marza6 11.12.06, 16:11 Bardzo proszę o pomoc... pomalowałam świeżą ścianę ciemną farbą duluxa i... po wyschnięciu odchodzą ze ściany płaty farby... co robić?? proszę, pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:22 nie gruntowałam, bo ściana była świeża. jak malowałam inne pomieszczena, też bez gruntu, to nie miałam takich atrakcji jak teraz.. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:31 Czy świeżych ścian sie nie gruntuje? Niby czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:37 na farbie było napisane, że gruntować należy jeżeli była już kładziona farba bądź jeżeli jest brudna ściana. na przyszłośc będę wszystko gruntować. ale teraz chodzi o to, co zrobić? zdzierać farbę czy jakoś da się to miejscowo ponaprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 17:47 dulux ma to do siebie ostatnio, ze sie tak zachowuje. czyzby to była farba dulux once? dodatkowo może być kilka powodów. byc moze sprzedali ci trefną farbę (sprawdzalas termin waznosci?) ale najprawdopodobniej jets to wina złego przygotowania scian - brak gruntowania, nie odpylenie ścian przed malowaniem. gips do wykończenia ścian mógł być kiepskiej jakości itd. musisz pozbyc sie tej farby ze sciany, nic z nią juz nie zrobisz. najlepiej zeskrobać przy pomocy ciepłej wody i szpachelki. poźniej powinno sie naciagnac sciany gipsem, przeszlifować zagruntować i pomalować. Odpowiedz Link Zgłoś
marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 12.12.06, 09:52 rety, czyli czekają mnie 2 dni skrobania... farba jest ok, sprawdziłam. bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
1966f Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 12.12.06, 10:30 miałam zagruntowane i też właśnie dulux mi sie łuszczył na dodatek sufit malowałam 5 razy a miało wystarczyć 2 razy.W kuchni użyłam farby Levis i trzeci rok już jest super.Polecam tą farbę każdemu.Jest troche droda ale warto dopłacić te pare złotych więcej. Odpowiedz Link Zgłoś