piglet 16.09.03, 21:42 Lamia - 39. wedle wielkości miasto Grecji - populacja (2003): 47.4 tys. - 38.90°N 22.43°E Za The World Gazetteer www.world-gazetteer.com/ * current population figures for cities, towns and places of all countrie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavres Re: Wizyta Greków w ratuszu 17.09.03, 00:37 Najwyższy czas pozyskać jakieś nowe miasto partnerskie... Ale z drugiej strony to co z takiego partnerstwa dla zwykłego mieszkańca Rzeszowa? Podobno umowa dwustronna zakłada, że mieszkaniec Rzeszowa może jeździć w mieście partnerskim bezpłatnie komunikacją miejską. I co? Np. w Koszycach w informacji turystycznej nic nie wiedzą na ten temat... Apropo do Redakcji. Proszę zwrócić uwagę jak miasto zepsuło tablice miast partnesrkich na ul. Krakowskiej. Kiedyś ładne, duże. Poddano je malowaniu. Dotychczas nazwy i herby każdego miasta były umieszczone na dwóch stronach tablic. Teraz umieszczono je na jednej stronie, na trzech tablicach, a miasta z Ukrainy na jednej. Obecnie dla jadących od centrum ukazuje się tylko pięć miast, a od Krakowa tylko trzy miasta. W dodatku nazy są nieczytelne. Z pozostałych tablic rozpoczęto robić reklamy, które psują cały efekt tych tablic. Mam nadzieję, że władze zobaczą, że po renowacji te tablice straciły na atrakcyjności i szybko to zostanie poprawione. A miejsca na reklamy jest bardzo dużo i uważam, że można je umieścić w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipo Ach Lamia, ach ta Lamia :) IP: 80.244.140.* 19.09.03, 11:00 piglet napisał: > Lamia Tytuł: Seksmisja Reżyseria: Juliusz Machulski Scenariusz: Juliusz Machulski Muzyka: Henryk Kuźniak Rok produkcji: 1983 Obsada: Jerzy Stuhr: Maks Olgierd Łukaszewicz: Albert Bożena Stryjkówna: Lamia Bogusława Pawelec: Emma NA PIĘTRZE. LAMIA OGLĄDA ŁÓŻKO... MAKS - Pięknie. Późne rokokoko. Gorąco dzisiaj bardzo. LAMIA - Rzeczywiście, gorąco. LAMIA SIEDZI NAGA NA ŁÓZKU. LAMIA - Jakie to przyjemnie chłodne. MAKS - W związku z zaistniałą sytuacją, no, że znaleźliśmy się tutaj, jako przedstawiciele dwóch płci bądź, co bądź... Jako humanista, chciałem zaproponować powrót, do bardziej może tradycyjnej metody kontaktu między dwoma osobnikami... odmiennej płci... Chciałem zaproponować... Chciałem zaproponować pożycie intymne. LAMIA - To znaczy? MAKS - No widzisz, jak ty nic o życiu nie wiesz... LAMIA - Jak to? Mam trzy fakultety! MAKS - Eee tam wasze fakultety. Po prostu... wy macie te probówki, prawda? No a ja myślę o innej, bardziej bezpośredniej metodzie. No jak na przykład, jak by ci to... no, zwierzątka dwa, o jak, tak... No kocham panią bardzo... LAMIA - Miłość to rodzaj odurzenia, którym mężczyzna starał się zawładnąć duszą... MAKS - A chodź tu! LAMIA - Co to?! Co to?! MAKS - To życie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Ach Lamia, ach ta Lamia :) IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 19.09.03, 17:26 hahaahaa tak ten film jest poprostu KAPITALNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś