKLAD Z -mgr prezydenta- i pila za swoje przeciez RZESZOW to nie teheran MOZNA sie napic jak jest pragnienie- basen I angielski mozna ZASPONSOROWAC- myslisz ze dzieci tak przepadajo za sportem -moze pokopac w pilke i tyle - szkolne pieniodze TO jest KASIORA nasza -podatnikuw-teraz jest NOWa wladza i wszystko sie POprawii beda szafki jak w USA i basen jak w JASIONCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak-to mamo, IP: *.mtm-info.pl 17.11.07, 23:30 w jakim to kraju władza kupuje mundurki? Oświeć mnie, z łaski swojej? I wydałaś 1650zł? może jeszcze jedno zero dopisz? ale to będzie już o ... i nie wrzeszcz tak.Zaparz melisę. Dawno takich bzdur nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zev Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: 84.38.160.* 21.11.07, 09:30 Tych zapyziałych nauczycieli (kuratorja), kśięży (kurja) ,lekazy (izby lekarskie)-nie ma kto porządnie opier... i stawiać na baczność ! Zyją z nas - a traktują jak chlopków pańszczyżnianych . Dość tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Bojkot mundurków szkolnych IP: 84.38.160.* 16.11.07, 10:52 "Mówi się że na zachodzie też są mundurki , ale zapomnieli dodać , że to Państwo kupuje mundurek dla każdego ucznia "> Chciałam odpowiedzieć na te słowa: moja wnuczka chodzi do szkoły w Anglii,niestety-musieli rodzice za swoje pieniążki kupić mundurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kra Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 16:17 Bo w Anglii rzeczywiście to rodzice kupują mundurki. I wcale nie są piękne. Każda szkoła ma inny fason, a niektóre są paskudne!!!!!!! Ale dzieciaki w tym chodzą i żyją. A na ulicy od razu widać które dziecko z jakiej szkoły. Tym bardziej, że logo na mundurkach jest wyraźne, a same mundurki bardzo zróżnicowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.218.unknown.vectranet.pl 16.11.07, 17:44 A ile ich kosztował ten mundurek i wyprawka może też tyle co w Polsce około 400zł dla ucznia-I, II, III klasy a jakieś 600 Zł dla ucznii klas wyższych i do tego ich zarobki odpowiadają średniej pensji na podkarpaciu czyli jakieś 1000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Bojkot mundurków szkolnych IP: *.19.165.22.osk.enformatic.pl 16.11.07, 18:09 do ich zarobków zakup mundurka jest przysłowiową pestką,ale mnie osobiście bardzo podobają te ubiory szkolne i ich kolorystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Bojkot mundurków szkolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 15:17 Droga "mamo", nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy uczniowie wyczuwają od nauczyciela zapach alkoholu. Dlaczego nie zgłosiłaś tej sytuacji dyrekcji szkoły????Sama jestem nauczycielem i jestem zbulwersowana,jeśli uczniowie mają rację konsekwencje wobec nauczyciela powinny być wyciągnięte, jeśli uczniowie fantazjują- także.Pozdrawiam. P.S. A propos sytuacji z mundurkami, wszystko zależy od dyrekcji i rodziców....tylko rozsądek jest konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tato Bojkot mundurków szkolnych IP: *.nm.e-zet.pl 17.11.07, 17:34 Dyrektor ustalił fason mundurków po konsultacji z rodzicami na wywiadówce. Chyba niektórym w głowach się przewraca, nie mają większych problemów? Uważam, że mundurki są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak mama chyba ma problemy z samą sobą. IP: *.mtm-info.pl 17.11.07, 23:36 Nie chyba, nawet na pewno. Proponuję wziąć się za siebie. I mniej wykrzykników. W szkole nie było się orłem - jak widać - kompleksy zostały, cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: mama chyba ma problemy z samą sobą. IP: 84.38.160.* 18.11.07, 08:26 Droga "mamo". Jestem i nauczycielem i rodzicem i nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli TWOJE dzieci bodaj czują TWOJE nastawienie do szkoły, to nie oczekuj od nich szacunku do dorosłych (w tym również za parę lat do siebie!). Jeśli dziecko zgłasza tego typu spostrzeżenia - to należy poprosić wychowawcę lub dyrektora o zbadanie sprawy. Dzieci nierzadko nieświadomie fałszują rzeczywistość - bo ich życiowe doświadczenie jest skromne i nie ogarnia wszystkich możliwości wyjaśnienia obserwacji. Możliwe jest nawet uleganie sugestii: jedno coś powie i inni widzą to samo. Nie należy więc bezkrytycznie przyjmować takich uwag z ich strony. A jeśli chodzi o podstawowy cel szkoły... Programy nie są przeładowane, tylko zauważ droga "mamo", ile godzin dziecko poświęca na naukę tygodniowo. Gdyby nie "poobcinano" godzin dydaktycznych gdzie się da (i nie da) - dzieci miałyby wyćwiczone umiejętności (zdobywają je - zapewniam) i wdomu nie miałyby wiele do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 23 Bojkot mundurków szkolnych IP: 84.38.160.* 20.11.07, 11:47 Jestem mamą ucznia ze Szkoły 23! Uważam,że ta awantura jest bezpodstawna. Sami wybraliśmy sobie te mundurki,przecież były inne alternatywy. A w wyglądzie nie jest zły.Mojej znajomej dziecko chodzi w kamizelce z polaru,która już nadaje się do wymiany(cała wykudlona),tragedia,a kolejnej koleżanki dziecko ma kamizelkę z firmy Rena z gorszej tkaniny niż u nas za 56 zł.Rodzice dzieci z 6 klasy,zastanówcie się o co robicie problem? Jaki przykład dajecie swoim dzieciom,przecież oni za rok zmieniają szkołę,nowe otoczenie,nowi ludzie. Jeśli tak będziecie postępować dopiero zaczną się wam nawarstwiać problemy. Wiem,co mówię,jestem psychologiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: 84.38.160.* 20.11.07, 13:36 >Gość portalu: mama 23 napisał(a): >Rodzice dzieci z 6 klasy,zastanówcie się o co robicie problem? Jaki przykład dajecie swoim dzieciom,przecież oni za rok zmieniają szkołę,nowe otoczenie,nowi ludzie. ...Jasne, i zmienią mundurki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny bojkot czy głupota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:16 chcecie II iIrlandii? A nie chcecie tego co tam jest normalne? A gó..arzom co nie chodza w mundurkach obnizyć stopnie i po ptokach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mamy 23 Bojkot mundurków szkolnych IP: *.nm.e-zet.pl 20.11.07, 16:50 "Jestem mamą ucznia ze Szkoły 23! Uważam,że ta awantura jest bezpodstawna." Droga mamo! Bardzo Cię proszę nie wchodź bez wazeliny nieudacznikom którzy nie mają pomysłu w prostych sprawach. Zauważ że to nie pojedynczy rodzic się buntuje tylko cała klasa - coś musiało sie zdarzyc poważniejszego. To po pierwsze. A po drugie: Giertych juz od dłuższego czasu ministrem nie jest. Jak pani ma trochę pary, niech zabierze sie za akcję odgiertychizowania polskiej szkoły, a w 23 na Nowym Mieście odpowiednio odguzkowienia. Z taką władzą normalnej szkoły nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 23 Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: 84.38.160.* 20.11.07, 19:33 Jak można mieć pretensje do Dyrektora i nauczycieli,przecież to my wychowujemy dzieci,które w niedługim czasie wejdą nam na głowę! Skończmy tą komedię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mamy 23 Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.nm.e-zet.pl 20.11.07, 19:54 O ja! można mieć pretensje a jakże. I do dyrektora (z małej litery bo to funkcja a nie nazwisko) i do nauczycieli. W czyim imieniu pani mówi: wychowujemy dzieci bo jeśli ogółu rodziców to pani wybaczy, nie zycze sobie. A jesli w imieniu nauczycieli - to juz nie mój biznes. Chyba że dwa w jednym: i w imieniu rodziców i nauczycieli. A to juz jest perwersja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimol Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 12:59 W pełni zgadzam się z opinią, to nie nauczyciele, a już nie daj Bóg dyrektor tej szkoły ma wychowywać nasze dzieci. Bo tak naprawdę nie o mundurki w szkole chodzi(bo być one powinny), ale o samego dyrektora, który jest całkowicie pochłonięty sprawowaniem tego zaszczytnego urzędu-dyrektora SP23. Ileż to przeciwności,trudności na "cieżkiej urzędowej drodze"(rodzice, mocodawca, dzieci). Rodzice to: mama i tata: Jasia, Kasi, Wojtusia i wszystkim nam zależy, aby nasze dzieci były dobrze prowadzone przez ścieżkę edukacyjną. Ku temu służą rozmowy, dyskusje i rozmowy. Zaburzona rozmowa prowadzi donikąd. Stąd wziął się problem, o którym przeczytała cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia SP 12 Re: Bojkot mundurków szkolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:08 Ktos wyżej napisał: "Sami wybieraliśmy te mundurki". To wierutne kłamstwo, ja nie miałam nic do powiedzenia nt. mundurków, a zwłaszcza tego, gdzie będą szyte i za ile - efekt: sztuczne paskudztwo za 60 zł!!! Nie zapłaciłam, i mój syn nie ma mundurka. Po paru miesiącach od wejścia do szkół mundurków widzę, że rygoru ich noszenia nie ma: każdy chodzi jak chce. Bardzo się cieszę, że nie zapłaciłam tych 60 zł za sztuczna szmatę, do niczego niepotrzebną. Jak noszenie tego wyobraża sobie dyrekcja w te upały???????? IMHO, kretyństwo. Nie podnosi bezpieczeństwa w szkole, więc nie mam pojęcia, czemu ma służyć noszenie tego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś