Dodaj do ulubionych

Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie w ...

09.05.08, 18:42
Czy ci nauczyciele nie zauważają, że ich tłumaczenia jako żywo
nawet w przedszkolu by nie przeszły. A oni to podobno dorośli.
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie w .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:17
      No to ją ukarało. Całe 5%. Od stu złotych 5% to 5 zł. Od tysiąca to 50 zł.
      Pytanie ile wynosi dodatek motywacyjny? Odpowiedź - to cena za 30 minut prawdy,
      jaką młodzież dostaje na progu dorosłości. Bezcenne.
      • Gość: :))) Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 09.05.08, 22:15
        a kto ci kochanie powiedzial ze nauczyciel zarabia 1000 zl???
        takich pensji w Polsce juz nie ma;)
        • Gość: DarkoPL Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: 80.51.159.* 09.05.08, 23:56
          Nauczyciel, absolwent URz, po podwyżce od maja mam 714 zł
          brutto.....miesięcznie.
          • Gość: anna Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 00:28
            Brutto?? Cały etat?? Ale szczerze. Przy niepełnym
            etacie/licencjacie to możliwe.
            Przy pełnym etacie i wykształceniu magisterskim płaca brutto dla
            stażysty jest wyższa.
            • Gość: anna stawki IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 00:47
              bip.men.gov.pl/akty_projekty/projekt_rozporzadzenia_20080116_wynagrodzenia.pdf

Radzę się zapoznać i nie siać fermentu niepotrzebnego. To są stawki
              oficjalne i nienaruszalne . I jeśli ktoś twierdzi, że zarabia 700
              parę złotych BRUTTO za cały etat to kłamie. Nauczycielowi nie
              przystoi kłamać. Poza tym to stawki od stycznia, a nie maja.
              • Gość: DarkoPL Re: stawki IP: 80.51.159.* 10.05.08, 07:07
                Od stycznia??? Tyle, ze nowy angaż dostałem do podpisania 5 maja o
                8.06 przed rozpoczęciem matur.I przyznaję - NIE JEST TO
                WYNAGRODZENIE ZA CAŁY ETAT, ale miałem do dyspozycji albo pracować
                tyle, ile może dać Dyrekcja albo dać sobie spokój z nauczaniem. Jest
                to 2 - 3 lekcje dziennie, lecz tzw. okienka między lekcjami potrafią
                trwać i 3 godziny ZEGAROWE - a są one niepłatne i powodują, iz w
                godzinach pracy szkół, czyli do mniej więcej 14 jestem raczej zajęty.
                • Gość: anna Re: stawki IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 11:24
                  Owszem pieniadze wpłynęły od maja, ale wyrównanie dostaniesz od
                  stycznia.
                  • Gość: DarkoPL Re: stawki IP: 80.51.159.* 10.05.08, 14:34
                    To chyba w czerwcu to wyrównanie, bo oprócz pensji zwiększonej o 80
                    zł nic więcej na konto nie wpłynęło
                    • Gość: anna Re: stawki IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 14:40
                      Zapytaj o to u siebie . Te stawki obowiązuja od stycznia i były
                      wypłacane w kwietniu, ale z wyrównaniem od stycznia.
                • Gość: anna Re: stawki IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 14:50
                  Ale jednak jesteś w komfortowej sytuacji, bo niektóre szkoły pracują
                  do 20. Możesz udzielac korepetycji i pracować równiez gdzie indziej.
                  Przypuszczam, że masz pół etatu więc też możesz zrobić staż i w
                  przyszłym roku być nauczycielem kontraktowym.
        • Gość: bolo Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 15:30
          Czytaj kochanie ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że nauczyciel zarabia
          1000 zł. Policzyłem jedynie % od 1000 zł.
          Niestety pensje 1000 i poniżej jeszcze występują (netto), czyli kochanie to jest
          to co dostajesz na rękę. Miłego dnia.
          • Gość: anna Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 15:38
            Ale dodatki motywacyjne liczy sie od kwoty brutto. Zresztą wszystkie
            dodatki liczy sie tak.
            • Gość: bolo Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 17:06
              Czy to jakaś epidemia matematyczno logiczna. Gdzie ja napisałem,że dodatek
              motywacyjny liczę od kwoty netto. Napisałem, że niektórzy zarabiają netto
              poniżej 1000 zł. Witaj anno w klubie czytających inaczej. Biedne dzieci jak mają
              takich nauczycieli. Czytajcie ze zrozumieniem.
              • Gość: anna Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 10.05.08, 17:24
                Ja po prostu nie wiem skad ta kwota brutto 1000 zl wzięła Ci się.
                Nawet stażysta ma wiecej brutto, a ta pani to była chyba osoba z
                dłuzszym stażem niz jeden rok.
                Na czym opierają sie Twoje matematyczne obliczenia z pierwszego
                postu? Bo na pewno nie odnoszą się do tej konkretnej sytuacji.
                • Gość: bolo Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 07:43
                  Kwota 1000 zł to był przykład, podobnie jak kwota 10 zł. Nie było to powiązane z
                  płacami, tylko chciałem pokazać skalę kary. Niektórym może się wydawać, że jak
                  ukarają kogoś 5% zabraniem pieniędzy z dodatku motywacyjnego (bez względu jak to
                  się liczy i nawet nie wiem jaka jest kwota bazowa), to jej dotkliwość będzie
                  żadna w stosunku do krzywdy jaką wyrządzono młodzieży. Bo 50 zł od tysiąca to
                  czysta kpina. Jeżeli natomiast nauczyciel zarabia więcej to odpowiednio więcej.
                  Dlatego pokazałem to na przykładzie 100 zł i 1000 zł, natomiast nigdy i nigdzie
                  nie pisałem że nauczyciel zarabia 1000 zł lub 10 zł. Mam nadzieję, że wreszcie
                  jest to jasne. Ufam że wreszcie to zrozumiesz. Czytaj ze zrozumieniem - litości.
                  Miłej niedzieli.
                  • Gość: anna Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 11.05.08, 10:28
                    Te wyliczanki mogły wprowadzic w błąd ludzi, bo wątek znów zmierzał
                    w strony dwie: ubolewanie nad niedolą nauczycieli(ja znam kwoty ich
                    zarobków, ale jak widzisz część podchwyciła te Twoje 1000 zł i
                    potraktowała serio)i obrzucanie ich błotem. Zgadzam się z Toba w
                    100%,że tak czy owak taka kara jest kpiną . Jeśli jak pisze jeden z
                    forumowiczów była to osoba z długim stażem tym bardziej zadziwia
                    nieodpowiedzialność w podstawowej sprawie proceduralnej.
                    Pozdrawiam:)
    • Gość: a Stracone zaufanie ale powinno być do dyrektora.. IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 10.05.08, 08:08
      A ja na miejscu Kuratorium straciłbym zaufanie do tego dyrektora..
      coś tam nie gra kilka lat temu było głośna afera z zaginionymi
      dziennikami lekcyjnymi teraz matury...
      • Gość: kalafior Re: Stracone zaufanie ale powinno być do dyrektor IP: 84.38.160.* 10.05.08, 13:23
        Ja bym tą babę wylał na zbity pysk - niezły ferment sieje - skoro zrobiła taki
        bład niech nie pociąga do odpowiedzialności reszty komisji. Albo ktoś ma twarz
        albo nie. Albo jest dyrektor albo nie - za powtórkę matury powinna zapłacić i
        odpowiedziec kobieta która to spowodowała
        • Gość: Grzesiek Re: Stracone zaufanie ale powinno być do dyrektor IP: *.nm.e-zet.pl 10.05.08, 17:30
          a ja sie tak zastanawiam co sie tak tu wszyscy frustrujecie :) jakby to was
          dotknęło ;| błędy się popełnia, a poza tym mają przecież drugi termin więc
          zaprezentują swoją wiedze i po sprawie, nic na tym nie stracą gdyż w tak samo
          otrzymają wyniki, pozdrooo
          • Gość: anna Re: Stracone zaufanie ale powinno być do dyrektor IP: *.rzeszow.mm.pl 11.05.08, 10:38
            Oczywiscie,że błędy sie popełnia, ale za nie sie płaci. Na razie
            wygląda na to, że zapłacą za nie tylko maturzysci.
            Nawet jesli powtórzą im ten egzamin to zapłacą stresem, a przecież
            czekaja ich teraz egzaminy ustne. I stres dodatkowy, bo to egzaminy
            w swojej szkole,oceniane przez nauczycieli z tej szkoły, a oni będą
            mieć świadomosć, że się narazili.
            Poczytaj opinie o poziomie tegorocznego rozszerzonego WOS-u. Był
            bardzo trudny, wiec te zabrane 30 minut to dużo.
    • Gość: mirek Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie w .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:47
      pewność siebie i pycha są przyczyną tego wszystkiego. Skoro
      uczniowie zgłaszali fakt, że na arkuszu podany jest czas 180 minut,
      to wystarczyło 5 minut aby wszystkie te informacje zweryfikować. Są
      telefony, nawet komórkowe, jest internet, są instrukcje, ale pani
      widocznie czytać się nie chciało i mamy efekt. A utrata 5% dodoatku
      motywacyjnego jest śmieszna. Część komisji odbije to sobie na
      egzaminie poprawkowym w czerwcu.
    • Gość: Bolo K. Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie w .. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 16:55
      Q-wa! Nauczyciele też powinni przygotowywać się do matur, a taki
      błąd nie może się q-wa przydarzyć. Trzeba unieważnić q-wa ten
      egzamin i koniec!
      • Gość: anna Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 11.05.08, 17:10
        Gość portalu: Bolo K. napisał(a):

>Nauczyciele też powinni przygotowywać się do matur

Bolo troche emocjonalnie reaguje, ale nawet ekspresja językowa jest
        tu na miejscu.
        • Gość: mona lisa Re: Przewodnicząca komisji: To mój błąd, ale nie IP: *.rzeszow.mm.pl 11.05.08, 20:15
          Dlaczego oni zawsze są usprawiedliwieni jak zrobią błąd - bo duzo pracują ,bo są
          dorośli itd - ta baba powinna ponieść surowe konsekwencja jak i uczeń który się
          nie przygotuje - tylu czeka na pracę którzy nie będą narzekać na niskie płace
          tylko dadzą z siebie wszystko - wylać to babsko i juz ,powtórzyć egzamin na jej
          koszt i sprawa wyjaśnina!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka