agawoj21 12.09.05, 12:29 Zamierzam polozyc panele w pokoju dziennym. Na co zwrocic uwage przy wyborze? Jakiej firmy warto kupic? Jestem w tym temacie kompletnie zielona, wiec prosze o rady:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiera_c Re: Panele podłogowe 19.09.05, 13:30 W pokoju dziennym, gdzie się dużo chodzi, czasami w butach (goscie) czasami z pazurami (zwierzaczki nasze kochane) nie ryzykowałabym paneli. Wypadałoby dać jakiś parkiet, który jest trwały i można go cyklinować wielokrotnie. Problem w tym, że montaż jest pracochłonny a sam parkiet drogawy, co czasami sprawia, ze jest poza zasięgiem. Słyszałaś o czymś takim jak deska barlinecka? Modna ostatnio rzecz, nie przez przypadek trzeba przyznać :). Łatwy montaż, dużo ładniejsza od paneli, kilkanaście rodzajów drewna do wyboru i, co najważniejsze, całkiem trwała i zdatna to powtórnego cyklinowania i lakierowania po kilku latach. To taki rozsądny kompromis między panelami a czymś dużo lepszym i dużo droższym. No i ta podłoga jest w 100 % drewniana – do takiego wyboru przekonał mnie sprzedawca. kiedyś miałam panele, ale nie polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś