08.08.06, 18:13
Zastanawiam się nad kupnem NEL z BRW. Mam jednak wątpliwości czy będzie to
dobra decyzja, bo po przeczytaniu tego forum waham się coraz bardziej nad tym
zakupem. Chciałabym się dowiedzieć jaka jest wasza opinia na temat mebli BRW.
Może ktoś ma NEL w domu- czy jest zadowolony z tego zestawu?
Jeśli nie Nel to co? Podoba mi się też Magellan z VOXa... Co byście wybrali?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mufassa Re: Meble BRW 08.08.06, 19:53
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=brw&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=7&poz=0&A_szukaj=temat&x=14&y=7&zywe=2
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=brw&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=653&poz=0&A_szukaj=temat&x=9&y=7&zywe=2
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=brw&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=35&poz=0&A_szukaj=temat&x=11&y=1&zywe=2
      :)

mi to wystarczyło - mebli BRW nigdy bym nie kupiła!
      rozmawiałam z osobą, która składa meble dla BRW - poleca jedynie kuchnie BRW,
      reszta to o d..ę rozbić...
      • aga1000 Re: Meble BRW 08.08.06, 21:07
        Zgadzam sie. Kupilismy kiedyś meble BRW, zestaw Borys czy jakiś Iwan-coś
        takiego. Rany, co za badziewie. Od samego poczatku odpadały listwy, ledwo sie
        toto wszystko trzyma. Teraz stoją w piwnicy...
        Ale mam tez kuchnię BRW tyle, ze robiona na zamówienie. Niebo a ziemia-jest
        bardzo OK. Nie wiem czy to w innych fabrykach robią, czy te na zamówinienie
        wykonywane są staranniej?
        • marysia130 Re: Meble BRW 10.08.06, 23:59
          Rany, pocieszyłas mnie, ja własnie czekam na kuchnie z BRW, tez na zamówienie,
          ale jak poczytałam opinie o ich meblach to się załamałam. Tym bardziej, że ta
          kuchnia ma tylko rok gwarancji... Dobrze, że przynajmniej o kuchniach sa dobre
          opinie.
          • f.l.y Re: Meble BRW 11.08.06, 12:22
            mam meble BRW i kuchnię i pokoje - kuchnia bardzo ok, meble syna XXI też ok,
            meble KENT /sprzedałam/ średnio ok..

jeśli meble dobrze się złoży i sklei to będą dobrze służyć...tak mi się wydaje..
            • marysia130 Re: Meble BRW 11.08.06, 12:29
              Ja mam w jednym pokoju parę części z zestawu Doors i w sumie nie mogę narzekać,
              skręcało się je jeszcze lepiej niż meble z Ikei, stoją juz półtora roku bodajże
              i odpukac nie mam z nimi problemów. Ale jak się naczytałam jakie ludzie mają ze
              swoimi problemu to mnie zmroziło, bo jednak kuchnia to nie parę szafeczek za
              kilkaset zł.
        • hanka06 Re: Meble BRW 11.08.06, 12:36
          może ktoś wie coś na temat fornirowanych reset.Stylistyka fajna ale mam obawy
          dotyczące jakości.Może te fornirowane będą lepsze? Sprzedają je posklejane i
          czeka się na nie 6 tygodni.
          • f.l.y Re: Meble BRW 11.08.06, 22:28
            a czy nie lepiej pójść do salonu, popatrzeć, obejrzeć i podotykać?

wówczas wiemy, mniej więcej :), co kupujemy...
    • 19maj Re: Meble BRW 08.08.06, 20:33
      ja mam meble Brw i jestem zadowolona
      • 06.02.1999r Re: Meble BRW 12.08.06, 20:43
        wrzyciu nie kupię mebli z brw mam stół i krzesła z brw koszmar po tygodniu
        zaczeły się odbarwiać a jak syn rozlał zupe została plama
        • marginalis Re: Meble BRW 18.08.06, 09:19
          Ojej, dzięki Mufassa. Przeraziło mnie to co jest napisane o BRW. Właśnie tego
          się obawiam. Ten zestaw NEL podoba mi się, ale nie szukam czegoś na rok...
          myślałam, że może ktoś ma ten zestaw w domu i powie mi czy jest solidny czy
          raczej rozpadnie się po roku... ale już mam pewność – nigdy więcej BRW! I nie
          chce by byle rozlana zupa zniszczyła moje meble, w końcu nie kosztują pięć
          złotych. Ech.... sprawdza się znana zasada – tanio to znaczy drogo....
          Dzięki wielkie!. Chyba jednak wybiorę tego Magellana, moja koleżanka ma i jest
          bardzo zadowolona; jej dzieciaki to „szalejące potwory” a ma juz te meble ze 2
          lata i nic im na razie nie jest.
    • midlam Re: Meble BRW 10.08.06, 18:08
      BRW – tania ładna masówka (jakościowo zbliżona do masówki z Ikea). Sami w
      katalogu się chwalą że dziennie sprzedają 20 tyś szafek! Faktem jest że robią
      ładne meble. Poza tym kto powiedział ze mebel ma być na dziesiątki lat. Czasem
      lepiej pozmieniać wnętrze mieszkania.
      • monii7 Re: Meble BRW 21.08.06, 11:25
        nie wiem czy za taką cene znajdziecie dobre i idealne meble.
        BRW jest popularne bo tanie , i za taką cene sądze ze jakość jest dobra. Mam
        zestaw bawarie z BRW ( droższy ale bardzo dobry).. ławe z RESET jakosc może
        być, za tą cene sądze ze jest ok.
        Do tego mam kuchnie na zamówienie z BRW i jest super.

Co do VOXa posiadam komplet mebli magellan. Meble były drogie a sa bardzo
        podatne na odpryski. Wystarczy czymś zachaczyc na rogach i zostają brzydkie
        slady i widać wiury. Urwał mi sie uchwyt i raczej go nie odkupie juz. Dodatkowo
        złote uchwyty się scierają . Za taką cene oczekiwałabym czegoś wiecej niz tylko
        ladnego wygladu.

pozdrawiam.
        • cisa14 Re: Meble BRW 31.08.06, 21:55
          Ja mam Magellany w pokoju dzieci i nie zauważyłam, żeby się tak bardzo
          niszczyły, a moje dzieci wcale ich nie oszczędzają:) Uchwyty się dobrze trzymają
          i nic mi nie odprysło. Jak dla mnie to całkiem solidne meble, warte polecenia.
    • krull17 Re: Meble BRW 31.08.06, 22:29
      Meble BRW może są tanie, ale szybko się rozwalają. Stara zasada co tanie to
      potem jest drogie ładnie tu pasuje.
      Znajomi również mają meble z BRW i pojawiły się z nimi problemy, więc moje meble
      nie były wyjątkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka