selena11 09.06.05, 17:11 mam zamiar kupic odkurzacz, ale sama nie wiem co wybrac, tyle sie ich narobilo, moze macie jakies sugestie, na co zwrocic uwage itd, no i wlasnie co lepiej sie sprawdza worki czy bezworkowy? pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony_listek bezworkowy? 10.06.05, 11:18 Cos mało odpowiedzi... Nie wiem, jaki to jest bezworkowy, ale mogę się podzielić moimi doświadczeniami z Wodnikiem Trio Zelmera, z filtrem wodnym. Stare modele miały tylko filtr wodny, a nowe maja poza filtrem wodnym możliwość użycia zwykłego worka papierowego. I jest to duże ułatwienie, bo na małe odkurzanie (czasem, coś się rozsypie) odkurzacz ma worek w gotowości i nie trzeba tej całej kołomyji z wodą do dwu okruszków robić (a nie można zostawić wody w odkurzaczu). Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
milka_kalibanka Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 21.06.05, 15:13 koniecznie i wyłącznie taki, w którym istnieje możliwość założenia papierowego worka. I dopytaj, czy będzie można faktycznie te worki póżniej dokupić w sklepie, bo z tym tez bardzo różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 21.06.05, 22:55 odkurzacz na filtr wodny jest uciazliwy w uzyciu. po kazdym uzyciu mycie zbiornika, suszenie filtrow, bo inaczej zatechnie. Odradzam, bo nieprakrtyczny Odpowiedz Link Zgłoś
malagga Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 23.08.05, 20:44 absolutnie odradzam bezworkowy!!!!!!!o wiele wiecej bałaganu niż przy tradycyjnym! Odpowiedz Link Zgłoś
dziaadek Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 23.08.05, 20:49 a mozesz wyjasnic dlaczego. Tez wlasnie sie zastanawiam co kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
selena11 Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 25.08.05, 14:56 tez dlugo zastanawialam sie nad wyborem odkurzacza, bylam juz zdecydowana prawie na bezworkowy, ale jak ogladalam w sklepie bardzo dokladnie jeden odkurzacz to od razu zmienilam zdanie. W tych odkurzaczach bezworkowych zamiast worka jest taki plastikowy pojemnik, ale jest on troche skomplikowany, duzo mial roznych przegrodek, szczelinek i innych, i jak zobaczylam juz tam w sklepie, ze jest caly zakurzony i pojemnik i odkurzacz tam w srodku to powiem nie wygladalo to ladnie. Dlatego zdecydoawalam sie na odkurzacz z workiem, gdy sie zapelni wyjmuje wyrzucam i zakladam nowy i nic mi sie kurzy. Jestem zadowolana z takiego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
photosnapper Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 25.08.05, 16:55 no nie wiem.. nie zgodze sie... ja mam wlasnie bezworkowy. z filtrem HEPA (tzn takim filtrem ktory wylapuje bardzo male pylki i zanieczyszczenia). bez wody. jestem BARDZO zadowolona - to ze WIDAC co jest w pojemniku jest wlasnie zamierzone - bo natychmiast widzi sie dokladnie ile juz sie kurzu zebralo i kiedy trzeba wysypac. z wysypywaniem kurzu nie ma problemu - prosto z przezroczystego pojemnika do worka na smieci i tyle (nic i nie zostaje 'w szczelinach'). filtr hepa (prawie zawsze daja tez w komplecie zapasowy) myje sie po prostu co jakis czas w cieplej widzie i pozostawia do wyschniecia. to ze odkurzacz jest bezworkowy zaosczedza mi calkim sporo pieniedzy na workach (sa dosc drogie) - juz nie mowiac o tym, ze majac bezworkowy mozna wysypywac kurz czesciej niz wyrzuca sie worek - z oszczednosci) - wiec odkurzacz duzo lepiej ciagnie. ja jestem ze swojego BARDZO zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
selena11 Re: odkurzacz workowy czy bezworkowy 26.08.05, 11:11 ja tez w swoim workowym mam filtr HEPA 13, jak narazie sprzatam nim juz od czerwca a do zapelnienia worka jeszcze mi daleko (informuje mnie o tym wskaznik)takze nie bedzie taki drogi w utrzymaniu to zalezy wszystko od osoby, jedna woli workowy inna bezworkowy, ty jestes zadowolona ze swojego,a ja ze swojego, najwazniejsze zeby sie dobrze te sprzety uzytkowalo, a wlasnie tak jest w dwoch przypadkach i oto wlasnie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś