Dodaj do ulubionych

Cena biletu autobusowego - ?

IP: *.generacja.pl 17.12.07, 11:23
Czy ktoś wie ile kosztuje bilet autobusowy na trasie Warszawa-Rzeszów?
(autobus wyjeżdża ok.6:20 ze stolicy i na 13.30 jest w Rzeszowie)
No i jeszcze czy obowiązują jakieś zniżki? <dla studentów?>, czy trzeba płacić
pełny bilet?

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Cena biletu autobusowego - ? IP: *.intertele.pl 17.12.07, 12:47
      Raczej nikt Ci nie udzieli wskazówki ile kosztuje taki bilet bo
      autobusów i busów z różnych firm które jadą na trasie Rzeszów -
      Warszawa jest dużo, a Ty nie podałeś nazwy przewoźnika ;-) W tamtą
      niedziele jechałem z Wawy do Rzeszowa autobusem firmy Neobus i
      zapłaciłem 50 zł i mniej więcej wszędzie ceny kształtują się
      podobnie.
      • Gość: Grzegorz Re: Cena biletu autobusowego - ? IP: *.intertele.pl 17.12.07, 12:49
        I jeszcze jedno podałeś czas jazdy 7 godzin i 10 minut. Hmmm na
        rowerze byłbym pewnie szybciej ;-) średnio autobus jedzie z Wawy do
        Rzeszowa 4 godziny 30 minut bo tam jest tylko 300 km.
        • Gość: ona Re: Cena biletu autobusowego - ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:27
          średnio autobus jedzie z Wawy do
          > Rzeszowa 4 godziny 30 minut bo tam jest tylko 300 km.

Niestety przewoźnicy PKS i tym podobni jadą o wiele dłużej, z uwagi
          na dłuższe postoje w większych miastach. Przykładowo jadąc do
          Warszawy przez Ostrowiec i Radom, przystanki około półgodzinne są w
          obu tych miastach... Stąd tak wydłuża się czas przejazdu.
          Cena biletu trochę niższa niż w busie, lecz czas dojazdu dłuższy.
          Kto co woli..:)
      • Gość: Grzegorz Re: Cena biletu autobusowego - ? IP: *.intertele.pl 17.12.07, 12:49
        I jeszcze jedno podałeś czas jazdy 7 godzin i 10 minut. Hmmm na
        rowerze byłbym pewnie szybciej ;-) średnio autobus jedzie z Wawy do
        Rzeszowa 4 godziny 30 minut bo tam jest tylko 300 km.
        • Gość: Mangax Re: Cena biletu autobusowego - ? IP: *.generacja.pl 17.12.07, 14:51
          Hej,

Informacje na temat autobusu brałam z tej strony:

rozklady.com.pl/main.php?page=polacz_3&czas_min=3&czas_maks=90&
          Jak byk stoi, że od 6:30 - 13.20 ;>

Nie mam pojęcia o firmach przewozowych itp. - będę się musiała na miejscu pewnie
          czegoś więcej dowiedzieć ;/

Najchętniej pojechałabym pociągiem, ale 'pośpiech' tylko nocny (odpada), a
          ekspresem szybko, ale cena średnia, tzn. chciałam właśnie porównać z ceną
          autobusów, hmmm zobaczymy jak to będzie.

Dzięki za odpowiedź :)

Pozdr.
          • Gość: Mangax link ;/ IP: *.generacja.pl 17.12.07, 14:52
            tfu tfu ... cos źle się link wkleił

w każdym razie skorzystałam z wyszukiwarki dostępnej na tej stronie i takie
            połączenie jak wcześniej pisałam jest O.o
            • Gość: l4nce Re: link ;/ IP: *.nm.e-zet.pl 17.12.07, 15:14
              Mangax a moglabyś Podać jak kształtują się ceny pociagowe w stosunku do autobusów ... bede niedlugo się wybierał do Wawy i chcialbym się zorientować ile kosztuje przejazd.
              • Gość: Mangax Re: link ;/ IP: *.generacja.pl 17.12.07, 15:30
                To zależy jakim pociągiem, czy z przesiadkami czy bezpośrednio itd.

Za ekspres bezpośredni z Rzeszowa na stację Warszawa Zachodnia płacisz:
                2ga klasa - 88,00 zł
                1sza klasa - 123,00 zł

(to są ceny ze strony pkp)

rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&OK#focus
                wybierasz miejsca, datę, godzinę, a później zaznaczasz sobie odpowiednie
                połączenie (to które Ci pasuje) klikasz "pokaż szczegółowo połączenie" i dalej
                klikasz "cena" - mniej więcej tak to działa :)

ogólnie nie orientuję się za bardzo w połączeniach z Warszawa, bo zazwyczaj
                kursuję między Rzeszowem a Wrocławiem, teraz tak wyjątkowo o stolicę muszę
                zahaczyć i sama nie wiem, czym lepiej i jak lepiej :|

pozdr.
                • Gość: lio Re: link ;/ IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 17.12.07, 21:08
                  Olaboga...123 zł za pociąg do Wa-wki? Czy im się już w całkiem popier...Za taki
                  badziew co jedzie pół dnia jeśli nie cały, tyle kasy? I w dodatku szumnie zwany
                  ekspresem? A te standardy dworcowe, obsługa itp itd. Mniam, palce lizać. Czy
                  doczekamy czasów takich kolei, jak francuskie czy japońskie? :-/
                  • Gość: Grzegorz Re: link ;/ IP: *.intertele.pl 17.12.07, 21:54
                    Jeśli rzeczywiście bilet na pociąg kosztuje tak dużo to lepiej dać
                    sobie z nim spokój. Z tego co słyszałem to jedzie długo i chya przez
                    Kraków. Ja jechałęm tydzień temu Neobusem. To jest link do ich
                    strony:
                    www.neobus.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=4

bardzo szybko bo 4 godziny i 30 minut jedzie i tylko jeden
                    przystanek i 50 zł, a nie 123 zł.
                    • Gość: Mangax Re: link ;/ IP: *.generacja.pl 18.12.07, 07:12
                      Dzięki za info :)
                      To rzeczywiście wygląda zachęcająco.

Co do pociągów - faktycznie większość (a może wszystkie?) jeździ przez Kraków (i
                      tam najczęściej przesiadka).

Pozdr.
                    • Gość: sigma_pi Re: link ;/ IP: *.opera-mini.net 18.12.07, 20:26
                      Wszystkie ekspresy z Rzeszowa do Warszawy jeżdżą przez Kraków, ze względu na fakt, że jadą CMK, zatrzymując się dopiero na Zachodniej. Autobusem na pewno jest taniej, tyle, że końcowy przystanek ma na dworcu W-wa Zach., skąd np. do najbliższej stacji metra przy politechnice lub Jerozolimskich jest jeszcze kawałek drogi. Poza tym czas podany na stronie firmy autobusowej - jak to wygląda w praktyce? Bo przypuszczam, że przy złej pogodzie, korkach itp. utrudnieniach z 4,5 h może zrobić się łatwo 5 lub wiecej.
                    • wb79 Re: neobus 20.12.07, 23:39
                      Czas przejazdu zależy od warunków na drodze i... kierowcy:) Zdarzało mi się
                      jeździć neobusem i nie raz i nie dwa bywało tak że podróż trwała 5,5 - 6h
                  • Gość: sigma_pi Re: link ;/ IP: *.opera-mini.net 18.12.07, 18:56
                    123 zł kosztuje 1. klasa w ekspresie, dwójka - 88 zł, do tego trzeba doliczyć miejscowkę - 10 zł. Do W-wy Centralnej jedzie z Rzeszowa niecałe 5 i pół godziny.
    • smalltownboy Re: Cena biletu autobusowego - ? 21.12.07, 01:50
      Ten kurs jest prowadzony przez PKS Connex Brzozów. Z Warszawy wyjeżdza o 6.30 a
      w Rzeszowie jest na 13.17. Bilet cały kosztuje 41,00 zł, zaś studencki 30,75 zł.

pks.warszawa.pl/k_wyszukiwarka.php
      • smalltownboy Re: Cena biletu autobusowego - ? 21.12.07, 01:51
        Jeszcze raz link

pks.warszawa.pl/k_glowna.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka