riada 07.12.05, 14:56 Cześć, mam pytanie, dlaczego tak często zagospodarowujecie szafkami okno w kuchni, a nie postawice tam stołu. Czy nie szkoda widoku, czy jest to teraz obowiązujący standard, czy wymaga tego ergonomia? pozdrawiam riada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jenny1 Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 15:02 No różnie to bywa, ja akurat mam stół, a w zasadzie stolik pod oknem kuchennym:) co do zabudowy to nie polecam zabudowania kaloryfera w kuchni szafkami , tudziez płytami ,bo koszty ogrzewania sa duzo wyższe, a i ciepło nie ma jak się "rozchodzic" , chyba ,ze ktoś ma non stop zakręcony na amen grzejnik w kuchni;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza0107 Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 15:19 ja nie mam zamiaru niczym zastawiać dojjścia do okna i kaloryfera, a stół postawę na ścianie prostopadłej od okna . szkoda mi ciepła z grzejnika i możliwości pooglądania świata przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
vesna-matisse Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:01 Tak się składa, że akurat mam stół przy oknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:08 Ja nie mam nic pod oknem, bo muszę mieć dojście do niego aby zawołać dzieci na obiad czy nawet pogadać chwilunię z sąsiadkami:) A mieszkam na I piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
riada Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:11 no a gdzie się podziali Ci, co zabudowali przestrzeń pod oknem? Jakie były motywy? wąska kuchnia? lepsze proporcje? stół na środku? brzydki widok za oknem? Odpowiedz Link Zgłoś
baga Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:39 A ja kiedyś miałam dostęp do okna, ale zabudowałam szafkami i jestem z tego bardzo zadowolona. Może gdybym miała kuchnię tej wielkości, w której mógłby stanąć stół, zastanawiałabym się nad taką możliwością. Ale kuchnia jest malutka, więcej blatu to dodatkowa powierzchnia, a okno ładniej wygląda jak ma takie wykończenie. Poza tym pracując, też jest miło spoglądać przez okno. Ja mam wprawdzie widok paskudny, ale w moim wiejskim domku mam podobnie i miło jest mieć przed oczami zieleń ogrodu. A kaloryfer może być odsłonięty po odsunięciu drzwiczek, więc jest OK. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=24680075 Odpowiedz Link Zgłoś
abielecka Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:17 Ja akurat mam kuchnię 3,2 na 2 metry, a na krótszej ścianie jest okno 1,2 metra. Obecnie mam jeden ciąg na ścianie 3 metrowej a po drugiej stronie stoi lodówka, która częściowo okno zasłania i przy takim ustawieniu niestety musi. Taki ciąg zostawiła mi moja mama, a ja właśnie chcę zmienić na ciąg typu L, zastawiając okno, gdyż dzięki temu będzie odsłonięte. Tym oto pokretnym sposobem, udowadniam że czasem jest to lepsze rozwiązanie. A jakby tak jedno odpowiedzieć, zależy to od mozliwości i układy kuchni. A z tym kaloryferem to wezme sobie do serca i chyba będą musiała powiększyć koszta o przeniesienie :// pozdrowienia, ania ps. witam wszystkich bo pierwszy raz się tu wypowiadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
abielecka Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 16:20 Matko jak ja to gramatycznie sformułowałam: chodziło mi o to jakby tu odpowiedziec jednym zdaniem: Zalezy to od mozliwości i układu kuchni jak dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1978 Re: stół pod oknem w kuchni 07.12.05, 18:01 a ja bede miala stół pod oknem, a kaloryfer mialam na scianie wysoko ( tak kiedys robili) i zdjełam kompletnie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś