viriana 01.08.06, 10:18 Czy ktoś z Was ma zamontowane drzwi podwieszane jako element zabudowy przedpokoju? Niektórzy wykonawcy odradzają mi te drzwi jako niestabilne i często ulegajace uszkodzeniom. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: drzwi podwieszane 01.08.06, 22:59 Hej -- W większości przypadków suwnice są 'pochowane'.W razie konieczności naprawy,wyczyszczenia,przesmarowania tychże,możesz mieć skutecznie utrudniony dostęp... Odnosi sie to raczej do drzwi z niższej półki cenowej. Reszta,to sprawa s o l i d n i e g o zamontowania (pion,poziom,kąty),choć niewielkie uchybienia nie spowodują chaosu... :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
viriana Re: drzwi podwieszane 04.08.06, 09:11 Dzięki bardzo. A czy w takim razie są jekieś lepsze i gorsze systemy? Systemy drzwi podwieszanych wg. moich informacji ma Sevroll, Raumplus, Senator. Są jakieś zasadnicze różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka_76 Re: drzwi podwieszane 06.08.06, 18:58 Ja też będę miała drzwi suwane na górnej szynie. Mnie powiedziano, że musi być dobry hamulec i bede miala postawiony słupek, którym drzwi będą sie kończyć. Ma być tak wykończony, że jak drzwi bedą zsunięte to będzie stanowić dekoracje. A jak Ty będziesz mieć to rozwiazane? pozdrawiam Wisienka Odpowiedz Link Zgłoś
viriana Re: drzwi podwieszane 09.08.06, 23:48 Pojęcia nie mam jak one będa wykończone. Wiesz może w jakim systeme będziesz miała te drzwi? O hamulcu nic nie słyszałam, natomiast musi być takie małe coś na podłodze, zeby drzwi wchodziły we właściwy tor. Jeszcze się waham między systemem Raumplusa (wykonawca- firma Proca z Łodzi) a Senatorem. Właśnie...czy ktoś zna firmę PROCA z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś