alimil 19.01.06, 17:45 Poszukuję piekarnika do zabudowy z mikrofalą 2 w 1. Jedyny jaki do tej pory spotkałam to whirlpoll robiony dla Ikei. Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Doradźcie jak takie urządzenia się sprawują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alimil Re: Piekarnik z mikrofalą 19.01.06, 17:50 Natknęłam się na piekarniki siemensa z opcją MIKROWELLE, co chyba oznacza, że jest to funkcja mikrofali, ale jak działaja??? Odpowiedz Link Zgłoś
zulka01 Re: Piekarnik z mikrofalą 19.01.06, 20:45 pl.lge.com/proddivergent.do?categoryId=060507&modelCategoryId=&parentId=0605 Odpowiedz Link Zgłoś
ann17 Re: Piekarnik z mikrofalą 20.01.06, 22:00 ja też tego szukałam, ale nie znalazłam. może sie nie znam, ale to co jest na rynku, to raczej mikrofala z funkcją opiekania. a nie pelnowartosciowy piekarnik. zdecydowalam sie oddzielnie na piekarnik i mikrofale (whirlpool). Odpowiedz Link Zgłoś
alimil Re: Piekarnik z mikrofalą 23.01.06, 21:12 z tego co zdążyłam się zorientować to właśnie w przypadku tej nielicznej grupy piekarników jest na odwrót. Są to piekarniki z funkcjami mikrofal a nie mikrofale z funkcjami opiekania. Przynajmniej tak piszą o nich producenci. www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=218 Dla mnie to bardzo ważne bo zaoszczędza się dzięki temu jakże cenne miejsce, a cenowo wychodzi nawet taniej na korzyść piekarnika 2w1. Odpowiedz Link Zgłoś
konewka_dorotki Re: Piekarnik z mikrofalą 24.01.06, 12:34 ja znalazłam takiego simensa: ceneo.pl/58253#productLevel ale to troche drogo w sumie wychodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
qubacz Re: Piekarnik z mikrofalą 17.02.06, 11:33 Witam Wlasnie prowadze poszukiwania podobnego sprzetu oto wyniki moich poszukiwan Ariston MW323 30l 1499 LG MP9483SL inox 34l 2469 LG MP9485S srebrny 34l 1869 Siemens HB84K550 42l 3509 Siemens HB86Q560E 34l 3129 Siemens HF87950 31l 4065 Samsung FC139STF 37l 2089 jest jeszcze SMEG ale dla mnie za drogi. W kazdym mikrofala ma moc 900W Czy ktoś z was ma doświadczenie z którymś z powyższysz albo moze dorzucic do tej listy cos nowego. Dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
alimil Re: Piekarnik z mikrofalą 18.07.06, 15:02 wreszcie mogę się pochwalić doświadczeniami :) A więc, ostatecznie zdecydowałam się na piekarnik LG-MP9483SL Inox, niestety dostanie go w jakimkolwiek sklepie graniczyło z cudem, zajęło mi to 2 miesiące, wszędzie mówiono mi: nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, natomiast przedstawiciel LG : mówił- to niemożliwe bo te piekarniki są w ciągłej sprzadży i nie ma z ich dostępnością najmniejszych problemów- dziwne, hmmm.... No ale wreszcie udało mi się kupić. Używam go coprawda dopiero 2 miesiące- ale jestem nim zachwycona. Przed jego zakupem- jak czytałam ile funkcji oferuje producent- myślałam- jak zwykle "przybajerzony" sprzęt a korzystać znów będzie się z 2-3 podstawowych funkcji- ale w tym przypadku tak nie jest. Piekarnik wyposażony jest w naprawdę przydatne funkcje. Istnieje możliwość korzystania z - termoobiegu- jak w zwykłym piekarniku - grilla (poprostu grzałki- do wyboru gorna, dolna, czy obydwie) - mikrofal ( jak z wwykłej mikrofali) - programy kombinowane ( super wynalazek- połączenie grilla- z mikrofalą- dzięki temu można zrobić coś szybko- jak w mikrofali- a jednocześnie przyrumienić- jak w piekarniku) - programy gotowe ( przygotowane prgramy do różnych potraw- np. wybiera się opcję kurczak, wpisuje się wagę potrawy, a to jaki program i czas zostają dobrane automatycznie) - rozmrażanie ( podaje się jaki typ produktu i wagę- reszta dobierana jest automatycznie) POLECAM wszystkim ten piekarnik - jest rewelacyjny!!! Oszczędza się miejsce- zamiast kupowania dwóch urządzeń- kupuje się jedno. Może nie należy do najtańszych ale naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
joliss Re: Piekarnik z mikrofalą 19.07.06, 11:08 napisz, proszę jakiego rzędu cena tego cuda, a i rozumiem,że to 60 do zabudowy? Odpowiedz Link Zgłoś
alimil Re: Piekarnik z mikrofalą 20.07.06, 16:16 tak, to typowa 60 do zabudowy, aczkolwiek jest nieco mniejszy niż typowe piekarniki- 34 litry- to tak pośrodku- wększy niż mikrofala , mniejszy niż typowy piekarnik- muszę przyznać że w zupełności wystarcza. Trzeba tylko uważać z wymiarami przy zamawianiu mebli kuchenych. Cena- ja zapłaciłam 2500 zł z ramką do zabudowy w komplecie. Trzeba uważać na ta ramkę bo znalazłam sklepy internetowe które oferowały ten piekarnik za 300 zł mniej, tyle że bez ramki, która właśnie kosztowała 300. Więc wychodziło na jedno... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skwarma Re: Piekarnik z mikrofalą 23.08.06, 01:01 Alimil, gdzie kupiłaś ten piekarnik, bo szukaałem trochę w necie i nie moge znaleźć za 2500 z ramką. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mars1508 Re: Piekarnik z mikrofalą 26.08.06, 21:43 Coś takiego znalazłem tutaj www.topmarket.pl/piekarniki_do_zabudowy/LG_MP-9483SL.php za 2450 zł ale mam mytanie do Alimit bo nic nie piszesz na ten temat - jak się w tym piecze ciasta? Formy jak się domyślam muszą być okrągłe ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mobara Re: Piekarnik z mikrofalą 17.02.07, 00:46 znalazłam nowy produkt samsunga FQ159UST Odpowiedz Link Zgłoś