Dodaj do ulubionych

Wasze doświadczenia z panelami

06.07.05, 14:42
Proszę o komentarze dot. paneli. Kiedy urządzałam mieszkanie 8 lat temu,
położyłam panele, takie jakie wtedy można było kupić, tzn jasne i gładkie i
mam ich dość, praktycznie każdego dnia, bo każda kropla, nawet czystej wody
pozostawia ślad. Po umyciu, najlepiej by było gdyby zostały wytarte do sucha
(brrrr), inaczej widać każdy ślad po mopie (próbowałam różnych płynów do
mycia). Teraz będę urządzała nowe mieszkanie i widziałam w sklepach mnóstwo
różnego rodzaju paneli wyglądających jak stare drewno (ciemne, matowe, jakby
trochę rowkowane). Bardzo się różnią od tych, które mam i podobają mi się.
Boję się jednak, że też mają jakiś feler....
Obserwuj wątek
    • margie Re: Wasze doświadczenia z panelami 06.07.05, 15:44
      Ja 5 lat temu polozylam w mieszkaniu na parterze z ogrodem panele Pergo o 4
      klasie sciaralnosci. W mieszkaniu byly 2 psy w dlugimi klakami. Panele jak
      nowe. Malo tego- jak pod zlewem cieklo z rurki i nadmiar wody wybrzuszyl panele
      ( zrobila sie z nch rynna, bzreg sie zawinely do gory), to po wyschnieciu (
      faktem, ze po dobrych kilku miesiacach) wszytsko sie wstapilo i sladu nie ma.
      Tak wiec, nie wiem, co ty masz, bo na moich panelach nic nie bylo widac.....
      • ka_pa33 Re: Wasze doświadczenia z panelami 07.07.05, 11:35
        Mnie generalnie nie chodzi o to że się zniszczyły. Pod tym względem są ok., mam
        dwa koty i małe dziecko, natężenie ruchu w tych miejscach też jest spore i
        panele się nie porysowały. Chodzi mi o to, że nie mam już siły do sprzątania.
        Kładąc panele, miałam nadzieję, że przetrę je mopem, wyschną i po problemie
        (jak przy terakocie) tymczasem na tych cholerstwach widać każdą smugę po
        wyschniętej wodzie itd. Przypominam, że to są panele sprzed kilku lat (jasne,
        gładkie lekko połyskliwe).
        Interesuje mnie zdanie użytkowników paneli o takim wzornictwie jak teraz można
        kupić (stare drewno, matowe, jakby z rowkami - imitujące prawdziwe drewno) -
        jak one się sprawują na codzień.
        • benkaluki Re: Wasze doświadczenia z panelami 07.07.05, 14:37
          wszystko zależy od jakości i ceny oczywiście moje panele wycieram mopem inie
          mam żadnych smug,płyn obojtnie jaki,nie używam nabłyszczaczy.mam panele z dwóch
          firm ,inne kolory,teraz technologia jest dużo lepsza.im wyraxniejsze słoje tym
          mniej widać kurz,najgorzej jest na jednorodnej tafli,myśle że te robione na
          staro będą ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka