Gość: Lysy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 15:21 Głos w popularnej ostatnio (także na tym forum) sprawie: www.gazetawyborcza.pl/1,75515,4898051.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bujajaca_w_oblokach Re: Polska B itp 07.02.08, 18:33 Prowincja istniala, istnieje i istniec bedzie. W kazdym panstwie swiata i w kazdym czasie. Trzeba to zaakceptowac i darowc sobie mzonki o metropolii w takim chociazby Rzeszowie. Szkoda, ze nie sluchamy naukowcow, a jedynie politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleocenty Re: Polska B itp IP: *.psilon.pl 08.02.08, 08:55 nie ma regionów skazanych na bycie prowincja i tych na bycie metropolią naukowcy maja rację, nie cały kraj musi sie rozwijać, tylko czemu staraja sie na siłe poustawiać te klocki ? Powiedziałbym, że rzeszów ma wieksze szanse na metropolitarnośc niz Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Polska B itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 10:07 > Powiedziałbym, że rzeszów ma wieksze szanse na metropolitarnośc niz > Szczecin moglbyś to uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Polska B itp IP: *.wsiz.rzeszow.pl 08.02.08, 10:19 Szczecin to gó..ana brudna dziura z której każdy wyjeżdża. Mieszkałem tam przez rok i jedyne co pamiętam to odpadające tynki, zasrane przez psy chodniki, wszechobecni menele i ludzie klepiący biedę lecz żyjący w przekonaniu ze są lepsi od reszty Polaków. Rzeszów mimo że mniejszy przebija go pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Polska B itp IP: *.centertel.pl 08.02.08, 23:27 Nie wiem jak jest w Szczecinie ale najbardziej zaradni i przedsiębiorczy ludzie, w tej chwili z Rzeszowa wyjechali.Jest pytanie, kiedy i w jakiej liczbie wrócą? Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Re: Polska B itp 10.02.08, 20:03 ale najbardziej niezaradnych najw znajdziesz na terenach b PGRów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Polska B itp IP: *.dnet.pl 10.02.08, 20:08 dlaczego uważasz że wyjechali?? wg mnie właśnie ci zaradni i przedsiębiorczy zostali a wyjechali ci raczej nieudolni, bo jeśli ktoś ma prace lub biznes mały czy duży nieważne jaki to raczej niewyjechał a wyjechali ci co byli bezrobotni lub pracowali za 600 zł jeśli wg ciebie to ci najzaradniejsi to zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Polska B itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:16 Nic dodać, nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Polska B itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 10:03 > wg mnie właśnie ci zaradni i przedsiębiorczy zostali a wyjechali ci > raczej nieudolni, bo jeśli ktoś ma prace lub biznes mały czy duży > nieważne jaki to raczej niewyjechał a wyjechali ci co byli > bezrobotni lub pracowali za 600 zł jeśli wg ciebie to ci > najzaradniejsi to zdrowia zycze W branzy, w ktorej pracuje roznice miedzy zarobkami np. w Warszawie a w Rzeszowie sa srednio 2-3 krotne, do tego dochodza zupelnie inne perspektywy i takie "drobiazgi" jak praca w normalnej atmosferze i z fachowymi ludzmi, wiec nie opowiadaj mi, ze niezaradni wyjechali ;) Odpowiedz Link Zgłoś