dianagaba 03.08.08, 11:52 Ostatnio moja ciotka była na czuwaniu w Jarosławiu ze wspólnoty Odnowy w duchu Swiętym.Podobno mają być również w rzeszowie.Czy ktoś coś o tym wie więcej??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Czuwania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:29 lepiej czuwaj w domu bo Ci go okradną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Czuwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 13:24 myśmy ostatnio czuwali z koleżankami i kolegami przy ognisku.....,,pękło " kilka butelek, a po imprezie fajny seks był...takie ,,czuwania" to ja lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Takie czuwania... 05.08.08, 20:01 Takie "czuwania "to ja moge duzo znaleźć ale jakoś szczególnie mnie nie interesują.Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Takie czuwania... IP: *.189.216.4.skyware.pl 05.08.08, 21:07 www.se.neteasy.pl/download/2008-2009.pdf sciag sobie a bedziesz wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolargol Re: Takie czuwania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:43 pier..dolicie oboje, ani tamten nie ruchal dla sportu ani ty, myc pupe i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ;) IP: 88.156.166.* 07.08.08, 22:52 Zapytaj w kościele.Moim zdaniem chodzi zawsze o to,żeby być z innymi,w grupie ,niekoniecznie natomiast trzeba tego szukać poza doczesnością.Tyle tylko,że doczesnośc wymaga pracy nad sobą a Duch Święty ma Ci dać szczęscie bez Twojego wysiłku. Uważaj,bo nie ma szczęscia na skróty. Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Re: skróty... 18.08.08, 13:36 Wiem dobrze ze nie ma szcześcia na skróty...niestety;(Właśnie wróciłam z pielgrzymki ,miałam nadzieje że coś sie zmieni w moim życiu a jest jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: skróty... IP: *.nm.e-zet.pl 18.08.08, 14:17 Odnowa jest na pewno u bernardynów, prężnie działa u saletynów, podwyższenia krzyża itd każda odnowa coś organizuje: rekol, agapy, wyjazdy, czuwania Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia I jeszcze coś 19.08.08, 11:48 Jest jeszcze wspólnota, charyzmatyczna, około 20 osób, tyle że sie spotykają w domu. Jeśli chcesz to zapraszam, jeśli potrzebujesz też żeby ktoś się o ciebie pomodlił to też zapraszam. Bóg naprawde zmienia wiele:)Pozdrawiam kontakt : kobylczusia@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: I jeszcze coś IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 12:03 > Jest jeszcze wspólnota, charyzmatyczna pod patronatem jakiego kościoła??? Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: I jeszcze coś 19.08.08, 19:32 Wiesz co, to jest taka domowa wspólnota, jakieś 20 młodych ludzi którzy się razem modlą, czytają Biblie a Duch Święty daje o sobie znać czy przez różne języki czy proroctwa czy nawet cuda, ale nie jest prowadzona przez żadną osobę duchowną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: I jeszcze coś IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 22:00 wbrew pozorom to b. ważne pytanie i kluczowe, żeby nie wpaść w jakieś dziwne grupy i sekty "wycieczki" do nieznanych grup, działających po domach itp. są b. niebezpieczne zwłaszcza dla laika w tej tematyce z tego co piszesz to nie jesteście wyznawcami KK, a osoba pytająca wyraźnie napisała, że szuka Odnowy w Duchu Św. działającej wyłącznie w KK Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Re: I jeszcze coś 20.08.08, 11:17 Przy omawianiu Pisma Sw w większych grupach powinna byc obecna osoba duchowna....Bo z tego wszystkiego może powstać jakaś sekta... Nie chodzi mi tylko o Odnowę w Duchu Swietym ale nawet o wszelkie grupy prowadzace jakies czuwania.Pisałam o Odnowie w Duchu Swiętym bo dosyc duzo o nich słyszałam i zamierzam sie wybrać do Jarosławia na czuwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: I jeszcze coś IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 14:28 ja też uważam, że przy braku księdza jest duże niebezpieczeństwo odstępstw od nauki KK i w konsekwencji odejścia, założenia sekty np.: było sobie kiedyś duszp akadem w Lublinie przy AM, z fascynacji ruchami charyzmatycznymi wyrosła z DA sekta Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: I jeszcze coś 21.08.08, 19:20 Niestety coś się takiego w naszym kraju utarło, że człowiek który kocha Boga i całym sercem chce go szukać ale nie wyznaje wszystkich doktryn Kościoła Katolickiego już zbłądził. Jest taki fragment "Kto uwierzy i przjmie chrzest,będzie zbawiony, a kto nie uwierzy będzie potępiony. Tym zaś kórzy uwierzą te znaki towarzyszyc będą: w imie moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą i ci odzyskają zdrowie" (Mat, 16, 16-18) TAk sobie myślę, że są pewne wytyczne wytyczne tego co ma się dziać wśród ludzi wierzących,i wierze że to wszystko dzieje się we wspólnocie w której jestem. Wybaczcie ale dla mnie ważniejsza jest Biblia a nie doktryny Kościoła, które często są sprzeczne, bo jak chyba Apokalipsa pisze, to Słowo będzie nas sądziło. Biblia jest naprawdę jednoznaczna i w miare prosta, a księża jej po prostu nie znają, owszem inne księgi tak ale Biblie to tak średnio. I nie chce nikogo ciągać i namawiać, ale myśle że ważne jest to żeby ludzie wiedzieli że jest jeszcze jakaś alternatywa, i nie tylko kościół katolicki zna "prawde". A napisałam dlatego że padło pytanie o Odnowę, a wiele osób z Odnowy,neokatechumenatu ( tak to sie pisze?:) bywało u nas. Mój mąż przez wiele lat należał do odnowy w innym mieście póki się nie przeprowadził do Rzeszowa. Sama zresztą dużo chodziłam i po różnych kościołach niekatolickich i wspólnotach katolickich, przede wszystkim u Saletynów i mam pewien obraz jak u nich niektóre rzeczy funkcjonują, aczkolwiek bardzo sie ciesze że takie miejsca są. Jeśli chodzi o mnie samą, to jakoś w wieku 16 lat zaczęłam się tak ni z gruchy modlić do Boga, choć moje zainteresowania były bliższe naukom wschodu i całym new agem niż chrześcijaństwem, w każdym razie jakoś tak coś sie ruszyło w moim sercu i się zaczęłam modlić co wieczór siedząc w oknie, paląc szluga. Moje życie było już w konkretnej rozsypce, wiadomo w domu beznadzieja, awantury, pobicia, i inne ale nie chce na oficjalnym forum czegoś takiego pisać. W każdym razie czułam się i byłam przekonana że jestem nikim. I któregoś dnia koleżanka mojej mamy zapytała czy bym nie chciała do protestantów kiedyś przyjść, więc przyszłam, i niesamowite było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam wiare w sercach ludzi, ich miłość do Boga i radość. I tak się zaczeło. Rok później pojechałam na taki festival ekumeniczny gdzie pierwszy raz poczułam że Bóg również mnie kocha, chce ze mną być, ach niesamowite było to wtedy dla mnie, bo ciężko było mi uwierzyć że któs może mnie kochać. Moje życie od tamtego czasu a mineło jakieś 5 lat bardzo się zmieniło, i naprawde chce żyć z Bogiem. w ponadnaturalny sposób znalazłam mojego męża i wiele innych rzeczy się zdarzyło.Po 2 latach z tamtego kościoła odeszłam choć było to wspaniałe miejsce, ale w innym miejscu miałam być. Wiem że Bóg działa, i wręcz moim "obowiązkiem" jest o tym mówić. Ja się nie boje innych kościołów dlatego nie rozumiem dlaczego ktoś nie mógłby mieć też takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Lekka zmiana tematu 23.08.08, 14:48 Napisałas"Słowo bedzie nas sadziło"nie czytałam Apokalipsy(zamierzam ale narazie jestem jeszcze w ST)Słowo pochodzi od Boga więc to Bóg będzie nas sądził."Tym zaś kórzy uwierzą te znaki towarzyszyc będą: w imie moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą i ci odzyskają zdrowie" (Mat, 16, 16-18) To nie takie łatwe,myślimy ze nasza wiara jest silna ale jest bardzo słaba.Pisze też że jesli by się miało wiare choćby tak małą jak ziarno gorczycy możnaby góry przenosić.uczniowie Chrystusa potrafili uzdrawiać,wurzucac złe duchy,ale Mieli nauczyciela który im na to pozwolił i pokazał jak. Trzeba DOBRZE interpretować Biblie zeby móc przekazywać to innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lekka zmiana tematu IP: *.nm.e-zet.pl 23.08.08, 15:15 >Biblia jest naprawdę jednoznaczna i w miare prosta, a księża jej po prostu nie znają, owszem inne księgi tak ale Biblie to tak średnio. księża nie znają? to trochę brzmi jak żart- 6 lat studiują teologię,a potem całe życie ją wałkują Biblia prosta?? widać nie skoro powstało tyle chrześcijańskich kościołów z tłumaczeniem Pisma Św wg własnej miary musisz zrozumieć, że takie spotkania są przede wszystkim groźne dla katolika, bo łatwo jest zejść na manowce, łatwo o własne tłumaczenia, naginanie pism do swojego życia itp Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Re: Lekka zmiana tematu 24.08.08, 18:05 Zgadzam sie z tym;)chyba ze na waszych spotkaniach(mam na myśli kolbyczusi)są jakieś osoby które studiuja teologie na jakiś Katolickich uniwersytetach,ale nawet gdyby były to pewnie same przyznają ze osoba duchowna powinna być przy czyms takim Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: Lekka zmiana tematu 25.08.08, 11:39 Nie będę się tłumaczyć, to co napisałam uważam za prawdę, kto to odrzuca to jego sprawa przed Bogiem. I nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać jeśli tego nie chce. Dodam tylko, że to nie jest wspólnota katolicka, prędzej protestancka choć daleko mi do określeń ideologicznych. A co do zonka, to też kłócić się nie chcę. Tyle, że owszem dużą część rzeczy Bóg zmienia za "pstryknięciem palca" , reszta to praca, która się staje podczas spędzania z nim czasu, bo tego Bóg najbardziej pragnie, żeby mógł być z nami, żebyśmy go kochali i chcieli z nim być, po prostu żebyśmy go nie odrzucili ( i nie mam na myśli żadnych modlitw - klepanek ale szczere rozmowy ) A czemu są wojny, czemu ludzie umierają? Nie wiem. Zapytaj diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: skróty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 19:05 By cos zmienic trzeba samemu dzialac,zmieniac a nie liczyc na jakies ,ze cudowny bog pierdnieciem znieni caly moj swiat i da mi czego potrzebuje,przestan wierzyc w jakiegokolwiek bozna i zacznij w koncu w siebie.Kazdy jets kowalem wlasnego losu Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Re: skróty... 24.08.08, 18:00 Przecież nie tylko siedzę i odprawiam modły ale też próbuje zmienićać i działać na włąsną rękę,tyle ,że mam nadzieje iz Bóg mi w tym pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: skróty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 20:02 Zapewne jak pomaga tysiacom umierajacym z głodu,ginacym na wojnach itepe itd.Ale co kto lubi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: skróty... IP: *.nm.e-zet.pl 25.08.08, 09:30 to wątek dla wierzących jakbyś nie zauważył Zonk- nie będzie Ci łastwo kogoś zniechęcić- pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: skróty... 25.08.08, 11:41 Nie będę się tłumaczyć, to co napisałam uważam za prawdę, kto to odrzuca to jego sprawa przed Bogiem. I nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać jeśli tego nie chce. Dodam tylko, że to nie jest wspólnota katolicka, prędzej protestancka choć daleko mi do określeń ideologicznych. A co do zonka, to też kłócić się nie chcę. Tyle, że owszem dużą część rzeczy Bóg zmienia za "pstryknięciem palca" , reszta to praca, która się staje podczas spędzania z nim czasu, bo tego Bóg najbardziej pragnie, żeby mógł być z nami, żebyśmy go kochali i chcieli z nim być, po prostu żebyśmy go nie odrzucili ( i nie mam na myśli żadnych modlitw - klepanek ale szczere rozmowy ) A czemu są wojny, czemu ludzie umierają? Nie wiem. Zapytaj diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
dianagaba Re: skróty... 25.08.08, 18:58 kobylczusia napisała: A czemu są wojny, czemu ludzie umierają? Nie wiem. Zapytaj diabła. NIe wiesz czemu??Przez człowieka.Bóg przecież tego nie chce.Człowiek ma wybór.Wojny są przeważnie dlatego bo pare oslow nie może sie ze sobą dogadać,a przecież wszystko jest dla ludzi.To samo jest z przyrodą.Huragany,tsunami itp."Bóg przebacza zawsze,człowiek czasami,a natura nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: skróty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 19:52 wspolnota protestancka? w to jeszcze lepiej mialem okazje poznac kilka osob z takiej wspolnoty (hermanska :]) hipokryci ,mowia co innego robia co innego,żaluje,ze potrafiłem co niektorym zaufać:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: skróty... IP: *.nm.e-zet.pl 25.08.08, 21:58 Kobylczusia a może sekta wyrastająca i opierająca się na nurcie chrześcijańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: skróty... 25.08.08, 22:26 zonk, chodziłeś na hetmańską???? czyli do zielonych, tak??? Bo nie do końca zrozumiałam. Kiedyś też tam chodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: skróty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 00:20 No powiedzmy ,ze chodzilem(tak chodzi o zielonych) ,poprostu mialem okazje poznac kilka osoba dobrze no i niestety miedzy tymi pieknymi frazesami,naukami o milosci ,bogu itepe a tym jak sie zachowali ...Cholerna sekta i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assahel<maz kob.> Re: skróty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 10:04 mam jedno pytania do "m"dlaczego ty wszystko co nie jest w kosciele kk uwazasz za sekte?? Odpowiedz Link Zgłoś