Gość: złośliwe bydlę Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.lodz.msk.pl 13.08.09, 18:34 Zaraz- jakim cudem gonili psa samochodem? Ze szczenięcych wygłupów pamiętam podobną próbę- po kilkunastu metrach piesek przeskoczył rów, prysnął w krzaki i tyle go widzieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: 77.236.0.* 13.08.09, 18:44 co sie k...a dzieje z tymi ludzmi masakra mam nadzieje ze debile dostana dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech 13.08.09, 19:00 Ludzie, to tylko wsiury, takie zwykłe wieśniaki.. Spodziewaliście się po wsiurach czegoś innego? Tacy biją swoje matki,żony, dzieci, zabijają zwierzęta, walą się po pijaku sztachetami z sąsiadami, a potem w niedzielę się wystroją i pojadą do kościoła wypielęgnowanym ale podrdzewiałym 18-letnim Oplem po wypadku, ściągniętym z Niemiec. Taka jest polska wieś.. Ten s..syn od kota też był ze wsi spod Bydgoszczy, nalany ryj 16letniego gnoja w okularkach widziałem wczoraj na NK, już usunął, boi się. Niech takie sukinkoty wreszcie się zaczną bać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 19:22 Zabić ich i po temacie - Polska to kraj debili Odpowiedz Link Zgłoś
ya_yebie [...] 13.08.09, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.c198.msk.pl 13.08.09, 20:17 zamknąć do więzienia, a w ramach rozrywki gonić samochodem, jak padna- przejechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik zwierząt Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 20:20 kiedykolwiek słyszę o czymś takim mam nadzieję, że doczekamy się aby móc w ten sam sposób potraktować tych zwyrodnialców. Pognać do upadłego a potem przejechać. Tym co przywiązują zwierzęta w lesie na niechybną śtraszną śmierć, przywiązać, zakneblować i zostawić itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fany Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.rzeszow.vectranet.pl 13.08.09, 21:15 Człekokształtne potwory!Czy sprawiedliwości stanie się zadość? Niech wreszcie taki wandalizm będzie potraktowany jako DUŻA społeczna szkodliwość.Biedna PSINA!Tacy są zdolni zrobić to samo z człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:40 Jak znam talent dziennikarzy z Gazety Wyborczej to niewiele z tej historii jest prawdą. Ot, jedna baba drugiej babie coś rzekła i już można zrobić sensacje a i oczywiście wszyscy są winni tylko nie właściciel psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.static.maxnet.net.pl 13.08.09, 21:36 a dlaczego tych bydlaków nie pogonic autem ,az padna ze zmeczenia? To powinno sie zrobic ,a nie zbierac materiały dowodowe W Polsce sama dzicz! Nie ma prawa dla tych bydlaków! Gdzie jest prokurator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yk Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: 217.22.88.* 13.08.09, 22:56 prokurator siedzi w ciupie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali 13.08.09, 21:58 dlaczego 2 lat!!!!!powinni dostać tyle ile za człowieka,pies to żywe stworzenie,czuje ból,mało wiemy jak on to przeżywa,myśli itd. ,ale za takie postępowanie te dwa wyrzutki nie mają prawa nazywać się ludźmi,takie kary tylko zwalniają moralne hamulce u innych których tylko wysoka kara może odstraszyć.Sądzę że bardzo wysokie kary więzienia byłyby normalne,nikt zdrowo myślący nie znęca się nad zwierzętami i żadne kary mu nie straszne,po prostu wie że to jego nie dotyczy.Dać wypierdkom mamuta po 10 lat,będzie mniej takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.net.stream.pl 13.08.09, 22:00 Zadne wiezienie tylko kamieniołomy , suchy chleb i woda i tak do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscop Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: 91.150.161.* 14.08.09, 01:55 To samo zrobic im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:13 a tej pani za niedopilnowanie zwierzaków też powinni dołożyć z rok. Jak się ma zwierzaki to się ich pilnuje a nie tłumaczy się że bramka była nie domknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Animusz Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.d-com.pl 14.08.09, 12:23 Oczywiście cała wiec ma to w dupie, a może sobie zrobić polowanie na tych dwóch mieszkańców Tarnawy w wieku 41 i 43 lat ... Poco takie chwasty maja żyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RESE Chciałbym ich spotkać IP: 84.38.160.* 14.08.09, 15:10 Takim wszarzom się nie odpuszcza.Jeśli ktoś nie ma szacunku dla żywego i myślącego zwierza,nie będzie go miał i dla człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Chciałbym ich spotkać IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 16:18 widicznie ten pcjlarz sobie na to zasłużył...może zjadł kure, albo pogryzł kogoś?ja sam nie wiem , czy bym podobnie z takim psem nie postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Chciałbym ich spotkać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 17:00 już ci pajacu odpisałem wcześniej, cywilizowany człowiek idzie z takim problemem do właściciela psa, albo idzie na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Chciałbym ich spotkać IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 19:12 co to za słówa? dlaczego mnie obrazasz?o jakim pajacu mówisz? niepozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Chciałbym ich spotkać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:11 jak pochwalasz bestialstwo to jesteś zwykłym śmieciem, a nie człowiekiem, tym bardziej że są inne metody rozwiązywania takich spraw, tylko wygląda na to, że jesteś na tyle tępy, że ich nie dostrzegasz lub je ignorujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Chciałbym ich spotkać IP: *.net.autocom.pl 15.08.09, 23:03 Widocznie nie jesteś lepszy od tych dwóch niedorozwiniętych kmiotów spod Zagórza. Odpowiedz Link Zgłoś
margo.4 Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali 14.08.09, 17:42 Takim gnojom nalezy sie wyzsza kara . Dwa lata to jest zero. Bandyttyzm ostatniego gatunku. Obawiam sie jednak ze wynajda srodki lagodzace i bandyci wyjda na wolnosc bezkarnie. Takich powinno sie dla przykladu zamykac aby innym nie przyszlo cos podobnego do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: 80.54.93.* 14.08.09, 19:10 Zauważcie, że to nie byli rozwydrzeni nastolatkowie, tylko dorośli ludzie. Pewnie mają dzieci. Jaki im przykład dają? Zgroza! co za bezduszność w tym narodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RH Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 19:46 o jakim bandytyżmie mowa? czy oni męczyli człówieka? NIEEEEEE!!..to tylko pies, więc skad takie larum? jak zawinił to poniósł kare. koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:16 jest "drobna" różnica między karą, a zwykłym sku.wysyństwem. Widać brak ci podstawowej umiejętności normalnego myślenia, że nie widzisz tej różnicy, zresztą bydło z Tarnawy tej różnicy też nie widziało i przyjdzie im ponieść zasłużoną (aczkolwiek zbyt niską) karę. Odpowiedz Link Zgłoś
aimm Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech 15.08.09, 10:19 To bestialstwo ma być karą? Za co? bo jego właścicielka beztrosko pozwoliła, by sobie wyszedł przez furtkę? To było bestialstwo popełnione na bezbronnym,przerażonym stworzeniu. Strach mnie ogarnia, gdy czytam wypowiedzi podobne do Twojej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.net.autocom.pl 14.08.09, 22:32 Niedorozwinięte wioskowe sku...syny, wyprane z człowieczeństwa. Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.enterpol.pl 14.08.09, 23:19 jestem w szoku! jak można być takim okrutnym! ludzie nie mają serca!!! kiedyś za to zapłącą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.09, 21:10 Powinno byc 5 latbez możliwosci zawieszenia, kara pienieżna i resocjalizacja pod postacia odpracowania okreslonej ilosci godzin w schronisku. Jestesmy prymitywnym narodem: albo zajezdzenia psa czy konia na smierc, zaglodzenie psa przy budzie albo ubojnia psow celem produkcji smalcu. Tacu wlasnie jestesmy, bestialski, prymitywny, chlopski narod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 22:38 Po przeczytaniu tych wszystkich złorzeczeń boje się siąść za kierownicą swojego samochodu, bo jak wpadnie mi jakiś pies bezmózgowca to gotowi jesteści jak słysze mnie zlinczować. Nie lubie nikogo obrażać ale właściciel którego pies biega beztrosko po drodze na inne określenie nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.net.autocom.pl 15.08.09, 22:53 Pomiędzy wypadkiem spowodowanym przez nagłe wtargnięcie na jezdnię zwierzęcia a zakatowaniem zwierzęcia na śmierć przy pomocy samochodu jest pewna subtelna różnica. Nie zauważasz jej, wielki umyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 23:08 A na podstawie jakich danych ferujesz wyroki. Według GW zawsze winni są cykliści nigdy właściciele psa . Czytałem o tym fakcie w dwóch innych gazetach i wnioski nie są tak jednoznaczne. Pozwólmy niech roztrzygnie sąd. A ja z swojej strony chciałbym apelować do właścicieli psów żeby przestrzegali obowiązującego prawa. Droga nie jest miejscem dla biegających samopas psów , Z tytułu kolizji z ich udziałem co roku na naszych drogach ginie kilkadziesiąt osób. Mówi wam to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 23:55 skąd masz takie statystyki? Może jakieś źródło? Psy głównie biegają po drogach wiejskich w terenie zabudowanym gdzie jak wiadomo dopuszczalna prędkość to 50km/h w takim przypadku w kolizji psa z samochodem, samochód może odnieść uszkodzenia, ale oprócz psa nikt nie ginie. Szczerze to nie słyszałem, żeby w wyniku kolizji z psem ktokolwiek zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 00:28 Otóż wyobraż sobie ze ginie wiele osób w wyniku wtargnięcia nagłego psa na drogę kiedy reakcja hamowania kierowcy zwłaszcza na śliskiej nawierzchni powoduje poślizg niekontrolowany i samochód ląduje w rowie lub na drzewie a często piesek biegnie beztrosko dalej nieświadomy że kierowca ratując mu życie rozjechał idące poboczem dzieci lub sam zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 00:58 jak pisałem o kolizjach słyszałem często, o tak poważnych wypadkach nie, chociaż nie twierdzę, że takich nie ma/nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.net.autocom.pl 16.08.09, 01:52 Gość portalu: konrad napisał(a): > A ja z swojej strony chciałbym apelować do właścicieli psów żeby > przestrzegali obowiązującego prawa. > Droga nie jest miejscem dla biegających samopas psów , > Z tytułu kolizji z ich udziałem co roku na naszych drogach ginie > kilkadziesiąt osób. A jaki to ma związek z wydarzeniami, które komentujesz? Z artykułu jasno wynika, że dwóch wiejskich ćwoków zamęczyło psa jadąc za nim samochodem. Ty zaś wypadasz ni z gruchy ni z pietruchy z jakimś apelem do posiadaczy psów o przestrzeganie prawa. WTF? Czy sugerujesz, że jak kierowca widzi biegnącego drogą psa, to powinien go rozjechać, w imię wyższych racji? Bo przecież taki pies może parę kilometrów dalej spowodować kolizję, w której zginą ludzie. Czy o to chodzi? A jeżeli nie o to, to w takim razie o co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 09:07 Chodzi mi tylko o przeztrzeganie prawa Dzinnikarze GW goniąc za sensacją mają manie epatowania nas okrucieństwem wobec zwierząt przedstawiając swoją wersje wydarzeń nie weryfikując ją z uczestnikami zdarzenia. Nigdy nie spotkałem się z refleksją z strony dziennikarza GW że rozjechany na drodze pies miał swojego prawnego opiekuna. Pies nie ma prawa biegać po drodze. To można ustalić na dzisiaj. A znając życie z udowodnieniem sadyzmu cyklistom według wersji GW sąd może mieć duże problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel miejski Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 10:35 Konrad nie bierz nigdy wiecej udziału w dyskusji na forach bo bredzisz.Podejrzewam ,że jesteś wychowany na komiksach i grach komputerowych i brak ci tzw.uczuć wyższych.Niedociera do ciebie sedno sprawy .Problemem nie jest że ktoś nie dopilnował zwierzaka,ale fakt, że jakaś bestia która co dopiero zeszła z drzewa zamęczyła psa. TO jest jedynym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 11:03 Jako hycel miejski jesteś materialnie zainteresowany konserwowaniem bezprawia, więc Twój głos mnie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przytomny człek Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: 84.38.160.* 16.08.09, 10:52 Gość portalu: konrad napisał(a): Pies nie ma prawa biegać po drodze. > To można ustalić na dzisiaj. Jasne, a dziewczyna w mini sama prosi się o gwałt? Pieprzysz waść. Czym innym jest zmuszenie wieśniaków do właściwej opieki nad zwierzętami - w cywilizowanym kraju psy musiałby mieć czipy, a w razie ich ucieczki poza teren posesji właściciel zagrożony jest wysokim mandatem - a czym innym zezwolenie na sadyzm. Bo jak tak dalej pójdzie, to ci gnoje, którzy rozjechali psa - bydlakami ich nie nazwę, bo bydło to zacne stworzenia - następnym razem rozjadą dzieciaka, który im skubnie jabłka z sadu. I co - będziesz wtedy uważał, że to wina rodziców, a gnoje-sadyści są kryształowo niewinni? A dzieciak co biega po cudzym sadzie niestety musi liczyć się z najgorszym. Janko Muzykant? Od egzekwowania PRAWA są instytucje. I ich przedstawiciele, wyposażeni w odpowiednie uprawnienia. I przypomnę, bo jakoś dziwnie Tobie to umnkęło SAMOSĄD JEST KARALNY! Mamy XXI wiek i środek Europy. Wieśniacy uganiający się z pochodniami i widłami to jakby przeżytek. Jakby. Zastanawiam się skąd tak dramatyczne zacofanie w tym nieszczęsnym narodzie? Skąd pożałowania godna sadystyczna mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 11:24 Od paru lat apeluje o czipowanie psów . Pozwoli to przypisać psa do właściciela i poprzez to egzekwować obowiązki na nim ciążące. Ani jednym słowem nie poparłem czynu jaki został popełniony na bernardynie, sam mam 16 letnią sunie a ani przez moment nie dopuściłem do sytuacji aby jakiś drań ją stresował. Tylko z ferowaniem wyroków poczekajmy na orzeczenie sądu bo powtórze raz jeszcze jak znam życie będzie trudno dowieść winę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejech IP: *.net.autocom.pl 16.08.09, 21:03 Zgadza się, wszyscy powinni przestrzegać prawa, nie tylko właściciele psów. Zgadza się, nierzadko dziennikarze przedstawiają niezweryfikowane wersje wydarzeń (jednak nie wiem, czy było tak w tym przypadku). Wszystko się zgadza. Tyle tylko, że świat nie jest idealny i czasami zdarzają się sytuacje nieprzewidziane. Takie, jak ucieczka dwóch psów z domu. Są to wszystko oczywiste oczywistości. Widok psa biegnącego drogą - niezgodnie z prawem - nie daje jednak nikomu prawa do tego, żeby go zadręczyć na śmierć, czy z rozmysłem przejechać. W artykule mowa jest właśnie o tego rodzaju sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitaco Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.home.otenet.gr 16.08.09, 01:59 a ja bym tak za nimi pojeździł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: 89.230.87.* 16.08.09, 20:43 Ja proponuję z nimi zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: *.skarzysko.vectranet.pl 18.08.09, 22:03 Powinni im zrobić to samo!!!!!!!!!!!!!!!!! zwyrodnialcy a nie ludzie,ze jeszcze takich ziemia nosi !!!!!!!!! złamańcy mogli po sobie nawzajem pojezdzic ! a sad dla przykladu powinien solidnie ukarac nastepni moze by sie zastanowili co robia chociaz ciezko o rozum u takich prostakow.... tak jak i tych ktorzy zamordowali niedzwiadka w dolinie chocholowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Bestialsko zamęczyli psa, a potem go przejechali IP: 91.150.161.* 03.09.09, 22:30 2 Lata ?? Za mało ..skoro robią to bezbronnemu zwierzakowi to co zrobią człowiekowi ?/ Dobrze mówią że MIARA CZŁOWIECZEŃSTWA JEST STOSUNEK DO ZWIERZĘCIA Odpowiedz Link Zgłoś