xiv 28.02.09, 10:49 Rzeszów - tak trzymac! Oby wam nigdy nie zabraklo oryginalnych pomyslow i energii do ich wdrozenia. Weirny kibic "miasta z ikra" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szepszi Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.mynet.com.pl 01.03.09, 12:21 Az się łezka w oku kręci. Muszę się tam wybrać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Czeszcz Balbyna! IP: *.aster.pl 01.03.09, 20:15 zdaje sie ze gosc jest z tych "pozytywnie zakreconych" i tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:41 Na tablicy przed wejściem pisze Muzeum Dobranocek ze zbiorów Wojciecha Jamy w Rzeszowie. Z tego wynika jak sądzę że jest to muzeum prywatne za państwowe czyt. samorządowe czyli podatników pieniądze. Pan Jama nie miał co zrobić ze swoją kolekcją to zrobił sobie przy ul. Słowackiego 8 prywatny magazyn w formie muzeum. Wydaje się, że na tablicy powinno być określone czyje to muzeum. np. miejskie, Ministerstwa Kultury... może inaczej. Jeśli przekazał zbiory to są one już nie jego. Tą wątpliwość, może refleksję przekazuję władzy miejskiej Rzeszowa. Chyba, że jestem w błędzie takiego podejścia do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-balbina Re: Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.rze.vectranet.pl 02.03.09, 18:55 ......................chciałem Ci coś odpisac Balbino, ale.........szkoda słów, obawiam się że nie zrozumiesz. Zapewniam Cię tylko, że na te zbiory pana Jamy chętnych w Polsce nie brakowało. A co do reszty........głupota zawsze krzyczy, mądrośc jest ciszą. Nad Tobą, Balbino, nad tym co piszesz tym bardziej szkoda krzyku i dyskusji. Nie wartasz. Jacuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:40 Balbinka jeszcze raz. A chyba mam rację, że za państwowe pieniądze Pan Jama zrobił sobie muzeum, rzeczy , z którymi nie miał co zrobić. Chyba, że tylko wyrzucić. Tablica o tym świadczy najlepiej. Sam został dyrektorem. To intratny interes milicjanta na emeryturze. Jeszcze raz warto się zastanowić: Muzeum Dobranocek ze zbiorów Wojciecha Jamy w Rzeszowie Ja nie kwestionuję, że propozycja i powstanie takiego muzeum to zła sprawa.Ja mówię, że tablica powinna mieć inny napis.Napis musi mówić, że to muzeum jest miasta Rzeszowa. Jej treść powinna być przemyślana.Prywata cwaniaka za nasze pieniądze jest nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:42 Balbinko masz w 100 procentach rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:48 Jeżeli zbiory są przekazane miastu to oczywiste jest, że są one własnością miasta.W miescie są dziesiątki ludzi, którzy skłonni byliby jakiś swój rodzj zbiorów przekazać miastu, żeby dać im pomieszczenie i zrobić na podobnych warunkach ekspozycję. Ale to nie metoda do fałszywego skopiowania Dobranocek - prywatnej kolekcji W.J. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: Gorący dzień w Muzeum Dobranocek 04.03.09, 23:29 dziesiątki ludzi powiadasz.. a ja myslałam, że kołem zamachowym jest pomysł: ciekawy, warty wsparcia, mogacy wpłynąć na promocję miasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 00:06 Jest taki. Niejeden nawet. :-) Coś... pomiędzy wspominaną w innym poście księgarenką a... M.D. Na światełeczko w tuneliku czekamy. Jak się nie doczekamy - poszukamy innego tuneliku :-) Naprawdę - wierzcie albo nie, śmiejcie się lub pukajcie paluszkiem serdecznym w czoło - są tacy co chcieliby coś dla tego Miasta zrobić i coś dobrego po sobie... zostawić. :-) Tamtaratatam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ac Gorący dzień w Muzeum Dobranocek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:34 Szkoda tylko, że "te wielkie zbiory" są takie nędzne,są ... PRL-em... Odpowiedz Link Zgłoś