Dodaj do ulubionych

jaki odkurzacz?

05.10.04, 08:52
Zepsul nam sie nasz odkurzacz- staruszek :-) Tyle tego na rynku ze nie wiem,
ktory mam kupic, tak do 400 zł (lepiej mniej niz wiecej). Na co mam zwracac
uwage przy zakupie? Prosze o opinie, bo ja zielona w tym temacie kompletnie
jestem.
Pozdrawiam - R.
Obserwuj wątek
    • Gość: richie Cos z zelmera IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.10.04, 21:22
      Jezeli masz alergie (lub ktos z domowników) to szczegolna uwage bym zwrócil na
      filtry przeciwpylkowe a w nastepnie na mozliwosc stopniowania mocy
      ssania-sprzydaje sie gdy chcesz odkurzyc np narzuty.
    • Gość: boni Re: jaki odkurzacz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 00:21
      zwijany kabelek koniecznie.ja poszłam do sklepu kupiłam taki śliczny czerwony
      odkurzacz.kabel przycinam ciągle drzwiami bo sie nie zwija.ale ja jestem
      prawdziwa blond
    • Gość: azaa Re: jaki odkurzacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:12
      polecam Magnata z Zelmera. różny wybór mocy. Ja wybrałam o mocy 1800 W z
      regulacją. W tej chwili dostepny w sprzedazy jest równierz Magnat 1900. Koszt
      waha sie od 370 do 450. Zależy w którym sklepie. Poszukaj promocji, ostatnio w
      Media Markt byly po 370. Polecam, cichutki, w miare lekki, zwiajany kabel,
      teleskopowa rura. Bardzo fajny
      • Gość: sprzedawca agd!!! Re: jaki odkurzacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:09
        electrolux Z 2020.
        zelmer meteor 2 ok 250-300 pln
        electrolux z 1173
        zelmer magnat
        zelmer cobra
    • Gość: zielony_listek Re: jaki odkurzacz? IP: 212.160.172.* 11.10.04, 12:17
      Wez pod uwage koszty eksploatacyjne - czy wymienny worek, jakiej pojemnosci (na
      ile wystarcza), ile kosztuje, jak czesto wymiana filtrow.
      zielony_listek
      • reniaszka Re: jaki odkurzacz? 11.10.04, 13:22
        Dziekuje Wam bardzo, kupilam Hoovera 2000, z turboszczotka, jestem baaardzo
        zadowolona:-)
        • Gość: test Re: jaki odkurzacz? IP: *.pi.net.pl / *.pi.net.pl 13.10.04, 16:29
          test

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=16399777&a=16587503
        • Gość: xsw Re: jaki odkurzacz? IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 13.10.04, 18:04
          No to Ci współczuję, też z własnej nieprzymuszonej woli (czytaj: głupoty)
          kupiłem najcichszy i z najlepszym podciśnieniem Hoover TELIOS.Nie od rzeczy
          będzie dodać że FIRMA JEST DOSTAWCĄ SPRZĘTU NA DWÓR KRÓLEWSKI ha,ha,ha,ha......
          chyba króla UBU w Dolnej Gwinei Papui.
          Po dwóch miesiącach zaczął niemiłosiernie wyć, poszedł do serwisu - wrócił
          podwójnie odmieniony: przewożony i przchowywany w skandalicznych warunkach z
          żółtego zrobił się w ciapki i paski czerwone, czarne, bordo itd. Do serwisu ze
          sklepu przewożone są po kilkadziesiąt sztuk jedne na drugich więc nie ma się
          czemu dziwić,ale najważniejsze że wyje jeszcze bardziej.Usłyszałem że większość
          tego sprzętu wyje, to są praktycznie najgłośniejsze urządzenia na rynku.Faktem
          jest że ma w dalszym ciągu b. dobre podciśnienie. Sprawa druga bardzo istotna o
          ile nie najistotniejsza: w ciągu półtora roku za worki papierowe zapłaciłem
          tyle samo ile kosztuje nowy odkurzacz więc....nigdy nie kupię odkurzacza na
          papierowe worki a wyłącznie na stałe (do prania) lub filtr wodny. Aha
          zapomniałem dodać że dwukrotnie worki pękały i tylko dzięki filtrom wewnątrz,
          nie załatwiłem silnika. To tak na marginesie sprawy.
          • reniaszka Re: jaki odkurzacz? 14.10.04, 09:06
            No to mnie zmartwiles... A mowili, ze to najsolidniejsza firma. Mam nadzieje,
            ze nie trafil mi sie felerny egzemplarz.
            • Gość: mac1 Re: tylko elektrolux IP: *.katowice.pl 14.10.04, 12:12
              Najlepsze odkurzacze robi Elektrolux. Najlepiej seria ergospace. Pzdr.
              • erbu Re: tylko elektrolux 14.10.04, 12:49
                A ktore odkurzacze sa lepsze w praktyce codziennej - z workiem czy bezworkowe,z
                takim pojemnikiem na rurze? Ma ktos taki w domu? Kusi fakt, ze nie trzeba
                kupowac workow ale czy przy oproznianiu tego pojemnika (zamiast worka) mozna np
                cos wysypac na siebie ? :-) czy cos w tym stylu?
                Er.
              • Gość: sprzedawca agd!!! Re: tylko elektrolux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:47
                electrolux jest dobry, ale ergospace to średnia klasa. najtańszy model nie ma
                filtra na wylocie. dobre tez są clario np. Z 2020 cena 469-519 pln.
                mały,z filtrem hepa H13, worek 3 litry s-bag taki jak w wiekszych modelch.
                miłego odkurzania!
                ;)
          • Gość: slawko Re: jaki odkurzacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:50
            Tytuł dostawca na dwór królewski miały tez (obecnie już nie) papierosy
            SUPERKING. nie oznacza to, że królowa angielska je pali.
            worki do teliosa to ok 22 pln.
            do electroluxa ok 16-20 zł zalezy od sklepu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka