Dodaj do ulubionych

Zasłyszane w autobusie MPK

20.04.08, 10:14
Trwa teraz akcja protestacyjna w MPK, w gazetach wyczytuje się o wysokich zarobkach w rzeszowskim MPK, pomyślałem więc, ze napiszę, co mniej więcej usłyszałem ostatnio w rozmowie w autobusie z Trembeckiego dwóch panów wygladających na szeregowych pracowników MPK.
"- No, Pomianek to już ostatnio naprawdę przesadził.
- Dokładnie, poleciał cholera do gazet i podał nie wiem skąd te 3 tys. średnich zarobków.
- Ja to bym chciał k... tysiąc na czysto dostawać.
- Dla nas to kasy nie ma, ale na pielgrzymki do Częstochowy i do Lichenia od razu znajduje.
- Ta, to nie religia tylko folklor."

Tak to mniej więcej chyba brzmiało. Ciekawe, prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tak Tak Re: Zasłyszane w autobusie MPK IP: *.wignet.pl 20.04.08, 14:34
      Tak, z pewnością, facet nie wyciąga nawet 1000 zł miesięcznie. Bzdura.
      Zakładając, że ma te 1000 zł do "ręki" musiałby zarabiać 6,25 zł na godzinę
      netto. Bzdura!
      • Gość: bader Re: Zasłyszane w autobusie MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:25
        nigdy by nie pracował za 1000 netto
        • Gość: m22 Re: Zasłyszane w autobusie MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:33
          Wszyscy nagle wiedzą ile zarabia taki kierowca. Może z tym , że zarabia poniżej
          1000, to lekko przesadził, ale płace zaczynają się od 1200 netto, a kończą na
          1700 netto,
          • Gość: pasażer Re: Zasłyszane w autobusie MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 13:56
            A dołóż do tego bilety za darmo dla całęj rodziny + nawet gdy
            pójdziesz na emeryturę. Dołóż wcześniejsze emerytury i całę paletę
            świadczeń socjalnych toż to drugie pobory. Liczy koleś tylko to co
            dostaje netto, bez premi różnorodnych dodatków od otwierania drzwi
            po ich zamykanie itp, itd
            • Gość: m Re: Zasłyszane w autobusie MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:12
              Śmiech na sali jakie głupoty niektórzy wypisują: dodatki, premie- śmiech na
              sali. Jak ktoś ma pisać farmazony, to lepiej niech nic nie pisze. To co
              napisałem, to płaca już z tymi strasznymi dodatkami i premiami. A wcześniejsza
              emerytura przysługuje za pracę w warunkach uciążliwych, a kierowca- uwierzcie
              mi, właśnie w takich pracuje!
              Ktoś przejedzie się kawałek autobusem i myśli, że wie jak wygląda praca kierowcy,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka