Dodaj do ulubionych

TV Rzeszów-totalne dno

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 08:07
To co prezentuje TV Rzeszów, to już totalna paranoja.
Może otworzyć okna i wymienić powietrze, bo naftaliną i stęchlizną czuć na
całym podkarpaciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: prosto Re: TV Rzeszów-totalne dno IP: 84.38.160.* 01.01.08, 15:52
      Napisz do redakcji i podaj swój numer ksiażeczki abonamentowej, to
      może z okazji nowego roku otrzymasz nowy telewizor, żeby ci nie
      śmierdziało myszorami :)))
      • Gość: scypion żle się dzieje IP: 84.38.160.* 01.01.08, 20:51
        Rzeczywiście upadek poziomu rzeszowskiej 3 tv jest widoczny - chaos w emisji
        poszczególnych programów, liczne powtórki np programów krajoznawczych
        powtarzanych w nieskoczenie, kolejny rok bez transmisji sylwestra na rynku,
        asekuracja w poruszaniu tematów dyskusyjnych np dotyczących fatalnej
        działalności promocji miatsa przez Urząd Miejski w Rzeszowie, totalne
        nastawiania "dypy" pisiorom rządzącym do niedawna w Polsce, fatalne programy
        publicystyczne (prowadzone na zasadzie posadzę kilku gości w kółko i im kadzę w
        oparciu o ustawione pytania) prowadzone przez panów których nazwiska litościwie
        pominę
        Nie pomogógł nawet powrót do ramówki filmików i felietonów p. Andrzeja
        Potockiego - on tu sie raczej "marnuje" :(
        Praktycznie widzę tylko dwa "jasne punkty" w działalności rzeszowskiej TV-
        sympatyczne Panie Szela i Gubernat przepowiadające pogodę - reszta to dno
        kwalifikujące sie do "rzezi niewiniątek" .
        A abonament telewizyjny powinien być zniesiony i tv powinna byc sprowadzona do
        działalności komercyjnej.
        Przecież tzw misja telewizji publicznej to fikcja - świadczy o tym np totalne
        sqrwienie sie dziennikarzy informacyjnych (mam na myśli programy ogolnopolskie
        ale nie tylko...) w epoce rządów kaczystów.
        • Gość: prosto Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 01.01.08, 22:07
          >kolejny rok bez transmisji sylwestra na rynku...
          Bedzie za to finał WOSP :)))

> asekuracja w poruszaniu tematów dyskusyjnych dotyczących fatalnej
          >działalności promocji miasta przez U. Miejski w Rzeszowie, totalne
          >nastawiania "dypy" pisiorom rządzącym do niedawna w Polsce, fatalne
          >programy publicystyczne (prowadzone na zasadzie posadzę kilku gości
          >w kółko i im kadzę w oparciu o ustawione pytania) prowadzone przez
          >panów których nazwiska litościwie pominę
          Zgadza się, słuszna uwaga. Tylko że telewizja publiczna to telewizja
          polityczna. I zawsze taka była. Trudne tematy, trudne pytania, w
          tvrzeszow - bez jaj. Partie rządzące się zmieniają, a w telewizji
          rzeszów ciągle te same programy i ci sami dziennikarze. (gdzie są
          nowi, są w rzeszowie jakieś kierunki dziennikarskie ale o ironio
          wykładają na nich fachowcy z tvrzeszów. Czemu trwają tak długo bo
          wiedzą jakie pytania trzeba zadawać :)))

> Nie pomógł nawet powrót do ramówki filmików i felietonów p.Andrzeja
          > Potockiego - on tu sie raczej "marnuje" :(
          Zgadzam się, powinien przejść do Animal Planet :)))

> sympatyczne Panie Szela i Gubernat przepowiadające pogodę - reszta
          > to dno kwalifikujące sie do "rzezi niewiniątek"
          Jestem za, więcej krwi na ekranie i zamiast aktualnosci jedna
          egzekucja:)))

> A abonament telewizyjny powinien być zniesiony i tv powinna byc
          >sprowadzona do działalności komercyjnej.
          Jak płacisz abonament to możesz wymagać, a jak nie płacisz to
          najlepiej nie zabieraj głosu. Bez forsy z abonamentu, to przy
          płytkim rynku reklamowym podkarpacia to będzie wyglądać jak TV
          Miejska, kto ma Vectrę to ma ten fantastyczny kanał :)))

• Gość: adam Re: żle się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 02:48
            ... bdzie finał... ale w ustach
            • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 08:01
              Cała wypowiedź "scypiona" jest zgodna z odczuciami większości "oglądaczy", lecz
              nie moge się zgodzić z tokiem myślenia poprzednka "prosto"
              Jak płacisz to krytykuj a jak nie płacisz abonamentu to dosłownie milcz.
              Momencik nikt w dzisiejszych czasach nie kupuje kota w worku, trzeba sobie
              najpierw zasłużyc na abonament a potem go egzekwować.
              Prawo rynku dotyczy również "dziadostwa" w wykonaniu TV Rzeszów, a nie wciskać
              miernotę.
              Proszę zapoznać się z działalnością innych ośrodków - "Aktualności" to
              aktualności a nie odgrzewane danie z poprzedniego dnia. W dobie szybkiej wymiany
              informacji, oglądać naszą regionalną to jak grzebanie w makulaturze.
              • Gość: prosto Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 02.01.08, 08:51
                > Jak płacisz to krytykuj a jak nie płacisz abonamentu to dosłownie
                milcz.
                Masz rację - się zagalopowałem :) Wolno krytykować, jak najbardziej
                ale łatwiej jest żądać lepszych programów i też niezależności
                dziennikarzy.
                > Prawo rynku dotyczy również "dziadostwa" w wykonaniu TV Rzeszów, a
                nie wciskać miernotę
                Prawo rynku w socjaliźmie, to żart.
                > Proszę zapoznać się z działalnością innych ośrodków -
                > "Aktualności" to aktualności a nie odgrzewane danie z poprzedniego
                > dnia. W dobie szybkiej wymiany informacji, oglądać naszą
                > regionalną to jak grzebanie w makulaturze.
                Trudno porównywać Kraków do Rzeszowa. MOżna porównać Kielce, Opole,
                Olsztyn. Nie jest tak tragicznie. Ale oczywiście wydaje mi się, że
                powinno się poruszać tematy niewygodne regionalnym politykom, jak
                przychodzą na program na żywo to powinni wychodzić spoceni po
                krzyżowym ogniu pytań. Tylko kto odważy się zadać trudne pytania ???
                W dobie internetu najświeższe informacje są tam a nie w tvrzeszów. W
                telewizji powinny pojawiać się komentarze i głębsze wejście w temat,
                a nie migawka że gdzieś stoi komin i leci z niego dym, czy że
                strajkują lekarze bo mało zarabiają, ale nie ma trudnego ujęcia na
                parking gdzie stoją ich bryki. Klika operacji mnożenia i dodawania i
                wychodzi że kolesie muszą zarabiać gdzie indziej. Więc powinno paść
                pytanie, panowie lekarze, jak prywatnie tyle zarabiacie to po co
                przychodzicie pracować w tej komunie, na państwowym sprzęcie :)) Nie
                pada trudne pytanie dla rozmówcy, bo po co ???
          • Gość: Zulugula Re: żle się dzieje IP: *.rzeszow158.tnp.pl 02.01.08, 12:36
            Mam dobrą radę.
            Obejrzyj najpierw ten materiał
            pl.youtube.com/watch?v=lWd4eNzxaD8
            To zrobiła TV Rzeszów
            A teraz
            pl.youtube.com/watch?v=Zf13ZvmR4d4
            To na odmianę TV Miejska. Na ten sam temat.
            Powiedz uczciwie, który materiał jest lepszy.
            Dla uzupełnienia:
            TV Rzeszów - ponad 100 osób, budżet wielomilionowy
            TV Miejska - kilka osób, głównie pasjonatów, zero dotacji i
            subwencji, zasięg ograniczony do kilkunastu tysięcy mieszkań.
            Rzeszów to nie Las Vegas. Jaki rynek reklamowy, taka telewizja.
            Podręczniki mówią, ze opłacalność tv zaczyna się od półtora miliona
            widzów. Ot, i cała odpowiedź.
            A może warto byłoby pomóc takiej telewizji jako zalążkowi
            konkurencji dla "publicznej" miernoty i pseudomisyjnej działalności?

Najłatwiej krytykować.

PS. Nawet taki orzeł, jak człowiek z Warszawy, niejaki Antoni Kopff,
            który wymyślił Telewizję Podkarpacką, po kilku miesiącach zwinął
            majdan i wyjechał. Poczytaj, jak ocenia swoje próby
            www.wyskrobki.republika.pl/ziemia_obiecanek.htm
            • tkr1953 Re: żle się dzieje 02.01.08, 13:22
              W zupełności się zgadzam i popieram Twoje stanowisko to jest też
              pewna wiedza dla tych co próbują pisać i oceniać każdy temat nie
              mając wiedzy i kwalifikacji, chociaż odczucia mają trafne. Nie tylko
              u nas nie liczy się co ktoś zrobił, co umie robić, ale to jakie ma
              dojścia i układy. Ale fajnie jest, że paru wariatów coś dla tego
              miasta i regionu robi nie bacząc na koszty.
            • Gość: widz. Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 13:26
              • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 13:34
                Matko jedyna, tak prosty temat a taka różnica w formie i treści.
                Może super fachowcy/dziady/ z TV Rzeszów udadzą się po nauki za oczywiście
                sowitą opłatą,wszak koszty poniesie obywatel.
                Najważniejsze, że budynek jest kretyńsko oświetlony i strzeżony niczym twierdza.
                • Gość: scypin a ja płacę i wymagam IP: 84.38.160.* 02.01.08, 17:25
                  Tak - płaciłem i chyba zapłacę i teraz ów cholerny abonament..
                  A co otrzymuje w zamian na Rzeszowie?? sepleniącego spikera z nieporadną
                  praktykantką, reportera-blond badacza który rusza na reportaż, gada z
                  nagabywanym notablem poza kadrem i puszcza ...jedno jedyne zdanie wypowiedzi
                  owego notabla jako efekt wyjazdu reporterskiego.
                  Po raz setny oglądam powtórki i w nich albo smutno- optymistyczny filmik (i
                  totalnie amatorsko zmontowany) o dobrym dyrektorze domu dziecka, leśników
                  wspinających sie na jakąś górkę albo kapele ludowe np z Kolbuszowej :) lub
                  promowanie bieszczadzkich pijaczków jako ikon naszego regionu :(

A do tego ujawniane marnotrawienie, ponoć cennego czasu antenowego, w postaci
                  przez kilkanaście minut pokazywanej tandetnej planszy w "oczekiwaniu na
                  połączenie" :)

• Gość: prosto Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 02.01.08, 18:58
              Obejrzałem, no i nic. Materiał z kablówki ma skopany dźwięk. Lektor
              o 6 dB wyżej niż ksiądz. W materiale tvrz blad montażowy, podwójnie
              naczytany fragment komentarza "właśnie w starej wsi, właśnie w
              starej wsi". Oba nie mają fajnego świątecznego podładu muzycznego.
              Obrazki jak obrazki. Materiał tvrz 90sekund a kablówki 280 sekund
              (ok. 3 razy dłużej) Wydaje mi się ze kablówka pokazała ciekawsze
              szopki, zabawy kamerą z przejazdami itp. Ale co z tego wynika. Że
              kablówka lepiej pokazuje szopki :)))
              > A może warto byłoby pomóc takiej telewizji jako zalążkowi
              > konkurencji dla "publicznej" miernoty i pseudomisyjnej
              >działalności?
              Już jeden abonament płacę (Ks radiofoniczna E373198) i wystarczy.
              Jak masz kasę to sponsoruj kablówkę.

> PS. Nawet taki orzeł, jak człowiek z Warszawy, niejaki Antoni
              Kopff,
              > który wymyślił Telewizję Podkarpacką, po kilku miesiącach zwinął
              > majdan i wyjechał. Poczytaj, jak ocenia swoje próby
              Antoni Kopff to pasjonat był, ale groszem od niego nie śmierdziało.
              Gadkę to miał super cytuję:
              "Pan T. zainwestował oszczędności w kamery i systemy montażowe"
              Widziałem te kamery, widziałem materiał na rezyserke, ba nawet mój
              znajomy, mimo moich dobrych rad pracował u niego:)) ale może czyta
              to forum to niech opowie.

• Gość: Zulugula Re: żle się dzieje IP: *.rzeszow158.tnp.pl 03.01.08, 11:08
                Zestawiając dwa filmiki na ten sam temat zrealizowane przez słonia i
                mrówkę starałem się pokazać, że nawet prosty temat (muzeum szopek w
                Starej Wsi) można zrobić lepiej lub gorzej (talent i pasja nie
                wystarczy, efekt jest często pochodną posiadanych środków -
                technicznych i finansowych).
                Podkarpackie media (przepraszam za wyrażenie) publiczne mają
                komfortową sytuację: absolutny brak konkurencji. Dotyczy to zarówno
                telewizji, jak i radia. Ale ten komfort jest jednocześnie zdradliwy,
                bo rozleniwia i prowadzi do bylekalości jako normy.
                Mówiąc o nowej regionalnej telewyjnej przeciwwadze miałem na myśli
                nie nowy podatek od widzów, ale tych, którzy mają wolną kasę i
                zechcieliby zainwestować ją w przedsięwzięcia medialne, a nie są to
                nie wiadomo jakie pieniądze! Kopff, który robił wokółswego pomysłu
                wiele szumu, a skończył jak widac na załączonym obrazku, pokazał
                dobitnie jaki jest klimat dla medialnych inicjatyw na Podkarpaciu.
                Wracając do TV Rzeszów, jej dziennikarzy i prezenterów - a skąd niby
                mają być inni, lepsi?
                O kadrze szkolącej dziennikarski narybek szkoda gadać - na
                studiach "profesorami" są głównie te dziennikarskie miernoty.
                Rektorzy kupuja sobie przychylność mediów, media pokazują rektorów w
                korzystnym świetle, tylko o etyce zawodu dziennikarskiego jakoś nikt
                nie pamięta.
                Funkcje kierownicze w publicznych mediach pełnią albo komisarze
                polityczni, albo spolegliwi funkcjonariusze byłej jedynie słusznej
                partii :). Pan wiceprezes radia dorabia w telewizji, pan dyrektor
                telewizji chyba codziennie daje na mszę, żeby przetrwać do kolejnej
                wypłaty.
                Reasumując: w Telewizji Miejskiej pracuje kilka osób, w Telewizji
                Rzeszów - ponad 100. I też się nie da oglądać!

Dobrze byłoby odkłamać "misję", żeby było wiadomo za co płacimy
                misjonarzom. A potem tę misję, jak każdy towar, wystawić na
                przetarg. Wtedy byc może zadania misyjne realizowałby niekoniecznie
                sepleniący blondyn z TV Rzeszów, a zupełnie kto inny (nawet z
                pogardzanej kablówki), który dzięki temu miałby na urządzenia
                pozwalające wyrównać dźwięk o 6 dB i dołożyć ładną muzykę, płacąc za
                prawa autorskie do jej wykorzystania.
                • Gość: smalltownboy Re: żle się dzieje IP: *.interblock.pl 03.01.08, 15:46
                  W radiu teraz są kompresory. Można z konsolety emitować za cicho lub za głośno,
                  a słuchacz i tak usłyszy jednakowo. Co prawda, jeśli się przesteruje za bardzo,
                  to dźwięk będzie za bardzo zbity, ale i tak głośny nie będzie.
                  Faktycznie, sprzęt jakim dysponuje Polskie Radio a rozgłośnia regionalna
                  komercyjna to niebo a ziemia. A różnicy w jakości programu bardzo nie słychać.
                  Czyżby w komercji pracowali lepsi fachowcy od tych z publicznego? Ciekawe, co by
                  było, jakby tych z publicznych mediów wpuścić w sprzęt, na jakim pracują właśnie
                  takie małe TV kablowe lub radia komercyjne?
              • Gość: Antoni Kopff Re: żle się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 19:59
                Ponieważ mam zwyczaj podpisywać się pod tym, co robię, odpowiadam gościowi:Tak,
                wyjechałem z Rzeszowa, po raz drugi i zresztą ostatni w życiu.Wyrazy współczucia
                dla tych, którzy pozostali. Co do moich możliwości finansowych - nie miałem
                zamiaru dokładać do interesu, który poza mną nikogo nie obchodził - zwłaszcza
                tych , którzy hojnie deklarowali wszelką pomoc. Takiej telewizji , jaką miała
                być TV Podkarpacie, nie robi się dla siebie. I nie chodzi tu nawet o pieniądze -
                a o zasięg. Skutecznie zablokowano mi dostęp do sieci Vectry i Multimediów /p.
                Rogoyski coś wreszcie zrobił porządnie/- bez transmisji sygnału dalsza
                działalność nie miała sensu. Co do pańskiego kolegi, panie gościu - czy może
                przy okazji czegoś się nauczył? Bo jeśli chodzi o kasę - to chyba dostał, co mu
                się należało.A co do moich umiejętności pracy w mediach - to niech pan sobie
                otworzy googla -ma pan wieczór z głowy.W Warszawie realizuję
                projekt TV Stolica ,szkoda tylko ,że zdolni ludzie z Rzeszowa, którzy chcą coś
                zrobić, to albo muszą wyjechać, albo żyć wśród zawistnych ludzi pańskiego
                pokroju.Zresztą wiem, kim pan jest, z tym, że gościem nie na pewno.
        • Gość: ttt Re: żle się dzieje IP: *.160.unknown.vectranet.pl 02.01.08, 20:38
          zeulandia.myminicity.com/ind
          • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 23:53
            Poprzednicy poruszają wiele szczegułów 6 db.wiecej czy mniej, jakość sprzętu
            etc. etc.
            Jestem szarym "oglądaczem" i nie interesują mnie zawiłości techniczne.
            Mam dość - te same mordziagi na ekranie, monotonia, odgrzewana zupa, nicość,
            szablnonowość, poprostu miernota.
            Ciekawy jestem ile kosztował poprzedni "pomnik, nagrobek" przed TV?
            Kto wpadł na cudowny pomysł robienia dyskoteki oświetlając siedzibę regionalnej TV?
            Kto pokrył koszty głupoty dyrekcji?
            Jedyne transmije na żywo to tylko Msza Sw.- przepraszam może zmienili nazwę na
            "TRWAM" i zapomnieli poinformować "szarość galicyjską"
            Ktoś może napisać - nikt Cię nie zmusza do oglądania, zmień kanał. Tak też
            można, jak również nikt mnie nie zmusza do głosowania, mam kochać władzę a jak
            nie to zmieniam kraj zamieszkania.
            Dziadostwo z regionalnej, żyje z podatków ja podatki płacę więc wymagam i mam
            prawo krytyki.
        • Gość: Dr Psychol Re: żle się dzieje IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 03.01.08, 23:34
          Gdyby nie publiczna Tv to nie byłoby czego w ogóle ogladac. Porównaj
          programy komercyjnych stacji do stacji państwowych. Na jedynce
          dwójce Polonii albo kanale np Historia masz rożne ciekawe pozycje:
          dokumenty, programy oswiatowe, teatr, stare polskie filomy. Fakt
          czasami w nocy lub rano ale zawsze. Gdyby nie publiczna Tv to nie
          byłoby szans na obejrzenie takich rzeczy.
          Nie wspomnę już o państwowym radio. Jedynce a szczegolnie Dwójce
          czy radio Rzeszów bo to zupełnie inna jakośc. Jesli słuchasz gniotów
          pokroju RMF FM czy WAWA lub ZETKA to wyrazy współczucia.

A programy informacyjne mozna obejrzeć w TVN albo Polsacie i
          porównac z państwowymi. Przynajmniej masz różne punkty widzenia :)))
          Nie przesadzajmy prywatne stacje też sa tendencyjne.
          • Gość: prosto Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 04.01.08, 08:09
            > Gdyby nie publiczna Tv to nie byłoby czego w ogóle ogladac.
            ...........Bez przesady

> A programy informacyjne mozna obejrzeć w TVN albo Polsacie
            ............Tak ale ile w nich jest informacji z podkarpacia??? Całe
            g. Może dlatego tvrz wygląda tak jak wygląda bo musi pokazywać życie
            podkarpacia. Ile się dzieje w warszawie krakowie, jaka jest jakość
            polityków na podkarpaciu to widać, więc nie ma co się dziwić że
            programy publicystyczno-polityczne wyglądają tak jak wyglądają.
            TRudne pytania wystraszyły by chyba tych głąbów więc się ich nie
            zadaje :))). Więc może to tvrz pokazuje prawdę czasu na szklanym
            ekranie.

Co do pokazywania mszy, a może to są najbardziej interesujące
            wydarzenia dla większości ludzi na podkarpaciu. Wiem że możnaby było
            pokazywać lokalny sport, tylko że byłby on w 3 ligowym poziomie
            (p.nożna). Czy to wina tvrz że kopacze są w 3 lidze? Żużel jest
            wykupiony przez polsat, siatka też, koszyków też . Czy to wina tvrz.
            A może to dlatego że nie płaci się abonamentu?? Aby oglądać polszit
            trza płacić po 30 zeta co miesiąc i jakoś nikt nie narzeka:)))
            • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:18
              > > Gdyby nie publiczna Tv to nie byłoby czego w ogóle ogladac.
              Lekka przesada.
              Tak tylko nasza dyskusja jest prowadzona o TV regionalnej.

> polityków na podkarpaciu to widać, więc nie ma co się dziwić że
              > programy publicystyczno-polityczne wyglądają tak jak wyglądają.
              > TRudne pytania wystraszyły by chyba tych głąbów więc się ich nie
              > zadaje :))).
              Zgadzam się w 100%.

> Co do pokazywania mszy, a może to są najbardziej interesujące
              > wydarzenia dla większości ludzi na podkarpaciu.

Proszę nie kpijmy sobie z nas samych. Od kiedy zwykła msza jest wydarzeniem.

A dlaczego nie można obejrzeć sportu III czy IV ligi, wszak to jest TV
              regionalna i ich obowiązkiem jest zajmować się regionem.
              Czy brakuje im pojazdów, żeby być na miejscu w krótkim czasie, nagrać obrobić i
              po godzinie dać na antenę. A nie wydarzenia aktualne z 48 godz. opóźnieniem.
              Czy im się aż tak niechce .
              Tłumaczenie, że nic się nie dzieje to śmiech na sali puste krzesła.
              Rondo Rejtana, Kopisto rzut beretem od ich ośrodka, częste kolizje i wypadki -
              nigdy ekipa nie była aby zrobić materiał, choćby ku przestrodze innych.Czy mają
              wogóle dyżurną ekipę.
              Kto znas oglądając "Aktualności" wierzy , że to naprawdę świerzy materiał.Nie
              obejrzę dzisiaj to to samo zobaczę jutro. Mam propozycję zmienić nazwę na "Tak było"

• Gość: scypion Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 06.01.08, 16:27
                Ile razy na dobę powtarzane jest to samo wydanie wiadomości regionalnych?? 3
                albo 4 razy !!!
                Piątkowe zapowiedzi tzw wydarzeń kulturalnych - poziom tandety totalnej tak samo
                jak np kilkanaście razy w tygodniu powtarzane występy uczniaka z Sanoka z
                akordeonem na tle zawieszonej zasłony w tzw studiu, proszalne żebraniny pani
                dziennikarki z tzw programów interwencyjnych w stylu "dzwońcie do nas ,
                zgłaszajcie problemy z sąsiadem..." bo nie mamy o czym mówić...:))
                W podobnym stylu zresztą robione są programy w pożalsieboże radiu rzeszów :(
                • Gość: kornik Re: żle się dzieje IP: *.nm.e-zet.pl 06.01.08, 16:43
                  A któż nakazuje komuś oglądać TV Rzeszów,nie podoba się są Polszmaty
                  są TVNy i inne badziewia tam zaspokajają waszą ciekawość.Radio też
                  czytam, jest BE ależ jest wybór łomotu do cholery .
                  • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 14:49
                    Bajdurzenie, w/w TV są prywatnymi nadawcami i ich utrzymanie podatnika nie
                    kosztuje nic.
                    Ale gdy w grę wchodzi państwowy nadawca, marnujący na dziadostwo kasę obywatela
                    - to już przegięcie.
                    Powtarzam jestem podatnikiem i dopóki jedna moja zł. idzie na "badziewiadztwo"
                    to mam prawo nie tylko krytykować ale również wymagać.
                    Dlaczego za nieróbstwo i chłam trzeba płacić wysokie gaże.

• Gość: aga1a Re: żle się dzieje IP: *.ostnet.pl 07.01.08, 17:54
                      Jest tak jak jest bo nie ma konkurencji i motywacji w postaci powiązania płacy z
                      wynikami. Po co sie starać jak można jeden materiał puszczać setki razy
                      zmieniając tylko wypowiedzi redaktora w zależności od potrzeb. Mój znajomy
                      kiedyś został "nakręcony" w szpitalu i potem przez pół roku widziałem go w TV a
                      to z okazji strajku lekarzy a to bo jakiś nowy aparat kupili a to znowu bo
                      pielęgniarki coś tam powiedziały. Zmieniały się słowa a na wizji wciąż te same
                      ujęcia - przecież to nawet nie obciach ale totalne amatorstwo i olewanie widza.
                      Mają tam jakiegoś księdza i podniecają się tam nim z byle powodu a na wizji jak
                      nie transmisja z mszy to wywiad z proboszczem lub relacja z konkursu kolęd
                      ewentualnie przegląd pieśni religijnych.
                      W końcu dzieje się tu kupę ciekawych rzeczy o których nikt nie wie bo nikt o tym
                      nie informuje. W jesieni były np. Mistrzostwa swiata w Chinach na których
                      zawodnicy z rzeszowa właśnie zdobyli czołowe miejsca i pies z kulawą nogą o tym
                      wie. Zero promocji sportu, zero promocji ciekawych zespołów - łatwizna
                      bylejakość. Pewnie ktoś powie, że co tu mozna pokazać jak nic się nie dzieje -
                      otóż dzieje się wiele ale wrażenie jest taki bo nikt tego nie pokazuje. Ale po
                      co się wysilać - kasa w końcu taka sama a jak nie ma co pokazać to zrobimy
                      transmisje z nabożeństwa rózańcowego.
                • Gość: Dr Psychol Re: żle się dzieje IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 07.01.08, 17:37
                  Nie zgodze się Radio Rzeszów jest na trzy razy lepszym poziomie niż
                  takie badziewie jak RMF FM ZET Albo Wawa gdzie 24 H na dobę jakiś
                  niedouczony burak który nie potrafi nawet poprawnie mówić po polsku
                  trajkocze jak katarynka tak ze sie tego słuchac nie da. Wiesniackie
                  konkursy, reklamy co 5 sekund plus zegarynka i prognoza pogody. weź
                  przestań w Radio Rzeszów masz rozne audycje tematyczne, reportaze z
                  naszego regionu. Wywiady. Albo np muzykę ludową. Taka jest funkcja
                  radia regionalnego i radio Rzeszów sie z niej wywiazuje. Mogłoby
                  oczywista być lepsze ale i tak jest niezłe.
                  TVP Rzeszów jest denna to fakt ale to nie znaczy ze trzeba ją
                  zlikwidować tylko zreorganizować i tyle.
                  • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:51
                    > TVP Rzeszów jest denna to fakt ale to nie znaczy ze trzeba ją
                    > zlikwidować tylko zreorganizować i tyle.
                    Reorganizuje się co wybory, co nowy dyrektor, tylko dziennikarzyny te same i
                    coraz więcej audycji religijnych.
                    Zastanawia mnie tylko fakt - dlaczego pseudoradiowcy są również zatrudniani w
                    telewizji.
                    Czy faktycznie nie można nic zrobic?
                    Czy musimy być skazani na chłam telewizyjny.
                    Czy brakuje młodych, zdolnych, rzutkich dziennikarzy.
                    Czy brakuje młodych ładnych niewiast, zamiast wiecznie te same lica.
                    Wszak TV to nie radio oprócz uszu muszą cieszyć też oczy.
                    • Gość: Zulugula Re: żle się dzieje IP: *.rzeszow158.tnp.pl 08.01.08, 11:36
                      Sorry, że z opóźnieniem, ale nie miałem czasu.
                      Podkręcony tą dyskusją, zasiadłem przed TiWi, żeby zobaczyć jak
                      wygląda życie w regionie widziane oczyma Pana Mokrzyckiego, wydawcy
                      Aktualnosci Tv Rzeszów w dniu 5 stycznia. Oto moja relacja z tego
                      traumatycznego doświadczenia.

1. Premiera w Siemaszkowej - jak zwykle pani Bożek (autorka) mruczy
                      cos pod nosem ciszej niż efekt z obrazka. Ni cholery nie wiem o co
                      chodzi. Ale nic to, może bedzie lepiej.
                      2. Koń na licytację - ładny, narowisty, ale mówią, że kłopotliwy, bo
                      w pełni użytkowy będzie za dwa lata. to może niedobry egzemplarz na
                      aukcję? Brak opinii autora na ten temat
                      3. Boguchwała miastem - pokazali szyderę z wiochmanów! zachciało im
                      się miasta, trza obśmiać.
                      4. Zaradna gmina - czyli tanie obiadki w jakiejś szkole. Nie jakiejś
                      tylko w Hłudnie. Zaraz, zaraz, skąd ja znam te nazwę?... Aha, tam
                      się powiesił ten 13-latek. Wszystko jasne. Pojechali na zdjęcia,
                      trzeba było dla osczędności pacnąć coś przy okazji. Wyszła ...kupa.
                      Nie wiem, czy obiady na Podkarpaciu (wszak to Tv REGIONALNA) są
                      tanie, czy drogie, czy jest więcej takich szkół, czy tylko ta jedna,
                      bo tylko w ostatnim przypadku widze usprawiedliwienie dla tego
                      materiału.
                      5. Złodzieje nart. No tak. Fazetowi podp...ili narty i juz jest
                      temat, 10 albo 11 wypowiedzi (pogubiłem się w rachunkach).
                      Wystarczyłoby, gdyby w 15 sekund spikerka załatwiła to komunikatem:
                      Była kradzeiż, uważajcie na złodziei.
                      6. Żemek w sądzie - ziewałem
                      7. Policja inwestuje. Teraz dali po bandzie! Pokazali, że będą
                      budowac komisariat - taki jak na tym obrazku. Kurde, jak zaczną
                      budować, to powiedzcie, a nie teraz. Bardziej mnie interesuje w Tv
                      powtarzam REGIONALNEJ, czy sytuacja lokalowa policji jest zła, czy
                      dobra, a jeśli zła, to gdzie jest najgorzej i jak SYSTEMOWO policja
                      chce sobie z tym poradzić. I władze województwa też. No ale żeby tak
                      to pokazać, to się trzeba n a p r a c o w a ć...
                      8. Pożar w Radomyślu. Ciekawe czy w Radomyślu oglądają TV Rzeszów?
                      (pytanie retoryczne).

I to tyle w tym temacie, kochani parafianie.

Aha - jest pozytyw. Nie było ani jednego księdza i ani jednego
                      tematu pani Wolańskiej z Ukrainy.
                      • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 18:17
                        Matko jedyna nie było księdza!!!!
                        To dyrektor oberwie po zaworach, w ramach pokuty przez miesiąc będzie trzy msze
                        dziennie w miejsce "Aktualności" tylko czy ktoś tą różnicę zauważy?
                        No i oczywiście całoroczna retransmisja z pielgrzymki pracowników tv Rzeszów.
                        Oni już nawet nie zasługują na duże TV.
                        • Gość: prosto Re: żle się dzieje IP: 84.38.160.* 08.01.08, 18:33
                          Za to wczoraj był w tv Rzeszów pop :)))
                      • Gość: smalltownboy Re: żle się dzieje IP: *.interblock.pl 08.01.08, 18:28
                        Porównaj serwisy regionalne TV Lublin czy Kielce. Ten sam poziom. Może to zależy
                        od kierownictwa centralnego i odgórnych wytycznych, co i w jaki sposób ma być
                        nadawane? Ja pamiętam serwisy TV Rzeszów sprzed lat, byli ci sami dziennikarze,
                        a poziom był inny - programy były ciekawsze. Może wytyczne są takie, że program
                        ma być taki a nie inny. Ja bym do końca nie obwiniał dziennikarzy. Cicha
                        cenzura. Masz zrobić materiał o tym i o tym i to w ten a nie inny sposób, bo
                        jeśli nie to (i tu jakiś szantażyk). Przecież może tak być?
                        A Radio Rzeszów? Też rozmodlone. Kiedyś mój kolega zadzwonił do radia forum,
                        żeby skrytykować państwo wyznaniowe i kult JPII, to redaktorka bardzo szybko
                        przerwała wypowiedź i skończyła rozmowę. Z jej głosu było słychać, że w duchu
                        popierała jego wypowiedź, ale strach był silniejszy i trzeba było zdjąć. Póki
                        moherowa dyrekcja mediów publicznych nie zostanie zmieniona, dziennikarze muszą
                        się do niej dostosować. Każdy chce utrzymać robotę.
                        • Gość: widz Re: żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:00
                          > moherowa dyrekcja mediów publicznych nie zostanie zmieniona, dziennikarze muszą
                          > się do niej dostosować. Każdy chce utrzymać robotę.

Jeżeli muszą się dostosować to wara im ocenianiać innych i krytykować miniony czas.
                        • Gość: Znany anonim Re: żle się dzieje IP: *.wist.com.pl 08.01.08, 22:07
                          A propos Radia Rzeszów i Forum. Był tam kiedyś taki facet, który
                          rozkręcił tę audycję i lęku w głosie nie miał. No to go sczyścili.
                          Nawet wzmianki o nim, choc przepracował kupę lat.
                          No ale on nieprawomyślny politycznie być musiał i miał swoje zdanie.
                          A to dzis niebezpieczne w publicznych mediach.
                          Rzeszowskie wróble ćwierkają, że teraz podobno terror zapanował w
                          radiu! Prezesy trzymają krótko za mordę, to i nikt im nie podskoczy.
                          Zresztą każdy z nich mocny, bo albo ma korzeń Solidarnościowy, albo
                          debatę w TiWi za kasiorkę poprowadzi, albo protegowany Samoobrony. A
                          nad wszystkim czuwa z wysokości rady nadzorczej komisarz polityczny
                          (były uśmiechnięty wojewoda, ksywa fernandel). Ech, łza się w oku
                          kręci.
                          Ale nic to, drodzy parafianie! Idą zmiany. Trzymajcie się radiowcy.
                          Już niedługo...
                          • smalltownboy Re: żle się dzieje 08.01.08, 22:18
                            Podobno z kasą dla dziennikarzy też niewesoło. Kiedyś za materiał się brało 90
                            zł a dziś ponoć tylko 40 zł. Tak też słyszałem.
                            Pamiętam audycje Tadeusza Rogoyskiego. Facet ma dobry głos no i jest
                            inteligentny. Dobre felietony pisał. Poza tym, w Radiu Rzeszów nie ma jakichś
                            specjalnych osobowości. Głosy przeciętne, takie szare myszki, nie wychodzące
                            przed szereg, nie wyróżniające się niczym szczególnym. Dobry głos ma też Maria
                            Wisz, ale ona chyba już nie pracuje.
                            O złych głosach nie będę pisał, bo też są takie, które nigdy nie powinny się
                            znaleźć na antenie :)
                        • Gość: raar Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 23:45
                          Zamiast utyskiwać nad radiem Rzeszów i jego forum , zadzwoń do WSI 24 i zapytaj o "negocjacje " Michnika z Rywinem. Tow. Miecugow przerwie Ci :
                          1. w 1 sec
                          2. w 2 sec
                          3. w 3 sec + zostaniesz nazwany faszystą !
                          • smalltownboy Re:smalltownboy- żle się dzieje 08.01.08, 23:59
                            Media publiczne muszą być neutralne - za to się płaci.
                            Media prywatne robią, co chcą. Jak sam mówisz TVN24, Radio Maryja. Ma być po ich
                            linii. Ale w mediach publicznych to niedopuszczalne.
                            • Gość: raar Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 00:24
                              Nic mi nie wiadomo o żadnych neutralnych mediach. Proszę tylko nie łaskotać mnie przykładami typu BBC. Problem zamierzeń obrońców "niezależności" mediów polega na tym, by TVP dołaczyła do grona gęgaczy, w którym już uczestniczą POLSAT i TVN.
                              • smalltownboy Re:smalltownboy- żle się dzieje 09.01.08, 01:11
                                Neutralność - pozwolenie na wypowiedzi każdej ze stron w sposób w miarę równy.
                                Zero komentarzy przez przygotowującego informację. Bo to jest tak, fakt +
                                komentarz. To pierwsze jest w każdej stacji takie samo. Np. Premier podał się do
                                dymisji. Jako powód podał złą współpracę rządu z parlamentem. W tej sytuacji
                                najprawdopodobniej potrzebne będą nowe wybory. I tyle. A teraz w TVN - Wreszcie
                                przerwaliśmy ten marazm, Polacy na to czekali itd; w TVP - to wielka szkoda,
                                może udało by się jednak wznowić współpracę rządu z parlamentem, bo szkoda
                                zmarnować 2 letni dorobek, ble ble ble. W Trwam - prawdopodobną przyczyną
                                dymisji były tajne dane z IPNu o odnalezionej 28567 teczce, w której mogły być
                                informacje kompromitujące premiera. Teczkę sfabrykowali masoni. ,,,,,,,

To jest właśnie brak neutralności - manipulowanie tym, co ma widz, radiosłuchacz
                                myśleć, jak odbierać dany fakt. W mediach prywatnych dopuszczalny, w publicznych
                                ABSOLUTNIE !!!!
                                • Gość: raar Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 01:48
                                  Zgoda w całej rozciągłości, z tym że nikt takiego rozwiązanie nie forsuje. W tej sytuacji najlepszym wyjściem jest likwidacja państwowej TV . Nie dodaję nawet, iż najtańszym !
                                  • Gość: Zulugula Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.rzeszow158.tnp.pl 09.01.08, 11:26
                                    Mój pogląd jest następujący.
                                    Po pierwsze zlikwidować albo drastycznie obniżyc abonament (aby miał
                                    charakter symbolicznej opłaty)
                                    Po drugie zostawic tylko jeden kanał publicznej telewizji i nazwać
                                    go rządowym (żeby nie było wątpliwości), wszak rząd musi mieć tube,
                                    przez którą komunikuje sie z pospólstwem
                                    Po trzecie odchudzić regionalne redakcje do takich wymiarów, które
                                    pozwola zajmować się tą misją, o której tak głośno krzyczą. Niech w
                                    komercji się nie scigaja, bo to się kończy Dodą w tańcach na lodzie!
                                    Po czwarte na informację rozpisać przetarg, w którym będą mogły
                                    uczestniczyć małe, mobilne zespoły producenckie, takie jak chociażby
                                    wykpiwane redakcje pasjonatów w kablówkach (czy ktoś wie, że w
                                    Polsce działa ponad 100 telewizji miejskich?!!!) Podobnie z radiem.
                                    W dzisiejszych czasach sprzęt reporterski jest relatywnie tani, a
                                    relacja z miejsca to kwestia telefonu z komórki.
                                    Nie ma lepszego sposobu na wymuszenie poziomu jak zdrowa
                                    rywalizacja. A polskie radio i polska telewizja to jedne z ostatnich
                                    bastionów tzw. socjalizmu, gdzie: czy sie stoi, czy sie leży, .....
                                    (tu wpisz jakąś kwotę) sie należy.
                                    • Gość: widz Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 08:37
                                      Wszystko to iście drakońskie kroki.
                                      Rozliczanie z oglądalności - znaczny spadek i do widzenia szanowna dyrekcjo tv.rz.
                                      Przy obecnej dyrekcji jak pisze "Zulugula" tworzenie małych mobilnych zespołów
                                      producenckich to dopiero woda na młyn.
                                      Znając realia to co drugi z dyrekcji zakłada spółke zarejestrowaną na żonę lub
                                      córkę i będzie sam od siebie kupował wypociny.
                                      Przecież tv.rz. ten temat obecnie przerabia.
                                      Żona dziennikarka, mąż producent i mamy gotowy przepis na chłam rodem z Podkarpacia.
                                      • Gość: Zulugula Re:smalltownboy- żle się dzieje IP: *.rzeszow158.tnp.pl 10.01.08, 11:56
                                        Masz rację, o ile przetarg będzie organizowała tv Rz. A poza tym
                                        wszystko zależy od budżetu na program i proponowanych cen. Poza tym
                                        można sobie wyobrazić (pomarzyć?), że przetarg odbywałby się poza
                                        układami. Jeśliby ktoś inny niż "układ" (sorry za skojarzenia) żona
                                        dziennikarka+mąż producent zaproponował cenę za materiał kilka razy
                                        niższą, to komisja musiałaby wybrać tę tańszą ofertę. To by musiało
                                        dotyczyć relatywnie krótkich okresów (np.rok), bo wybrany oferent
                                        moze się nie sprawdzić. A jednocześnie musiałby zainwestować w zakup
                                        (dzierżawę) kamer, zatrudnic ludzi itd.
                                        Nie mam pojęcia ile kosztuje utrzymanie tv Rzeszów, ale jeśli
                                        pracuje tam 100 osób, a średnia płaca wynosi 2000 zł (ja wiem że to
                                        żart) + zusy srusy itp., koszty utrzymania budynku (ogrzewanie,
                                        prąd, ochrona, iluminacja, samochody), to mi wychodzi kilka milionów
                                        rocznie. Załóżmy optymistycznie, że tv Rz produkuje 60 minut
                                        premierowych dziennie (znowu wiem że żartuję!), to daje 21 900 minut
                                        w roku. łatwo policzyć, że KAŻDA minuta tworu programowego tej
                                        stacji kosztuje ok. 300 zł. Czyli, drogi abonamentowiczu, jesli
                                        zobaczysz 3 minutowy pasjonujący materiał o tanich zupkach w gminnej
                                        szkole, to on kosztował tysiąc złotych!
                                        Dla porównania - wideofilmowiec, którego najmujemy na wesele,
                                        rejestruje kilka godzin uroczystości, potem to obrabia, montuje,
                                        nagrywa na kasetę lub płytę i bierze 500! W dodatku musiał sobie za
                                        kilka tysięcy kupić kamerę, za następne tysiące komputer,
                                        programy... A orły z tv Rz mają to kupione za państwowe, czyli
                                        nasze, podatników pieniądze.
                                        Uff... zmęczyły mnie te rachunki. Ale chyba dobrze kombinuję?
                                        Teraz weźcie to razy ilość ośrodków regionalnych i wyjdzie Wam tyle
                                        zer, że głowa mała.
    • Gość: Resovia Tower to se oglądaj satelite - mnóstwo programów do IP: 88.220.143.* 10.01.08, 09:30
      wyboru
      • Gość: Zulugula Re: to se oglądaj satelite - mnóstwo programów do IP: *.rzeszow158.tnp.pl 10.01.08, 11:58
        A z którego satelity mogę oglądać informacje regionalne?
        A abonament to płace na satelite, czy na tv Rz?
        Se pomyśl
        • Gość: widz Re: to se oglądaj satelite - mnóstwo programów do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 07:42
          Za dobrze by było aby regionalna, leciała z satality.
          Chociaż - zmienić nazwę i oddać we władanie tv. Rz. "tatusiowi" Rydzykowi.
          Gwarantuje, że po miesiącu pingwiny nawet by wiedziały gdzie jest "stolica"
          podkarpacia a lewicowy Prezydent wraz z obecną Radą Miasta, to masoni, bo nie
          oddali za 1% Zwięczycy i Przybyszówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka