Dodaj do ulubionych

wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni

20.02.13, 14:59
Witam,
zastanawiam się nad białymi szafkami do kuchni. Podpowiedzcie proszę jakie: matowe czy
wysoki połysk? Wiele osób odradza mi wysoki połysk, bo podobno trudne w utrzymaniu
czystości, tzn podobno widać każdy ślad, smugę czy dotknięcie palcami. Jak to jest w
rzeczywistości? Przeglądałam zdjęcia kuchni na tym forum i widziałam, ze sporo z Was ma
taką kuchnię, polecacie czy odradzacie?
Obserwuj wątek
    • kred_ka Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 21.02.13, 15:45
      Osobiście polecam połysk jest łatwy w utrzymaniu i nie aż tak bardzo widać ślady użytkowania jak straszą. Na jasnym połysku mniej widać niż na ciemnym - to na nich dopiero widać wszystko. A mat jak mat, też zależy jaki.
      • gemini212 Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 21.02.13, 20:51
        Osobiście nie mam takich szafek, ale słyszałam że jasne szafki w połysku az tak się nie brudzą jak ciemne. Może rozważysz takie rozwiązanie, że np. tylko górne szafki będą na wysoki połyski a dolne matowe nawet w innym kolorze.
        • elo.iza Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 24.02.13, 21:38
          Na ciemnych meblach bardziej widać kurz niż na jasnych. Niezależnie czy są matowe czy gładkie. Moim zdaniem jednak o wiele bardziej efektowne są te drugie :)
          O np. tu: Biała_kuchnia
          Poza tym meble kuchenne na wysoki połysk są wbrew obawom bardzo łatwe do utrzymania w czystości. Czysta szmatka, woda i delikatny nieagresywny środek chemiczny do czyszczenia wystarczy w zupełności, aby kuchnia lśniła ;)
    • ivaz Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 06.11.13, 09:52
      A może pośrednio w półmacie, sa eleganckie, nie świeca sie jak psu jaja, łatwe w utrzymaniu czystości
    • forelementsblox Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 06.11.13, 12:49
      Przy wyborze materiału bardzo ważne jest zastanowienie się nad trybem życia życia. Jeśli jest to raczej jedzenie na mieście, a kuchnia ma być do robienia herbaty i drinków dla gości, wysoki połysk będzie idealny. Jeśli kuchnia ma spełniać swoja pierwotną funkcję, lśnienie będzie, ale w marzeniach, niestety. Są środki impregnujące i czyszczące, ale umówmy się - one też się same nie nałożą. Ergo: jest jak zawsze - co kto woli.
      -
    • czystasofa.pl Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 28.11.13, 15:14
      Jeżeli będziesz stosowała odpowiednie preparaty - nie będziesz miała z tym problemu. Gorąco polecam te: czystasofa.pl/9-pielegnacja-mebli-twardych - rewelacja!!!
    • zaprojektujemy Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 29.11.13, 21:04
      Jest w tym sporo racji, jeśli chodzi o efekt wizualny kuchnia w połysku wygląda świetnie, jeśli chodzi o praktyczność i utrzymanie czystości,szczególnie przy dzieciach jest z tym większy problem. Może zrobić opcję łączoną, dół mat, góra połysk?
    • mrsjo Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 05.12.13, 10:52
      Piekne
    • stoos Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 08.12.13, 14:27
      Mysle ze jezeli bedziesz latał ze scierka i czyscil wszystko to meble na wysoki polysk na pewno beda fajnie wygladac. Ja jednak uwazam ze lepiej kupic matowe, po prostu wieksza wygoda i komfort.
      • czystasofa.pl Re: wysoki połysk czy matowe szafki do kuchni 08.12.13, 19:50
        Stoos - odpowiednie preparaty bardzo ułatwiają czyszczenie mebli drewnianych - do mebli na wysoki połysk są: czystasofa.pl/pielegnacja-mebli-twardych/9-comodo-preparat-do-pielegnacji-drewna-z-polyskiem.html - i wcale nie trzeba nie wiadomo jak mocno ze szmatą latać ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka