Dodaj do ulubionych

Lipowa deptakiem ??? !!! ???

IP: *.biaman.pl 26.03.02, 15:33
co sadzicie o tym zeby z Lipowej zrobic deptak ???
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.polcard.com.pl 26.03.02, 15:40
      Pomysł wart rozważenia. Należałoby jakoś rozwiązać kwestię dowozu i
      zapatrywanie splepy przy Lipowej się mieszczących. Generalnie pomysł
      interesujący, choć mało myslę realny w rzeczywistosci. Może deptak na jakimś
      odcinku Lipowej?
      pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 26.03.02, 15:49
        Witam!!!
        jasne nie daloby sie zrobić całej Lipowej deptakiem, chociazby na odcinku
        Malmeda i Sienkiewicza dalej od Sienkiewicza do Kilińskiego zostawiając
        Legionową przejezdną, podobnie zostawic przelotową sienkiewicza.
        p.s. czekam na inne propozycje.
        • Gość: komunik Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 26.03.02, 16:06
          Zgadzam sie z przedmowca :)
          Jesli deptak, to wlasnie tak!
          z tym, ze nalezaloby pomyslec co zrobic ze zwiekszonym ruchem samochodow?
          W/g mnie na pewno treba pospieszyc sie z przebiciem Czestochowskiej do
          Pilsudskiego, a takze jakims usprawnieniem przejazdu Grochowa/Liniarskiego do
          Legionowej - to bylyby 2 glowne trasy "objazdowe.
          Nalezaloby wtedy takze dostosowac skrzyzowania Sienkiewicza z Piłsudskiego i
          Legionowa do zwiekszonego ruchu pojazdow, a to mozna zrobic n.p. poprzez budowe
          pod nimi (a juz na pewno pod pierwszym z nich)przejsc podziemnych (o tym sie
          nie bede rozpisywal, bo temat ten byl poruszany niedawno na forum)
          Ale sama idea utworzenia deptaka jest jak najbardziej warta wprowadzenia w
          zycie, tym bardziej, ze organizowany przez Wyborcza jakis czas temu plebiscyt
          pokazal, ze Bialostocczanie chca takowego.
          No, ale to jak zwykle spotkalo sie z ignorancja wladz...
          Moze Wyborcza zajelaby sie po raz kolejny tym tematem? W koncu zblizaja sie
          wakacje :) i mozna by znowu, tak jak 2(?) lata temu zorganizowac deptak.
          A tak na marginesie: Czy działa jeszcze towarzystwo przyjaciol ulicy Lipowej?
          Organizowali oni kilka fajnych imprez, a ostatnio cos cicho...
          • anka1 Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? 26.03.02, 18:11
            deja vu:)))
    • Gość: Oka Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.17.79.204.lifespan.org 26.03.02, 22:20
      Zamkniecie Lipowa, no dobrze, ale gdzie wtedy beda sie scigac wsiochy-
      dresiarze w swoich superszybkich samochodach?
      Gdzie beda mogli sie popisywac jak nie na Lipowej?...(tu uronilam lezke nad
      losem dresiarzy)
      Oka
      • Gość: Dresiarz Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: 203.55.45.* 26.03.02, 22:27
        Oka, masz szczescie, ze jestes za oceanem, juz ja bym Ci pokazal wsiocha!

> Zamkniecie Lipowa, no dobrze, ale gdzie wtedy beda sie scigac wsiochy-
        > dresiarze w swoich superszybkich samochodach?
    • Gość: Akir Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: 212.160.130.* 27.03.02, 09:29
      Myślę że można by poszerzyć Białówny (jest na to miejsce)
      • anka1 Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? 27.03.02, 10:37
        ciekawa koncepcja, zwlaszcza dla tych co sie z Metra wytaczaja ok 4.00 nad
        ranem :)))
      • Gość: xxx Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 27.03.02, 17:27
        Witam.
        Miło mi że ktoś jednak mśli o tym w innych kategoriach jak problem dla
        dresiaży. myślę że Białówny poszerzyć by się dało, tylko jest szkopuł, jak
        skręcić jadąc Sienkiewicza od Legionowej w Białówny. Moim zdaniem lepiej było
        by puścić ruch Piłsudskiego i Legionową to zdało już swój egzamin ostatniego
        lata w czsie łikendów.
        Co sądzisz o futurystycznch planach jakie można było obejżeć w ratuszu na
        poczatku zimy tego roku, odnoszacych się zagospodarowania Lipowej np.
        Wykopaniem tunelu Sienkiewicza pod runkiem kościuszki
        • anka1 Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? 27.03.02, 17:53
          zalezy kogo pytasz. dla mnie to brzmi jak fantastyka naukowa:)
    • saj.mon depTAK! 27.03.02, 15:17
      to jest fajna sprawa, bylby wreszcie konkretny powod na powiedzenie: jestem z
      miasta... ale to jest trudne do wykonania ze wzgledu na komplikacje ruchu
      itp... no ale niech wreszcie kasa z podatkow na cos pozytecznego zostanie
      przeznaczona a nie na latanie "sitka budzetowego"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka