Dodaj do ulubionych

Ratunku! farba schodzi ze ścian

11.12.06, 16:11
Bardzo proszę o pomoc... pomalowałam świeżą ścianę ciemną farbą duluxa i...
po wyschnięciu odchodzą ze ściany płaty farby... co robić??
proszę, pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • magdajeden Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:17
      gruntowałas?
    • marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:22
      nie gruntowałam, bo ściana była świeża. jak malowałam inne pomieszczena, też
      bez gruntu, to nie miałam takich atrakcji jak teraz..
      • kreatywni Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:31
        Czy świeżych ścian sie nie gruntuje? Niby czemu?
        • marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 16:37
          na farbie było napisane, że gruntować należy jeżeli była już kładziona farba
          bądź jeżeli jest brudna ściana. na przyszłośc będę wszystko gruntować. ale
          teraz chodzi o to, co zrobić? zdzierać farbę czy jakoś da się to miejscowo
          ponaprawiać?
          • magdajeden Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 11.12.06, 17:47
            dulux ma to do siebie ostatnio, ze sie tak zachowuje. czyzby to była farba dulux
            once?
            dodatkowo może być kilka powodów. byc moze sprzedali ci trefną farbę
            (sprawdzalas termin waznosci?) ale najprawdopodobniej jets to wina złego
            przygotowania scian - brak gruntowania, nie odpylenie ścian przed malowaniem.
            gips do wykończenia ścian mógł być kiepskiej jakości itd. musisz pozbyc sie tej
            farby ze sciany, nic z nią juz nie zrobisz. najlepiej zeskrobać przy pomocy
            ciepłej wody i szpachelki. poźniej powinno sie naciagnac sciany gipsem,
            przeszlifować zagruntować i pomalować.
            • marza6 Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 12.12.06, 09:52
              rety, czyli czekają mnie 2 dni skrobania... farba jest ok, sprawdziłam.
              bardzo dziękuję za pomoc.
              • 1966f Re: Ratunku! farba schodzi ze ścian 12.12.06, 10:30
                miałam zagruntowane i też właśnie dulux mi sie łuszczył na dodatek sufit
                malowałam 5 razy a miało wystarczyć 2 razy.W kuchni użyłam farby Levis i trzeci
                rok już jest super.Polecam tą farbę każdemu.Jest troche droda ale warto
                dopłacić te pare złotych więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka