sceptyk31 09.05.08, 18:44 No to czas zacząć się bać, po doświadczeniach z Wrotami. Chyba że włodarze województwa zapytali mądrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość999 Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: 88.156.166.* 09.05.08, 18:57 Panie "członku" Burek - życzę powodzenia. Widzę, że porywa się Pan z motyką na słońce (dobrze, że nie na księżyc bo już dwóch takich go raz ukradło). Nie wróżę sukcesu temu przedsięwzięciu gdyż do dnia dzisiejszego dużo mniejszy projekt tzw. "wrota podkarpacia",a przynajmniej jego część jest w powijakach i raczej nic dobrego z niego nie wyniknie - więc nie mydl Pan oczu, że elektroniczny obieg dokumentów w urzędzie działa i wszystko jest na dobrej drodze. Gratuluję też składu zespołu, który będzie się zajmował tak wielkim projektem (mam namyśli drużynę SI rodem z politechniki z zakładu metrologii,który to chyba nie jest Panu, Panie "członku", "prof." obcy). A tak a'propos - w departamencie SI to już chyba 4 dyrektor za tej kadencji - czyli w przeciągu około roku istnienia tworu zwanego SI - pogratulować. Daje troszkę do zastanowienia chyba ....... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.rzeszow.mm.pl 09.05.08, 20:23 Świetna idea, szkoda tylko ,że nie wszyscy (gość999?!) potrafią ocenić takie pomysły bez zawiści. Sądząc po treći kogoś, coś boli pewnie któregoś niedowartościowanego pracownika UM (pewnie sam pracował??! przy wyłożeniu Wrót Podkarpacia). Co do reszty szkoda komentować! Jeśli chodzi o artykuł, to jak zwykle świetny i na czasie, gratuluję Pani Redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.cust.tele2.pl 09.05.08, 20:35 Może wreszcie Podkarpacie przestanie być zaściankiem. Cieszy każda inicjatywa, która przybliża nas do cywilizacji. Tak trzymac, to dobry kierunek działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość666 Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:34 Mój odwrócony kolega z Urzędu (bo ja jestem i on też, jeżeli ma odwagę to chętnie się z nim spotkam w godzinach pracy) ma prawo mieć swoje zdanie. Kolega na pewno pamięta jak został zidentyfikowany po IP w godzinach pracy. Znam Urząd od wielu lat. Znam ludzi z wszystkich departamentów. Kolesie z SI niczym się nie różnią od pozostałych. Też mają prawo do błędu, tym bardziej, że robią rzeczy znacznie wykraczające poza urzędową codzienność. W moim departamencie nawet śmieją się z nich, bo wygodniej jest w Urzędzie nie robić nic. Wtedy dupa pozostaje cała. Ja też nie lubię kolesi z PIS-u. Kolega zawsze o tym pisał także, co mnie cieszyło. Jakie rozwiązanie kolega widzi dla tego problemu: Wrót i przedmiotu artykułu? Łatwo jest kopać (sam to lubię), ale od czasu do czasu warto popracować, bo ktoś nam płaci za naszą pracę. Można wylać wiadro pomyj na ludzi, to łatwe. Takie błoto ciężko zmyć. Ci którzy próbują naprawić to gó.. powinni mieć czas na realizację, której gość999 nie daje. Jak chcesz to chętnie pokopię z Tobą, wiem że masz wiedzę o "naszym cyrku". Rób to jednak tak żeby odróżnić gó.. od normalności, bo krzywdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.rzeszow.mm.pl 09.05.08, 21:46 Fragment pana wypowiedzi o tym, że "łatwiej w Urzędzie nie robić nic" pokrywa się z moją opinią o tym jak są wydawane czy raczej marnotrawione pieniądze podatników na aparat urzędniczy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
qba5000 Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie 13.05.08, 00:08 Projekt może i dobry ale nie z tym gościem na czele. Tych 4 dyr. to nie przypadek - facetowi należy po prostu cały czas przytakiwać i nie można mieć własnego zdania. Kto tego nie potrafi to ma problem. Poza tym zachowuje się czasami jak baba - zmienia zdanie co 5 minut i nie potrafi przyznać się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeci Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:47 Z tym pytaniem w tym przypadku moze byc problem :D pozdro dla SI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:57 Ja też pracuję w cyrku. Szlag mnie trafia jak widzę pompowanie własnych znajomków wygrywających w konkursach. Jeszcze przed rozstrzygnięciem wiadomo kto wygra. Nowi nie mają pojęcia o pracy w samorządzie. Efektem ich pracy i miłościwie panujących jest zmarnowanie dwóch lat jeżeli chodzi o fundusze unijne. RPO co będzie katastrofa. Najpierw unieważnione zostaną nabory na drogi, później ilość wniosków od przedsiębiorców zabije krewnych królika. O rolnikach nie wspomnę. Jakiś zakładzik? pozdrawiam Trzeciego i RŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: startujący w przed Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: *.ostnet.pl 09.05.08, 23:24 Oj tak, posady są tam tylko po znajomościach i to tych z najwyższej półki. I według pogłosek to nawet marszałki nie mają na to wpływu. A wszyscy robili raban jak najsłynniejsza w Polsce chodowczyni indyków dała do ARiMR listę kierowców i krawców na stanowiska inspektorów... Odpowiedz Link Zgłoś
qba5000 Re: Sieć oplącze całe Podkarpacie 13.05.08, 00:11 A czy kiedykolwiek wcześniej czy może w ogóle gdziekolwiek indziej jest inaczej? Kolesie z PIS-u robią to niemal oficjalnie i na bezczelnego. Poprzednicy- fakt, trochę bardziej się kryli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: 89.174.66.* 10.05.08, 23:25 Jeżeli będzie taka sieć to może opracować w ramach tej sieci oprogramowanie ,, telefon ,, z którego korzystałby za darmo każdy posiadacz komputera w tej sieci a to by było osiągnięcie na miarę 21 wieku. A taka możliwosc istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re:Skuteczność brzytwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 09:40 Obawiam się,że zadziała to na zasadzie brzytwy w Zoo w jednej z klatek.Owszem to powinno nastąpić lecz nie na tym etapie rozwoju cywilizacji technicznej Podkarpacia.Może i ktoś nam to i zbuduje za psie/Unijne/ pieniądze,które się tylko zmarnuje.Ciekawe jak firma to utrzyma gdzie wiadomo,że inwestycja ta będzie generować tylko straty,choćby nawet ze względu na gęstość zaludnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informacyjnie Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: 89.174.106.* 12.05.08, 12:19 Dziś w serwisach jest informacja, że MSWiA będzie rozdawać za darmo obieg dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Sieć oplącze całe Podkarpacie IP: 79.139.58.* 12.05.08, 23:33 Czy Pani Bujara to nie wie, że na Podkarpaciu jest 159 gmin i 21 powiatów + 4 Powiaty Grodzkie? Oj plama Odpowiedz Link Zgłoś