Dodaj do ulubionych

OSZOŁOM Z RADIA MARYJA

IP: *.dami / 213.76.164.* 07.12.03, 14:48

• Re: Jak się przygotow do obchodów 12 rocznicy R M
oszolom.z.radia.maryja 06.12.2003 18:21 odpowiedz na list

Gość portalu: Morelka napisał(a):

> Przede wsystkim, to rocznica nie jest 8, ale 7 grudnia, w niedzielę. Nie
będa
> potrzebne raczej dodatkowe kursy, bo większość z 11 tysięcy spodziewanych
> gości przyjedzie autokarami

-widzę że jeteś dobrze zorientowana..prawdziwa z ciebie Torunianka..ja jestem
z Poznania..przyjadę mimo ze mam nogę w gipsie.. ale ja te swoje cierpienie
ofiaruję Chrystusowi

Oto post z wątku założonego przez tego kretyna na toruńskim forum.
Przeczytajcie co ten matoł wypisuje! To skończony dewot niebezpieczny dla
otocznia.
Dla niego definicja „prawdziwej Torunianki” to osoba która wie wszystko o
spotkaniu rodziny radia maryja.

Oszołomie mam dla ciebie propozycje, rzuć się pod pociąg i ofiaruj swoją
śmierć Chrystusowi! Tak samo powinni zrobić wszyscy fanatycy.

Od tego zaczyna się fanatyzm stanowiący zagrożenie dla zdrowej psychicznie
części społeczeństwa. Najpierw „ofiarujesz” cierpienie w postaci złamanej
nogi. A za jakiś czas dokonasz samobójczego zamachu w imię „jedynej
prawdziwej” wiary.
Obserwuj wątek
    • Gość: milek Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 14:51
      Reformat posłuchaj wiesz co w takich stanach rzeczy jest najlepszym wyjściem?
      IGNORANCJA. więc rada dla Ciebie zignoruj.
      • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 07.12.03, 15:14
        Przecież do człowiek chory psychicznie, obłąkany, żyjący we własnym świecie. Co
        innego gdyby był zwyczajnym kretynem gadającym, że rydzyk powinien być następcą
        Wojtyły, głosującym na lpr itp.

Wyobraź sobie, że nagle przestaje się leczyć chorych psychicznie, i mogą
        spokojnie żyć wśród ludzi zdrowych. Nie potrafią odróżnić prawdy od fikcji i
        zabijają ludzi uznając ich za niegodnych życia, ponieważ krytykują radio
        maryja.
        • Gość: milek Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 15:26
          A nie uważasz, że to wyjątek z marginesu? Powiedz co z takim można zrobić?
          Powiedzmy, że ktoś daje Ci możliwość zrobienia z nim co zechcesz. Co z nim
          zrobisz? Przecież nie wyślesz go do komory gazowej (choć ponoć najlepsze
          sposoby to te najprostrze)?
          • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 07.12.03, 15:35
            Z tą komorą to nie taki głupi pomysł, tylko forsy na gaz szkoda :-)))

A tak na serio. Margines stanowi na 100%, tylko istnieje poważny problem. Ten
            margines jest bardzo duży, nie jest to odosobniona jednostka chorobowa, tylko
            ogromna grupa ludzi. Większość to osoby starsze, ale nie brakuje młodzieży.
            Młodzieży którą ONZ uznała za osoby niebezpieczne!
            Można by za działalność w organizacjach rasistowskich odbierać prawa wyborcze,
            czyli ograniczyć ilość takich ludzi którzy mają wpływ na losy państwa. Starszym
            słuchaczom również odebrać to prawo, po odpowiednich badaniach
            psychologicznych.
            Nauczycieli fanatyków którzy znacząco odbiegają od tematu lekcji, i zmieniają
            je w przemówienia poparcia dla radia zwalniać z pracy. Przecież nikt nie jest
            niezastąpiony w czasach kiedy ciężko znaleźć wymarzony zawód, a nauczycieli w
            kraju ni brakuje.
            I na koniec przeprowadzić dogłębną kontrole tych organizacji, pod kątem
            finansowym i nie tylko. Sprawdzić zgodność głoszonych poglądów z prawem.

Jednak do tego wszystkiego trzeba ludzi silnych, którzy nie przestraszą się
            grupy krzyczących dewotów. Nawet jeśli zagrożą blokadą stolicy i dużych miast!
            • Gość: milek Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 15:51
              Ten pomysł z prawami wyborczymi uważam za dobry no i bliższe przyjzenie się
              sprawom finansowym organizacji typu radio ma ryja itc. Tylko jest jeszcze jedna
              sprawa. Bo jeżeli Ci ludzie tylko wygłaszają swoje poglądy publicznie, a nie
              realizują ich to wtesy chyba nie można im nic zrobić. I tu mam pytanie do
              Ciebie. Czy oni coś robią co graniczy z prawem i stanowi niebezpieczeństwo dla
              wolności i tym podobnych spraw czy tylko są mocni w gębach?
              • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 07.12.03, 16:08

Rozdział 1 artykuł 13 konstytucji mówi:
                „Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących
                się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu,
                faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub
                dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu
                zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie
                struktur lub członkostwa”

Tutaj masz odpowiedź na wszystko. Z reszta organizacje związane z rydzykiem
                dopuszczały się już pobić na tle światopoglądowym. Czyli i za gadanie i za
                czyny można ich ściągnąć ze sceny politycznej, a raczej areny cyrkowej.
            • Gość: Rohan Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: 81.15.189.* 07.12.03, 15:56
              Wiesz, Reformat, kiedyś odpowiedziałbym Ci tak, jak mój Ś.P. Dziadunio zwykł
              był odpowiadać przy tego typu okazjach: "Nie ruszaj g...na - nie będzie
              śmierdzieć..." Ale dzisiaj? Sam już nie wiem... Druga strona medalu jest taka,
              że coraz więcej wsród mieszkańców tego biednego kraju ludzi, którzy za cel
              postawili sobie wymuszanie na współmieszkańcach "jedynie słusznych zachowań".
              Pozdrawiam.
              • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 07.12.03, 16:23

Fakt, jeszcze w 1989 to co mówił Twój dziadek miałoby sens, jednak teraz to
                g**** zostało rozrzucone na bardzo dużej powierzchni, i z dnia na dzień zaczyna
                go przybywać, a smród jest nie do zniesienia.

Przykre jest to, że ci ludzie są zdesperowani i podatni na wpływy i poddają się
                praniu mózgu bez żadnego oporu. Do czego ten kraj zmierza??? Rydzykowej
                dyktatury?!?!?!
                • Gość: Rohan Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: 81.15.189.* 07.12.03, 16:43
                  Kraj ten najprawdopodobniej zmierza ku dyktaturze szczęścia powszechnego. Tzn.
                  wg. wyznawców RadRyja szczęściem jest to co jest opisane w dodatkach
                  komentarzach i glosach do Pisma Świętego, oczywiście "by xiądz Muchomorek".
                  Inne objaśnienia tego wiekopomnego dzieła, jako niezgodne z linią Ojca
                  Tranzystorysty będą tępione z całą surowością "katolickiego" miłosierdzia.
                  Przeprasam prawdziwych katolików za ten zgryźliwy komentarz.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: aaa Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 18:41
                    Ten kraj, jak się wydaje, zawsze zmierzał, zmierza i będzie zmierzal do tego
                    typu rządów. A czy inaczej było przed wojną? Ba, było jeszcze gorzej. Chyba nie
                    trzeba przypominać młodzieżowych bojówek endeckich, które zastraszały, biły,
                    kaleczyły a czasem i zabijały osoby innej narodowości, zwłaszcza semickiej.
                    Wtedy pojawił się Piłsudski i ChjenoPiasta przegonił. Krótko przed wojną też te
                    nastroje się pogarszały, no ale szybko zajęto się czymś innym. Chociaż, czy na
                    pewno? Radzę zagłębić się w temat Jedwabnego.
      • Gość: Villareal Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 08.12.03, 18:42
        czasem aż prosi się ,by powstrzymać się od komentowania tego samego po raz
        milionowy ,no ale jak widać osób pokroju Reformata na to nie stać ,lepiej robić
        chlew i durną nagonkę ,która poza zaśmiecaniem forum wysypem podobnych wpisów
        nic nie daje ani tym bardziej nie robi na nikim już żadnego wrażenia .

Rzeczywistość jest jasna i prosta ,kolega Reformat najwyrazniej jest
        przekonany ,iż jego misja totalnej wojny z klerem i kościołem jest formą
        uświadamiania ciemnego społeczeństwa ,którego jedynym jaśnie oświeconym
        członkiem jest ...on sam .

Nudne to ,ale przynajmniej pośmiać się można od czasu do czasu :D
        • Gość: ppww Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: 81.15.189.* 08.12.03, 20:45
          Nie rozumiem Reformat po co w ogóle wymyśliłeś ten temat. Większość z nas nie
          zgadza się z poglądami głoszonymi przez wypowiadającego się w innych tematach
          na tym forum wspomnianego GOŚCIA, który tytułuje się jako OSZOŁOM Z RADIA
          MARYJA. Tym sposobem tworzysz bez sensu wątek i temat do popisu dla OSZOŁOMO-
          podobnych, którzy w większej ilości mogą pojawić się na naszym FORUM. Czyżbyś
          nie miał ciekawszych pomysłów (tematów) do dyskusji...?
          • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 08.12.03, 21:00
            Chciałem udowodnić, ze to co dotychczas pisał oszołom nie jest maksimum jego
            głupoty.
          • Gość: PIERRE Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:04
            Wątek zebrał w ciągu 1 dnia dużą liczbę wpisów - dlaczego uważacie go za
            niepotrzebny? Nikt wam nie rozsyła go na e-mail, nikt nie każe czytać, nie
            zajmuje wam miejsca na dysku, więc o co ten krzyk? Skoro ludzie się wpisują to
            chyba dobrze. Nawet nie padają żadne wyzwiska, a to już coś.

Poza tym pora już (w duchu przedświątecznym) na rozpętanie totalnej wojny
            przeciwko głupocie i oszołomom. Mnie osobiście nie bawi wpisywanie do każdego
            lepszego wątku swojej mało odznaczającej się opini. Nudzi mnie na przykład
            dyskusja o tym jak mysliwy zastrzelił psa, albo o poszerzaniu granic Rzeszowa.
            Wypowiadam się intensywnie na te tematy, ktore mnie interesują, a pozostałe
            tylko czytam (czasem). Czy to takie złe, że ja lub Reformat mamy awersję do
            durnego oszłoma i tępimy go z całą zajadłością? Chcecie mieć nudne forum?
            • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 08.12.03, 21:13
              Oni sami nie wiedzą czego chcą. Mówiąc oni mam na myśli pojawiających się
              epizodycznie ludzi którzy napiszą dwa psoty w stylu „ale nudne forum”,
              albo „zostawcie kościół w spokoju”. Powtarzam po raz setny, SKORO UWAŻACIE
              WĄTKI ZA NUDNE TO ZAKŁADAJCIE WŁASNE I PRZESTAŃCIE BIADOLIĆ NIEMOTY!!
        • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 08.12.03, 21:06
          A jaka jest twoja misja, pisanie głupich komentarzy, oraz niemożność stworzenia
          własnego wątku??? Czy tym gadaniem chcesz zasugerować, ze powinniśmy stworzyć
          inny wątek który tobie by odpowiadał???
          Z resztą o jakim milionowym komentowaniu ty mówisz, skoro na forum jest 5
          twoich postów. Jakbyś nie zauważył były inne tematy, ale spadły niżej,
          najwidoczniej nie ma potrzeby dyskutowania o nich. Ja pisze w wątkach które
          mnie interesują, a gdybym chciał znać twoją opinie to zapytałbym się.
          • Gość: ppww Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: 81.15.189.* 08.12.03, 21:24
            Przepraszam Reformat, ale jeśli kierujesz do mnie te słowa to nie ten adres.
            Zobacz czy nie miałem racji - oszołom już Ci odpisał tworząc nowy temat
            (riposte). Właśnie w ten sposób to FORUM stanie się nudne (to do PIERRA) i nie
            będzie tu nic oprócz biadolenia. Jeśli chodzi Ci Reformat o to, że ktoś nie
            tworzy własnych tematów tylko krytykuje inne, to myślę, że tych uwag nie
            powinneś kierować akurat pod moim adresem. Pozdrawiam...
            • Gość: Reformat Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dami / 213.76.164.* 08.12.03, 21:26
              Drogi ppww, a czy Ty uznajesz się za człowieka który napisał dwa psoty na
              forum??? Masz już długi staż i szanuje Twoje zdanie. Słowa te kierowałem do
              ludzi pojawiających się na 10 sekund i znikających równie szybko!!

Jeśli poczułeś się urażony to PRZEPRASZAM!!
            • Gość: PIERRE Re: OSZOŁOM Z RADIA MARYJA IP: *.dnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:32
              Jeszcze raz powtarzam - na forum jest mnóstwo miejsca. Starczy go dla każdego -
              chyba dyskusja o oszołomie jest ciekawsza niż o jakiejś zasranej kładce nad
              torami (bez urazy dla tych, dla których to żywotny problem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka