Dodaj do ulubionych

informatyka na uj

IP: *.skawsoft.com.pl 19.05.08, 10:31
Mam pytanie - zdawałam w tym roku maturę z matematyki rozszerzonej, liczę na
90-96 %. Chciałabym studiować informatyce na uj, lub agh (jeszcze nie jestem
przekonana i zastanawiam się teraz, czy nie zdając informatyki mam jakieś
szansę dostać się na uj na wydział MiI ? bo tam liczą też punkty z informatyki
o ile wiem... czy ktoś się może orientuje? jak myślicie, lepiej studiować
informatykę na uj, czy agh?
Obserwuj wątek
    • Gość: kikiabaddon Re: informatyka na uj IP: *.chello.pl 19.05.08, 16:32
      Wg mnie na AGH, bo jest dużo bardziej praktyczna. Informatyka polibudowa różni się od tej uniwersyteckiej, na której masz mase niepotrzebnych rzeczy, cholernie dużo teorii, która w praktyce ci nie będzie potrzebna. Druga sprawa, zależy, czy chcesz pracować jako klepaczka kodu od rana do wieczora, czy zająć się zastosowaniami informatyki w róznych dyscyplinach naukowych, co daje Ci AGH(wg mnie dużo ciekawsze zajęcie). Na 'samogłoski' AGHowskie jest się dużo trudniej dostać niż na UJ, ale taki wynik z matmy daje Ci duże szanse. Studiuje na AGH, więc moje zdanie może jest małoobiektywne, ale szlag nas trafia z kolegami, jeśli przypomnimy sobie durne, czaso i nerwochłonne przedmioty do oporu wykładane na uniwerku(my je zaledwie lizneliśmy, a to i tak było za dużo). Teraz żaden z nich w sumie nie jest nam potrzebny, nikt tego już nawet nie pamięta. Popytaj jeszcze dokładniej jak jest na UJ, gdyż jak mówie, moje zdanie nie jest do końca obiektywne.
      • Gość: uj Re: informatyka na uj IP: *.centertel.pl 20.05.08, 18:18
        na UJ 2 lata temu w ostatniej turze rekrutacji przyjmowali od 40% z matmy, bardzo łatwo się dostać, ale już po Isem odpada połowa studentów
        • Gość: athena Re: informatyka na uj IP: *.skawsoft.com.pl 20.05.08, 20:28
          tego że odpadnę się nie boję - wychodzę z założenia, że jak ktoś zostanie to na
          pewno ja ;) nie szukam studiów do przebumelowana - chcę po prostu zapewnić sobie
          fajną i dobrze płatną pracę po...
          • Gość: jaa Re: informatyka na uj IP: 80.50.237.* 29.05.08, 01:09
            a jaki był próg punktowy rok temu?? proszę o odp.
      • Gość: lil Re: informatyka na uj IP: *.ksi-system.net 29.05.08, 10:34
        Na wydziale MiI infa jest faktycznie teoretyczna, ale już na FAIS to już nie jest tak, że AGH jest lepsze, niestety dla AGH ;) Tak sobie wkręcacie, że u was jest lepiej, bo bardziej praktycznie - nieprawda. Niestety studia to nie tylko nauka tych rzeczy, które tylko w pracy są potrzebne, tak jak informatyka to nie tylko sieci i klepanie kodu.

Ja bym MiI nie polecał. jak chcesz UJ, to na wydział Fizyki idź. Albo AGH, ale tam też tych informatyk jest od groma, a z tego co wiem, to tylko na 1-2 wydziałów trzymają poziom.
        • Gość: athena Re: informatyka na uj IP: *.skawsoft.com.pl 01.06.08, 06:40
          Ale dlaczego nie MiI? Jaką prace można znaleźć po tym wydziale, a jaką po fizycznym?
          • Gość: maniek Re: informatyka na uj IP: *.uni.lodz.pl 02.06.08, 10:19
            Az mnie szlak bierze - jaka prace dostaniesz to zalezy tylko od Ciebie - od tego
            ile pracy włozyszw w nauke. Generalnie czy UJ czy AGH wybor bedzie dobry bo sa
            to uczelnie na wysoki poziomie. Przejrzyj sobie po prostu program studiow i
            wybierz to co najbardziej Cie interesuje.
          • Gość: diamond Re: informatyka na uj IP: 149.156.69.* 04.06.08, 11:56
            Otóż to. Widzę że jesteś zdolna i chcesz się uczyć. Ale jaką pracę znajdziesz
            tego nie wie nikt. Studiuję na UJ, na WMI i polecam. Jest dużo przedmiotów
            matematycznych, ale chyba Ci to nie przeszkadza. A że się nie przyda w pracy? Co
            z tego :) Studia na tym kierunku dają Cie coś więcej, wiedzę 'ponadczasową'.
            Pozdr. i powodzenia na WdM na 1 semestrze ;)
            • Gość: athena Re: informatyka na uj IP: *.skawsoft.com.pl 04.06.08, 21:59
              Diamond, widzę że mamy podobne podejście :) A skoro polecasz MiI to już jest dla
              mnie opinia warta uwagi :) Zresztą i tak już zdecydowałam i to właśnie na tym
              kierunku wyląduje moje świadectwo ;) dziękuję za opinię i pozdrawiam :)
    • Gość: s Re: informatyka na uj IP: 62.87.185.* 09.06.08, 16:20
      w ubiegłym roku była druga rekrutacja na informatykę na uj / tak
      gazeta wyborca, a na agh jest ciężko się dostać, to chyba coś mówi
      • Gość: u Re: informatyka na uj IP: *.net.autocom.pl 10.06.08, 00:23
        no mowi, ze wiecej ludzi jest chetnych na agh, a co to oznacza? to
        juz nie jest jasne, chyba ze dla Ciebie - zapatrzonego w agieh ;)
        • zieeeew Re: informatyka na uj 17.07.08, 04:41
          zaryzykowalbym stwierdzenie nastepujace: ze sie trudniej dostac, udowadnia chocby to, ze poziom wyzszy - bo zalezy on glownie od studentow.
          • Gość: rumcajs Re: informatyka na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:08
            zieeeew napisał:

> zaryzykowalbym stwierdzenie nastepujace: ze sie trudniej dostac, udowadnia choc
            > by to, ze poziom wyzszy - bo zalezy on glownie od studentow.

Dokładnie. Dlatego też poziom politechnik jest niski, bo połowa kierunków to
            więcej miejsc niż chętnych. Jakieś mechaniki, inżynierie materiałowe, inżynierie
            procesowe... nie ma progu, a więc wg Ciebie, studencie AGH, Twoja uczelnia
            ogólnie wypada baaaaardzo blado z tym poziomem :D
            • zieeeew Re: informatyka na uj 04.08.08, 16:16
              nie studiuje na AGH.
              • zieeeew Re: informatyka na uj 04.08.08, 16:17
                a, jeszcze cos, przypominam ze mowa byla o informatyce, nie wiem jak stoi reszta kierunkow na AGH - nie wiem po co przytaczales informacje o wolnych miejscach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka