Gość: Patryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:19 Witam! Chcialbym uzyskac pewne informacje na temat pralko-suszarke. Jakie najlepsze? Czym sie roznia? Co lepiej wybrac? Jakie polecacie? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: pralko-suszarka 14.09.06, 15:00 Raczej bym nie polecał. Pralkososzarki lubią się psuc, jak wszstkie sprzety zbudowane na zasadzie "wiele w jednym". Jeśli już, to odrębna suszarka, oczywiście jeśli masz na to miejsce. Ja mam suszarkę, ale mimo wszystko wolę suszenie tradycyjne, bo szuszarka w ekspresowym tempie niszczy ubrania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna_poz Re: pralko-suszarka IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 15:22 Z tym psuciem to chyba przesada. ja mam pralkosuszarkę Indesit od lat bodajże 5 i nie był to jakiś super model, a działa bez zarzutu i nic się nie popsuło. Uzyteczność tego urządzenia - nie używam suszarki bardzo często, ale sa sytuacje kiedy jest nieoceniona. Kupilismy ją jak mielismy małe mieszkanie i zimą był problem z suszeniem w niezbyt dużej łazience. Suszę w niej pościel czy reczniki - a wiec cos co ma duże gabaryty i jest niewygodne do rozwieszenia. Super sprawdza się w sytuacjach kiedy na szbko coś trzeba uprac i wysuszyć np. przed wyjazdem. Ogólnie u mnie akurat zakup się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
haszym13 Re: pralko-suszarka 15.09.06, 16:30 Właśnie rozważam zakup pralko-suszarki. Jak to jest z rachunkami za prąd? Czy faktycznie są ogromne przy używaniu suszarki? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek wyszukiwarka... 20.09.06, 15:50 Poszukaj starych wątków - jest mnóstwo, ten temat ciągle wraca. Ja osobiście bardzo polecam. Moja sie nie psuje, co do poboru prądu to tak jak w instrukcji podaja :-)), no trudno żeby bez prądu działała :-). Pamiętaj, że suszarka zużywa też wodę (u mnie połowę tego co do prania, woda w cyklu suszenia jest używana do chłodzenia). Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
amazingasienka Re: pralko-suszarka 20.09.06, 18:05 hej, poniewaz samakiedys zaczynalam tu watek o pralko-suszarkach to spiesze z odpowiedziami: po pierwsze to czy warto miec pralko-suszarke czy lepiej sama suszarke troszke zalezy od warunkow lokalowych. Oczywiscie lepiej miec te urzadzenia oddzielnie bo wtedy mozesz suszyc poprzednie pranie i prac nowe jednoczesnie, ale jesli powierzchni brak (ja kupowalam pralko-suszarke do mieszkania 35 m. kw.) to 2 w 1 bardzo dobrze sie sprawdza. po drugie najlepsze sa takie w ktorych mozesz wysuszyc tyle samo ile mozesz na raz wyprac, bo nie musisz dzielic prania na 2 zeby je wysuszyc - podobno teraz juz takie sa. ja kupowalam pralko-suszarke ponad poltora roku temu i nie mam z nia zadnych klopotow, a dodam jeszcze ze kupilam firmy brandt na ktora duzo zlego na tym forum i sasiednich napisano (nie mialam wyboru tylko brandt robil ladowana od gory pralko-suszarke a ja mam naprawde mini lazienke). nie uzywam jej do kazdego prania, tak jak nie wszystkie rzeczy pierze sie na 90 stopni, ale zwlaszcza w malych mieszkaniach te urzadzenia sa idealne do suszenia rzeczy w stylu posciel, reczniki, miliony skarpetek etc. to chyba tyle uwag ogolnych, ktore mi przyszly do glowy - no i zawsze mozesz przeszukac forum - bylo tu juz o pralko-suszarkach nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś