stodola2005 11.04.05, 14:50 czym moge czyscic szyby mleczne w drzwiach wewnetzrnych??czym tego nierobie to zostaja smugi wszystko na nich widac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: szyby mleczne 12.04.05, 08:22 Ja szyby mleczne czyszczę, a właściwie przecieram, ściereczką z mikrofibry. Zauważyłam jednak, że niektóre szyby miewają smugi wynikające z nierównego zmatowienia szkła a nie z brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
stodola2005 Re: szyby mleczne 12.04.05, 12:07 dzięki za odpowiedź.ja wlasnie mam tez te smugi na szybie ale jak je mylem szmatka na mokro czy jakims plynem to niemoglrm sie doczyscic zawsze gdzies zostawaly smugi.teraz sprobuje ta sciereczka. dzieki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: szyby mleczne 12.04.05, 13:04 No tak, ale jeśli smugi to wada niejako fabryczna tej szyby to nic nie pomoże. Ale spróbować nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
amelani Re: szyby mleczne 27.04.05, 20:47 Wiecie, niedawno wstawiałam, a właściwie wstawiano mi:), mleczna szybę (szkło piaskowane akurat to jest u mnie)w świetlik nad drzwiami wejściowymi i zgadnijcie co mi sam (nie pytany o to, boć ja nie wiedziałam, że jest problem z myciem takich szyb) fachowiec-szklarz powiedział? - że szybę należy umyć zwyczajnie wodą z jakimś detergentem, a potem, by nie było smug, przetrzeć lekko... olejem jadalnym (sic!!!) Jeszcze nie próbowałam tej metody, bo szyba wysoko;), ale powtarzam za fachowcem. Pozdrawiam, Ana PS. Jeśli ktoś się odważy na ten sposób, niech powiadomi o skutkach:) Odpowiedz Link Zgłoś