Dodaj do ulubionych

Ja z innej beczki

30.09.09, 11:11
Witam i pozdrawiam na wstępie
Chciałam Wam powiedzieć że podziwiam Was za te wszystkie umiejętności łączenia
doradzania pokazywania itp.
Czytam Was od wielu miesięcy
Chciałam coś zmienić u siebie ale niestety jestem antytalenciem wnętrzowym,generalnie
nawet jak się za coś wezmę to i tak nie wychodzi tak jak bym chciała,w dodatku mamy
przeoooooogromnego pecha do wszelakich fachowców zamawianych mebli ,sprzętów
łóżek itp
Nigdy w życiu chyba nie udało mi się czegoś zamówić zrobić bez kilkakrotnego
poprawiania,ostatnio nawet jak 2 razy przywieźli mi materac do łóżka z Mebli Agaty nie
ten co zamawiałam to Pan stwierdził że jestem typem pechowca nagminnego
Teraz szukam koloru do mojego pokoju dziennego już 3 razy przemalowane i dalej nie
tak,dalej mieszam sprawdzam a moja rodzina dostaje szału...
No i niestety brak spójności w moim mieszkaniu i dopiero teraz widzę jak wiele do
zmian.....Może coś mi się uda dzięki Wam przerobić....
Dziękuję zatem z całego serca zto forum za to co robicie....Kasia
Obserwuj wątek
    • wieczorek31 Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 11:35
      Ja również dziekuje bardzo forumowiczkom, wiele sie od was uczę, podpatruję.
      Niedługo czeka mnie zakup mieszkania, więc Wasze porady będą "jak znalazł"
      • womysia Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 11:46
        o, jak się miło zrobiło! :-D

myślę sobie tak, że czasy kiedy za komunizmu trzeba było czekać na mieszkanie w
        nieskończoność, a potem mieszkać 20 lat w tym wyczekanym lokalu, minęły - dlatego liczę,
        że będzie tak bardziej na modłę zachodnią. jak tylko wyjdziemy ze stagnacji gospodarczej
        i poziom płac znów zacznie się piąć do góry, a kredyt znów będzie łatwiej dostępny!

młodzi ludzie będą kupowali większe, ładniejsze, lepsze mieszkania w miarę jak będzie im
        się poprawiała sytuacja finansowa - i co za tym idzie będzie szansa na kolejne remonty,
        urządzania i doskonalenie swoich umiejętności co kilka lat, powiedzmy 5 - 7 lat.

i tu widzę szansę na rozwój umiejętności i poprawę estetyki wnętrz! bo pierwszy remont
        to jednak dla wroga :-) i mówię to z perspektywy 10-tego remontu :-D
        • eirenne Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:02
          > młodzi ludzie będą kupowali większe, ładniejsze, lepsze mieszkania w miarę jak
          > będzie im
          > się poprawiała sytuacja finansowa - i co za tym idzie będzie szansa na kolejne
          > remonty,

ech, młodzi kupią to, co deweloper wybuduje - a jak deweloper buduje, to
          wiemy... tragiczne lokalizacje, tragiczne rozkłady mieszkań, redukcja kuchni do
          jednej ściany w salonie... bo Polacy patrzą na cenę
          • tennessee Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:49
            eirenne napisała:

> > młodzi ludzie będą kupowali większe, ładniejsze, lepsze mieszkania w miar
            > ę jak
            > > będzie im
            > > się poprawiała sytuacja finansowa - i co za tym idzie będzie szansa na ko
            > lejne
            > > remonty,
            >
            > ech, młodzi kupią to, co deweloper wybuduje - a jak deweloper buduje, to
            > wiemy... tragiczne lokalizacje, tragiczne rozkłady mieszkań, redukcja kuchni do
            > jednej ściany w salonie... bo Polacy patrzą na cenę

Tu się włączę, gdyż wspomniane grzechy tyczą i młodych i starych, w deweloperce
            jak i na wtórnym, Polaków i Innych ;-D

>
            • f.l.y Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:54
              nie żałuj tak tego męża... że inni robią...
              może Twój nie czuje tych remontów...nie lubi...

jedne kobiety robią przetwory na zimę, masę smakowitych słoiczków..a czyjeś żony
              nie..choć ich mężowie by chcieli...

a może jest już poprostu zmęczony Twoimi ciągłymi zmianami? :)
    • rokoko20 Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 11:52
      Kazdy pomoze jak umie :)
      Czekamy na zdjecia!
      • rosiczka.k Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:00
        A nawet jak nie umie, to też "pomoże" ;)
    • szpulakasia Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:31
      Aha i jeszcze jedno ,mam męża który jak tylko słyszy słowo remont farba obrazek
      zasłonka dostaje gęsiej skórki i przez 3 dni się nie odzywa.....a u Was jak czytam że
      mężus pod Waszą nieobecność coś tam maluje tapetuje to mi się łzy w oczach kręcą....To
      forum czytam wszędzie i kiedy tylko się da czasami w pracy(jak teraz) czasami w nocy jak
      wszyscy śpią.....piszcie i pokazujcie ja na razie będę czytać i wchłaniać tę atmosferę....
      • tennessee Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:44
        szpulakasia napisała:

> Aha i jeszcze jedno ,mam męża który jak tylko słyszy słowo remont farba obrazek
        >
        > zasłonka dostaje gęsiej skórki i przez 3 dni się nie odzywa.....a u Was jak czy
        > tam że
        > mężus pod Waszą nieobecność coś tam maluje tapetuje to mi się łzy w oczach kręc
        > ą....To
        > forum czytam wszędzie i kiedy tylko się da czasami w pracy(jak teraz) czasami w
        > nocy jak
        > wszyscy śpią.....piszcie i pokazujcie ja na razie będę czytać i wchłaniać tę at
        > mosferę....

Wstw choć jedno zdjęcie... bez zdjęcia wątek Ci ciachną ;-)
        • kasik68 Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 12:56
          Szpulakasia, chcialam dodac, ze moj maz cierpi na te sama chorobe, a zyje sie
          tym trudno:(
          • f.l.y Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 13:00
            żeby zacząć remonty, musi być dom :)

to ja wstawiam dom..

to nie moja, to czyjaś chata, ale jakże urodziwa...

• metodiw Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 13:10
              f.l.y napisała:

> żeby zacząć remonty, musi być dom :)
              > to ja wstawiam dom..
              > to nie moja, to czyjaś chata, ale jakże urodziwa...

To ja Ci, f.l.y, polecam ten wątek:
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,100637528,100637528.html
              • f.l.y Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 15:35
                metodiw napisała:
                >
                > To ja Ci, f.l.y, polecam ten wątek:
                > fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,100637528,100637528.html
                ==
                i bóg zapłać, bo nie widziałam tego wątku
                na szczęście nie przypisuję sobie, że foto jest moje :) a to jest niedozwolone, jak się
                doczytałam...
                owszem, ściągnięte z netu, z jakiegoś foto-reportażu z polskich wsi..niestety nie
                pamiętam autorki zdjęcia.. :(

gro zdjęć na forum jest z netu, foto mebli, żyrandoli, tkanin, glazur - poszłam z falą...

rozumiem metodiw, że tobie wklejanie cudzych zdjęć znetu, tu na forum, nie przytrafiło
                się?
      • smartlive Re: Ja z innej beczki 30.09.09, 15:06
        :) dlatego ja nauczyłam sie obsługi szlifierki,wkrętarki,wiertarki,sama maluje sciany i
        przestawiam meble:)
        tylko u mnie problem tkwi w częstych wyjazdach męża,ale nawet jak jest to nie cierpi
        remontów:p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka