hanek71 20.12.04, 11:55 Mam założone plastikowe okna a w nich rolety(bez firanek i zasłon) no i oczywiście ciągle zaparowane okna Czy Wy też tak macie? Czy tak musi być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_s29 Re: plastikowe okna a parowanie 29.12.04, 12:56 ja też tak mam:( rozwiązanie to częste wietrzenie lub wywietrzniki w oknach Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.demianowicz Re: plastikowe okna a parowanie 02.01.05, 12:51 Plastikowe okna są bardzo szczelne, ale producenci wymyślili też coś takiego jak ich rozszczelnianie, więc jeśli to mamy trzeba z tego korzystać!!! zamontowanie nawiewników to bardzo dobre rozwiązanie likwiduje problem zaparowanych okien. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
robert_krol Re: plastikowe okna a parowanie 18.01.05, 22:26 Zgadza się,mieszkanie powinno być lepiej wentylowane.poprostu tego typu okna są za szczelne. powinny miec wywietrzniki zamontowane. problem polega nie tylko na tym, ze sa zaparowane, ale na tym, ze z czasem ściana nabierze wilgoci, co z kolei moze doprowadzic do rozwoju grzybów. a wiec wietrzyc możliwie czesto. pozdrawiam, robert Odpowiedz Link Zgłoś
bubaps Re: plastikowe okna a parowanie 04.02.05, 07:58 Co zrobić z oknami dachowymi. Otrzymałem klucze do nowego domu, mury nie są wyschnięte i dochodzi do skraplania się pary na oknach. Z racji tego że nie ma parapety wszystko zacieka po ścianie jak można się przed tym zabezpieczyć, aby z zmniejszyć uciążliwość i zacieki na ścianach? Mam okna drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś