Dodaj do ulubionych

Gdzie ma parkować niepełnosprawny?

31.01.09, 10:02
Cóż za beszczelność i to z strony PKP i Wagabundy. Jestem inwalidą
mam plakietkę tzw "unijną", mam wreszcie ręczny hamulec i gaz (taka
wajcha ) i zawsze muszę płacić za parkowanie przy dworcu PKP.
Gościu zapuszcza "żurawia" aż do wnętrza samochodu - widzi wajchę,
widzi plakietkę ale nigdy nie powiedział mi, że za "darmo". Jak
inwalida ma znależć miejsce gdy nie ma oznaczenia pionowego? Życzę
Pani z PKP aby stanęła na miejcu 5 min wysadziła inwalidę pomogła
dostać się do kasy, na peron wsadziła do pociągu i wróciła do
samochodu. Wszyscy mają się dobrze, tylko jakieś drobiazgi. A
inwalida niestety jest pozbawiony pomocy na którą oczekuje. W razie
potrzeby mogę zaświadczyć (stąd zaliogowałem się). Dla prasy - jak
widać - każdy jest czuły na los inwalidy, w rzeczywistości swoją
markę sprzedają za srebrniki - te 1 -2 zł. Wstyd!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 01.02.09, 15:38
      Następną sprawa jak przyjeżdżam wieczorem do apteki i nie ma dużo samochodów to
      zaparkuje, powiem Panu,że do apteki i luz.
      Ale kiedyś zdarzyło się, że miałem tam zamówiony lek dla przewlekle chorej córki
      i miał być gotowy koło południa.
      Jak zwykle zaparkowałem i wyszedłem z samochodu, podchodzę do Szefa wszystkich
      szefów parkingowych i grzecznie tłumaczę, że to kwestia 2-3 minut bo mam tylko
      lek do odebrania, a on na to że 2 złote, znów próbuje tłumaczyć, ale to nic -
      jak powiedziałem, że to nie życiowe to wsiadając do samochodu usłyszałem
      spierd..... Spieszyłem się bo dziecko chore pojechałem krążyć szukając miejsca,
      ale chętnie bym z Panem szczególnie po jego ostatnim słowie dłużej podyskutował.
      • Gość: gosc Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.nm.e-zet.pl 01.02.09, 17:17
        szkoda zlotoweczki na parking co?
        • Gość: zabawny.1 Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.ostnet.pl 01.02.09, 19:00
          życzenie dla gościa: by i ciebie spotkało kalectwo. nie o złotówke
          chodzi ale o ludzkie zachowanie! dzikie bestie!
          • Gość: gosc Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.nm.e-zet.pl 01.02.09, 19:42
            jakie kalectwo? nie komentuje artykulu tylko wpis faceta ktory idzie do apteki i szkoda mu zlotowki na parking. czytaj ze zrozumieniem
            • Gość: zabawny.1 Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.ostnet.pl 01.02.09, 20:21
              ja swoje uwagi kierowałem jako inwalida i dotyczyły parkingów gdzie
              inwalida nie może zaparkować bez opłaty! oczywiście osoby zdrowe
              powinny płacić! jeśli moja wypowiedź była źle odebrana to
              przepraszam!
              • Gość: bella Parking pkp IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.09, 21:44
                A ja uwazam, ze powinno sie to miejsce zautomatyzowac troche. Do 15
                minut parking przed pkp powinieni byc za darmo. Zdarzylo mi sie
                wyjechac po kogos na dworzec, pociag opozniony 0 20 minut i co bylo
                robic, zabulic.

A tak w kwestii zlotowki, to z calym szacunkiem zauwazam, ze 2 zl, a
                to juz lekka przesada.
        • Gość: rodzic Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.19.165.47.osk.enformatic.pl 02.02.09, 10:08
          Kolego GOŚĆ nie o złotówkę chodzi tylko o zwykłą logikę i ludzką życzliwość. Ja
          nie płacę tylko 2 złotych za parking w Rzeszowie, ale 3 złote za parking pod
          szpitalem gdzie od 1,5 roku leży córka, jak widzisz płace za niektóre leki,
          pieluchy, chusteczki itd choć dziecko jest w szpitalu a ja płace podatki.
          Do tego obiady, hotel, dojazdy itd. po to żeby być z dzieckiem a dodatkowo
          odciążam personel szpitalny - prawda, dlatego maja np. więcej czasu dla dzieci,
          których rodziców z różnych względów przy nich nie ma. Mam nadzieję, że teraz już
          zrozumiałeś co miałem na myśli. Pozdrawiam i życzę wszystkim ZDROWIA
          • Gość: sdfr Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 02.02.09, 21:20
            A czy ktos widzial miejsca dla niepelnosprawnych przed galeriami
            podkulskiego ? chyba takich miejsc nie ma a powinny byc.
    • Gość: Zły Re: Gdzie ma parkować niepełnosprawny? IP: *.ostnet.pl 03.02.09, 09:07
      Dawniej płaciliśmy podatek drogowy na poczcie. Można było stawać gdzie trzeba
      było i nikt nie pobierał żadnych opłat. teraz jest podatek drogowy doliczany w
      paliwie. Kupując paliwo nikt się nie zastanawia że płacąc droższe paliwo należy
      nam się tak samo poruszanie i stawanie bez żadnych opłat. Z tych pieniędzy
      podatku drogowego maja być budowane drogi i parkingi. No cóż ale prawda jest i
      taka że pewne osoby pobierają dodatkowo jeszcze opłaty za parkingi. Ja uważam
      że nie słusznie że to jest okradanie nas wszystkich. Ciągle im mało i mało i pod
      jakim kol wiek pretekstem wymyślą pobieranie pieniędzy. Co do parkingu koło PKP,
      to jest idiotyczne żeby tam żebrać za postój chwilowy nikt tam nie stoi całą
      noc. Przyjeżdża odwieść na stację podróżnych lub zabiera. I wkurza mnie to gdy
      podjadę żeby zabrać lub wysadzić kogoś na stację a tu zaraz stoi koło mnie z tym
      licznikiem i już woła. Jedno miejsce które jest wytyczone 5 minut postoju to za
      mało to jest kpina. Nie ma gdzie wysadzić ani zabrać podróżnych z pociągu.
      Potrzebne jest więcej miejsc wytyczonych postoju ale 10 minut żeby odebrać lub
      zabrać podróżnych.5 minut to za mało. Dlaczego ja mam płacić 2 zł jak mnie
      potrzeba 5 lub 10 minut żeby załatwić sprawę. Bardzo dobrze rozumiem że w
      ostatku mogę już zapłacić za postój za godzinę za dwie godziny ale za 10 minut
      zaraz 2 zł z góry. Niech pobierają opłaty za 10 minut za 5 pięć minut niech
      liczą za minuty a nie za całą godzinę z góry. To jest nie uczciwe, uważam że to
      jest złodziejstwo i okradanie nas wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka