Gość: inz IP: *.gemini.net.pl 22.04.08, 20:16 brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~omega Lekcja w liceum z doktorem IP: 217.153.102.* 23.04.08, 00:48 Klasa o profilu informatycznym, gdzie uczą dydaktycy jest już od kilku lat w LO na Sucharskiego, z tym, że uczniowie z tej szkoły nie studiują na jakimś URZ, tylko na UJ, AGH czy UW. Spójrzcie tylko na kilka ostatnich lat i przeanalizujcie z jakiej szkoły rzeszowskiej byli finaliści Olimpiady Informatycznej. Okaże się, że jedyną szkołą w tym mieście było właśnie to LO, a Ci uczniowie mieli zapewnieni dyplom dowolnej uczelni już w szkole średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Lekcja w liceum z doktorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:17 > Spójrzcie tylko na kilka ostatnich lat i > przeanalizujcie z jakiej szkoły rzeszowskiej byli finaliści Olimpiady > Informatycznej. gdzie można znaleźć takie dane? Przeanalizowałem wyniki ostatnich lat olimpiady matematycznej. Z Rzeszowa w finale pojawiają się tylko 2 szkoły: IV LO i Liceum Sióstr Prezentek. Bardzo jestem ciekaw czy za kilka lat pojawią się w tych statystykach jakieś nazwiska z klasy, o której mowa w artykule. Jak na razie porównania z np. XIV LO we Wroclawiu sa lekko na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekcja w liceum z doktorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 23:04 Ale popatrz na to, że jednak nie wszystkich stać na naukę w tego typu szkole... A dlaczego Ci wybitni absolwenci tegoż LO nie podejmowali studiów na równie wybitnej uczelni jaką jest WSIiZ tylko na jakimś UJ, AGH czy UW???? A w szkole Średniej mogli mieć "zapewnieni" co najwyżej indeks, gdyż od dostania sie na dobrą uczelnię do jej ukończenia jeszcze długa droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewuska Lekcja w liceum z doktorem IP: *.19.165.62.osk.enformatic.pl 23.04.08, 06:46 Ale to od tego roku będzie 2008/2009 bo ja mam chęc pójścia do 3 LO na profil matematyczno fizyczny iii to jest bardzo ciekawe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3lo Re: Lekcja w liceum z doktorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:28 tak Odpowiedz Link Zgłoś