Dodaj do ulubionych

kolorki ladne?

14.03.05, 12:34
przedpokoj bialy lub kosc sloniowa, mniejszy pokoj, ktory jest na zachod
bedzie w tonacji jasnego, pastelowego fioletu, natomiast wiekszy pokoj na
zachod bialy, kosc slonniowa lub bardzo jasna brzoskwinia :) kuchnia jak
narazie biala
Obserwuj wątek
    • agata_to_ja Re: kolorki ladne? 14.03.05, 12:41
      Pytasz, więc odpowiadam. Po tym, jak pomalowałam salon i część
      przedpokoju "szczyptą papryki", głoszę wszem o wobec, że koory we wnętrzu
      powinny być intensywne. W innych pomieszczeniach nie odważyłam sie i pojechałam
      z pastelami, juz drugi raz w życiu i dzis już wiem, że będę przy pierwszym
      malowaniu wprowadzać zupełnie inne kolory. Obecnie w sypialni mam blady brudny
      róż, u córeczki jasny pomarańcz, a u synka coś, co miało być bladą zielenią, a
      okazało się być błękitem :(
      To oczywiście jest bardzo subiektywne, ale na takie pytanie odpowiedzi mogą być
      tylko subiektywne :)
      Dodam, że podłogi mam wszędzie ciemne (akacja parzona) a meble w salonie i
      kuchni tez ciemne (orzech, wenge, coś w tym rodzaju). Salon i kuchnia oraz
      przedpokój są połączone, oczywiście nie całkowicie, ale stanowią jakąś tam
      wydzielona dzienną przestrzeń. Aha, kanapy są ze skóry ekologicznej, jasno -
      kremowe. reszta ścian w części dziennej jest jasna - Magnolia z Duluxa. Efekt
      jest niesamowity, naprawdę.
      Pozdrawiam
      agata
      • eryk2601 Do Agaty 20.08.05, 07:44
        Całkowicie się z Tobą zgadzam, ale to oczywiście rzecz gustu, trzeba wybrać
        kolorystykę, w której będziemy się dobrze czuli.Ja pomalowałam ściany w
        sypialni na bordowo-trzy, jedna kremowa, podłoga kremowa wykładzina-wyszło
        rewelacyjnie.W holu na górze mam połączenie bażu ze śliwką, wyglądz wyjątkowo
        ciekawie.Zastanawiam się nad kolorami do pokoju dziennego połączonego z
        jadalnią i kuchnią, też mam kremowe kanapy, dywan jasnoczerwony.Myślę o
        szczypcie papryki, ale też o karmazynowym przypływie.Co o tym myślisz?W wyborze
        koloru na ściany muszę brać pod uwagę ten dywan, podłoga jasnobeżowa.
        Pozdrawiam.
        • agata_to_ja Re: Do Agaty 22.08.05, 10:57
          cześć
          Karmazynowy przypływ był dla mnie jednak zbyt odważny. Ale może porównaj sobie
          kolor dywanu z papryką i przypływem, żeby sprawdzić, który lepiej pasuje. Ja
          właśnie jestem na etapie ustalania koloru dywanu. Myślę o kremie lub właśnie
          takiej cegle - pomarańczu, żeby pasował do papryki.
          szukam też w takim kolorze krzeseł ze sklejki lub tworzywa (nowoczesne kształty,
          do składowania w pionie, coś w stylu art-deco).
          Pozdrawiam
          agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka