Dodaj do ulubionych

Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:32
Jaka jest różnica pomiędzy WSIiZem a WSPiA? Gdzie lepiej studiować
bezpieczeństwo wewnętrzne? :)
Obserwuj wątek
    • podkarpacie Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA 09.02.09, 15:47
      Gość portalu: pawełq napisał(a):

> Jaka jest różnica pomiędzy WSIiZem a WSPiA? Gdzie lepiej studiować
      > bezpieczeństwo wewnętrzne? :)

watpliwości na Twoim miejscu bym nie miał, oczywiście, że WSIiZ,
      wystarczy spojrzeć w rankingi, jak i na to jak WSIiZ dobrze
      prezentuje się jako jednostka dydaktyczno-naukowa.
      • Gość: Ale Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 19.02.09, 23:41
        WSIiZ jaja sobie robi,czy co? Za poziom nauczanianiech się weźmie, a
        nie za taka prymitywną reklame.
        • Gość: pawełek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 19.02.09, 23:52
          Zapłacił Ci ktoś, abyś takie pierdoły pisał? Sam wiesz, że to
          nieprawda (co napisałeś). Co za to masz. Ze ci w WSIiZ za to
          przynajmniej podziekuja?
      • Gość: Marek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 21.02.09, 13:39
        Cześć!
        Co Wy z tymi godzinami, jakby to było ważne. Ale zwróciłem na to
        uwagę i rzeczywiście.
        09.02 - godz. 15.32
        09.02 - 15.47
        09.02 - 18.08
        09.02 - 18. 16
        09.02 -19.02

Coś w w tym jest, ale zwolennicy WSPiA też pisali co kilka minut.

Mnie co innego zastanawia... "niby autentyczny język" zwolenników
        WSIiZ. Na to jakoś nikt nie zwrócił uwagi.

W jednym z "wystąpień chwalących WSIiZ" czytamy: "...wystarczy
        spojrzeć na rankingi, jak i na to jak WSIiZ dobrze prezentuje się
        jako jednostka dydaktyczno-naukowa". Koniec cytatu!

Język iście naturalny, żywiołowy, "studencki"... Jak to student
        napisał, to ja jestem Struś Pędziwiatr. Typowy język dla wykładowców
        lub pijarowców.Ja wiem, taka ich rola, reklamować się, ale też my
        nie musimy się na to nabierać. Sami sprawdzajmy, porównujmy
        uczelnie, pytajmy znajomych.Nie ulegajmy takiej propagandzie.

Pozdrawiam. Dziś sobota. Odpoczywajcie. Pa
        • Gość: Anita Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 21.02.09, 13:51
          Cześć wszystkim!

Nie zgadzam się z którąś z wypowiedzi, że godziny przesyłania
          informacji nie mają znaczenia. Mają, i to duże!

O15.32 anonimowy gość pyta, czy wybrać WSIiZ czy WSPiA. Już 15 minut
          później (tak przez "przypadek" oczywiście) pojawia się pierwsza
          odpowiedź (pierwsza jest bardzo ważna marketingowo. Odpowiedź brzmi:
          należy wybrać WSIiZ, oczywiście...

Zapytajcie pierwszego lepszego studenta marketingu lub fachowca
          (obiektywnego) od PR, że to nie przypadek, ale ręcznie sterowana
          wymiana "poglądów".

Zgadzam się "z wypowiedzią przedmowcy": sami sprawdzajmy uczelnie
          pod względem kadry, warunków studiowania oraz pieniędzy (kiedy i za
          co od nas chcą). Wystarczy to porównać, a potem wybrać. Ot, i cała
          filozofia.

Cześć!
          • Gość: noico Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:34
            masz racje :) lepiej samemu sprawdzić
        • Gość: kasa Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:32
          dajcie spokój lepiej za rzeszów na studia wybyć....serio tu nawet z pracą dla studenta ciężko
      • Gość: K.Jarzyna Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:18
        "skończ pierdo-lić zacznij myśleć"---> ja gdybym teraz wybierał uczelnię, dalej bym wybrał WSPiA (jestem na 2 roku i jest OK).

"WSIiZ- najlepsza jednostka dydaktyczno-naukowa" haha- kto to pisał...

Ciekawostka: czytając ogloszenia o pracę w nowinach, rzeszowiaku czy gdziekolwiek często widze..."przyjmę do pracy(...) nie po WSIiZ:)-> coś to chyba znaczy nie?:).

Rada dla Was: wybierając uczelnie nie sugerujcie się wypowiedziami jakiegoś pajaca z sieci, to wszystko to jest jedna wielka propaganda, najlepiej znajomi wam wszystko wyjaśnią...
        • Gość: praca Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:55
          daj linka do ogłoszenia albo skan pacanku :)
        • Gość: student Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:38
          no cóż znając studentów wspia żaden nie narzekał ani na uczelnie ani na kadre..czasem tylko tyle ,że jak mają egz ustne to strasznie piłują no i takie plusy jak: nie mają np. podnoszonego w kółko czesnego i płatnych poprawek(czasem główny ponoć pretekst uwalania na wsizie studentów w 1szym.terminie) oraz akademików poza miastem jak wsiz....
          • Gość: ? Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 13:53
            na wsizie też nikt w kółko czesnego nie podnosi. W okresie 3 lat, czesne
            podniesiono raz, czy dwa. Jednakże to co nas zdziwiło i zmartwiło to
            podniesienie czesnego przy wyborze specjalności. Co do poprawek to czasem
            zastanawiam się czy opłaty nie powinny być wyższe, często ludzie więcej czasu
            spędzają na wyliczaniu na ile poprawek mogą sobie pozwolić niż na naukę do
            "koła" czy egzaminu, może większe opłaty zmotywowały by ludzi do nauki. Co do
            egzaminów ustnych to faktycznie dla studenta to chyba najgorszy możliwy egzamin
            dla studenta. Na wsizie nie ma ich dużo (w sumie miałem ich 3 licząc odp. ustną
            na egzaminie TELC). Czy to dobrze czy źle, że tak mało jest tych egzaminów to
            nie wiem. Na pewno wymagają większego wysiłku niż egzaminy pisemne (chociaż to
            też zależy od przedmiotu).
    • Gość: mar Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.wist.com.pl 09.02.09, 18:08
      Tą na Cegielnianej to ponoć nazywają Beverly Hills,ale nie wiem czego :)
      • Gość: abba Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:16
        bo tam tylko bogaci się uczą chociaż na wsizie jest drożej
        • Gość: k.Jarzyna Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:33
          Abba- Zastanów się zanim coś napiszesz... porównaj sobie ceny na uniwersytecie
          rzeszowskim, na polibudzie na wsiizie, a przekonasz sie ze na WSPiA zapłacisz
          bardzo mało w porównaniu z powyzszymi... masz tylko wpisowe... 350 zł czy jakoś
          tak... i poźniej tylko i wyłącznie opłata miesięczna około 350 zł(mozesz wplacać
          co miesiąc, możesz wpłacić całośc i bedziesz miał jeszcze taniej...za poprawki
          nie płacisz a masz ich 2+awans-a to jest naprawdę dużo.
      • Gość: niezły Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:41
        bo mają ładny budynek a w środku w holu(jak źle napisane to sorki) fontanne..a tak ogólnie to tam ponoć jest spoko
    • Gość: Dominik Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: 88.156.162.* 09.02.09, 19:02
      jaki to wybór, gdby wybierać pomiędzy Uniwersytetem a WSIiZ, to
      mozna sie zastanawiać ale przy takim wyborze to tylko WSIiZ -
      najlepsza uczelnia prywatna Polski południowo-wschodniej !!!
      • Gość: Mateo Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:26
        Też się wybieram na bezpieczeństwo wewnętrzne oczywiście WSIiZ. pozdrawiam
        • Gość: olka WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 14:21
          oczwiscie WSPiA. Ja tam studiowałam a jestem raczej biedna, wsiz
          jest bardzoej polularny, ale czy to znaczy że lepszy?
          • Gość: andzia Re: WSPiA IP: 188.33.46.* 13.10.09, 01:46
            czesc. wie ktos moze jak sie otwiera zalaczniki na poczcie
            wirtualnej w wspia???
      • Gość: Maciek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 19.02.09, 22:05
        Ale się marketing WSIiZ wysilił. Anonimowo napisał kilka razy, że
        WSIiZ jest lepszy od WSPiA.I... na tym "argumenty" się kończą.
        Ludzie! Nie dajcie się nabierać na takie prymitywne anonimowe chwyty
        reklamowe. Zanim zdecydujecie się na wybór uczelni, sprawdźcie kadrę
        naukową danej uczelni,czy oferują kierunki, po których można znaleźć
        pracę, jakie sa warunki nauki (i baza dydaktyczna) i czy nie
        zdzeiarją z Was kasy (jak na WSIiZ np. za egzaminy poprawkowe, czy
        internet). Bo WSIiZ to wprawdzie uczelnia, do której "garnie się"
        coraz więcej osób. Ale nie na studia. Do promocji, aby w internecie
        anonimowo reklamować fikcję.

Nie wierzycie mi? Zapytajcie studentów WSIiZ. POwiedzą, jak jest
        naprawdę. Pozdrawiam.
        • Gość: jajcarz Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:49
          kierunek sobie a oni sobie program nauczania pod dostępną kadre...taka prawda nikt tam sie ze studentem nie liczy tylko tyle coby kase wydrzeć...jakby pewnie mogli to wc byłoby tam płatne..jak godziny za internet....jakieś chore wysokie kary w bibliotece za 2dni przetrzymania książki, płatne poprawki skreślenia za byle gó...
      • Gość: Marta Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 19.02.09, 22:20
        Ale ściema, że WSIiZ to jakaś wyjątkowa uczelnia. Owszem, jest
        wyjatkowa, bo wyjątkowo liczy każdą złotówkę, którą może skubnąć od
        studenta.

Owszem. Jestem studentka tej uczelni. Nie mam problemów z nauką,
        nikt mi tu za skórę nie zaszedł. Dlatego moja wypowiedź jest
        szczera: nie chciałam iść na uniwersytet, bo to skostnaiały,
        postkomunistyczny moloch. Wolałam uczelnię prywatną. Ale okazało
        się, że tutaj też liczy się nie poziom, ale kasa i liczba studentów.

Mam znajomych, którzy studiują w WSPiA. Klną jak szewc, bo ich na
        egzaminach traktują ostro. I dobrze, bo po to są studia (żeby potem
        znaleźć robotę). Tymczasem u nas jest taka zasada: im więcej
        studentów egzamin zaliczy, tym - niby - lepszą uczelnią jesteśmy.
        Bzdura! Już kilka razy spotkałam się z opinią, że pracodawca, gdy
        widzi dyplom WSIiZ kandydata do pracy, uprzejmie odpowiada w stylu
        amerykańskim: "zadzwonimy do pani/pana. Musimy się jeszcze
        zastanowić". To przypadek, że tak "spuszczają" absolwentów WSIiZ?
        Nie! Dlatego zaczynam się martwić, czy znajde sobie robote.
        • Gość: dupazbita Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:51
          nie tylko Ty jedna ..każdy jak kończy studia albo nawet w połowie jak już jest zastaniawia sie co on tam robi...i po co ....
      • Gość: Bartek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 19.02.09, 22:58
        Witam!
        To, że to jest to jakaś akcja promocyjna WSIiZ, to oczywiste.
        Zamiast używać filozoficznych argumentów, spójrzcie na godziny
        nadsyłania maili. Co kilkanascie minut.. No, akurat aż tyle osób
        siedziało przed komputerem i w tym samym czasie pisało pochwały dla
        WSIiZ to przypadek?

Znam się na tym, bo wprawdzie jestem "tylko" studentem URz, ale
        robię i nadzoruję też strony internetowe.
        • Gość: abba Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 00:28
          jak co kilkanaście minut ktoś reklamował wsiz?? Była tylko jedna wypowiedź 15
          minut później. Ale za to sympatyków WSPIA jest więcej teraz mówiących o tym że
          to reklama wsizu
        • dareckirzeszow Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA 21.02.09, 10:01
          ale argument z tym wysyałeniem co kilknascie minut, pozmiom
          wypowiedzi godny studenta przemyskiej uczelni WSPiA
          • Gość: tom, absolwent prz Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: 212.244.181.* 06.03.09, 13:10
            witam witam, przypadkiem trafiłem na powyższą dyskusję, studiowałem
            na prz, mam znajamych z WSPiA i z WSIZu, i oto kilka moich
            spostrzeżeń, studenci na WSPiA narzekają na sesje i na dużą ilość
            nauki, na wsizie jest zdecydowanie luźniej, patrząc na te dwie
            uczelnie, widać że maja inny pomysł na swój rozwój. WSIZ to wielość
            kierunków, natomiast WSPiA specjalizuje się w kierunkach i
            specjalnościach związanych z PRawem i Administracją, to tyle pozdr
      • Gość: niewiem Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 13:45
        dobra tylko czemu w Rzeszowie każdy mówi ,że tam tylko kasa albo studenci narzekają że jak poszli na administracje czu coś tam uczą się debilnych przedmiotów jak statystyka ekonometria rachunkowość i cholera wie co jeszcze....i kążdy student ci powie ,że raczej jest rozczarowany bo uczył sie samych niepotrzebnych rzeczy....albo ,że program nauczania jest ustalany pod dostępną kadre a nie pod kierunek studentów....no i co???
    • o666o Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA 10.02.09, 14:34
      Gość portalu: pawełq napisał(a):

> Jaka jest różnica pomiędzy WSIiZem a WSPiA? Gdzie lepiej studiować
      > bezpieczeństwo wewnętrzne? :)

ja tam wole studia ukończyć na uczelni, która ma siedzibę w
      Rzeszowie, czyli na WSIiZie, bo Wyższa Szkoła Prawa i Administracji
      to szkoła z siedzibą w Przemyślu (i na dyplomie własnie tak będzie
      napisane) - a PR-owcy z tej przemyskiej uczelni wmawiaja inaczej - a
      jedynie w Rzeszowie mają kampus!!
      • Gość: K.Jarzyna Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:37
        No I co w związku z tym??? Co to bedzie za różnica...??? bedę miał bardziej
        przejebane w znalezieniu pracy? :)
    • Gość: to ja Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.02.09, 09:27
      Powiem tak wielu mam znajomych na wsizie i na wspia tych którzy studiują i tych co pokończyli;) tylko ,że jak chodzi o wspia wszyscy są zadowoleni no i mniejsza kasa za czesne ;) stypendia od 4.0 a nie 4.5 i to z łaską ;) acha i na wspia masz zerówki i nie masz płatnych poprawek
      • Gość: lolq Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 17:52
        na wsizie też mam stypendium od 4.0 i też bez łaski.
    • Gość: Maciej Ulita Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.02.09, 14:38
      Witam wszystkich,

jestem rzecznikiem prasowym WSIiZ i gwoli ścisłości chciałem poinformować
      wszystkich zainteresowanych, że WSIiZ, jako jedyna uczelnia na Podkarpaciu
      prowadzi bezpieczeństwo wewnętrzne, jako kierunek. W pozostałych przypadkach są
      to specjalności.
      • Gość: Student Re: Minimum kadrowe na WSIiZ IP: *.rze.vectranet.pl 06.03.09, 19:51
        Panie Rzeczniku!
        Proszę napisać jacy profesorowie wchodzą w skład minimum kadrowego
        tego kierunku na WSIiZ.
        To ułatwi porównanie.
        Ze strony internetowej WSIiZ nie można się tego dowiedzieć.
    • Gość: Tom A to "Bezpieczeństwo Wew." to jakieś szkolenie dla IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 26.02.09, 15:32
      ochroniarzy?? Cóż za kierunki sobie nie wymyślą Wyższe Szkoły
      Gotowania na Gazie ... ho, ho.
      • Gość: Student Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.rze.vectranet.pl 08.03.09, 14:25
        Rzecznik WSIiZ milczy i nie chce podać kadry profesorskiej
        wchodzącej do minimum kadrowego. Dlaczego?
        • Gość: Maciej Ulita Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.wsiz.rzeszow.pl 09.03.09, 13:07
          Witam,

Przez wzgląd na fakt, iż funkcjonujemy w warunkach wolnorynkowych, nie mogę
          podać nazwisk (sądzę, że pytający zrozumie o czym mówię). Mogę natomiast
          powiedzieć, iż zajęcia poprowadzi ponad 20 specjalistów – pracowników naukowych
          WSIiZ, Akademii Obrony Narodowej, Wojskowej Akademii Technicznej i Uniwersytetu
          Medycznego w Lublinie. W dydaktykę zaangażowano także praktyków –
          funkcjonariuszy centralnych i regionalnych instytucji związanych z tematyką
          bezpieczeństwa.
          • Gość: Marek Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 14.03.09, 21:27
            Od kiedy to kadra naukowa jest tajna, Panie Rzeczniku!!!
            Wykłady - jak za okupacji - też są tajne?
            Jeśli mam się zdecydować, na której uczelni studiować, mam prawo
            wiedzieć, kto wykłada. A Pana obowiązkiem wręcz jest ujawnić, kto
            wykłada.
            Inne uczelnie nie robią tajemnicy z tego, kto ma wykłady i
            ćwiczenia.
            Gratuluję zatem Panu i Pana Uczelni profesjonalizmu i "otwartości".
            Mógłbym podać Panu moje nazwisko i numer telefonu. Ale..."działam w
            warunkach wolnorynkowych, więc nie mogę. Na pewno wie Pan, co mam na
            mysli"
            • Gość: Maciej Ulita Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.03.09, 08:54
              Witam serdecznie i dziękuję za gratulacje. Nutka ironii zabrzmiała bardzo
              ładnie. Tak, wiem, co ma Pan na myśli.
              • Gość: Student Re: Dziennikarze, do roboty! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.03.09, 11:04
                Pierwszy raz spotykam się z faktem, że rzecznik prasowy uczelni
                odmawia podania nazwisk wykładowców, którzy pracują legalnie w jego
                szkole.
                Dziennikarze, do roboty! Macie pole do działania!
          • Gość: pr Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 21.03.09, 18:01
            fakt, Pan rzecznik się popisał :) bezpieczeństwo wewnętrzne, a co to jest, co po
            tym można robić? kolejny egzotyczny kierunek - coś jak 'zdrowie publiczne' - żenada
            • Gość: (L)egionista Re: Milczenie rzecznika WSIiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 19:56
              no ktoś w wojsku czy policji musi pracować
    • Gość: _//_ Spróbuj tutaj: ... IP: 89.174.106.* 09.03.09, 15:24
      Uczelnia z marką:
      csp.portal.prz.edu.pl/zarzadzanie-w-sytuacjach-szczego/
    • Gość: Kozak Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: 62.93.44.* 16.03.09, 14:05
      Gratulujemy znakomitej autopromocji WSIiZ. Ja i mój portier. Jest
      jeszcze Izzabella, ale ona na razie nie daje głosu, ale dużo o Was
      panowie wie.
      Kozak
      • Gość: Student Re: Tajni wykładowcy, czy indeksy też tajne? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.03.09, 17:18
        Rzecznik WSIiZ utajnił nazwiska wykładowców na kierunku studiów. Czy
        indeksy studentów na tym kierunku też są tajne?
        • Gość: prorektor Re: Tajni wykładowcy, czy indeksy też tajne? IP: *.star.net.pl 17.03.09, 09:59
          Nie tylko indeksy - dyplomy też!
        • Gość: oszczendny Re: Tajni wykładowcy, czy indeksy też tajne? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 14:12
          dajcie spokój nie ma co...fakt reklama swoje robi...ale jaka jest rzeczywistość przekonało się wielu studentów...gdyby nie tanie koszty utrzymania to tak naprawdę mało kto zostałby w rzeszowie studiować...
    • Gość: aga Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 12:57
      Szczerze to ja właśnie studiuje na wspia i powiem szczerze że jakbym miała
      wybierać drugi raz to bym tam nie poszła. po pierwsze te specjalizacje co są
      podane to nie wszystkie są otwierane, z listy 10 czy15 specjalności otwartych
      jest 3,4 więc nie wiadomo czy po pół roku chodzenia tam i płacenia czesnego
      otworzą ci kierunek na który chciałeś iść.po drugie jeśli dojeżdżasz a chcesz
      mieszkać na mieszkaniu studenckim to ci nie radze bo w informatorach są pokazane
      fajne mieszkania a tak naprawdę takie dostają ci co mają wtyki albo samorząd a
      poza tym dzieją się na nich cyrki.ja miałam na mieszkaniu psa i chłopaka jednej
      laski i nie mogłyśmy się ich pozbyć bo była z samorządu.a po trzecie to na tej
      uczelni niczego nie załatwisz bo "miłe panie z dziekanatu" dadzą ci taką
      reprymendę że przerwałeś im ploteczki że odechce ci się wszystkiego.no i na
      samym początku tj. pierwszy rok jest bardzo dużo ludzi ale po wakacjach nie
      zostaje nawet połowa bo się wszyscy przenoszą. a jeśli chodzi o czesne to
      faktycznie w czasie roku nie podwyższają ale za to po wakacjach podnoszą o tyle
      ze szczena opada,no i stypendia faktycznie są tylko ze np.mieszkaniowe albo na
      wyżywienie wynosi po 50 zł a socjalne 200zł więc to słynne "możesz studiować
      za darmo"
      na tej uczelni się nie sprawdza i na czesne będziesz musiał
      dołożyć ponad 100zł.
      • Gość: Jarek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 24.07.09, 16:10
        Według Ciebie wszędzie trzeba mieć "wtyki", panie z dziekanatu są
        nieuprzejme i wszystko tu jest złe. Mam dla Ciebie serdeczną radę:
        zmień uczelnię! Wtedy docenisz to, co teraz masz.

A gdy już zmienisz, napisz potem, jak Ci jest tam "lepiej". Napisz.
        Proszę.

Pozdrowionka
        • calivita36 Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA 14.08.09, 10:46
          witam studiowałam w WSPiA o WSIiZ wiem mało bo mnie ta uczelnia
          nigdy nie interesowała bo maja płatne poprawki i wszyscy mówili ze
          ciągną kskę, warunki lokalowe nieciekawe
          A jeśli chodzi o WSPiA o zdecydowało ze tam poszłam studiować
          1 świetna kadra ( lepsza niż na prawie na uniwerku)
          2 super warunki lokalowe - nowe przestronne sale, jest gdzie
          odpocząć i sie pouczyć
          3 czesne w miarę stabilne podwyżki są ale nie w ciągu roku, a w
          następnych latach wzrastają nieznacznie jakieś 150zł na cały rok- to
          niedużo
          4 nie ma żadnych dodatkowych opłat i jeszcze podręczniki dają za
          darmo
          5 pracownicy sa ok a panie w dziekanacie cierpliwe
          6 stypendia
          7 uczyć sie trzeba niekiedy sporo jak jakaś trudny egzamin ale do
          przejścia, przypuszczam że renomę chcą sobie podwyższyć i dobrze !!
          Ludzie fajni i można połączyć fajne studia w super warunkach i z
          świetnymi znajomymi wiec serdecznie polecam
    • Gość: Darek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:13
      w rankingach wszelakich tylko wsiz sie liczy więc odpowiedz jest
      jednoznaczna !
      • Gość: Kapo Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.city.net.pl 16.08.09, 13:42
        Podaj te rankingi proszę.
      • Gość: ? Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 14:02
        jako student wsizu mogę powiedzieć tylko jedno: nie sugerujcie się tylko
        rankingami bo w starciu z rzeczywistością możecie doznać lekkiego szoku.
        • Gość: tomek Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 18:35
          a jaka uczelnie zaoczna polecacie dla 35 latka....? ma to byc coś w rodzaju 3
          Z...,,zapłać- zdaj - zapomnij".. kierunek obojętny...bardzo prosze o rade.
    • Gość: Marek WSIiZ -trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 22:01
      widzę, że wiele bzdur się pisze na tym forum na temat WSIiZ - swoją
      drogą na miejscu Władz uczelni wytoczył bym procesem o pomówienie na
      kilka z tych wypowiedzi.

Postarałem się trochę i poszukałem na necie kilka znaczących faktów
      nt. jakości edukacyjnej WSIiZie:
      WSIiZ jest laureatem wielu nagród, m.in. Orzeł Rzeczpospolitej,
      Złoty Indeks magazynu Wprost, czy nagroda Lider Informatyki 2007.
      Uczelnia zajmuje też czołowe miejsca w ogólnopolskich rankingach
      szkół wyższych wyprzedzając wszystkie uczelnie z regionu, więcej na
      stronie:
      www.wsiz.rzeszow.pl/pl/Uczelnia/jakosc_ksztalcenia/rankingi/Strony/Rankingi.aspx

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
    • Gość: ballab Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.static.xcore.pl 23.08.09, 18:24
      przyznam jasno, nadal jestm studentką WSIiZ-u, no coż...
      w prawdzie dobiega to już końca z jednej strony mogę powiedzieć 'na całe
      szczęscie' z drugiej zamilczę...

moje zdanie na temat powyższej dyskusji jest takie: w Polsce brak jest
      odpowiednich organizacji/ustaw/szkoleń/obowiązkowej edukacji dot doradzctwa
      zawodowego dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych, dlaczego tak uważam?....
      spójrzcie na to przez swój pryzmat o ile juz jesteście absolwentami, czy
      jesteście pewni, że w wieku 19 lat byliście pewni tego co chcecie robić w
      przyszłości? czy, aby w trakcie studiów nie zmieniliście zainteresowań?
      co tak naprawde ma do tego uczelnia wyższa, przecież w każdej jesteście w stanie
      się rozwijać o ile jesteście pewni, że to jest właśnie to... co z tego, że
      PRZYPROWADZICIE KONIA DO WODOPOJU, JEŻELI KOŃ Z NIEGO NIE CZERPIE....

pozdrawiam
      • Gość: ? Re: Bezpieczeństwo Wew. na WSiIZ a na WSPiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 19:44
        moje zdanie jest takie, że o ile w trakcie nauki w szkole średniej człowiek może
        nie wiedzieć zupełnie co chce robić w przyszłości o tyle w trakcie wyboru
        studiów powinien mieć już jakieś konkretniejsze plany. Inna rzecz, że
        zainteresowania zainteresowaniami, ale po pierwsze ludzie wybierają studia które
        są stosunkowo proste, po drugie wybierają takie kierunki po których znalezienie
        pracy w zawodzie graniczy z cudem (wskutek przesycenia rynku pracy) lub jest
        całkowicie niemożliwe. Oczywiście można się rozwijać poza uczelnią i w każdym
        wieku tylko niestety samouk (często z większą wiedzą niż mgr czy mgr inż.) ma
        stosunkowo niewielkie szanse na rynku pracy bo dla większości pracodawców liczy
        się też "papierek". Kolejna rzecz to błąd popełniany przez władze wielu polskich
        uczelni (w tym i wsizu), mianowicie na niektórych kierunkach "przepycha" się na
        siłę ludzi, którzy nigdy nie powinni zdobyć dyplomu wyższej uczelni. Na wsizie
        wygląda to w ten sposób, że jak masz kasę na poprawki/awanse i inne bzdety to
        zostaniesz absolwentem, tym samym robi się krzywdę setkom ludzi utwierdzając ich
        w przekonaniu, że wybrali dla siebie dobry kierunek i że w przyszłości mają
        szanse na dobrze płatną pracę zgodną z kierunkiem skończonych studiów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka