Dodaj do ulubionych

Lubenia - "ekologiczna" Gmina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 18:45
1.Rok temu z szumem wprowadzono zakaz wydawania w sklepach foliowych
reklamówek (co i tak nie jest nic warte bo obowiązuje swoboda DG. no
ale wieś to wieś)

2. Tydzień temu zabrano kontenery, do których wrzucano tworzywa
sztuczne (butelki PET, folia itp:.) i straszy się mieszkańców
zabraniem kontenerów na szkło.

Wniosek: Gmina Lubenia jednak nie dba o ekologie, teraz worki,
butelki będą lądowały w rowach, rzekach lub będą spalane.
Obserwuj wątek
    • Gość: wójt Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.05.09, 07:26
      najgorsze, że mieszkańcy spalają to plastikowe świństwo nagminnie truja siebie i
      innych.
      • Gość: Bob Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.d-com.pl 15.04.11, 20:07
        Spalanie odpadow plastikowych przez mieszkancow - jak twierdzi wojt- nie jest powodem likwidowania specjalnych pojemnikow na plastiki , szklo bezbarwne i kolorowe , papier !!! Manewr tej likwidacji moim zdaniem zostal podjety pochopnie !!! Przez pare lat mieszkancy przyzwyczaili sie do segregowania smieci , a tu nagle powrot do " EPOKI KAMIENIA LUPANEGO " . Skandal. Prosze zobaczyc teraz jak wyglada obszar Gminy Lubenia !!! Tragedia. Mam nadzieje , ze pojemniki na " segregowane odpady " wroca na teren Gminy Lubenia . Dla czlowieka racjonalnie myslacego segregacja smieci to podstawa nie tylko kultury osobistej , ale normalnego podejscia do ekologii na terenie " swojego ogrodka " . I jeszcze jedno : " nie konczy sie nauki w czasie jej trwania " - Panie WOJCIE !!!
      • Gość: gośc Re:straszydle-harce ziemniaczane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 02:29
        witam
        może ktoś zechce w skrócie opisac przebieg tej imprezki, bardzo chciałam być ,lecz nie dane mi było....
        czy było zaje....
        jak sie spisał nowy dyr?
        kto sie wystawił ze stoiskami promocyjnymi?
        jakie potrawy gosposie zapodały?
        ogólnie jak ktoś był ....podyskutujcie proszę
        • Gość: Donosiciel Re:straszydle-harce ziemniaczane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 22:48
          Drogi gościu!!! Nikt Ci nie odpowiedział,na Twoje pytanie---spróbuję ja.Nareszczie chyba trzeba bedzie pochwalić MNP ,radnego Soleckiego i całą komisję---za trafny wybór nowego Dyrektora Gminnego Ośrodka Kultury.No i oczywiście radna Kiełbasę,która nie mając pojęcia co spowoduje:powtórzyła za tuptusiem---"ja też się wstrzymuje"....
          Nareszcie----Nowy Pan Dyrektor-----pierwszy od dekady ---UMIE MÓWIĆ!!!!!!!!!!Prowadzi samodzielnie imprezy i przestajemy płacić na jakiegoś tam Drągala---ciężkie pieniądze za idiotyczne uśmieszki. No i........Pan Dyrektor-------posiada coś ,czego nam dotychczas brakowało:APARYCJĘ....JEST WIDOCZNY,SŁYSZALNY,UŚMIECHNIETY-----nie wygląda,jak gdyby robił komuś łaskę i był zmęczony.Brawo Dyretorze!!!!--takich ludzi potrzebujemy w kulturze. Prawdopodobnie widać na każdym kroku pomysłowość i inicjatywę.Nowe szkolenia,spotkania itp.A ,że kluby we wsiach były nieczynne???Podobno dotychczasowa "kadra" bardzo się przemęczyła///w końcu musi normalnie chodzić do pracy/// i zwyczajnie poszła na urlop wypoczynkowy.Dlaczego,nie zawiesiła wiadomości?????-chyba sie domyślamy.My mieszkańcy ,jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy nowego Dyrektora--wielu jednak znajdzie się takich,którzy szukać będą "dziury w całym".Chociażby nawet" sprzątanie pałacu" przez kogoś tam.Jest możliwość /chyba/sprawdzenia---gdzie przebywa opisana Pani.
          Wiemy tylko jedno-----ostatnie lata juz nie było po co chodzić na imprezy---obecnie robimy to---z przyjemnościa.
          • Gość: ??? Re:straszydle-harce ziemniaczane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 21:10
            bez wazeliny
      • Gość: v Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.14, 10:00
        No właśnie!
    • gmina_05 Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 04.05.09, 12:16
      Kontenery zostałyby nadal gdyby wszyscy mieszkańcy segregowali
      śmieci. Niestety do pojemników na szkło sypie się popiół, do
      kontenerów na plastik wrzucane są pampersy, obierki z ziemniaków, a
      za to trzeba dodatkowo płacić z budżetu. Pojemniki na szkło
      pozostaną w miejscach monitorowanych. Na plastik można kupić worki w
      cenie 1,50 zł/120 l.
      • Gość: AA Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 18:42
        hahahahaha "w miejscach monitorowanych" !!! wyście chyba widzieli
        miejsce monitorowane ale w filmie bo jak żyje to nie widziałem żeby
        przy sklepie czy placu w Gminie Lubenia była kamera.
        Fakt faktem mieszkańcy źle postępują ale można było wywiesić jakieś
        ostrzeżenie że gdy sytuacja sie nie zmieni to wtedy bedą zabierane
        kontenery. Tymczasem była informacja o ich zabraniu i koniec
        tematu. "Ekologia" w Gminie Lubenia to złudzenia a akcja "Zabierzemy
        wam kontenery" dodatkowo utwierdza mieszkańców w tym przekonaniu.
        • Gość: @ Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 05.05.09, 19:40
          Wójt zabrał kontenery bo zbiera kasę na drogę rowerową nad Wisłokiem. Ale niedługo wybory .....
          • Gość: salmon Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 01:32
            I guzik z tego, że wybory. Wójt położy przed wyborami asfalt ludziom, odda do
            użytku plac zabaw i znowu go wybiorą. Zaścianek.
            A o ekologii to nawet szkoda wspominać.
            • Gość: @ Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:12
              Plac zabaw już zrobił chyba chce zainwestować w młodych wyborców. A niewiecie z
              czego będzie wykonana ta droga rowerowa nad Wisłokiem ?
              • Gość: Borek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 06.05.09, 16:13
                Z tymi wygranymi wyborami oby się nie przeliczył, konkurencja nie śpi a jego
                notowania ciągle w dół, sądząc po wypowiedziach mieszkańców.
                • Gość: wyborca Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 08:36
                  Panie B. Pan doskonale nadawał by się na wójta gminy Lubenia !!! Tyle lat jest
                  Pan "drugi" ?? Promował by Pan lepiej Siedliska bo w końcu z tąd Pan się wywodzi
                  !!! Ja na Pana zagłosuje !!
                  • Gość: Worek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 07.05.09, 18:00
                    obecny Wójt też jest ze Siedlisk drogi Wyborco dla ścisłości, Pan B. raczej się
                    nie wyrwie przed szereg bo po co ? ryzyko wielkie. Szanse na sukces marne
                    zresztą jaka to różnica jabłko od jabłoni nie pada zbyt daleko, taki nowy-stary
                    kurs wiec po co to ?.
                    • Gość: Artur Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 20:59
                      potrzeba na wójta kogoś NOWEGO, młodego i z jajami.

Byliśmy sławni bo zakazali torebek foliowych by być ekologicznym
                      Jesteśmy sławni bo zabierają kontenery na śmieci
                      Będziemy sławni bo nasz wójt będzie pełnić najdłużej te funkcje w
                      całym kraju :/
                      • Gość: Borek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 08.05.09, 17:19
                        znaczy kogo ? jest jakiś kandydat ?
                        • Gość: zatroskany Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.09, 23:01
                          ni ma kandydatów ? :O
                  • Gość: pit.no Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 23:13
                    Pan B. nadaje się do pchania karuzeli albo machania w familiadzie ()
        • Gość: K Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 10:25
          Wójt ma wyrok na głowie i nie ma teraz czasu.
          • Gość: ciekawy Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 15:30
            napisz coś więcej, inni też chcą coś wiedzieć :)
        • Gość: ;) Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.150.165.41.csa-net.pl 11.01.11, 19:05
          No nie do końca ...hmm...
          ja tam kamery widziałem
      • sp.74 Zaproszenie 12.10.15, 20:37
        Starosta Powiatu Rzeszowskiego Józef Jodłowski oraz Gminne Koło PiS w Lubeni serdecznie zapraszają mieszkańców Gminy Lubenia na spotkanie z parlamentarzystami i kandydatami na posłów.

Spotkanie odbędzie się dnia 13.10.2015 o godz. 19.00 w sali parafialnej w Lubeni.

W spotkaniu udział wezmą:
        1. Józefa Hrynkiewicz – poseł RP
        2. Kazimierz Moskal – poseł RP
        3. Wojciech Buczak – Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego
    • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 17:40
      już niedługo nasza Gmina zatrzęsie sie w posadach !

mieszkańcy powinni wiedzieć co tak naprawde dzieje się w Gminie a
      raczej co sie NIE dzieje
    • Gość: wfyhlasdbfs Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 10:39
      no i wyszło szydło z worka jak to wójt nabiera mieszkańców :)
    • Gość: pucca Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:47
      widziałam dzisiaj te kontenery - leży ich kilkanaście obok Domu
      Ludowego w Straszydlu, marnują się, ciekawe kto wziął kase na ich
      usunięcie, a teraz niepotrzebnie sie ich trzyma jakby nie mogły
      sobie leżeć i oczyszczać wieś z plastików :/
      • Gość: K Mamy wójta z wyrokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 13:04
        Trafł swój na swego.
        • Gość: slaw Re: Mamy wójta z wyrokiem IP: 91.198.15.* 15.07.09, 10:16
          jakaś szansa na szersze informacje? wszyscy coś szepcą, a jak się daleko
          mieszka, człowiek szeptu nie usłyszy :) To jest forum, tu powiedzieć można
          (prawie) wszystko.
          • Gość: gość Re: Mamy wójta z wyrokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 13:14
            Wszyscy coś szepczą. To tylko świadczy o mentalności i zakłamaniu
            tej społeczności. Takich rzeczy nie powinniśmy się dowiadywać na
            forach lecz od wybranych przedstawicieli. Niebawem wszystko wyjdzie.
            Z tego co wszyscy mówią wynika że komuś odbiła sodówka a jak ktoś
            nie wie kiedy skończyć to marnie kończy i tak zapewne będzie w tym
            przypadku. Jednym zdaniem mawa WOJTA!!!!!!!
            • Gość: wójt gminy a.w. Re: Mamy wójta z wyrokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 18:35
              do gościa- w tym co piszesz nie ma ani 1% prawdy nie mam żadnych
              wyroków żadnych spraw w sądzie dziś takich rzeczy nie ukryje, media
              o tym głośno trąbią to pytam cię dlaczego nic nie piszą? czyżbyś nie
              dał rady ich jeszcze poinformować? .Sodówka mi nie uderzyła jestem
              nadal normalnym człowiekiem, a że masz może apetyt na ten stołek to
              niestety musisz poczekać ponad rok póki co jest sesja 29.07 przyjdż
              nie tchórz może się co dowiesz albo przyniesiesz innego bluja.
              • Gość: A Re: Mamy wójta z wyrokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 11:41
                Czy wie ktoś jaki jest finał dwóch spraw w Sądzie Pracy oraz czy zna ktoś
                znaczenie słowa "bluj" - brak w słowniku języka polskiego?
                • radagminy_05 Re: Mamy wójta z wyrokiem 16.07.09, 15:34
                  Rada Gminy oświadcza, że wszystkie informacje rozpowszechniane na
                  forum internetowym na temat wyroku Wójta Gminy Lubenia są
                  nieprawdziwe.
                  Jest dla nas przykrym fakt, iż poprzez umieszczanie niesprawdzonych,
                  fałszywych informacji krzywdzimy bezpośrednio osobę Wójta, której
                  to dotyczy, a jednocześnie całe społeczeństwo naszej gminy.
              • Gość: mieszkaniec Re: Mamy wójta z wyrokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:46
                Panie wójcie... Skoro tak czynnie broni Pan swojego "dobrego" imienia to bardzo proszę rozwiązać kilka kwesti.
                1. Droga do domu córki (z tego co się orientuję potrzeba kilku budynków mieszkalnych by móc taką drogę tworzyć)
                2. Brak informacji dot. zarobków wójta - z tego co się orientuję, wszystkie osoby piastujące stanowisko wójta, burmistrza,prezydenta powinny podawać do publicznej wiadomości zeznanie podatkowe
                3. Pana żona chyba nie jest ekonomistką, ale posadę gł. księgowej to już ma...
                4. Społecznośc gminy robiła zrzutę: na kanalizację, na telefonizację, stawiali słupy, za wszystko płacili, TP SA jedynie raczyło nas podpiąć, czy pieniądze ludziom nie powinny zostać zwrócone?!
                5. Przedszkole... temat długi jak rzeka...
                6. Kwestia chodnika - naprawdę ... większego chamstwa dawno nikt nie widział... Kanalizacja? dołem! telefony? dołem! niszczenie ogrodów? dołem! A chodnik po której stronie? Wójt raczy "odciążyć" ten dól i puścić swoją stroną?! Sorry! Ani to mądre, ani rozsądne, być może dla co poniektórych wygodne! Tylko co z ludźmi po drugiej stronie ulicy? Niech jeszcze zostaną zasłonięte fosy i woda z całej góry będzie doł zalewać, ale... co tam!
                7 Zrobienie kilku dróg i placu zabaw nie czyni z pana wójta na jakiego ta gmina zasługuje! Pan jest od tego by służyć!!! Bo po to pan tym wójtem został!
    • Gość: Edek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 23:38
      Ten cały wójt to sie tylko Lubenią zajmuje,chyba zapomniał że w
      Gminie jest jeszcze Sołonka, Straszydle i Siedliska. Poza tym
      zrobienie chodnika i placu zabaw wiosny nie czyni.

Chciałbym prócz kwestii wójta poruszyć jeszcze to co sie dzieje z
      Gminnym Ośrodku Kultury. Gdyby zrobiono porządny zewnętrzny audyt i
      prześwietlono finanse z ostatnich kilku lat GOK-u to okazałoby się
      że niektórzy by po prostu poszli siedzieć !!!!!! Tym całym urzędem
      powinno się zająć CBA
    • Gość: K Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:41
      Na tak poważne pytania należą się wyjaśnienia, także Rady Gminy.
      • Gość: haker Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 17.07.09, 22:32
        Ciekawe dlaczego prawie wszystkie negatywne wypowiedzi są pisane z dwóch
        komputerów których IP to ().neoplus.adsl.tpnet.pl oraz ()internetdsl.tpnet.pl.
        Troszkę umiejętności informatycznych, dobry program i już wiadomo kto robi
        wójtowi KRECIĄ robotę....!!! Internet nie jest do końca anonimowy więc zastanów
        się co piszesz bo możesz nie mieć odwagi spojrzeć prosto w twarz osobie którą
        oczerniasz!!... a ja już się postaram żeby zainteresowany dowiedział się kim
        jesteś!!!
        • Gość: buhehehe - na wsi Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 89.108.222.* 20.07.09, 18:17
          z ciebie taki haker jak z koziej dupy trąbka.
          Ten adres co podajesz świadczy tylko o tym ze ktoś ma połączenie ADSL TP (a dokładnie neostradę). Zwazyszy na to, że nasz "kochany" wojt ma gdzies internet, to nic dziwnego, ze ponad polowa mieszkańców ma ten chłam w domach (bo nie ma innego wyjścia). Jedyne co wiesz Amatorze, to to ze ludzie którzy pisza te komentarze to klienci Telekomunikacji, czyli podejrzani znajduja się wśód 5 milionów ich klientów... cudownie Czesiu! :)
          na wsi to mają informatyków... n/c
          • Gość: Borek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 21.07.09, 13:41
            Wójt drogomistrz nie tylko internet ma w rzyci. Od nadmiaru klakierów i
            pochlebców dawno mu się w dupie przewróciło.
        • Gość: Ekolog Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.147.166.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.12, 10:26
          " SB " w Lubeni ? Nieladnie straszyc ludzi !!! Kazdy kto wyraza swoje opinie jest za nie odpowiedzialny , nieladnie straszyc !!!
        • Gość: luk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rz.izeto.pl 04.02.12, 15:57
          hehehe a napiszesz mi skad ja pisze tą odpowiesz?? Czytalem w przepisach że gminy bezprawnie ściągają pieniadze na budowe np kanalizacji czy wodociągów, bo jesli chodzi o dotacje z unii to Gmina powinna dać kasę z "wlasnej kieszenii" a unia ma doplacic. Takze jesli gmina nie dala Wam papieru ze dajecie darowizne np. na kanalizacje a zaplaciliscie Gminie kase to mozecie w sadzie starac sie o zwrot tychze pieniazków. poczytajcie troszke, moze warto zlozyc zbiorowy pozew wobec Gminie,
    • Gość: J. Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:09
      o widze że watek o mojej gminie xD

to w takim razie pozdrawiam mojego sasiada byłego geodete gminy pana
      romka szkole a takze aktualnego geodete gminy - jego syna slawka xD
      coz za zbieg okolicznosci <lol>
    • Gość: haker Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 17.07.09, 22:34
      Ciekawe dlaczego prawie wszystkie negatywne wypowiedzi są pisane z dwóch
      komputerów których IP to ().neoplus.adsl.tpnet.pl oraz ()internetdsl.tpnet.pl.
      Troszkę umiejętności informatycznych, dobry program i już wiadomo kto robi
      wójtowi KRECIĄ robotę....!!! Internet nie jest do końca anonimowy więc zastanów
      się co piszesz bo możesz nie mieć odwagi spojrzeć prosto w twarz osobie którą
      oczerniasz!!... a ja już się postaram żeby zainteresowany dowiedział się kim
      jesteś!!!
      • Gość: lamer Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:27
        buhaha ale sie hakIer znalazł :)) dostęp do IP ma administrator
        strony, może go przekazać policji, służbom lub prokuraturze, poza
        tym w naszej gminie większość osób używa neostrady więc twoja teoria
        legła w gruzach że to jedna osoba pisze :) widaćże sie władzom gminy
        pali grunt pod stopami :) i żadna groźba tu nie pomoże bo tutaj
        ciemnego ludu nie ma :) a te swoje programiki niby to se wsadź :)

tak z ciekawości wpisałem sobie teraz moje IP w pewną strone i
        wyszło mi że mieszkam w Kańczudze lol ! a pisze z Siedlisk :]
        • Gość: haker Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 18.07.09, 09:52
          bla,bla,bla... dostęp do IP jest na serwerze administratora a już Twoje
          umiejętności tam nie sięgają:)... i nie trzeba do tego wszystkiego mieszać
          Policji, Prokuratury czy Sądu.:)
          Powodzenia na przyszłość życzę....:)
          • Gość: mozil Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 00:36
            Śmieszne małe ludziki:)
            Takiemu czereśniactwu nawet jakby d*** jedwabiem podcierał byłoby źle. Bo zacofane to wszystko, po swojemu musi zrobić - na złość zrobić, a to że sam sobie szkodzi to nieważne. Ważne że taki dzielny był i się sprzeciwił, bojkot wprowadził. Młoda jestem, szarpanina o władzę w tej wioseczce mało mnie obchodzi, bo nasze Siedliszczaki, Lubeniaki itd i tak zadowolne NIGDY nie będą:) Bo to motłoch proszę państwa jest. I właśnie z tego powodu, że mnie to nic nie obchodzi, z przyjemnością i politowaniem mogę poczytać sobie takie forum i wypowiedzi ludzi, którzy myślą, że internauta podpisujący się 'Borek' jest Borkiem:D Klękajcie narody, bo nasze wsiury mają dużo do powiedzenia, wiele plotek(albo jakby to oni się wyrazili 'blujów') do puszczenia w obieg i są niezwykle foxy&trendy:)
            Będe tu częściej wpadała, no jest się z czego pośmiać przed snem;)
            A teraz posypią sie zapewne gromy, bo ktoś ośmielił się odezwać;]
            No, to pozdrawiam robaczki wy moje ekologiczno-polityczno-sądownicze;)
            • Gość: Borek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.07.09, 07:47
              Gupia ci... :))) przed snem :))
              • Gość: mozil Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 12:55
                Prawda w oczy kole 'Borek', co?;)
                No, nic się nie zmienia wśród tej czarnej masy, wygrzebał się taki 'Borek' raniutko z rowu po udanej libacji z kolegami, myk na forum, zarzucił ciętą riposta i lulu:) Stanąłeś na wysokości zadania, tak jak myślałam - komentarz adekwatny do poziomu inteligencji obecnych tu internautów;) Słodkich snów;)))
            • Gość: poważny ludzik Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 89.108.222.* 20.07.09, 18:22
              Do „mozilli godzilli” :
              Forum dot. gminy Lubenia zostało założone 29.04.2009 (pozdrawiam pierwszego odważnego) i było „na poziomie” - sam wójt raczył się na nim wypowiedzieć (szkoda tylko, że zaprzestał)i rada gminy, aż tu nagle pojawiłaś się ty…
              Stek wyzwisk, chamstwa, głupoty i nieudolnej próby ratowania wizerunku wójta.
              Nie mam nic przeciwko wypowiedziom dopóty, dopóki są zachowane pewne normy (jak widać ty ich z domu nie wyniosłaś).
              Domyślam się kim jesteś, a co za tym idzie mieszkasz (mieszkałaś) w tej gminie, twoi rodzice również, przyjaciele, sąsiedzi … naprawdę każdy (łącznie z tobą) jest:
              śmiesznym małym ludzikiem, zacofanym, motłochem, wsiurem, tworzącym „bluje” (tego słowa jako pierwszy użył w wypowiedzi wójt…), robaczkiem… nie wiem w jakich kręgach się obracasz i nawet nie chcę wiedzieć, ale ludzi z gminy Lubenia, których ja znam, cenię. Większość moich sąsiadów studiuje, pracuje, dba o swoje rodziny i dom.
              Cieszy mnie, że zależy im na tym jak ta gmina wygląda, bo to jest nasza „mała Ojczyzna” i kiedy widzą, że coś jest nie tak – mówią, czy jest w tym coś złego?! Czy wójt i Rada Gminy po przeczytaniu tego forum nie powinna się wziąć do roboty?! To, że ktoś im patrzy na ręce powinno motywować do działania, nie do obrażania!
              By „zamknąć usta” wypowiadającym się wystarczy podać rzeczowe argumenty, wskazać, że:
              - zarobki wójta są na stronie ‘takiej a takiej”
              - wynagrodzenie miesięczne (ok. 10 000) za reprezentowanie i samo bycie wójtem, bez konieczności wykonywania swoich obowiązków, jest uzasadnione
              - zależność pomiędzy wójtem a główną księgową w szkole i kierowniczką biblioteki (Panią Haliną Warzybok) nie jest sprzeczna z prawem,
              - niewykorzystanie dotacji z UE i ich zwrócenie (protokół z kontroli NIK dostępny na stronie) jest powodem do dumy
              - 129 miejsce (na 159) w rankingu Gmin woj. podkarpackiego jest dla mieszkańców chlubą, gdzie np. Cisna (gm. w Bieszczadach – to do wiadomości w/w bo edukację skończyła przypuszczalnie b. szybko ;) ) znajduje się na 7 pozycji („Nowiny” z dn. 30.12.2008)
              Argument za argument – proste!
              Brawo dla mieszkańców, którzy odważyli się napisać co myślą – nie wszyscy mają Internet – nawiasem mówiąc to tez jedna z ostatnich gmin, która nie podłączyła darmowej sieci dla mieszkańców…
              Czekam na odpowiedź (szczególnie pana panie wójcie :) ).
              Pozdrawiam
              PS. Użycie małych liter – celowe :)
              • Gość: Mikołaj Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 85.232.239.* 21.07.09, 11:39
                Brawo! w 100% popieram.
                czas Adama Warzyboka nadchodzi. Pora to dostrzec. To od nas zależy kto będzie
                piastował nowe stanowisko, a głos ludu mówi wyraźnie, że ma już dość rządów
                niegospodarnego Wójta. Pozostało mu albo pogodzenie się z tym faktem, albo próba
                zmiany swoich działań (ma jeszcze troche czasu do końca kadencji).
                • Gość: Borek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 21.07.09, 13:36
                  A widać jakiego następcę na horyzoncie ?
            • Gość: czołem Ewcia :) Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 89.108.222.* 20.07.09, 18:26
              ojejku :) córunia tatunia sie widze oburzyła :)
              • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.wepa.pl 21.07.09, 13:45
                Proponuję ustosunkować się do powyższych wypowiedzi Panu Wójtowi ponieważ to
                zaczyna wszystko śmierdzieć !!
                • Gość: mozil Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 16:56
                  Przede wszystkim, jako że wychowałam się na tej wsi, nauczyłam się jednej rzeczy - chamstwem odpowiada się na chamstwo. A chamstwem jest pisanie plotek o jakichś wyrokach, złośliwe podszepty itp. Mówiąc o wsiurach nie zwracam się tu absolutnie ani do Pana Wójta, ani do Rady Gminy ani do innych poważnych internautów(niestety, jest ich tu niewielu). Złości mnie to, że niemalże każdy post aż ocieka jadem względem naszej władzy. Obracam się od czasu do czasu w środowisku młodych ludzi tej gminy i widzę co wynoszą z domu - czystą nienawiść - niuzasadnioną nienawiść.
                  Ja też kocham naszą Małą Ojczyznę, jak ładnie to nazwałeś 'poważny ludziku', ale niszczególnie podziwiam ludzi zamieszkujących tą naszą Ojczyznę, gdyż swą złośliwością nie zasługują na szacunek.
                  Uważam, że dorośli ludzie powinni zrozumieć i załatwiać wszystko w kulturalny sposób, a nie wyżej tu zaprezentowany. I nie wymagać od jednego człowieka niewiadomo jakich cudów, kiedy ten człowiek chce dobrze. Dlatego uważam, że niektóre te posty są śmieszne, wręcz żałosne.
                  Dementuję też pomysł jakobym miała być córką Pana Wójta - pozostawiam to bez komentarza, bo nie ma nawet określenia jak beznadziejnie głupi jest to pomysł:D

PS. Sądzę, że ani P. Wójta, ani Rady Gminy ani tym bardziej mnie nie obchodzi użycie przez Ciebie, 'poważny ludziku', dużych liter. Sądze, że mają to w głębokim poważaniu:D
                  I niestety, patrząc z obiektywnego punktu widzenia, nie przez Twój pryzmat, nie jest to poważne forum. A nazywanie mnie chamską w porównaniu z inną, zakamuflowaną trucizną tych postów jest obłudne.

Pozdrawiam
                  • Gość: poważny ludzik Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 188.33.65.* 24.07.09, 19:13
                    Do „mozilli godzilli”:
                    Wychowując się na tej wsi nauczyłaś się naprawdę niewiele: „chamstwem za chamstwo” – nie jest to szczególnie wybitne osiągnięcie....
                    Specjalnie dla ciebie, forum zostało przeze mnie ponownie przeczytane i muszę cię zasmucić, nie ma tam ani jednego wyzwiska czy chamskiego tekstu względem wójta …
                    Była jedna wypowiedź o wyroku – którą wójt zdementował – słusznie jeżeli była pomówieniem.
                    Nie ma jadu, ani złośliwości – jest odrobina ironii (o dziedzictwie panów Szkoła) i ogrom pytań.
                    Pytań, na które nikt nie raczył już odpowiedzieć. I to jest smutne.
                    Skoro to forum dla rady gminy i wójta było dostatecznie poważne by bronić swego ***, to powinno się też nadawać do wyjaśnień.
                    Pytania, które wcześniej padły nie są chyba objęte tajemnicą, co więcej wójt i rada gminy mają OBOWIĄZEK ich udzielić. Tego wymaga prawo (ujawnienie zarobków, rozpisanie konkursu na stanowiska i ich uczciwe przeprowadzanie itp.).
                    Nikt nie wymaga od wójta cudów, skoro Tuskowi się nie udało ;) a (bez urazy) gdzie mu tam do premiera ;).
                    Rzetelna praca – to wszystko, czego ludzie oczekują, a niestety ten etap wójt ma dawno za sobą…
                    Mozilli polecam naukę czytania ze zrozumieniem, odrobinę skromności, umiejętności przyznania się do błędu i przepraszania, a przede wszystkim nie wciskania kitu ?
                    Pozdrawiam mieszkańców!

PS. Gdyby mozil więcej czasu poświęciła na słownik języka polskiego, zamiast na słownik wulgaryzmów polskich, wiedziałaby, że „wójt” i „rada gminy” piszemy z małej litery – tak samo jak „magister” (nawet z Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej w Tyczynie ;P), „doktor”, czy „prezes” ponieważ są to wyrazy pospolite. Stąd użycie małych liter wciąż celowe :)
                    • Gość: mozil Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 23:06
                      Do 'poważnego ludzika'.
                      Mój pseudonim to 'mozil', nie 'mozilla godzilla', sądzę, że nadajesz mi to przezwisko pieszczotliwie gdyż jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Przezywamy się jak w zerówce, co?;)
                      Z czytaniem ze zrozumieniem nie mam najmniejszych problemów - bez obrazy - chyba Ty masz z tym problem, bo ja potrafię wychwycić ironię i złośliwość (jako obiektywny obserwator). Tu nie ma co taić ani mydlic nikomu oczu. Nie bądzmy śmieszni i nie starajmy się na siłę z trucizny zrobić miodu.
                      Kwestią mojego wychowania - ciężko wynieść inne, pozytywne, rzeczy z wsi w której mieszkańcy sami by sobie oczy powydrapywali. Sądzę, że na prawde nie ma się tu czym szczycić, chociaż przyznaję, że w życiu się to czasami przydaje, bo świat w przewadze składa się z ludzi niezbyt kulturalnych.
                      Nie bulwersuję się tu przeciw pytaniom bo jak wiadomo każdy ma prawo pytać, ja się tu buntuje przeciw mentalności naszej gminy. Bo wiem jaka ona jest, niezależnie od tego jakbyś jej nie wybielił. Słyszę co mówią ludzie młodzi, a w większości mówią głupoty bez pokrycia. A te głupoty wynoszą z domu.
                      Kwestią cudotwórstwa - wymaganie całkowitej nieskazitelności względem człowieka jest moim zdaniem infantylne i niepoważne.
                      Dyskusję ze mną uważam za zakończoną bo odezwałam się nie dlatego, że chcę tu zamknąć komuś usta czy kogoś bronić.
                      'poważny ludzik' żywi do mnie nieprzyjacielskie uczucia, ma chyba wielką ochotę na ten stołek wójta;) Oby Twe marzenia się kiedyś ziściły - ludzie będą tak samo bluzgać na Ciebie jak i na każdego innego człowieka zasiadającego na tym stołku - bo taka jest ich mentalność.
                      Nie mam zamiaru nikogo przepraszać, ani być skromną tam gdzie jest to niepotrzebne. I nie wiem kiedy wciskam kit.

PS. Zaznaczenie, że użycie małych liter jest celowe, oznacza Twoje lekceważenie (to do kwestii czytania ze zrozumieniem, ponieważ używasz małych liter zwracając sie do mnie i do P. W.). Moje użycie dużych liter jest przeciwwagą i kontrastem - wyrazem szacunku. To Ci chyba umknęło w szkole i zarazem świadczy, że Ty masz lekkie problemy z czytaniem między wierszami.
                      Jestem wszechstronna - posiadam wiadomości zarówno ze sł. j. pol. jak sł. wulgaryzmów(których, nie przesadzajmy, nie było tak wiele;P)
                      • Gość: mozil Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 23:14
                        Użycie dużych liter względem stanowisk jako wyraz szacunku i środek kontrastu, w toku wypowiedzi źle się wyraziłam, żebym znowu nie było;)
                      • Gość: Tytus Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.mobile.playmobile.pl 26.07.09, 18:26
                        @mozil
                        wydaje mi się, że powazny ludzik napisał z małych liter, bo tak jest poprawnie ortograficznie. Twój kochany Wójt (tato) skończył tyczyńską sorbonę, stąd pewnie nawiązanie do Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej :)
                        Nikt z uczestników tego forum nie wierzy w Twoją "obiektywność", więc się nie pogrążaj :)
                        • Gość: Stańczyk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.07.09, 20:00
                          i cisza nie ma wiadomości z włości miłościwie nam panujacego Wójta Adasia i jego
                          oddanej świtay, żaden niewdzięczny podany pary z gęby nie puszcza :(
                          • Gość: kk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:32
                            Przeczytałem dwukrotnie uważnie wszystkie wypowiedzi i chciałbym
                            podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
                            Brawo dla odważnego, który w pewnym momencie postawił
                            pytanie inicjujące całą dyskusję. Gołym okiem widać że wybrani
                            utracili kontakt z wyborcami. Obie strony (zwłaszcza młodzi
                            mieszkańcy) są już sobą zmęczone. Chyba wystarczy już tych
                            despotycznych rządów przy aplauzie grupy klakierów. Niedawno po
                            gminie krążył kawał "dlaczego wójt ciągle trzyma ręce z tyłu" czyżby
                            forumowicz z programikiem był jednym z tych prawo-lewo wkrętnych?
                            Nie omieszkam więc odnieść się do kilku tematów poruszonych na forum.
                            Forumowicze dyskutujcie merytorycznie nie dajcie się prowokować
                            chamskimi wypowiedziami. Zbywajcie je najlepiej milczeniem.
                            Prezentujcie znane fakty, gdy się ktoś myli poprawiajcie błędne lub
                            nieścisłe wypowiedzi.
                            Kanalizacja - zasady grawitacji są nieubłagane i zamiast pytania po
                            której stronie właściwsze byłoby jak? a mianowicie jak na przykładzie

www.bip.lublin.pl/krasniczyn/ogloszenia/przetargi/RYS_S09.pdf
                            dwa punkty podsypka i zagęszczenie czy je u nas wykonano właściwie
                            lub w bardzo ograniczonym zakresie (co z metrami sześciennymi piasku
                            i robocizną. W skrócie, złe wykonanie tych dwóch punktów powoduje po
                            latach (wskutek
                            naprężeń i braku amortyzacji - piasek, że powstaje "kanalizo
                            melioracja" w efekcie oczyszczalnia staje się za mała. Dociekliwi
                            sprawdzą w literaturze i w rzeczywistości. Powtarzam że są to
                            pytania odpowiedzi na nie można sprawdzić na kilka sposobów.
                            Internet - pamiętacie plakaty o darmowym internecie. Po wyborach
                            chłopcy z plakatów nie przedstawili nawet żadnej propozycji.
                            Inne - pijaństwo (imprezy w Kaczernicy czy po sesjach dopiero trzeba
                            było tragedii jednej z pracownic by problem został znacznie
                            ograniczony. Wszyscy szeptali nikt nie zareagował. Może właściciel
                            filmu z jednej imprezy zdecyduje się zamieścić go na tym forum wtedy
                            wyborcy zobaczą jak ich wybrańcy się bawią.
                            Bardziej trafnym określeniem byłaby arogancja i bezczynność niż
                            niegospodarność.
                            Wójt ukończył "bacówkę" na Zalesiu nie sorbonę w Tyczynie.
                            PROSZĘ o zamieszczenie specyfikacji wyk kanalizacji na stronie gminy.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 06.09.09, 22:57
                              Jako mieszkaniec Gminy Lubenia stwierdzam że najwyższa pora /dwie
                              kadencje za długo/ zdetronizować wójta,który się wypalił.Nie liczy
                              się z opinią większości mieszkańców,zachowuje się jakby wszystkie
                              rozumy pozjadał-jest nawet powiedzonko "nieomylny jak lubeński wójt"
                              Nie można tolerować zatrudniania w Gminie pociotków,wyznawania zasady
                              "po mojemu albo wróg".
                              Wzmożona aktywność przed wyborami już nie wystarcza.
    • Gość: b Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 67.159.44.* 04.10.09, 16:44
      Brak odpowiedzi - cdn - niebawem!
    • Gość: jkshbdcybwte67dfy3 Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 21:58
      kto zarobi na piasku podsypywanym pod rury kanalizacyjne ?
      czyżby koleżka z Lubeni mający piasek ?
      • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 84.38.160.* 13.10.09, 18:39
        Tak się przyglądam wpisom na tym forum i nasuwa mi się kilka
        refleksji.
        Jeżeli popatrzeć tak szerzej na naszą gminę , na zarządzanie w
        innych gminach , to jednak jak piszą tutaj niektórzy to jesteśmy
        blisko miasta ale jednak zadupiem. Dlaczego? Bo brak jest reakcji
        mieszkańców na to co u nas się dzieje.
        Rada gminy wybierana jest przez mieszkańców gminy by reprezentowała
        ich interesy a nie interesy wójta i swoje .
        Wójt wybierany jest w wyborach bezpośrednich , zostaje wybrany
        zgodnie z wolą mieszkańców ale jak się to ma do obsadzania
        stanowisk ? Żona wójta , zresztą jak i on sam / tutaj ktoś napisał
        ukończyli Bacówkę na Zalesiu/ po długich doświadczeniach
        zawodowych w piekarni , później w bibliotece/ samorząd gminy
        podległy samemu wójtowi/ a następnie zostaje biegłym znawcą
        księgowości w administracji szkół/ samorząd gminy podległy samemu
        wójtowi/ z pensyjką bagatelka 2901.5 zetów do ręki .
        Do niedawna materiały dla rady przygotowywała pani na ½ etatu ,
        teraz cały etat . Czepiam się? No może , tylko że Pan Wójt
        zatrudnił córkę radnego, reprezentanta Lubeni.
        Jak to dobrze że jest wymiana kadry nauczycielskiej w szkołach ,
        przychodzą młodzi zdolni, to tak jakby lepiej dla naszych dzieci. No
        i jeszcze jeżeli jest to nauczyciel „świeżo upieczony” , zaraz po
        studiach , a jeszcze jak to syn radnego , reprezentanta Siedlisk .
        Kiedy po wielkich zachodach , przekonywaniu pana Wójta o
        konieczności organizacji przedszkola w Lubeni /mamy piłyby kawę a
        pan wójt mu siałby zajmować się wychowaniem ich dzieci / zostało
        ono powołane, to jak super że mamy fachowców na miejscu, fajnie ze
        to nasi współmieszkańcy będą się opiekować naszymi dziećmi np. zona
        pana radnego , reprezentanta Lubeni.
        Tak sobie myślę , może to dlatego rada przegłosowuje wszystkie
        genialne pomysły Pana Wójta .
        Fajnie jest być dobrym fachowcem, menadżerem , znać się na
        budownictwie , drogownictwie , rolnictwie , oświacie , geodezji ,
        sporcie , obronie cywilnej, mechanizacji , transporcie ,
        melioracji , komunikacji , odśnieżaniu , pozyskiwaniu funduszy
        unijnych , zamówieniach publicznych, być wzorowym strażakiem,
        zarządzać ludźmi . O kurde , tyle tego ? No to trzeba dobrze
        wynagradzać takiego fachowca . Dzięki mu za to że może być tak
        łaskaw i pracować dla gminy za jedyne 4092 miesięcznie/ zgodnie z
        oświadczeniem majątkowym/ . Ma przygotowanie , skończył zaocznie
        szkołę gimnastyczną. A może to jednak prawda co ktoś pisał na tym
        forum ze Wójt kiedy idzie to trzyma ręce z tyłu bo boi się że
        ………………… . Oj trzeba było jeszcze zrobić dywanik dla swojego
        pupilka , do domu, by nie zabłocił sobie bucików kiedy idzie do
        Urzędu albo kiedy wraca po mozolnej pracy do domu. O drodze do
        nowego domu pociechy pana Wójta nie wspomnę , tam jest też inny
        dom , będą i oni sobie korzystać , e tam, czepiam się ? No a o
        drogach do innych działek Pana Wójta i Pana Zastępcy przez wrodzoną
        skromność nie wspomnę, no może kiedyś…
        Zapraszam do wyrażania swoich przemyśleń. Może się mylę, a może
        czas na zmiany w naszej gminie?
        Serdecznie pozdrawiam Ojców Gminy – Pana Wójta , jego Wielkiego
        Zastępcę , Pana Przewodniczącego Rady Gminy i radnych życząc
        wszystkim dobrego samopoczucia c.d.n…
        • Gość: gosciowa Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 21:48
          nie wydaje mi sie zeby nowy czlowiek na stanowisku wojta zrobil duzo
          wiecej niz dotychczasowy wojt. moim skromnym zdaniem, minie wiele
          czasu zanim nastepca wdrozy sie w te wszystkie sprawy, przepisy,
          procedury itd akurat pol lub cala kadencja
    • Gość: MISIEK Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 04:19
      FAKTYCZNIE W TEJ GMINIE NIE MA PRAWDZIWEGO GOSPODARZA!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kiri Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 15:44
        adam warzybok jest prawdziwym gospodarzem. to co kazdy moze dostrzec
        to to ze mamy dobre drogi, chodniki, estetyczny wyglad - zasadzone
        drzewka i krzewy, czystosc, oswietlenie, wykoszone rowy, sprawnie
        dzialajacy urzad gminy, dbalosc o ekologie itd itp
        oczywiscie wszyscy moga wyrazac swoje zdanie ale takie
        bezpodstawne oskarzanie, rozprowadzanie plotek i pomowienia sa
        poprostu zenujace!
        niech osoby wypowiadajace sie przedstawia jakies wiarygodne i
        przekonujace dowody przeciwko wojtowi (jezeli takowe istnieja), a
        nie informacje zaslyszane gdzies w sklepie lub od kogos kto mowil ze
        zanomy kolezanki tak mowil
        • Gość: Prześmiewca Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 19:55
          I ta piosenka przedstawiona w TRrz przez koło gospodyń.
          Mam nowe stare słowa.
          A mój ojciec to był furman,
          Co zarobił to dał .....om
          A ja jestem taki sam
          Co zarobię ....om dam.
    • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 84.38.160.* 10.11.09, 20:31
      Tak sobie nieraz myślę po co jest samorząd ? Samorząd np. gminny.
      Jest pewno po to, by można było sprawować władzę w oparciu o wolę
      większości. Po to jest instytucja zebrań mieszkańców. Mieszkańcy
      wybierają swoich przedstawicieli czyli w tym przypadku radnych Rady
      Gminy po to by reprezentowali ich interesy.
      Jak to wygląda w naszej gminie.
      Jedynym i wszechwiedzącym jest wójt, to oznaka zbyt długiego
      pełnienia tej funkcji.
      Czy kiedykolwiek widział ktoś , by wójt nie robił się nerwowy kiedy
      ktoś miałby inne zdanie jak on sam. Każdy przejaw innego myślenia
      jest z góry skazany na niepowodzenie i szukaniem „haka’” na
      myślącego lepiej lub inaczej. Wszelka forma dyskusji jest zakazana,
      myślenie o niej również.
      W naszej gminie wszystko jest powiązane z sobą , poprzez
      pracowników , nauczycieli , przedsiębiorców , radnych sołtysów i ich
      rodziny. Dlatego kiedy czytam wypowiedź wójta na tym forum jak to
      można przyjść na sesję i powiedzieć co się myśli na dany temat ,
      zapytać o ważne i drażliwe sprawy , np. pobory wójta to śmiech
      mnie zbiera. To jak podpisać wyrok na kogoś z rodziny , znajomego
      albo sąsiada. Przykład ? Proszę. Dyrektorka szkoły z Lubeni albo
      kierownik administracji szkół. Dlatego pomysł o dwu kadencjach i
      do domu jest bardzo dobry, bo przecina te układy samoistnie. Kiedy
      nie ma takich przepisów to sami mieszkańcy powinni zadbać o swoje
      interesy i przewietrzyć fotel wójta i radnych . Zwłaszcza młodzi
      mieszkańcy.
      Pozdrawiam serdecznie pana Wójta , jego Wielkiego zastępcę , pana
      Przewodniczącego Rady Gminy i radnych życząc im dobrego
      samopoczucia cdn…
      • Gość: też niegłupi Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 20:41
        Wiejski Mędrek zostań wójtem, a nasza gmina przestanie być
        skorumpowana Ty zmienisz wszystko zapanuje tu ład i
        porządek,pozdrawiam Cię bardzo serdecznie- powodzenia.
        • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 84.38.160.* 28.11.09, 19:06
          Drogi też niegłupi , naucz się czytać tekst ze zrozumieniem.
          Nawet nie wspomniałem o korupcji w naszej gminie. Aby o tym mówić
          to wg mnie trzeba mieć dowody , ja ich nie mam i nawet nie próbuję
          ich szukać. Tym niech się zajmą uprawnione organy jak będzie taka
          potrzeba. To o czym piszę, to nazywa się kumoterstwo. Jak nie
          rozumiesz znaczenia tego słowa to polecam słownik
          j. polskiego. Twoja propozycja kandydowania, nie będę kłamał , miło
          połaskotała moje EGO. I wiesz nawet się nad tym zastanawiałem ,
          gdyby tak nie popaść w rutynę , nie być tak nieomylnym i nie
          popełniać błędów obecnego wójta to myślę, że z tymi sensownymi
          mieszkańcami , nie gasząc ich inicjatyw , można by było zrobić dużo
          dobrego ku obopólnemu zadowoleniu./ zastrzegam , najwyżej dwie
          kadencje i do domu/
          Serdecznie pozdrawiam Ciebie też niegłupi , ojców gminy Pana
          Wójta , jego Wielkiego Zastępcę, Pana Przewodniczącego i Radę Gminy
          życząc wam dobrego samopoczucia.
    • Gość: wiejski poeta Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:26
      Łatwo można zauważyć,że w naszej gminie jest to prywatny interes pod
      samorządowym szyldem pewnej grupy osób od wielu lat pod wiadomym
      kierownictwem. Jednym da się coś oblizać co z pańskiego stołu
      spadnie, innym się obieca,kolejnym zatrudni córkę lub syna innych z
      kolei postraszy i tak się kręci lody przez lata. Nie było do tej
      pory odpowiedzi na postawione tu pytania, więc będą musiały dać na
      nie odpowiedź powołane do tego instytucje.
      Wszystko co się robi w tej gminie to w ostatnim roku lub tuż przed
      wyborami i tak przez tyle lat. A przez pierwsze lata po wyborach:

Idzie wójt hopsasa i aktówką macha
      Gdy zapytasz co w niej masz?
      Pensję na maybacha
      Gdy zapytasz ktoś ty jest?
      Asfaltowy dziadzio
      Gdy zapytasz co byś chciał?
      Bat bym chciał k...a m...ć
      Gdy zapytasz po co ci?
      Aby ludzi gnać.

No cóż edukację zakończyło się w czasach kołchozowych więc wiedza i
      nawyki kołchozowe pozostały, ale bywa tak, że w pewnym momencie
      poganiani zrobią zwrot w tył i pogonią poganiacza. Są już pewne
      symptomy, że i u nas to nastąpi.
      Tak jak poprzednicy pozdrawiam wszystkich cdn.
    • Gość: głębokie gardło Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 14:07
      Czytając wpisy na tym forum oraz śledząc dyskusję na temat
      przyłączenia gminy Tyczyn do Rzeszowa proponuję przyłączyć także
      gminę Lubenia.
      Jedną decyzją można przeciąć wszystkie patologie tu opisywane a byłyby z tego
      same korzyści. Większość z nas uczy się, studiuje lub pracuje w Rzeszowie a do
      gminy wracamy tylko po to aby się wyspać i wys...ć. Tym bardziej że widać tu
      bardzo dużo analogii jak w załączonym linku.

forum.gazeta.pl/forum/w,69,103459760,103476411,niedorozwoj_Rzeszowa_.html
      Do wierszyka wiejskiego poety dodałbym jeszcze dwie linijki

Gdy zapytasz, kto twój idol?
      Asfaltowy Tadzio.

Gmina nasza jest niewielka łatwo ją przerzucić beretem, a jakie koszty
      utrzymania każdy widzi. Byłaby to tzw. turystyczna dzielnica Rzeszowa tym
      bardziej, że duża część naszych rodzin mieszka w Rzeszowie.

Wiejski mędrek snuje rozmyślania po co nam samorząd, więc mu odpowiadam
      „żeby się bawić za publiczne pieniądze jak w ostatnich dniach” (patrz
      środa). Przejeżdżając obok dworca kolejowego w Lubeni (czyt. Urzędu
      Gminy) słychać było odgłosy hucznej balangi a dla reszty hołoty msza w kościele
      i niech się modli o zdrowie bo na rozum już za późno.
      Aby sobie pochłeptać z koryta karierę zaczynało się romansem z ZSL (co się
      starannie ukrywa) później była mutacja z SLD, przed ostatnimi
      wyborami z PO teraz przyszła kolej na PiS. Więc przy takim kręceniu nie dziwią
      kłopoty z kręgosłupem (jeśli w ogóle się go ma).
      Ale właśnie zaczął się sezon polowań na mutanty, w Tyczynie po
      długich zmaganiach upolowali a zegar tyka i wskazówka idzie dalej w prawo i
      będzie kosić równo.
      Wzorem poprzedników pozdrawiam wszystkich cdn.
      • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 21.01.10, 15:31
        Ale mam hiciora hahahah, wiecie co słyszałem i to od kilku osób?
        Otóż , miłościwie nam panujący wójt jest w zmowie ze starostą ,
        startują w wyborach obydwaj na wójta , wygrywa jeden , drugi jest
        zastępcą i na odwrót . Byle zawsze przy korytku . Słyszeliście coś
        na ten temat?
        Wójt powie znowu że to bluj. Może jest to plotka , ale jak mówi
        stare przysłowie – w każdej plotce jest coś z prawdy. No i
        potwierdzałoby się to co pisze Głębokie Gardło, sojusz z PiS-em./
        Udało Ci się to z tym kręgosłupem hahhaha/. Broń Boże nie śmieję
        się z choroby wójta , tylko z jego kręgosłupa . Moralnego.
        hahahahahah
        Zastanawia mnie to co pisze na tym forum „Gościowa”. Albo udaje ,
        albo jest taka……… niedouczona . Rolą wójta jest praca przez
        cztery lata , całą kadencję. Nasz wójt robi dokładnie to co
        piszesz , czeka z robotami na koniec kadencji. Markuje przez trzy
        lata robotę , a to posadzi jakiś krzaczek , to mostek jakiś naprawi
        a jak ma dobry nastrój to i kawałek drogi komuś żwirem podsypie .
        Gdyby wygrał wybory nowy wójt , będzie się starł robić coś od
        początku kadencji . Po prostu będzie chciał się pokazać . Wójt
        sam ,droga „ Gościowa „ nie robi , ma do tego ludzi , trzeba tylko
        nimi dobrze zarządzać. Oni znają procedury. To doświadczeni i
        sumienni pracownicy. A tak mamy jak mamy , inwestycje przed
        wyborami. I jeszcze pewno kredyty na te wszystkie roboty . Jak
        wygram to będę spłacał przez następne trzy lata, do wyborów . Jak
        przegram to niech się martwi następca a ja będę
        rozpowszechniał plotki jaki to następca nieudolny. Czyż to nie
        wyrafinowane i cyniczne ? To stracone szanse i czas dla gminy.
        Dlatego my młodzi musimy pójść do wyborów, nie pozwolić by
        decydowali za nas ludzie z takimi poglądami jak „ Gościowa”. By
        żyło się nam lepiej w naszej Małej Ojczyźnie.
        Mogę się mylić , a może tak jest. Zapraszam do wyrażania opinii.
        Serdecznie pozdrawiam „ Gościową „ , „ Głębokie Gardło” oraz Ojców
        Gminy – Pana Wójta i jego Wielkiego Zastępcę - c.d.n .
        • Gość: lubenianin Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.d-com.pl 22.01.10, 08:32
          a w nowinowym rankingu oceniamy władze ma 91% głosów na tak :D:D. Już zresztą
          cie zacytowano forum.nowiny24.pl/index.php?showtopic=25891
    • Gość: tyczyniaczek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 21.01.10, 17:58
      Jak Wam się Wasz wójt nie podoba,to nasz obecny burmistrz będzie
      wolny po tej kadencji.Możecie go zagospodarować.On Wam poziom
      podkręci.
    • Gość: stachu Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 09:19
      z szumnych zapowiedzi że kanalizacja bedzie w 2009 roku wyszło
      wielkie NIC. Robotnicy gnieżdżą się gdzieś w okolicach krzyżówki na
      Sołonke, a główna rura w wielu miejscach nie jest dalej położona,
      nie wspominając już o podłączeniu do domów.

Inna sprawa - nowy dywanik od Straszydla w kierunku Lubeni, czekam
      aż ktoś urwie zawieszenie w aucie bo nikt nie pomyślał że jak jest
      różnica między jezdnią a poboczem ze 20 cm to pasuje podsypać i
      utwardzić pobocze. Fuszerka i obiecanki cacanki, jak wsystko w tej
      Gminie.
      • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 07.02.10, 17:15
        Witam ponownie i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów. Zgadzam się z
        Tobą „ Stachu” .To stanowi poważny problem , takie niskie pobocza ,
        zwłaszcza w zimie kiedy nie widać dokładnie gdzie kończy się
        asfalt.
        My Straszydlanie będziemy mieć jeszcze inne problemy.
        Pierwszy to kanalizacja. Były wielkie plany budowy kanalizacji , a
        trawa to już jak wiem od starszych mieszkańców kilkanaście lat . No
        i wreszcie jest budowa, nasz idol , szacunku godny Pan Wójt ,
        czekał zresztą jak ze wszystkim na koniec kadencji , by w roku
        wyborczym uroczyście ,wraz ze swoją świtą oddać do użytku
        kanalizację.
        Kiedy wszystkie budowy stoją w okresie zimy,/nawet w Siedliskach
        przerwali prace przy chodnikach/ u nas w Straszydlu, budowa
        kanalizacji idzie pełną parą. Nie ważne jak, byle do przodu , byle
        zdążyć przed wyborami , nich gawiedź się cieszy, byle nadal przy
        korytku . Ktoś na tym forum już pisał o takiej budowie , bez
        podsypki piaskiem , zasypywanie rur wielkimi gruzłami
        zamarzniętej ziemi , na łapu capu. Sąsiedzi i przyjaciele, nie
        siejcie trawki na wiosnę w miejscach robót kanalizacyjnych ,
        jeszcze nie raz będą kopać i naprawiać. Tutaj widać zatroskanie i
        gospodarność Pana Wójta.
        Wójt było dobry , pewno tak dwie kadencje. Teraz się wypalił i
        zatracił poczucie rzeczywistości. Nowej rzeczywistości , w nowych
        warunkach i nowych oczekiwań swoich ziomali.
        A ludzie z takimi pomysłami jak „ Kiri” i tak powiedzą : „ niech
        ktoś poda argumenty a nie że znajoma koleżanki tak
        powiedziała” .
        Może się mylę a może mam troszkę racji. Zapraszam do dyskusji.
        Serdecznie pozdrawiam Ciebie „ Kiri „ i Ciebie „Satchu” oraz ojców
        gminy, Pana Wójta i jego Wielkiego Zastępcę. C.d.n.
        • Gość: zamiejscowa Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:39
          Dlaczego nie macie odwagi się podpisać.Ujawnić.Chcecie żeby było lepiej,no to
          musicie przestać się ukrywać.Połączcie świadomie swoje siły.Demokracja polega na
          łączeniu się ludzi w grupy poglądowe.
          Wiesz jaka odwagę trzeba mieć by pełnić funkcje wójta.Jak trzeba być odpornym na
          te wszystkie "bluje".Dałbyś rade? zastanów się?
          Łatwo się pisze na forum anonimowo.Namawiam cie pokaż się! Zmierz się sam ze
          sobą.Zobaczysz wtedy ile trzeba mieć w sobie odwagi żeby żyć w takim małym
          środowisku i mieć swoje poglądy.A jaką siłę i wiarę w siebie trzeba mieć by je
          realizować.Nie pochodzę z tej gminy. Urodziłam i wychowałam się w Rzeszowie.
          Mieszkam tu od 18 lat.Zazdroszczę wam że możecie mieszkać w Lubeni, ja niestety
          mieszkam w Zarzeczu !Może chcesz się przeprowadzić ?????
    • Gość: k Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 67.159.44.* 23.02.10, 16:09
      Hitem to będzie jaki interes połączył wójta i starostę oraz wójta i
      radnych K i K.
      hahaha
      Wątpię czy poseł będzie chciał to firmować, a zresztą jego to też
      pociągnie.

CDN
    • Gość: g Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:48
      Czekamy z niecierpliwością.
      • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:55
        myszko wyleź z dziury
        • Gość: zamiejscowa Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:40
          Ale macie straszny poziom ludzie.Tylko ploty i afery.To śmietnik a nie portal
          ekologiczny.Pragnienie zemsty zdominowało większość wypowiedzi.Dbajcie o
          ekologie waszego myślenia nie zaśmiecajcie waszych umysłów takim
          gggggggggggggównem.To portal ekologiczny.Proponuje rozciągnąć pojęcie ekologia
          na stan waszych umysłów. Podyskutujmy o tym. Temat -Czy uczucie
          nienawiści rozkłada się w umyśle w takim samym czasie jak jak torba foliowa w
          rowie?
          • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 13.03.10, 18:17
            Witam. No i „zamiejscowa „ ujawniła swoje prawdziwe oblicze. Od
            początku wiedziałem, że coś jest nie tak. Hipokrytka jedna
            pomyślałem. Namawia do ujawnienia się forumowiczów a sama chowa się
            za Nickiem, oj nieładnie nieładnie, fałsz i obłuda. Proponuje
            przenieść się nam do Zarzecza. Obserwuję tę wioskę od dawna i
            podziwiam. Mała wieś spośród kilkunastu wsi w gminie Boguchwała.
            Pewno mają jednego radnego albo wcale. To podobnie jak nasza
            sąsiednia Sołonka.
            Zarzecze – kanalizacja, wodociąg, gazociąg, dom ludowy po remoncie,
            szkoła mała, ale na wysoki połysk włącznie z otoczeniem. To, co
            widać przejazdem, wyasfaltowane boczne drogi. No i teraz chodnik,
            prawie przez całą wieś , oświetlenie uliczne oraz dostęp do netu,
            nie tylko z tepsy.
            Sołonka- gazociąg, dom ludowy po remoncie / oczywiście przed
            wyborami/ kanalizacja w budowie/ oczywiście przed wyborami/,
            podupadła szkoła prawdopodobnie do likwidacji /oczywiście po
            wygranych wyborach /, nieogrodzona, trzeba przyznać, czysto, ale za
            to bardzo widać, że niedoinwestowana. Oświetlenie tylko w centrum.
            Bark dostępu do netu.
            Analizując tę sytuację, to gdyby w naszej gminie było nie cztery a
            kilkanaście wsi jak w Boguchwale to w Sołonce energetyka dopiero
            rozwijałaby kable elektryczne a Pan Wójt miałby tam kawał dorodnego
            lasu.
            Może teraz chciałabyś się przeprowadzić do naszej / mimo wszystko
            pięknej i z sympatycznymi mieszkańcami /Sołonki?
            A co do siły, wiary i odwagi naszego wójta, to powiem tak, to jest
            dobre u sportowca.
            Wójt jest po to by wysłuchać swoich współmieszkańców, ich zdania,
            opinii, konsultować z mieszkańcami rozwiązania problemów a nie dążyć
            uparcie jak ………….. do celu. Ranczo ,Wilkowyje i wójt Kozioł
            hahhahahahah. W naszej gminie konsultacje, zebrania, podobnie jak
            inwestycje, są, ale przed wyborami. Tak jak ktoś wcześniej tutaj
            napisał – „ po mojemu albo wróg” lub „ nieomylny jak lubeński wójt”.
            Serdecznie pozdrawiam Ciebie „zamiejscowa” oraz ojców gminy, Pana
            Wójta i jego Wielkiego Zastępcę życząc wam dobrego samopoczucia. Cdn.
            ……..
            • Gość: Sołyniak Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 20:56
              Wiejski Mędrek ale Ty jesteś głupi bardziej niż cap
            • Gość: sołyniak Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 22:02
              Wiejski Mędrek-ale Ty głupi jesteś-głupszy niż cap!!!!
              • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 15.03.10, 17:45
                Sołyniaku , z Ciebie taki Sołyniak jak ze mnie ksiądz.
                Ja przedstawiam fakty i argumenty a Ty ich nie masz , więc
                potrafisz używać tylko wyzwisk i epitetów. Po prostu Cię zignoruję.
                Mały człowieczek jestes.
                Serdecznie Cię pozdrawiam ,oraz ojców gminy , Pana Wójta i jego
                Wielkiego Zastępcę. Cdn……
                • Gość: Rzeszowianin Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 19.03.10, 20:21
                  "Wiejski Mędrek" ale TY GŁUPI jesteś, głupszy niż CAP!!! Dobre....:) bo szczere!!!
                  • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 27.03.10, 18:40
                    Hhahahahahahaahah ale się uśmiałem , psiarnia Pana Wójta ujada bo
                    nie ma argumentów i wyje ze złości hahahahaahah , nerwy
                    puszczają całkowicie więc pozostały wam tylko wyzwiska . Pieski
                    Wójta szczekają a moja karawana jedzie dalej. Serdecznie
                    pozdrawiam ujadaczy , Pana Wójta , jego Wielkiego Zastępcę i
                    życzę dobrego samopoczucia cdn… niebawem.
                  • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 06.05.10, 13:54
                    Wiedziałem . Jasnowidz jakiś jestem czy co ? Wiedziałem, że idol
                    tego forum , miłościwie nam panujący Pan Wójt , Adam Warzybok
                    podejmie jakieś kroki by zamknąć gęby forumowiczom. Ale przyznam ,
                    to majstersztyk co zrobił , wiedziałem ze będzie bronił swojego i
                    swojej rodzinki , obfitego korytka z determinacją. Ale że wpadnie
                    na taki „szatański pomysł” to o to naprawdę go nie podejrzewałem ,
                    przebiegła „bestia „ - można powiedzieć mistrz w swoim fachu. No i
                    stało się. Najlepiej zaatakować . Dać ogłoszenie do” Nowin” z
                    przeprosinami za niby obrazę przez forumowiczów . Przestraszą
                    się , nie będą pisać. Nie udało się , piszą i nadal będą pisać ,
                    bo władzę można i trzeba oceniać i krytykować , patrzeć im na ręce
                    co robią. No chyba że mamy dyktaturę , jak ktoś tu napisał , cytuję
                    bo mi się to bardzo spodobało – nieomylny jak Lubeński Wójt albo –
                    po mojemu albo wróg.
                    Fajnie napisałem , bo szczerze hahahahahahhahahah , też cytat
                    hahhahahahah.
                    A teraz poważnie. Retoryczne pytanie , bo wiem ze i tak pan nie
                    odpowie mimo ze jest pan tutaj rano i wieczorem. Dlaczego na
                    zebraniu u nas w Straszydlu naskoczył pan na naszego ziomala który
                    normalnie pana zapytał , z troską o nasze wspólne dobro , dlaczego
                    kanalizacja pełni rolę melioracji ?
                    I zaraz zaczęło się jak to pan jest dobry a wszyscy chcą tylko panu
                    szkodzić.
                    No niech pan WRESZCIE odpowie , choć na jedno zadane tu pytanie.
                    A zresztą , wiem że odpowiedzi nie będzie . Niech się martwią w
                    Siedliskach jak im to nasze ….. spłynie.
                    Na tym zebraniu padło jeszcze inne pytanie , ale o tym innym razem.
                    I tradycyjnie już, serdecznie pozdrawiam, Pana Wójta i jego
                    Wielkiego Zastępcę życząc dobrego samopoczucia. Aaaaaaaaaa i
                    jeszcze Kozdrasia pozdrawiam hahahahhaah . Cdn …….
                    Oooooo …. zapomniałem jeszcze o jednym:
                    Przepraszam Pana Adama Warzyboka
                    Wójta Gminy Lubenia.
                    Za to że zabieram głos na tym forum. Wiejski Mędrek.
                    To tak na wszelki wypadek, gdyby poczuł się pan urażony hahahahahah
                    • Gość: szamot Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:33
                      Kolego wiejski medrek jestem z tobą!!!!!!!!!!!Polska i U.G. w lubeni
                      to jedyne instytucje(rządowe i samorządowe)w ktorych władza(a
                      własciwie jej przedstawiciele)sa przeciwko obywatelowi!!
                      Trzeba im patrzeć na rece i karcic !! przydałoby się czasem tu
                      C.B.A!!!!!!
    • Gość: mieszkaniec gminy Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 09:45
      Tych głupot tutaj wypisywanych to normalny człowiek nie może czytać
      bo się żygać chce
      • Gość: siedliszczanin Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 20:32
        Rzeczywiście masz rację mnie również nie podobają się niektóre wpisy
        prezentowane na tym forum, jestem za ocenianiem władzy ale jeżeli ma to być
        krytyka to trzeba przedstawić własne propozycje i alternatywy. W przeciwnym
        wypadku jest to zwykłe czepianie się i w niektórych przypadkach jest to
        rzeczywiście niesmaczne. Niektórzy powinni wziąć sobie do serca taką oto maksymę
        której jestem zwolennikiem:
        "Panie Boże spraw abym nie ględził i nie odzywał się
        póki nie jestem pewien że mam coś do powiedzenia"
        • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 217.153.108.* 16.07.10, 19:55
          No witam . Serdecznie witam. Dawno mnie tutaj nie było a tyle się
          dzieje wokół.
          Dzięki „Szamot” za to ze myślisz jak ja. Jest nas dużo więcej ,
          rozmawiamy z sobą i większość tak sadzi jak ja i Ty. A
          Ty „Siedliszczanin „ to nawet pewno wiem kim jesteś , nie dziwi mnie
          obrona wszechwiedzącego Pana Wójta i jego dworu . Jak się nie mylę
          to Ty też chyba troszkę „dziubiesz” z korytka miłościwie
          panującego nam / do czasu / Pana Wójta. Nawet sam nie wiedziałem
          ile problemów tutaj się porusza . Nawet nie dziwi mnie
          stwierdzenie , ze jak się to czyta na tym forum to chce się żygać
          jak mówi „ mieszkaniec gminy” i ma rację . Kiedy patrzy się na
          arogancję i „oślą upartość „ Pana Wójta , na wpisy jego
          popleczników ,to chce się żygać , no serio , chce się. Obiecałem
          zadać następne pytanie . Jak to jest? Są w tej gminie w zależności
          od preferencji wyborczych równi i równiejsi. U nas w Straszydlu na
          parking przykościelny zbierano pieniążki od ludzi , z numeru. I
          jeszcze trzeba było społecznie pomagać w pracach. Były nasz
          sołtys „ naczelny klakier Pana Wójta „ organizował zbiorki i
          prace. Gdzie były nasze dwie panie , gwiazdy naszej Rady ? No pytam
          się gdzie ?
          W Lubeni widzę wielkie zaangażowanie środków finansowych podatników
          i siły intelektualnej Pana Wójta i Jego Wielkiego Zastępcy w budowę
          parkingu koło cmentarza. Nie , broń Boże nie zazdroszczę im , niech
          mają. Tylko dlaczego oni extra , za darmo, a my częściowo za naszą
          składkę. Szkoda ze jak budowano u nas, to nie był to rok wyborczy
          jak teraz , byłoby za friko , ot tak z” miłości” do wyborców.
          Hahahahahah no śmieszne ale prawdziwe. A może Pan Wójt , z całą
          pewnością to czyta, odpowiedziałby choćby na jedno postawione tu ,
          na tym forum pytanie/ na setę ze jest tutaj codziennie/ a nie
          latał po Nowinach za przeprosinami hahhahahah. Ot tak pytam.
          Mam jeszcze jedno pytanie , większej rangi . Ale to innym razem. I o
          powodzi tez. Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów . I nie
          mniej serdecznie ojców gminy , Pana Wójta i jego Wielkiego
          Zastępcę . Cdn….
    • Gość: PoważnyMieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 20:26

Po raz pierwszy zabieram tutaj głos, w przeciwieństwie do ostatnich krytycznych opinii ja pragnę dodać słowa otuchy dla aktywnych uczestników tego forum za odwagę, stawianie pytań o sprawy słuszne, szczególnie dla Wiejskiego Mędrka, Stacha, Stańczyka i wielu innych którzy krytycznie, aczkolwiek w uczciwym wymiarze patrzą na poczynania naszej gminnej władzy. Zadawane przez Was publicznie pytania powinny sprawującym długoletnią władzę dawać wiele do myślenia, w kwestii zatrudniania pracowników, wynagradzania, premiowania a szczególnie o harmonogramie i celowości realizacji działań inwestycyjnych na terenie naszej gminy.

Pozdrawiam wszystkich mieszkańców szczerze zainteresowanych lepszą przyszłością naszej gminy. Do zobaczenia...

• Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 78.133.191.* 14.09.10, 20:19
        Witam , witam. Superowsko tutaj przyjść . No i pan Warzybok nie wytrzymał. Odezwał się do mnie , tyle ze nie odpowiedział na pytania tylko opowiedział o mnie na zebraniu . Tak panie Wójcie byłem i słyszałem pana bredzenie . A teraz tak : Nick „ Wiejski Mędrek „ to tylko symbol świadczący o tym że są w gminie ludzie myślący inaczej, nie tak jak pan myśli , że to same” Wiejskie Głupki ” i można ich zastraszyć tak jak pan to robi. Mnie na studiach uczyli, że im więcej się pyta i uzyskuje rzetelne odpowiedzi tym więcej wiedzy , mniej podejrzliwości i złości - taki styl łagodzi obyczaje. A u nas odwrotnie zebranie od przypadku do przypadku albo przedwyborcze , zamiast dyskusji i odpowiedzi tylko atak, atak i atak. Coraz to jakby mniej zwolenników PANA WÓJTA. No tak to już jest . Nie da się wszystkich zastraszyć. To tak jak w teatrze lalek. Można utrzymać tylko pewną ilość sznurków , ale jak przekroczy się pewną granicę to potem ……… no właśnie to potem jest to co teraz widzimy. Albo inaczej , obojętnie kto się o cokolwiek pyta , uważa pan za wroga, a wystarczy tylko normalnie odpowiedzieć . Na zebraniu u nas w Straszydlu znowu było tak samo , kto inny pyta a ktoś inny jest atakowany w sposób arogancki i zarazem chamski. Opanuj się pan bo to nie przystaje do „funkcji Wójta” – to miano do czegoś zobowiązuje, nie uważa pan ? Zachowuje się pan jak ślepy chłop z cepem w ręku , nie widzi ale obojętne gdzie co usłyszy , to się ogania i wali cepem na oślep , gdzie popadnie. No i u nas jest nie inaczej. Jaśnie Pan Adam Wójt Warzybok ahhahah tak jest zajęty trzymaniem sznurków że przestał panować nad tym co robi . To źle . Źle i dla niego a najgorsze że i dla Gminy. Wystarczyłoby tylko normalnie odpowiedzieć , bez straszenia i bez nerwów , ale to pana przerasta. Ale wracam do pytań. Zapytam moją przyjaciółkę „ zamiejscową” jak to jest z tą determinacją? Może to kasa tak popycha pana Adama Wójta Warzyboka do działania? Czytam „ NOWINY” podają zarobki naszego PANA na włościach / Nowiny z 22 lipca / – pan wójt zarabia 110229 zetów rocznie. Wg moich obliczeń 9186 zeta zarabia miesięcznie. No tak , trudno uwierzyć. Słownie …. dziewięć Tysięcy sto osiemdziesiąt sześć złotych. I co teraz ? Trzeba mocno trzymać stery by nie wypaść za burtę. A może się czepiam , no może. A tak porównać : Prezydent Przemyśla – zarobki za 2009 – 152. 340 zetów tj. 12.695 zetów miesięcznie i zarządza byłym miastem wojewódzkim. I Co teraz? Jak teraz to wygląda u nas ? No i jeszcze do tego musi być zastępca , na cztery wiochy, no jest ok. Panie Warzybok , możesz tak patrzeć swoim sąsiadom , znajomym i swoim wyborcom prosto w oczy ? Tym co zarabiają po jednym tysiączku na miesiąc , albo rencistom po 600 zetów na miesiąc i stażystom , jak większość moich przyjaciół , co mają po 7 setek ? Jeżeli tak to masz pan tupet albo zatraciłeś pan poczucie rzeczywistości. I to dlatego tak arogancko się pan zachowujesz , z pogardą dla swoich ziomali. Bo Ciebie stać na więcej jak innych. W niedzielę na zabraniu było mi wstyd , wstydziłem się pańskiego zachowania. Gdzie jest Rada Gminy , no pytam się gdzie ? Oj sam sobie odpowiem - u Wójta w kieszeni , takie kieszonkowe pieski hahhahahaha , ujadają kiedy pan spuści je ze smyczy hahhahahah. Mam jeszcze inny „ kwiatek „ związany z wynagradzaniem , ale to innym razem. Serdecznie pozdrawiam Pana Wójta i jego Wielkiego Zastępcę. Sorki , Przewodniczącego Rady Gminy też gorąco pozdrawiam , życząc wszystkim dobrego samopoczucia. Zapomniałem , wszystkich za wszystko przepraszam ,tak na wszelki wypadek , gdyby ktoś poczuł się urażony. Cdn………………
        • Gość: poważnymieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:09
          Czas zakończyć wakacje na forum, pora naszej gminnej władzy zacząć zadawać konkretne pytania z mijającej kadencji dotyczące po jednej stronie złożonych obietnic wyborczych a z drugiej strony informacje o ich wykonaniu. Termin wyborów samorządowych już wyznaczony.
          Bo przecież w demokracji nic nie powinno odbywać się bez naszej wiedzy i zgody, mamy prawo domagać się od władz samorządowych które sami wybraliśmy aby działały w naszym interesie, i powinny tak działać aby tym interesem się kierować. Nikogo nie obrażajmy, piszmy prawdę, ośmieszajmy głupotę, wyciągajmy wnioski, interesujmy się naszą gminą, popierajmy i zachęcajmy do udziału w życiu gminy młodzież gdyż ona jest naszą przyszłością.
          Nie można dopuścić do tego aby następna kadencja była czasem straconym dla gminy,
          dlatego ludzie młodzi muszą pójść do wyborów jak najliczniej, nie pozwólcie by decydowali za was ludzie popierający obecną władzę.
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców szczerze zainteresowanych lepszą przyszłością naszej gminy. Do zobaczenia...
          • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 19:37
            gość, mieszkaniec
            Zaintrygował mnie następujący zapomniany problem, od czasu powodzi tj. od 3 czerwca 2010 upłynęło już cztery miesiące, szybko zbliża się zima, wykonano tylko umocnienia podmytych brzegów Lubeńki wzdłuż drogi powiatowej, ale wogóle zapomniano o usuwisku na"starej drodze" i zniszczonym nowo wyremontowanym w 2009 roku moście koło ISPY. A tak nawiasem mówiąc powinni mieszkańcy poznać ekpertyzę techniczną, odnośnie powodu zniszczenia nowego mostu, co znim dalej będzie dlaczego tak łatwo uległ zniszczeniu, oraz co ze starą drogą, służy nam już od kilkudziesięciu lat. Kilkanaście lat temu pamiętam, że było tym samym miejscu podobne usuwisko, czy wtedy fachowo zabezpieczono ten wrażliwy teren aby uniknąć takich zagrożeń w przyszłości??
            A może by tak wprowadzić dobry zwyczaj w gminie składania przez wszystkich radnych, indywidualnie w ich konkretnych miejscowościach sprawozdania z działalności w mijającej kadencji w Radzie Gminy, a przy okazji przywrócić zwyczaj organizowania systematycznych, wiejskich zebrań, tematów do ich poruszania jest bardzo wiele., chociażby poruszone powyżej.
            Informacje powinny by dotyczyć harmonogramu spotkań z wyborcami, częstotliwość tych spotkań, jakie problemy pojawiały się najczęściej, co dalej z tymi problemami robiono. To znaczy czy były przedstawiane na Radzie Gminy i czy na ich podstawie zostały podjęte konkretne uchwały. Oraz krótka ocena Pracy Radny Gminy według Radnego.

Pozdrawiam, do zobaczenia
          • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 20:38
            gość, mieszkaniec
            Zaintrygował mnie następujący zapomniany problem, od czasu powodzi tj. od 3 czerwca 2010 upłynęło już cztery miesiące, szybko zbliża się zima, wykonano tylko umocnienia podmytych brzegów Lubeńki wzdłuż drogi powiatowej, ale wogóle zapomniano o usuwisku na"starej drodze" i zniszczonym nowo wyremontowanym w 2009 roku moście koło ISPY. A tak nawiasem mówiąc powinni mieszkańcy poznać ekpertyzę techniczną, odnośnie powodu zniszczenia nowego mostu, co znim dalej będzie dlaczego tak łatwo uległ zniszczeniu, oraz co ze starą drogą, służy nam już od kilkudziesięciu lat. Kilkanaście lat temu pamiętam, że było tym samym miejscu podobne usuwisko, czy wtedy fachowo zabezpieczono ten wrażliwy teren aby uniknąć takich zagrożeń w przyszłości??
            A może by tak wprowadzić dobry zwyczaj w gminie składania przez wszystkich radnych, indywidualnie w ich konkretnych miejscowościach sprawozdania z działalności w mijającej kadencji w Radzie Gminy, a przy okazji przywrócić zwyczaj organizowania systematycznych, wiejskich zebrań, tematów do ich poruszania jest bardzo wiele., chociażby poruszone powyżej.
            Informacje powinny by dotyczyć harmonogramu spotkań z wyborcami, częstotliwość tych spotkań, jakie problemy pojawiały się najczęściej, co dalej z tymi problemami robiono. To znaczy czy były przedstawiane na Radzie Gminy i czy na ich podstawie zostały podjęte konkretne uchwały. Oraz krótka ocena Pracy Radny Gminy według Radnego.

Pozdrawiam, do zobaczenia
            • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 78.133.191.* 30.09.10, 18:49
              Witam, witam. Superowsko tutaj przyjść. Nie, wcale nie superowsko. Rzygać się chce jak ktoś tutaj napisał. Rzygać, kiedy zaglądnie się pod dywan. Zainspirowały mnie „ Nowiny” informacją o zarobkach pana Adama Wójta Warzyboka, aby zaglądnąć w jego Oświadczenie Majątkowe. To szok, co można tam znaleźć , zarobki Pani Wójtowej. Głównej ekonomistki szkół gminnych. Może ktoś mi odpowie, czy bezszczelność i pazerność ma swoje granice. W tym przypadku, chyba nie. Zarobki za rok 2007 Pani Wójtowej wynoszą 34 818 zeta , za rok następny, 2008 zarobki wynoszą już 43 522 zeta , różnica na plus 8748 zł / słownie OSIEM TYSIĘCY SIEDEMSET CZTERDZIEŚCI OSIEM ZŁOTYCH/ i podzielić to na 12 miechów to wychodzi 725 złotego, średnio podwyżki miesięcznie . I co wy na to klakiery i Pana Wójtowe pieski? Taki to dobry gospodarz z pana Adama Wójta Warzyboka? Gdzie była Rada Gminy która tak broniła dobrego imienna pana Wójta , gdzie była Komisja Rewizyjna z przewodniczącą panią k. Kiełbasą? No pytam się gdzie? Pani przewodnicząca czy nadal pani będzie bić brawo na każde słowo Wójta na zebraniach ? Albo popatrzy pani prosto w oczy swoim pracownicom? Płaci im płaci miesięcznie mniej więcej tyle j co „ sama tylko podwyżka” Pani Wójtowej jak sadze, a może się myle to niech mnie Pani poprawi !!? A może postarałaby się pani pomóc sąsiadce, pani Kiełbickiej w podłączeniu do kanalizacji ? Może tutaj pokazałaby pani swoja aktywność !!!
              To nie zarządzanie gminą , to prywatny folwark. Ludziom otwierają się oczy , oby jak najszybciej.
              „Wiejskie Mędrki „ są w każdym domu.
              Panie Wójcie a pan kiedy tak idzie do sklepu ,to może pan patrzeć prosto w oczy ekspedientkom ? Kidy stoją po kilkanaście godzin na nogach i zarabiają tyle co miesięczna podwyżka pańskiej żony ? No może pan? No i chce się rzygać , serio, chce się. Pani Wójtowo , pani tez nie traci nigdy dobrego humoru? Miałem już tutaj nie przychodzić, ale kiedy to zobaczyłem, to przyjdę, no serio przyjdę, mam jeszcze lepsze kwiatki, ale to innym razem. Może teraz odezwie się tutaj- Wójt Gminy AW , albo Rada Gminy ? Serdecznie pozdrawiam Pana Adama Wójta Warzyboka, hahah, Jego Wielkiego Zastępcę, Radę Gminy życząc dobrego samopoczucia. Aaaaaaaaaa i jeszcze wszystkich za wszystko przepraszam gdyby koś poczuł się urażony hahhahaha. Cdn. Niebawem. Pa .
              • krystyna-4 Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 02.10.10, 23:24
                Drogi przyjacielu WIEJSKI MĘDRKU odpowiadając na twój wpis z 30 września 2010 roku, serdecznie Cię zapraszam na posiedzenie komisji rewizyjnej, które odbędzie się 11 października o godz. 15:00 w budynku Urzędu Gminy w Lubeni w pokoju Rady Gminy. Wybacz, ale na zarzuty nie podpisane imieniem i nazwiskiem nie odpowiadam. Myślę ze jestem w stanie udzielić Ci wyczerpujących odpowiedzi na wszystkie problemy, które cię nurtują. Z poważaniem Krystyna Kiełbasa.
                • Gość: zatroskany Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:00
                  Co za odwaga i chęć udzielania odpowiedzi na nurtujące mieszkańców gminy pytania Pani Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej, dlaczego dopiero pierwszy i zapewne ostatni raz publicznie mogę dowiedzieć się o posiedzeniu Komisji i dodatku tej najważniejszej REWIZYJNEJ. Gdzie były zaproszenia i chęć informowania mieszkańców o problemach od początku prowadzenia przez Panią w/w Komisji.
                  Pozdrawiam
                  • lexide Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 21.11.14, 23:41
                    Niedoszły wójt kłamcą
                    Zastanawia mnie dlaczego pan Skoczylas dziwnym trafem załatwia staże młodzieży z gminy tuż przed wyborami ciekawe gdzie był przez poprzednie 3 lata. Jak byłam u niego w sprawie stażu to powiedział mi że nie było funduszy. Czy takie postępowanie pasuje do wątpliwej jakości kantysta na wójta.
                    • lexide Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 21.11.14, 23:44
                      To prawda mnie spotkała podobna sytuacja. Znajomi z Lubeni zachęcali m,nie żebym poszedł do Pana S. Jak się tam zgłosiłem się to okazało się, że nie mam szans na staż. Za to moja koleżanka z Lubeni bez problemu dostała sięna staz z unijnego projektu. Czy to tak ma wyglkądac wspieranie młodych osób
                      • lexide Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 21.11.14, 23:50
                        Lexide 2. Śmiać mi się chce o czym piszesz. Przecież nawet jak pan Skoczylas nie załatwił stażu to od niego to nie zależało tylko od funduszy. Przykre jest to ze otacza się ludźmi wątpliwej reputacji. Ale chłopak z pewnością wiele zrobi dla Lubeni i kurek z pieniędzmi dla Siedlisk i Straszydla zostanie nareszcie zamknięty. Trzymam Kciuki Adam
                        • aleksandrarybka-57 Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 22.11.14, 09:12
                          lexide, bardzo się starasz, ale ci nie wychodzi.
                          Próbujesz pisać jako dwie różne osoby z jednego konta.
                          Zlecił wam wasz chlebodawca robienie propagandy w internecie, ale was nie przeszkolił.
                          Pisz dalej, lubię kabaret.

• tuman64 Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina 21.11.14, 23:47
                      Wiesz czym grozi taki zarzut.?? Zastanów sie dobrze,jeśli nie chcesz trafić jak pewna Pani ze Straszydla--do Sadu. Nie wstawiaj tutaj prywatnych żali. Smieszny jesteś. Może poprosisz drugiego kaqndydata--załatwi ci staż na drodze.Pan Adam Skoczylas jest tak dobrym człowiekiem,że nikt nie uwierzy w Jego złe cechy. Ktoś cie podpuścił???
              • Gość: strazak OSPLUBENIA Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 80.10.46.* 08.10.10, 23:51
                a pani kystyna.k potrafila sie podpisac pod wypowiedzia i zaproszeniem na wyjasnienia na sesji rady gminy w lubeni a ty WIEJSKI MĄDRKU nie masz jaj zeby sie podpisac ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????kiedy sie ujawnisz po wyborach??????????????????
    • Gość: mieszkaniec Lubeni Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 66.90.73.* 01.10.10, 15:47
      Witam!
      Przeczytałem całe forum i stwierdziłem, że zadano tu szereg
      pytań na które (choć wiadomo do kogo były adresowane) nie uzyskano
      odpowiedzi oraz poruszono szereg ważnych tematów.
      Wiem, że większość mieszkańców gminy zna odpowiedzi na te pytania
      (jeszcze milczą, ale do czasu).
      Ja dzisiaj poruszę problem nepotyzmu i podam jeden z jego przykładów u
      nas w gminie.
      „Lokalna Grupa Działania Trygon – Rozwój i Innowacja” do której
      należy również gmina Lubenia, ogłosiła konkurs na stanowisko
      specjalisty do spraw informacji i promocji (dlaczego na stronie gminy nie
      było żadnej informacji?)

www.boguchwala.pl/trygon/art13,konkurs-na-stanowisko-pracownika-biura-lgd-specjalisty-do-spraw-informacji-i-promocji.html
      Długa lista wymaganych kompetencji i umiejętności i zobaczmy kto
      wygrał

www.boguchwala.pl/trygon/art15,informacja-o-wyniku-naboru-na-stanowisko-sp-ds-informacji-i-promocji.html
      Czy to nie jest czasami córka kierowniczki biblioteki w Lubeni? Ciekawe
      gdzie a zwłaszcza KIEDY zdobyła te kompetencje?
      Jeszcze więcej do myślenia daje analiza składu Zarządu i uposażeń
      Trygonu oczywiście między innymi z naszych pieniędzy.
      Pytam więc czy to jest Gmina Lubenia czy Gmina Rodzinna? Dużo tych
      Warzyboków na różnych stanowiskach.
      A tak nawiasem mówiąc nasza gmina przypomina mi Koreę Północną z
      panującym nam Wa Rzyb Ilem (dobrze, że chociaż nie ma synów).
      Pozdrawiam wszystkich.
      CDN
      • Gość: Anty nepotyzm to podstawa tej gminy IP: *.223.97-84.rev.gaoland.net 01.10.10, 19:33
        Wszystko sie zgadza. W tej gminie pracuje tylko i wylacznie "sami swoi". Dla ktorych znajduje sie od razu praca. Maz, zona, syn, corka, bratowa, itp itd. Razi to wszystkich ale nikt tak naprawde nie reaguje.
        Ponoc wojta boja sie wszyscy, bo to pan i wladca i "ma gadane" (delikatnie mowiac). I nikt mu nie podskoczy. Mieszkancow Straszydla to olewa zywcem, pokazal tego lata jak im umilic zycie odcinajac od swiata.
        Co mnie jeszcze razi, to sprawa zasilkow. Jak sie czlowiek dowaiduje komu sa przyznawane, to wlos sie na glowie jezy. Jedni tacy co sa na zasilku buduja wlasnie wielki dom, w trybie bardzo szybkim, a ja sie pytam SKAD na to maja pieniadze? I czy to naprawde nikogo wiecej nie razi? Przeciez sa bardziej potrzebujacy ludzie w tej gminie.
      • Gość: mieszkaniec Strasz Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 01.10.10, 19:35
        ja tam popieram wójta i na pewno będę na Niego głosował w wyborach a jest nas dużo więcej i na pewno wygra w pierwszej turze. Każdy ma zwolenników i przeciwników - wszystkim nie dogodzi...
    • Gość: sympatyk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 02.10.10, 17:23
      Bogusław DUDA najlepszym kandydatem na wójta...:)
      • Gość: Prześmiewca Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 19:09
        Panie wójcie tak trzymać ,Wasze rządy są przykładem dla Wszystkich.
      • Gość: wyborca Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 11:37
        czy napewno wiesz co mówisz
        • Gość: wyborca z Tyczyna Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 12:09
          Rządy w gminie trzeba trzymać twardą ręką....tak jak jest ponoć u Was bo w przeciwnym wypadku wszyscy się rozleniwią i rozpanoszą!! Jak chcecie zobaczyć jak wygląda gmina bez konkretnego gospodarza to zapraszam do Nas. Docencie co macie bo tak zadbanej gminy w okolicy ja osobiście nie widziałem.... w razie czego zapraszamy obecnego wójta do gminy obok bo przydałoby się zrobić u Nas porządek:)
          Pozdrawiam wszystkich....:)
          • Gość: wyborca z Lubeni Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:07
            W naszej Gminie Lubenia mamy bardzo dobrego gospodarza, poświęcił nam sowje zdrowie, niejednokrotnie swój czas(pracując po godzinach urzędowania) dba o wszystkie wioski jednakowo je traktując. Gmina w ciągu ostatnich kilku lat zmieniła swe oblicze o 180 stopni na lepsze, mamy ładne szkoły, drogi, chodniki, place zabaw, boisko sportowe,kanalizację, gaz telefony, oświetlenie,w zimie odśnieżone drogi i dużo by jeszcze wyliczać po prostu to co trzeba w gminie jest. Widzą to obcy, którzy przyjerzdżają do nas ale nie my. My nie potrafimy tego docenić bo mamy za dobrze ale żebyśmy nie żałowali jak zamieni się gospodarz na urzędnika (nie daj Boże). Dziękujemy Ci Panie Wójcie za to co jest i życzymy 90% poparcia od tej mądrzejszej większości społeczeństwa.
            • Gość: sympatyk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:36
              Adam Warzybok na wójta-to najlepszy wójt jakikolwiek może być. Dziękujemy Ci za dotychczasową pracę i życzymy dużo zdrowia i wytrwałości w następnej kadencji, będziemy Cię wspierać .Jesteś WIELKI -dziękujemy
            • Gość: miś Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 11:35
              "wyborco z Lubeni" na zakończenie twojego wywodu aż prosi sie odśpiewanie do monitora prosto z serca hymnu na cześć naszego wójta: ŁUBU DUBU, ŁUBU DUBU....:))) pozdrawiam wszystkich!
              • Gość: zetafon Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.play-internet.pl 27.11.11, 10:35
                Opieram "gościa"to odezwało się Towarzystwo Wzajemnej Adoracji,przybyło na pomoc z taczką wazeliny!!
            • Gość: strazak OSPLUBENIA Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 80.10.46.* 09.10.10, 00:13
              miejmy nadzieje ze bedzie 99% a to by rozwialo wszelkie spekulacje pozdrawiam wszystkich ktorzy sa z nami i naszym WOJTEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: sympatyk Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:35
              Adam Warzybok na Wójta to najlepszy kandydat. Popieramy Cię jesteś - WIELKI, dziękujemy za dotychczasową pracę, życzymy dalszych sukcesów
              • Gość: krowa Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 81.219.146.* 16.11.10, 20:56
                a jego pupa to najsłodszy lizaczek..
      • Gość: WYBORCA Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 18:50
        DUDA A CO TEN CZŁOWIEK ZROBIŁ DLA NASZEJ SPOŁECZNOŚCI PYTAM? ODPOWIEM NIC POPROSTU KOMPLETNIE NIC NIE ZROBIŁ, I TAKI Z NIEGO KANDYDAT
        • Gość: wtajemniczony [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 11:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 12:47
            ujawnię wam Wiejskiego Mędrka oto link

www.uke.gov.pl/marta/resultRptDetails.vm?form=1&id=8450
            • Gość: wójt Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.10.10, 08:54
              nie mędrka a swoja głupotę, link jest do danych firmy świadczącej usługi telekomunikacyjne pewno mędrek tez wśród innych jest ich klientem.
              • Gość: ja Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 10:21
                No wlasnie, link jest do firmy swiadczacej dostep do internetu, "medrek" ktory to podal nie wykazal sie na pewno madroscia, multum osob w Straszydlu posiada internet z tej wlasnie firmy, mozliwe ze jest wsrd nich i "wiejski medrek", ale zeby tak od razu rzucac nazwiskiem szefa firmy, ktory zapewne nawet o tym forum nie wie, to troche nieladnie.
          • Gość: Sławek Sz. Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:01
            Dowiedziałem się dzisiaj od znajomego że ktoś na tym "dziwnym" forum mnie oczernia, pisze nieprawdę i w dodatku podpisuje się że jest moim kolegą. Byłbym nie sobą żeby nie skontrować: Czy jesteś moim kolegą czy też nie - myślę że dowiem się o tym wkrótce, a wtedy porozmawiamy sobie prosto w oczy (a może od razu dostaniesz z przysłowiowego "liścia"). Nie lubię jak ktoś obgaduje mnie za plecami i w dodatku strasznie kłamie. Nie wiem co chcesz sobie lub innym udowodnić, ale mnie w to nie mieszaj i nie pisz takich głupot (bo nikt Ci nie uwierzy)!!!
            • Gość: ktoś Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.flatrate.dk 10.10.10, 23:00
              Bardzo mnie ciekawi, komu zależało na ujawnieniu imienia i nazwiska osoby, która podaje na tym forum rzetelne informacje, kto z Urzędu Gminy tak bardzo boi się prawdy? chodzi mi o Wiejskiego Mędrka. dlaczego osoba ujawniająca jego dane sama się nie podpisała imieniem i nazwiskiem? Żałosne. Ode mnie wielkie uszanowanie właśnie dla osoby która podaje na tym forum informacje na temat Wielkiego Urzędu i jego pracowników. Czytając wpisy na tym forum można się wiele dowiedzieć, a potem pamiętać przy oddawaniu głosów w najbliższych wyborach samorządowych.
              • Gość: ktośII Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 11.10.10, 21:07
                No właśnie!! Dlatego będę głosowała na obecnego wójta zresztą pewnie jak pozostałe 70-80 % gminy... :) a przeciwnicy niech głosują na innych!:)
                • Gość: ktoś III Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 20:47
                  Ja też oddam swój głos na Adama Warzyboka, także moja liczna rodzina i znajomi też są za obecnym wójtem, popieramy Cię Adaś. Powodzeniaaaaaaaaa (:(:(:(:(:(:
          • Gość: gość, B. D. Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 20:14
            Wszelkie rewelacje na ten temat proszę zgłaszać do Prokuratury Rejonowej w Rzeszowie, ul. Lisa Kuli
            lub na posterunek Policji w Boguchwale, najlepiej proszę tam zgłosić się osobiście, a nie ukrywać się. Sprawa o pomówienie złożona została w pok. 500 w dniu 11.10.2010, tam podadzą dane prokuratora prowadzącego sprawę.
          • Gość: Dociekliwy Z. Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 21:44
            Ciekawe czego nie wziął na raz 5.000.00?Ja bym ta wziął. Nikt kto używa takiego stylu pisania, nie może być wiarygodny.Przeklinać na forum to może tylko prawdziwy ch...m.Kompletnie mnie nie obchodzi kto, komu ile i za co dał.Ja poprostu dałbym w mordę za takie pisanie.Jesteś może wtajemniczony ale napewno niedouczony.Co tam robisz w tym ARiMR.Chyba że sprzątasz- to przepraszam.
    • Gość: mieszkaniec Lubeni Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 74.63.112.* 13.10.10, 15:50
      Witam!
      Dojenie Gminy Lubenia
      Nasze rodzime towarzystwo od dojenia zafundowało sobie drugą dojną
      krowę (patrz Trygon). Niedawno leczyli swoje skołatane nerwy balując w
      Arłamowie oczywiście (na czele z wójtem) z Trygonu i między innymi za
      nasze pieniądze. A dla gminnego pospólstwa urządza się od X lat
      ziemniaczane harce bądź malinowe święto i niech się bawią w błocie.
      Gratulacje za miejsce na podium w Zgłobniu (trzecie miejsce na trzy
      ekipy) ale na pudle hihi (przecież mamy fachową siłę od promocji w
      Trygonie).
      I tak rodzinny biznes się kręci.
      Wszystko wskazuje na to, że dla oczyszczenia atmosfery potrzebny jest
      zewnętrzny audyt (i zapewniam, że taki będzie). A jaki będzie finał
      nietrudno przewidzieć, jest jeszcze kilka ciekawych tematów o
      niektórych pisano na tym forum.
      O zachłanności i braku umiaru obecnej ekipy świadczy temat, który już
      był poruszany na tym forum, a mianowicie budowa przez wójta prywatnej
      drogi do domu córki (jak wieść gminna niesie) a to najprościej
      ujmując jest zwyczajnym przestępstwem. Jest podobno uchwała rady gminy
      dopuszczająca remont drogi dla minimum 3 czy 4 domów, ale drogi GMINNEJ,
      a to jest zasadnicza różnica (nie ma w Polsce prawa zezwalającego na
      budowę prywatnych dróg z samorządowych pieniędzy).
      I tu pytanie jak zaksięgowano tą inwestycję – polecam ten temat
      także szefowej komisji rewizyjnej.
      Czyżby u nas drogi budowało się w taki sposób jak w załączonym
      linku?

www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091104/KROSNO/829548822
      I jeszcze jeden temat powstaje wzdłuż wyremontowanej drogi szereg nowych
      ogrodzeń i też jak wieść gminna niesie gmina zwracała pieniądze za
      ogrodzenia które w jakiś sposób kolidowały.
      Proszę więc zamieścić na stronie Urzędu Gminy listę osób wraz z
      sumami i datami wypłat oraz kto dokonywał wyceny (uprawnienia osoby
      dokonującej tej czynności). Takie informacje powinny być jak najbardziej
      jawne. Życzę dalszego dobrego samopoczucia wszystkim forumowiczom,
      strażakom (ps gaście pożary łąk sprzętem nie gałeziami, gdyż to też z naszych pieniędzy, wiemy że wójt ma do was słabość jak zresztą widać nie bezinteresowną) i nie tylko, zwłaszcza
      sympatykom i tylko przypomnę, że ważne jest nie tylko co się robi ale zwłaszcza
      jak się robi i że na Titanicu też orkiestra grała do końca.
      Pozdrawiam
      CDN
      • Gość: mieszkaniec Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 13.10.10, 19:41
        Chciałbym Ciebie drogi "mieszkańcu Lubeni"poinformować, że droga opisywana przez ciebie to droga prywatna finansowana tylko i wyłącznie przez mieszkańców domów do których jest dojazd (patrz 4 domy). Nie wiem czy wiesz ale żyjemy w wolnym państwie i można sobie wynająć dowolną firmę i jej ZA to zapłacić!!!!!! ..... i wyobraź sobie mimo, że nie uwierzysz (bo Ty pewnie wychodzisz z założenia, że wszystko musisz dostać od "Państwa" - bez wkładu własnych sił i pieniędzy), że za wszystko zapłaciliśmy z własnych pieniędzy. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to podejdź do któregoś z Nas a z przyjemnością wepchnę Ci tę FAKTURĘ w kłamliwą i zazdrosną GĘBĘ! Bardzo mi przykro, że zapewne Ty żyjesz źle z sąsiadami ale wyobraź sobie, że wspólnie można coś osiągnąć do czego wszystkich zachęcam. Resztę pytań kieruj gdzie chcesz a od NASZEJ drogi się odwal!!!!
      • Gość: mieszkaniec Gminy Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:58
        Zawiść, zazdrość, głupota, bezczelność i inne brzydkie cechy charakteru ujawniają się w tych wpisach.
        Drogi mieszkańcu Lubeni popatrz najpierw na siebie, napisz co to dobrego zrobiłeś dla naszej gminy, jak udzielasz się społecznie, czy zostawiłeś coś dla potomnych, czy mile wspomni ktoś kiedyś o Tobie? Powiedz jeszcze ile to Ty napłaciłeś tysięcy podatku do gminy, że można drogi budować i balować za Twoje pieniądze? Najlepiej jest czepiać się wszystkiego, wszędzie węszyć przestępstwa, korupcję,opluwać wszystkich i wszystko. Ot nasze współczesne społeczeństwo.
        W wyborach popieram Wójta Adama Warzyboka, to najlepszy kandydat na to stanowisko, zazdroszczą Go nam wszystkie okoliczne gminy i nie tylko, to najlepszy gospodarz, trzeba tylko otworzyć oczy i zechcieć zobaczyć jak wygląda nasza gmina co się zmieniło za rządów Pana Wójta. Pozdrawiam(:
        • Gość: Wiejski Mędrek Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 78.133.191.* 13.10.10, 21:20
          No zawsze mówię że warto tutaj przyjść , no warto. Jak to raptem wszyscy chcą mnie poznać ? No dlaczego? Bo piszę co wszyscy wiedzą a boją się zapytać, a inni bo normalnie boją się o co jeszcze zapytam? A ja tylko pytam o to co powinno być jawne . Idąc dalej tym sposobem myślenia to dlaczego nikt mi nie odpowiada na zadane pytania tylko mnie atakuje ?Więc prosty wniosek , albo są tak pewni siebie , że biorą pensyjki ile im trzeba albo mają wieksze grzeszki na sumieniu / jak sprawa poborów / i boją się odkrycia co jeszcze jest pod dywanem? A czy ktoś wie kim jestem to mi to LOTO. Piszę prawdę, nikogo nie obrażam w przeciwieństwie do zwolenników Pana Adama Wójta Warzyboka . Klakiery i pieski PANA Wójtowe nadal nic nie rozumieją. Pan Adam Wójt Warzybok heheeh traci swój drogocenny czas i zdrowie dla gminy . Nie, dla siebie swojej rodzinki i dla was przy korytku pana wójtowym. A co mają powiedzieć „fizyki” , sprzątaczki i inne robole co pracuję za „ podwyżkę „PANI EKONOMITSKI , żony umiłowanego przez was PANA Adama Wójta Warzyboka. Może maja już reumatyzm , może boli ich kręgosłup? A to nasze sąsiadki , nasze żony , nasze siostry i nasze matki. Oczywiście jak mówi „ wyborca z Lubeni” jest w gminie ta mądrzejsza część wyborców , z tym ze jest was ok. 5 % a ta reszta , głupki , mają inne zdanie jak pan , panie wyborco z Lubeni. A na zebraniach przedwyborczych zapytamy cała świtę , o GOK, o drogę do Hotelu, zarobki , podwyżki i inne. My mieszkańcy Straszydla niejednokrotnie brniemy w błocie do domu, a do hotelu droga extra , z pieniędzy lubeńskiego podatnika , i jeszcze parkingi , może ktoś popatrzy na to z bliska? Pani przewodnicząca , za późno , za późno o całą kadencje zapraszasz na zebrania komisji , musztarda po obiedzie. Ja nie pytałem kiedy jest zebranie komisji, tylko czy pani wiedziała o tej podwyżce i czy patrzy pani swoim pracownicom prosto w oczy. Inne wątki innym razem . Panie wyborco , głupki też maja swój rozum hahahahahah. „ mieszkańcu Lubeni „ całkowicie się z Tobą zgadzam, forsa i obsadzanie stanowisk swoimi to domena naszego Pana Adama Wójta Warzyboka . A z tym Wa –Rzyb –Ilem trafiłeś w sedno hahahah on nawet ma taki wyraz twarzy, jak azjata , jak skośnooki , nie popatrzy prosto w oczy, we wszystkich widzi wrogów , mruczy i zawsze gotowy do walki jak ninja hahahah . Strażaku z OSP Lubenia, myśl , myślenie ma przyszłość. Pani K.K. zrobiła to co jest jej obowiązkiem , powiadomiła o naradzie komisji . Nie odpowiedziała nawet na jedno pytanie , teraz kapujesz ? Tak sobie myślę , Straż jest BARDZO potrzebna , tylko czy trzeba wam aż tyle zabawek , macie już czołga , nie Rudy tylko SKOT hahhahah. A Ty dlaczego się nie podpisałeś ? Cyniku , ławo innych pouczać hahahahha. Panie Duda , idź pan na policje , ktoś kto tak mówi powinien mieć dowody , jak ja , a jak ich nie ma to niech za to beknie. To są właśnie zwolennicy pana Warzyboka , pomówić , to metody skośnookich, zdrada i podstęp . A tak do mieszkańca , teraz pewno masz fakturkę , ale czy na poprzednie roboty , kosztowną podbudowę też ? Teraz przed wyborami to wiem wiem , fakturka jest . Wa – Rzyb –Il hahhahaahah .Serdecznie pozdrawiam , klakierów i szczekaczy Pana Adama Wójta Warzyboka , jego Wielkiego Zastępcę i całe towarzystwo wzajemnej adoracji. No i oczywiście przepraszam , za wszystko przepraszam , tak na wszelki wypadek , gdyby koś miał mi coś za złe. Miłego wypoczynku i dobrego samopoczucia. CDN …. nawet pewno dość szybko bo tematów jest bezmiar i jeszcze większego kalibru . Pa……
          • Gość: mieszkaniec Strasz Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.ostnet.pl 13.10.10, 21:32
            Ja mieszkam w Straszydlu i będę głosował na obecnego wójta..... a Ty wiejski mędrku głosuj na kogo chcesz... Ocenę obecnej władzy wystawią wyborcy już nie długo:)
            • Gość: Gminny Wieszcz Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 22:33
              Rzecz się ta zdarzyła w przepięknej zagrodzie,
              gdzie knur, kaczka i kogut nie byli po zgodzie,
              Wiecznie coś któremuś wciąż nie pasowało,
              a to świnia zrzędzi, kurze ciągle mało,
              kaczka do kaczora kwakać już nie może,

baran swej mediacji próbuje w tym sporze,
              ale owca krzyczy że baran jest głupi,
              bo jej baranicy na lato nie kupił,
              że chodzić wciąż musi w tym niemodnym stroju,
              co ze skóry owczej i baranim kroju.

Kogut wraz z kurami chodzą gdzie popadnie,
              głupia gęś wciąż czeka aż jej manna spadnie.

Pies i kot już poszli każdy swoją drogą,
              a na to indyki patrzeć już nie mogą.

Myszy co chcą robią, bo kota już nie ma,
              co kto komu powie to jest zwykła ściema.
              Prawdy nikt nie słyszał od początku sporu,
              już chcą iść po radę do pańskiego dworu.

Ale co tu Panu można by powiedzieć,
              jak by się poskarżyć jak tu ulżyć w biedzie.
              Kto pozbierać członki wszystkim nam pomoże.
              Jaka mądra głowa znajdzie drogę w sporze.

Więc zebranie walne zwołano naprędce,
              wszystkie swoje sprawy wzięto w swoje ręce.

Osła okrzyknięto naczelnikiem stada,
              koń i krowa twierdzą, że to nie wypada,
              by takie zwierze z taką reputacją,
              zarządzało stajnią lub inną formacją.

Ale osioł zebrał zgraję popleczników,
              oślich dygnitarzy, a także rzeczników.
              Zasiadł na urzędzie jak basza na tronie,
              i sobie podobnych stawia na zagonie.

Nad zagrodą wisi ośle zagrożenie,
              po zdrowym rozsądku zostało wspomnienie.
              Głosów innych zwierząt osioł już nie słucha,
              ośla dusza pusta oraz głucha.

Osioł się nie zraża, osioł jest uparty,
              zagrody otwiera rozdział ponoć czwarty,

Cel uświęca środki - stara to zasada.
              Osioł brnie do przodu choć zgubił pół stada.
              • Gość: Chichot Nasza Władza Gminna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 22:49
                Łysy osioł?
          • Gość: strazak OSPLUBENIA Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: 80.10.46.* 28.10.10, 21:00
            mysle ze ty jestes radnym i chcesz wykopac naszego gospodarza "wojta" i mam pewnosc ze CI ? sie to nie uda a co do strazy to nie ignoruj nas bo jestesmy dobrze wyposarzeni i mozemy niesc mieszkancom gminy pomoc narka pa.
            • Gość: Antoni Re: Lubenia - "ekologiczna" Gmina IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.14, 16:35
              spoko wierszyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka