Gość: era IP: *.dnet.pl 26.02.08, 20:50 Mieszkam na Nowosądeckiej. Miałem kupić telefon tego nieprzestrzegającego prawa operatora, i teraz wiem, że to będzie inna telefonia komórkowa. Ja nie chce mieszkać przy rakotwórczej antenie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KronX W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: 89.171.40.* 26.02.08, 21:03 Tak najlepiej w Erze co robi ludzie chu... Miałem telefon w Erze przez 6 lat i postanowiłem się z nimi roztsać. Najpierw dzownili o 20x dziennie, a potem 2x odrzucali moje wypowiedzeie umowy dzieku czemu musiałem 2 miesiące dłużej płacić za coś czego nie chciałem. Śmiać się chce jak sie słyszy o tych prześcieradłach. Urzędnicy nie widzieli problemu to nie odpowiadali, a teraz mieszkańcy się burzą to nagle zaczynają szukać "w trosce" o dobro mieszkańców" (sic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.nm.e-zet.pl 26.02.08, 21:12 glupi ludzie, maszt jest be ale z komorek lubia dzwonic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.nat.rsk.pl 26.02.08, 21:19 nie mają komórek w Playu to dzwonią :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: 82.160.117.* 26.02.08, 21:35 Ba, godzinami gadają z nadajnikiem przy mózgu i wtedy to nie jest rakotwórcze :-)) hehe....głupota ludzka nie zna granic.... (o mikrofalówkach, liniach energetycznych niedaleko domów, antenach na balkonie...itd. już nawet nie wspominam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.nat.rsk.pl 26.02.08, 22:07 jak gadam godzinę to przez zestaw, mikrofali nie mam, linia energetyczna koło mnie nie biegnie, anteny na balkonie tez nie mam, masztu telefonii tez bym nie chciał mieć, gdzie tu głupota ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.02.08, 21:42 Wszystko jest dla ludzi i telefony komórkowe też, ale operator powinien szanować swoich klientów i ich rodziny !!! Wiadomo, inwestycja bezpieczna dla ludzi i otoczenia jest droższa i w tym cały problem. Lepiej na wysokości okien 2 i 3 piętra zrobić ludziom "mikrofalówkę" w promieniu kilometra niż wydać grosz i w polach posytawić maszt. A samowola to tylko "szaraki" niech sie boją, operator nie musi ... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Bojkot PLAY'a IP: *.rzeszow.mm.pl 26.02.08, 23:36 Za takie praktyki ogłaszam BOJKOT PLAYA W RZESZOWIE !!! Nie chca przestrzegać przepisów oraz nie chcą dbać o ludzkie zdrowie - BOJKOT !!! Niech budują poza terenami gdzie ludzie maja swoje domy !!! B O J K O T !!!!! produktów i taryf PLAYA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavier W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 00:03 Tylko w rzeszowie taka wiocha ze sie przeciwko telefoni komorkowej protestuje, wyrzuccie telefony to masztu nie zbuduja bo klientow nie bedzie i*dioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony PLAY - niezły syf IP: *.rzeszow.mm.pl 27.02.08, 08:36 Jesli zwykły człowiek, który miał do czynienia z nadzorem budowalnym czy innym urzedem nie ma co liczyć na pobłażliwość tylko prosić o najniższy wyrok kary i rozebranie wybudowanej konstrukcji jest bez dyskusyjne to dlaczego tutaj jeszcze jest konstrukcja? kasa, kasa, kasa ... i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emci W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.prz.rzeszow.pl 27.02.08, 09:09 Najprościej - bojkotować produkty firm pozwolających sobie na taką bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewkol Czy im się opłaci ?? IP: 62.93.47.* 27.02.08, 11:07 Postępując w ten sposób?? Sami sobie robią czarny PR - i to już kolejna taka sprawa w Rzeszowie... Teraz wszyscy w Rzeszowie słyszeli, że Play stawia nadajniki niezgodnie z prawem. Ciekawe jak bardzo cieszy się Era, Orange, Plus... Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? 27.02.08, 12:30 Boże, jakie te sieci komórkowe są złe. Jest ich cztery (w sumie) przy czym tylko trzy mają w okolicy tego osiedla nadajniki. Niech wyłączą sieć na tym osiedlu, mogą to zrobić rekonfigurując okoliczne maszty, wystarczy tylko że zmienią wygląd pola i bzdryłk - osiedle stanie się komórkową czarną dziurą, a jak się będą mieszkańcy burzyć w mediach "zrobiliśmy to na wyraźną prośbę mieszkańców". Niech za przykładem telefonii pójdzie resman i inni dostawcy mediów radiowych. Czemu to tak ma być, że nowi mają źle a starym wszystko wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: IP: *.rzeszow.mm.pl 27.02.08, 12:35 o czym Ty piszesz - zaproś w takim razie do siebie PLAYa - wyremontuja Ci dach i jeszcze dadzą nawet i 3000 zł miesiecznie, bierz - sama dobroć - komórka to nie to samo co stacja bazowa ... eksperymenty niech robią na sobie wazniaki z Warszawy, Berlina ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRADZIADEK A mój pradziadek nie pozwlił na przyłaczenie prądu IP: *.netlin.info 29.02.08, 07:04 :) tak was słucham i ..... naprawde się martwię .... o Was:) Mój dziadek opowiadał mi jak jego ojciec przed wojną (jak większość ludzi) nie pozwolił postawić słupów energetycznych na swojej ziemi i za żadne skarby nie pozwolił właczyć swojego budynku (już wtedy murowanego domu jednorodzinnego) do sieci elektrycznej - dlaczego ??? Bo przeież to jest szkodliwe, bo prąd zabija, bo go nie widać, bo nie wiadomo co się człowiekowi zrobi w głowie i takie tam :)... taki był skubaniec uparty że przez dziesięć lat palił lampami naftowymi bo mu nie szkodziły.... Uwazam że jesli mieszkańcy nie chcą tam PLAYa a tak naprawdę PLUS'a bo to sa jego maszty (ale tego nikt oficjalnie wam nie powie) - to powinni ich tam nie stawiać, i pozostałi operatorzy tez sie powinni z tamtąd wycofać (anteny sa kierunkowe wiec powinni wyłączyć tamten obszar. To czy pole magnetyczne jest szkodliwe w takich przypadkach jest bardzo ale to bardzo dyskusyjne, jeszcze sam pomiar wykonany przez pracownika PRz wcale nie jest wyznacznikiem jakiśc tam parametrów, a dlaczego ktoś napisał ze w odległości 40 metrów a nie np. 158 metrow :) UWazam ze należy uszanowac wolę mieszkańców i pozbawić ich tego nadajnika jak i wszytkich pozostałych !!!! TPSA też powinna wypiąć w centralce kabelki z tamtej okolicy bo przez nie płynie prąd i sygnał wcz. ktry jak wiadomo jest szkodliwy, a operatorzy Eutelsat i Astra powinni tak ukierunkowac wiązke sat by w tym miejscu była biała plama. Obawiam się tylko że mieszkańcy moga mieć problem z jedną rozgłośnią bo Pan Rydzyk to nikogo nie słycha i wali sygnałem gdzi esię tylko da - no ale w tym wypadku nie tyle sygnał jest szkodliwy co treści jakie z soba niesie :) Ciekawe ilu mieszkańców ma w domach HS WiFi :).... i stoja sobie one gdzies w pokoiku przy łóżku np .....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A mój pradziadek nie pozwlił na przyłaczenie IP: *.nm.e-zet.pl 29.02.08, 07:30 sa to maszty playa a nie plusa. plus nie ma z tym nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pem duza szkodliwosc IP: *.rzeszow.mm.pl 28.02.08, 18:35 Czym innym jest terminal (telefon komórkowy), który może wyemitować śladowe PEM a czym innycm stacja bazowa. Nikt nie chce mieszkać przy czymś takim. Nikt normalny nie pcha się też do zamieszkaniaw okolice linii wysokiego napięcia czy transformatora. Takie urządzenia emituja bardzo silne Pole Elektomagnetyczne (PEM). Na każdego odziaływuje w różnym stopni. Są bardziej i mniej podatni. Ale czas robi swoej i wcześniej czy później białaczka albo inne choroby murowane. BTS musi byc przecież czymś zasilany, i nie jest to prąd 220V. Tu nie chodzi o jakiś dewotyzm tylko o jaknajbardziej szeroko rozumiane bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: duza szkodliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:45 dokladnie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.krak.tke.pl 28.02.08, 20:36 play ma maszty zbudowane na koscioloch w rzeszowie na takiej samej zassdzie jak te 2 na tarnowskiej i ustrzyckiej trzeba pisac do nadzoru budowlanego napewno sa zbudowane tak samo jak te dwa a promieniowanie elektromag. jest wieksze od wymaganego przepisami izotropowo duzo wyzsze od 15 W 8 anten sektorowych i radiolinia jakby nie zanizali mocy do wyliczen to nie ma szans aby sie zmiescili w normie power play to jest napad na rzeszow bronmy sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.gprs.plus.pl 28.02.08, 20:50 może smaruj się kremem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.krak.tke.pl 28.02.08, 22:44 Mam info dla tych co twierdza że my jestesmy głupkami i ciemniakami. Dziś odbył sie pomiar oddziaływania stacji bazowej na os. Strzyzowska na profesjonalnym sprzęcie z Politechniki Rzeszowskiej prowadzony przez ludzi z Urzędu Miasta. Okazało sie że siła oddzialywania tego masztu w odległości 400 m od masztu przekracza kilkukrotnie dopuszczalne normy (które w Polsce sa bardzo liberalne. Łatwo sie mówi o głupocie innych gdy sie nie mieszka w poblizu albo jest sie debilem któremu oddziaływanie tego masztu i tak juz nie zaszkodzi. Pomijając kwestie szkodliwego oddzialywania jest to samowola budowlana potwierdzona dokumentami ale prawo w Polsce jest przeciwko obywatelowi. Pani dyr. Janicka jest przykładem człowieka działającego na szkodę zwykłych ludzi zamiast pomagać. Trzeba sie tylko zastanowić dlaczego ?..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jc Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: 194.126.210.* 29.02.08, 08:29 A może jakieś konkrety? Co to znaczy "przekracza kilkukrotnie dopuszczalne normy" - znaczy ile? Normy dotyczące natężenia pola elektromagnetycznego w Polsce nie są liberalne - akurat jest CAŁKOWICIE ODWROTNIE. Jeśli jest to samowola to jest to nielegalne i szkoda wykonywać pomiary - czy one mają pomóc w zalegalizowaniu stacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: IP: *.rzeszow.mm.pl 01.03.08, 19:38 Nie - pomiar miał tylko udowodnić ze PLAY kłamie - rzecznik PLAYa powiedział ze stacja nie jest uruchomiona co pracownicy Urzędu Miasta przy współpracy pracowników RESMAN i ich sprzęcie podważyli wykonując pomiar który pokazał że stacja jest uruchomiona i ma jedne z nawyższych mocy w Rzeszowie ... może dlatego że jest to jedna z pierwszych instalacji UMTS w Rzeszowie a nie GSM jak było do tej pory - dużo większe częstotliwości, mniejsze odległości ale duuuużo większe moce - PIEKARNIK .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jc Re: IP: 194.126.210.* 03.03.08, 07:38 Stacje UMTS w Rzeszowie już były wcześniej - chociażby PLUS GSM. Częstotliwość około 2GHz - wcale nie jest dużo większa - dla przypomnienia GSM działa na 900MHz i 1800MHz (inaczej zwany DCS). Co do PIEKARNIKA - to tak jak pisałem poprzednio, normy dotyczące pola elektromagnetycznego i określania stref, w których mogą przebywać ludzie są około 5-10 razy ostrzejsze niż np. w Szwecji. Jeśli pomiar wykazał że stacja pracuje to wg. mnie sprawa prosta - zgłoszenie do Rzeszowskiego Oddziału UKE - i po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 16:04 sprawa nie jest prosta bo rzeszowem rzadzi play....a nie urzednicy...ci maja wszystko daleko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jc Re: IP: 194.126.210.* 04.03.08, 07:52 no bez... To w końcu może jednak ktoś odpowie: było zgłoszenie do UKE w sprawie niezgodnej z prawem emisji? Było zgłoszenie do Sanepid- u? Nie tylko prasa jest siłą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:03 ja moge powiedziec dlaczego!!!!!KASA!!!!!!KASA!!!!!KASA!!!!! niewiem dlaczego Pan Prezydent trzyma tego matola jeszcze na stanowisku tak waznego urzedu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.gprs.plus.pl 02.03.08, 01:19 a pomiar waszego ciemniactwa został wykonany? Bo może maszt znalazł się tam nieprzypadkowo mimo wszystko? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: W co gra Play na osiedlu Strzyżowska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 16:05 mowisz chyba o wlasnym!!!!! zapraszam na www.prawodozycia.pl Odpowiedz Link Zgłoś