amberss 17.02.05, 13:27 co sądzicie o podziale pokoju 20 m na dwa mniejsze, w ten dziwaczny sposób, że powstanie malusienka sypialenka i salonik ( bez okna)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrado80 Re: podział pokoju 17.02.05, 13:34 to mozesz zastosowac luksfery przez ktore bedzie wpadalo swiatlo z pokoju w ktorym jest okno, tylko przydalo by sie zeby byly umieszczone jak najblizej okna Odpowiedz Link Zgłoś
amberss Re: podział pokoju 17.02.05, 13:37 myslałam o lukferach, ale nie wiem czy strop wytrzyma, nie wiem też czy w kartongipsie da się toto zamontować ( punktowo) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: podział pokoju 17.02.05, 14:07 da sie tylko czemu punktowo? wiecej swiatla bedzie wpadalo jak dasz np dwa rzedy od podlobi do sufitu ale mozna tez zastosowac inny sposob zrobic z np. ladnych belek drewnianych rame a w niej zamontowac szybe mleczna (bedzie lzejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
ulania Re: podział pokoju 17.02.05, 18:39 My teraz będziemy dzielić kuchnię (długą i kiszkowatą). Zamierzamy postawić ściankę, ale nie sięgajacą sufitu, na 3/4 kuchni (wejscie z boku) tak żeby do su\ypialni ktora tam powstanie wpadało światlo z okna, ktore jest w kuchni,:))) Odpowiedz Link Zgłoś
loona25 Re: podział pokoju 18.02.05, 14:51 Tez podzieliłam w ten sposób kuchnie wstawiając w tą scianke dwa rzędy luksferów, myślę, że to dobry sposób na wygospodarowanie sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
amberss Re: podział pokoju 21.02.05, 11:55 czy lukfery masz osadzone w płycie gipsowej? czy płyta gipsowa utrzyma ich ciężar? Odpowiedz Link Zgłoś
loona25 Re: podział pokoju 21.02.05, 19:07 Bokami łącza się z płytami, ale ciężar utrzymuje podłoga nie ścianki. Odpowiedz Link Zgłoś
maagdunia Re: podział pokoju 25.02.05, 13:48 > ale mozna tez zastosowac inny sposob > zrobic z np. ladnych belek drewnianych rame > a w niej zamontowac szybe mleczna (bedzie lżejsze) To bardzo dobry pomysł, bardzo oryginalny. Czy możesz napisać coś więcej jak to sobie wyobrażasz, jak duże mogą być te szyby i ramy, gdzie można kupić materiały do tego pomysłu i orientacyjnie ile by to kosztowało ? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pabloha Re: podział pokoju 25.02.05, 20:48 Jakoś nie chciałabym mieć luksferów w (nawet) mini sypialni, coś mało przytulnie. Matowe szkło, cóż j/w. Dużo oczywiscie zależy przede wszystkim od upodobań gospodarzy :) Zamiast tego postawiłabym ściankę działową z płyt kartonowo-gipsowych niepełną, głębszą, która z obydwu stron miałaby wnęki-półki-ilość i układ dowolny. Znajomym poleciłam taką ścianę pomiędzy salonem a kuchnią. Ponadto ściana była wykończona 'stopniami'. Odpowiedz Link Zgłoś