Dodaj do ulubionych

Wsk Rzeszów - Praca Cnc

IP: *.mielec.mm.pl 25.08.09, 14:07
Witam mam pytanie bo od września chce zacząć się kształcić na operatora
obrabiarek numerycznych cnc. Pracuje ktoś może w wsk rzeszów i może opisać jak
wygląda ta praca i jak wygląda płaca na tym stanowisku?? Z góry dziękuje za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kharper marnujesz czas 03.09.09, 09:11
      wsk idzie do likwidacji to tylko kwestia czasu, sprzedaja juz tereny
      nalezace do firmy, 1/2 roboty jest rozkooperowana, lepiej szukaj roboty
      u podwykonawcow, cwaniakow mafii dareckiego
      • Gość: MANIEK Re: marnujesz czas IP: *.mielec.mm.pl 05.09.09, 14:32
        Wiesz ogólnie chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ta praca??
        Jak płaca i warunki??

• meg83 Re: marnujesz czas 05.09.09, 18:08
          Maniek z wsk zwalniają- nikogo nie zatrudniają: ani frezerów,
          ani tokarzy ani operatorów cnc

jak skończysz się uczyć sytuacja może się zmienić

zresztą wsk to nie jedyna firma
          • Gość: zenek Re: marnujesz czas IP: *.rzeszow.mm.pl 05.09.09, 22:15
            Maniek, słyszałem taki news, że goście przychodzą na wsk, trochę się pouczą i
            sru na Zachód (oczywiście za super kaskę). Tak więc ucz się, potem kombinuj po
            znajomości wkręt do kołchozu i będzie git.
            • Gość: Maniek Re: marnujesz czas IP: *.mmpnet251.tnp.pl 08.09.09, 22:17
              Dzięki pochodzę ten rok w szkole policealnej wykształcić się w zawodzie operator
              obrabiarek cnc a potem popróbuje w okolicznych zakładach dzięki za odpowiedzi
    • Gość: operator cnc Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 09:30
      nie wiem jak to wygląda w rzeszowie ale w stalowej woli w firmie w kórej robię
      dają 1300 - 24000 na rękę w zależności od tego jakie kto ma znajomości bo raczej
      z doświadczeniem i umiejętnościami nie wiele ma wspólnego płaca. W firmie
      niedaleko podobno płacą więcej, jest system 4 brygadowy ale płacą socjalne (u
      nas nie) dopłacają do paliwa (u nas nie) tylko że praca w gorszych warunkach,
      ale przynajmniej nikt nie straszy że jak coś zepsujesz to na szyi będziesz nosił
      to coś zepsuł i pokryjesz to ze swojego wynagrodzenia. Póki co tylko straszą ale
      nigdy nie wiadomo kiedy to wejdzie w życie. Jak masz pytania czy potrzebowałbyś
      pomocy to napisz na zum84@o2.pl i podaj swój nr gg. Pytaj o co chcesz. Napewno
      się odezwę
      • Gość: rh Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.09, 14:01
        jeśli sie nie pomyliłeś. to to faktycznie niezłe zarobki macie, ale rozbieżnośc
        w zarobkach gigantyczna wręcz.
      • Gość: ewa Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:56
        mój mąż jest operatorem cnc, nikt go nie zatrudnił, z wsk nawet nie
        odpowiadają po kilkukrotnych podaniach. nie wiem kto zatrudnia na
        cnc , ale wygląda na to że bez najo mości marne szanse.
        • Gość: Marek Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.171.46.202.static.crowley.pl 19.11.09, 13:54
          Pracowałem na WSK ponad 5 lat na maszynach cnc . Zarobki są tam rożne zależy od
          wydziału i znajomości u majstra, kierownika i stażu pracy 1750-2300 brutto a po
          40 latach pracy nawet 3500 brutto jak dożyjesz. Mistrz po technikum który będzie
          cię opie...ł codziennie ma od razu 4500 brutto. Wiec sam widzisz jak tam jest.
          Najlepiej pracować na wydziale gdzie robią kilka detali tylko, to szybciej się
          nauczysz bo na polskim wydziale W58.2 to jest masakra i tysiące detali nie
          dopracowanych a do tego dochodzi wszechobecny burdel i prześladowania przez
          majstrów i kierownika sadystę Kazimierza Kruczka!który na pewno jest esbeckim
          działaczem i kapusiem.

Każdy kto się czegoś w tym zakładzie nauczył to zwiał do pracy za granice bo
          tutaj się za wiele nie dorobisz. Zostają tam tylko starzy ludzie którzy nie mają
          perspektyw na wyjazd, nie znają żadnych języków obcych i po prostu się tak
          zastali w tym śmierdzącym zakładzie.
          Jedyne miejsce za bramą WSK gdzie jest przyjemnie to tak zwany "biały dom" czyli
          główny biurowiec. Ludzie tam pracujący to szczęściarze, piją kawkę i sobie
          plotkują od rana do piętnastej czasem coś stukną na kąpie i tyle.

Pozdrawiam ;)
          • Gość: Maniek Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.mielec.mm.pl 22.11.09, 22:14
            Dzięki za odpowiedzi postaram się coś znaleźć w tym temacie.
            Mam jeszcze jedno pytanie oprócz MTU, Borg warner i Wsk są jeszcze jakieś
            poważne firmy zatrudniające operatorów cnc??
            • Gość: jaaa Re: Wsk Rzeszów - Praca Cnc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 12:25
              tylko złodzieje i wyzyskiwacze.
              Każdy kto może ratuje się jeszcze kryzysem. dają 2/3 etetu, opierniczają wypłaty
              0 30% a chcą żeby normalnie do roboty chodzić. Dadzą Ci jeszcze bezpłatny do
              podpisania w razie jakby ci się coś stało to żeby nie musieli nic za Ciebie
              płacić bo przecież nie ma Cię w pracy.
              Dam Ci dobrą radę. Nie pchaj się w CNC. szukaj od razu czegoś innego, chyba że
              masz znajomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka