Dodaj do ulubionych

Wielki Luna Park w Rzeszowie

IP: 80.244.129.* 27.01.02, 22:16
A czy nie można byłoby pomyśleć o jakimś inwestorze, który wybudowałby w
Rzeszowie z prawdziwego znaczenia Luna Park typu Disneylandu? Miasto wchodzi w
spolke, wnosząć grunt, a inwestor z zewnątrz buduje park rozrywki. Ile
ściągnelibyśmy turystów do Rzeszowa? Warto pośpieszyć się, narazie nikt w
Polsce nie wybudował czegoś takiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Moore,MP Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: 193.0.110.* 27.01.02, 22:20
      Napisz list do Michaela Jacksona, może coś wybuduje ;)
    • Gość: Guciek Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: *.gze.pl 27.01.02, 22:43
      Oczywiscie to dobry pomysł. Zreszta zawsze wilkopowierzchniowe miejsca rozrywki
      przyciagały ludzi. A na tym mozna ubic niezły interes.
      A wpis Moora jest dosc cyniczny. Nie o to chodzi aby na pniu utracac pomysły
      ale o to aby je wymyslac i starac sie zrealizowac. W mysleniu jest przyszłosc a
      nie w kontrowaniu.
      pozdrawiam
    • Gość: Kasia Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 23:47
      Gość portalu: slavres napisał(a):

> A czy nie można byłoby pomyśleć o jakimś inwestorze, który wybudowałby w
      > Rzeszowie z prawdziwego znaczenia Luna Park typu Disneylandu? Miasto wchodzi w
      > spolke, wnosząć grunt, a inwestor z zewnątrz buduje park rozrywki. Ile
      > ściągnelibyśmy turystów do Rzeszowa? Warto pośpieszyć się, narazie nikt w
      > Polsce nie wybudował czegoś takiego.

A po co mi Lunapark? Mam Tesco i Lecrerca!!! Chyba nie myślicie, że ich ktoś
      przebije? Te tłumy w niedzielne popołudnie, wyścigi wózków, zabawa w chowanego,
      w podchody, zakłady typu " kto pierwszy zostanie obsłużony w kasie, ten stawia
      reszcie hamburgera", " dla tego, kto pierwszy znajdzie bezbarwną pastę do butów,
      reszta kupuje francuskie ciasteczko" itd., itd... A przy tym tyle promocji...
      I po cholerę mi lunapark!
    • Gość: crimen Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: 10.1.7.* 28.01.02, 00:05
      Może lepiej dzielnicę rozkoszy.Popyt jest, granica blisko to i personelu nie
      braknie.Gdy ceny będa konkurencyjne, to turyści z całej Europy też przyjadą:)))
    • Gość: Zibi Re: Normalnie slabi mnie IP: *.rsk.pl 28.01.02, 00:26
      Miasto wchodzi w spolke daje grunt a inwestor buduje ehehehehe .Normalnie az
      sie poplakalem ze smiechu.Myslicie ze taki inwestor nie ma mozgu?I jesli miasto
      da mu plac i jeszcze wejdzie w spolke on od razu na to idzie tak?Ciekawe
      dlaczego taki inwestor mialby wybudowac Luna Park akurat u nas a nie np. W
      Poznaniu czy Warszawie , Wroclawiu , Katowicach?Przeciez my jestesmy ostatnim
      miejscem w Polsce do inwestowania no moze przedostatnim nie liczac Bialegostoku.
      Tak wlasnie mowia sami zagraniczni inwestorzy .Wiec nie wyjezdzajcie z takimi
      dziwnymi pomyslami nawet ,bo sie jedynie osmieszacie.
      • Gość: Guciek Re: Normalnie slabi mnie IP: 195.117.171.* 28.01.02, 00:56
        Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Miasto wchodzi w spolke daje grunt a inwestor buduje ehehehehe .Normalnie az
        > sie poplakalem ze smiechu.Myslicie ze taki inwestor nie ma mozgu?I jesli miasto
        >
        > da mu plac i jeszcze wejdzie w spolke on od razu na to idzie tak?Ciekawe
        > dlaczego taki inwestor mialby wybudowac Luna Park akurat u nas a nie np. W
        > Poznaniu czy Warszawie , Wroclawiu , Katowicach?Przeciez my jestesmy ostatnim
        > miejscem w Polsce do inwestowania no moze przedostatnim nie liczac Bialegostoku
        > .
        > Tak wlasnie mowia sami zagraniczni inwestorzy .Wiec nie wyjezdzajcie z takimi
        > dziwnymi pomyslami nawet ,bo sie jedynie osmieszacie.

Miasto faktycznie nie da gruntu a chociazby dało to i tak nikt nie pojdzie w
        spolke z gmina. To fakt. Natomiast przeraza mnie Twoje myslenie. Dlaczego
        uwazasz, ze Rzeszow nie jest wart inwestowania??? Czyzby to miasto nie bylo na
        tyle atrakcyjne? Powiem Ci, ze Wrocław i Katowice sa atrakcyjne dla terenow
        zachodniej Polski natomiast Rzeszow ma szanse z tego nawet wzgledu, ze lezy na
        wschodzi i jest miastem wojewodzkim. A co wazniejsze prawie nie ma konkurencji w
        tym ragionie. Mowiac, ze nie warto tu inwestowac (powiedziane to jest w domysle)
        skazujesz ten region na zpaomnienie. A czy naprawde warto? Moze nie potrafisz
        dostrzec pozytywow. Przetrzyj oczy.
        • Gość: Zibi Re: Do Guciek IP: *.rsk.pl 28.01.02, 01:30
          Gość portalu: Guciek napisał(a):

Natomiast przeraza mnie Twoje myslenie. Dlaczego uwazasz, ze Rzeszow nie jest
          wart inwestowania??? Czyzby to miasto nie bylo na
          > tyle atrakcyjne? Mowiac, ze nie warto tu inwestowac (powiedziane to jest w
          domysle
          > )
          > skazujesz ten region na zpaomnienie. A czy naprawde warto? Moze nie potrafisz
          > dostrzec pozytywow. Przetrzyj oczy.

Ja nie uwazam ,ze Rzeszow nie jest miejscem do inwestowania , bardzo chcialbym
          zeby tak bylo , w koncu w nim mieszkasz .Niestety uwazaja tak zachodni inwestorzy
          wlasnie w gazecie byl ostatnio artykul na ten temat zreszta gdzies tutaj
          poruszony na forum nawet.Zgadzam sie ,ze jedyna nasza szansa jest Ukraina ,ale
          jesli pierwsza autostrada biegnaca do Kijowa zostanie wybudowana z pominieciem
          Rzeszowa to niestety , ale nie mamy szans na jakis oszalamiajacy rozwoj.
          • Gość: Guciek Re: Do Zibi IP: 195.117.171.* 28.01.02, 11:13
            > Ja nie uwazam ,ze Rzeszow nie jest miejscem do inwestowania , bardzo chcialbym
            > zeby tak bylo , w koncu w nim mieszkasz .Niestety uwazaja tak zachodni inwestor
            > zy
            > wlasnie w gazecie byl ostatnio artykul na ten temat zreszta gdzies tutaj
            > poruszony na forum nawet.Zgadzam sie ,ze jedyna nasza szansa jest Ukraina ,ale
            > jesli pierwsza autostrada biegnaca do Kijowa zostanie wybudowana z pominieciem
            > Rzeszowa to niestety , ale nie mamy szans na jakis oszalamiajacy rozwoj.

Czytałem ten artykuł w gazecie w ktorym stwierdzono, ze Rzeszow jest w ogonku
            miast atrakcyjnych inwestycyjnie. Ale nalzey tutaj rozgraniczyc dwie rzeczy.
            Pierwsza sa jego warunki georfaiczno - spoleczne. miasto ma bardzo dobre
            połozenie we wchodniej Polsce. Lezy na trasie ciagu kolejowego łaczacego granice
            wschodnia i zachodnia. Przebiega tedy droga z południa na połnoc nr 19 oraz DK 4
            ze Zgorzelca do Medyki. Ponadto jak stwierdzono w raporcie nastapił tutaj
            przyrost demograficzny czyli przekladajac to na czynniki "gospodarcze" nastapił
            przyrost siły roboczej. A planowana budowa autostrady z Tarnowa do Rzeszowa ma
            szanse realizacji i przyczyni sie do znacznego rozwoju miasta.
            Druga sprawa to fakt promocji miasta w swiecie. Tutaj NIE MA PROMOCJI !!!!!! W
            kazdym razie ja o niej nie słysze. Juz kiedys napisałem, ze jak mowi sie o
            Rzeszowie to w kontekscie Brata Alberta, ofiar zimy lub zasypanych okolicnych
            miejscowosci. A dlaczego nie mozna np promowac miasta jako atrakcyjnego
            inwestycyjnie, dlaczego nie mozna oferowac ciekawych propozycji inwestycyjnych
            dla potencjalnych zaintereoswanych, dlaczego nie mozna przyciagac interesujacych
            inwestycji poprzez przerozne nie wiem zwolnienia, ulgi itp itd. A poza tym
            zauwazyłem, ze Zarzad Miasta wykazuje w tym zakresie niewieka inicjatywe.
            Przykładnem przeciwstawnym moga byc Gliwice. Miasto na peryferiach Slaska ale
            najbogatrze po Katowicach w regionie. Dostało Strefe Ekonomiczna, walczyło o Opla
            i innych inwestorów. Dzoielnica przemysłowa wyglada tam naprawde zachecajaco. czy
            tego nie mozna zrobic w Rzeszowie? Mozna tylko w pierwszej kolejnosci trzeba by
            wyzbyc sie prowincjonalnego myslenia typu to nie dla nas my nie mamy szans.
            Trzeba zaczac w siebie wierzyc bo moze to banalne ale wiara czyni cuda. A nie ma
            rzeczy niemozliwych i wiem, ze Rzeszow jest w stanie tego dokonac.
            pozdrawiam

• Gość: Zibi Re:Do Guciek IP: *.rsk.pl 28.01.02, 12:52
              To fakt promocja naszego regionu jest zerowa.Pamietasz Guciek ptaki-klepaki na
              Expo 2000 ?Przeciez to byl najgorszy pomysl jaki mozna bylo w ogole wymyslic i
              jeszcze tyle kasy na niego wydali.Promocja regionu za pomoca "historycznego"
              ich zdaniem ptaka-klepaka.Daje glowe ze np.niewielu ludzi wie co to w ogole
              jest i jakie niesie ze soba przeslanie.Ja zreszta do niedawna tez sie nie
              orientowalem :)Juz chyba zminiaturyzowana nasza "wielka ci.." lepiej
              kojarzylaby sie i dla nas i dla przyjezdnych.Promocja regionu musi miec podloze
              na tym co jest ciagle obecne w kulturze , obyczajach i przyrodzie danego
              regionu a nie na tym co jest obce dla samych mieszkancow.Od wystawy minal juz
              ponad rok i nie wiem ,bo nie bylem na ostatnich wakacjach w Bieszczadach , ale
              jestem przekonany , ze tlumu Niemcow tam na pewno nie bylo widac.
              Ptak-klepak odlecial bez sukcesu.
    • Gość: slavres Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: 80.244.129.* 28.01.02, 21:10
      Za grosz u Was troski o rozwój miasta.
    • Gość: Romek12 Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: 217.96.24.* 29.01.02, 08:08
      Ludzie wszyscy doskonale wiecie, że jak jest jakiś spory plac w miarę
      uzbrojony, to w Rzeszowie od razu położy na nim łapę Kościół i jego "biedni"
      przedstawiciele.
    • Gość: Romek 12 Re: Wielki Luna Park w Rzeszowie IP: 217.96.24.* 29.01.02, 08:36
      Jest spory plac przy ul. Strzyżowskiej/Strzelniczej w Rzeszowie, gdzie raz w
      miesiącu pluton żołnierzy tarza się w trawie, udając, że są na poligonie. Jest
      to kawał placu, niewykorzystanego ani przez wojsko, ani przez miasto, jednak
      czy w warunkach rzeszowskich jest sens, aby coś takiego powstało. Tutaj tylko
      mizeria, bezrobocie i nikt w zasadzie nie ma pomysłu na nic twórczego. Wojsko,
      jak chce niech ćwiczy na prawdziwym poligowie np. w N. Dębie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka