Dodaj do ulubionych

pralko-suszarka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:19
Witam! Chcialbym uzyskac pewne informacje na temat pralko-suszarke. Jakie
najlepsze? Czym sie roznia? Co lepiej wybrac? Jakie polecacie? Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • des4 Re: pralko-suszarka 14.09.06, 15:00
      Raczej bym nie polecał. Pralkososzarki lubią się psuc, jak wszstkie sprzety
      zbudowane na zasadzie "wiele w jednym". Jeśli już, to odrębna suszarka,
      oczywiście jeśli masz na to miejsce. Ja mam suszarkę, ale mimo wszystko wolę
      suszenie tradycyjne, bo szuszarka w ekspresowym tempie niszczy ubrania....
      • Gość: joanna_poz Re: pralko-suszarka IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 15:22
        Z tym psuciem to chyba przesada.
        ja mam pralkosuszarkę Indesit od lat bodajże 5 i nie był to jakiś super model,
        a działa bez zarzutu i nic się nie popsuło.
        Uzyteczność tego urządzenia - nie używam suszarki bardzo często, ale sa
        sytuacje kiedy jest nieoceniona.
        Kupilismy ją jak mielismy małe mieszkanie i zimą był problem z suszeniem w
        niezbyt dużej łazience.
        Suszę w niej pościel czy reczniki - a wiec cos co ma duże gabaryty i jest
        niewygodne do rozwieszenia.
        Super sprawdza się w sytuacjach kiedy na szbko coś trzeba uprac i wysuszyć np.
        przed wyjazdem.
        Ogólnie u mnie akurat zakup się sprawdził.
        • haszym13 Re: pralko-suszarka 15.09.06, 16:30
          Właśnie rozważam zakup pralko-suszarki. Jak to jest z rachunkami za prąd? Czy
          faktycznie są ogromne przy używaniu suszarki?
          • zielony_listek wyszukiwarka... 20.09.06, 15:50
            Poszukaj starych wątków - jest mnóstwo, ten temat ciągle wraca.

Ja osobiście bardzo polecam. Moja sie nie psuje, co do poboru prądu to tak jak
            w instrukcji podaja :-)), no trudno żeby bez prądu działała :-). Pamiętaj, że
            suszarka zużywa też wodę (u mnie połowę tego co do prania, woda w cyklu
            suszenia jest używana do chłodzenia).
            Pozdrawiam
            zielony_listek
    • amazingasienka Re: pralko-suszarka 20.09.06, 18:05
      hej, poniewaz samakiedys zaczynalam tu watek o pralko-suszarkach to spiesze z
      odpowiedziami:
      po pierwsze to czy warto miec pralko-suszarke czy lepiej sama suszarke troszke
      zalezy od warunkow lokalowych. Oczywiscie lepiej miec te urzadzenia oddzielnie
      bo wtedy mozesz suszyc poprzednie pranie i prac nowe jednoczesnie, ale jesli
      powierzchni brak (ja kupowalam pralko-suszarke do mieszkania 35 m. kw.) to 2 w
      1 bardzo dobrze sie sprawdza.
      po drugie najlepsze sa takie w ktorych mozesz wysuszyc tyle samo ile mozesz na
      raz wyprac, bo nie musisz dzielic prania na 2 zeby je wysuszyc - podobno teraz
      juz takie sa.
      ja kupowalam pralko-suszarke ponad poltora roku temu i nie mam z nia zadnych
      klopotow, a dodam jeszcze ze kupilam firmy brandt na ktora duzo zlego na tym
      forum i sasiednich napisano (nie mialam wyboru tylko brandt robil ladowana od
      gory pralko-suszarke a ja mam naprawde mini lazienke).
      nie uzywam jej do kazdego prania, tak jak nie wszystkie rzeczy pierze sie na 90
      stopni, ale zwlaszcza w malych mieszkaniach te urzadzenia sa idealne do
      suszenia rzeczy w stylu posciel, reczniki, miliony skarpetek etc.
      to chyba tyle uwag ogolnych, ktore mi przyszly do glowy - no i zawsze mozesz
      przeszukac forum - bylo tu juz o pralko-suszarkach nie raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka