Gość: XXX IP: *.biaman.pl 26.03.02, 15:33 co sadzicie o tym zeby z Lipowej zrobic deptak ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.polcard.com.pl 26.03.02, 15:40 Pomysł wart rozważenia. Należałoby jakoś rozwiązać kwestię dowozu i zapatrywanie splepy przy Lipowej się mieszczących. Generalnie pomysł interesujący, choć mało myslę realny w rzeczywistosci. Może deptak na jakimś odcinku Lipowej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 26.03.02, 15:49 Witam!!! jasne nie daloby sie zrobić całej Lipowej deptakiem, chociazby na odcinku Malmeda i Sienkiewicza dalej od Sienkiewicza do Kilińskiego zostawiając Legionową przejezdną, podobnie zostawic przelotową sienkiewicza. p.s. czekam na inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunik Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 26.03.02, 16:06 Zgadzam sie z przedmowca :) Jesli deptak, to wlasnie tak! z tym, ze nalezaloby pomyslec co zrobic ze zwiekszonym ruchem samochodow? W/g mnie na pewno treba pospieszyc sie z przebiciem Czestochowskiej do Pilsudskiego, a takze jakims usprawnieniem przejazdu Grochowa/Liniarskiego do Legionowej - to bylyby 2 glowne trasy "objazdowe. Nalezaloby wtedy takze dostosowac skrzyzowania Sienkiewicza z Piłsudskiego i Legionowa do zwiekszonego ruchu pojazdow, a to mozna zrobic n.p. poprzez budowe pod nimi (a juz na pewno pod pierwszym z nich)przejsc podziemnych (o tym sie nie bede rozpisywal, bo temat ten byl poruszany niedawno na forum) Ale sama idea utworzenia deptaka jest jak najbardziej warta wprowadzenia w zycie, tym bardziej, ze organizowany przez Wyborcza jakis czas temu plebiscyt pokazal, ze Bialostocczanie chca takowego. No, ale to jak zwykle spotkalo sie z ignorancja wladz... Moze Wyborcza zajelaby sie po raz kolejny tym tematem? W koncu zblizaja sie wakacje :) i mozna by znowu, tak jak 2(?) lata temu zorganizowac deptak. A tak na marginesie: Czy działa jeszcze towarzystwo przyjaciol ulicy Lipowej? Organizowali oni kilka fajnych imprez, a ostatnio cos cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.17.79.204.lifespan.org 26.03.02, 22:20 Zamkniecie Lipowa, no dobrze, ale gdzie wtedy beda sie scigac wsiochy- dresiarze w swoich superszybkich samochodach? Gdzie beda mogli sie popisywac jak nie na Lipowej?...(tu uronilam lezke nad losem dresiarzy) Oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dresiarz Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: 203.55.45.* 26.03.02, 22:27 Oka, masz szczescie, ze jestes za oceanem, juz ja bym Ci pokazal wsiocha! > Zamkniecie Lipowa, no dobrze, ale gdzie wtedy beda sie scigac wsiochy- > dresiarze w swoich superszybkich samochodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: 212.160.130.* 27.03.02, 09:29 Myślę że można by poszerzyć Białówny (jest na to miejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? 27.03.02, 10:37 ciekawa koncepcja, zwlaszcza dla tych co sie z Metra wytaczaja ok 4.00 nad ranem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? IP: *.biaman.pl 27.03.02, 17:27 Witam. Miło mi że ktoś jednak mśli o tym w innych kategoriach jak problem dla dresiaży. myślę że Białówny poszerzyć by się dało, tylko jest szkopuł, jak skręcić jadąc Sienkiewicza od Legionowej w Białówny. Moim zdaniem lepiej było by puścić ruch Piłsudskiego i Legionową to zdało już swój egzamin ostatniego lata w czsie łikendów. Co sądzisz o futurystycznch planach jakie można było obejżeć w ratuszu na poczatku zimy tego roku, odnoszacych się zagospodarowania Lipowej np. Wykopaniem tunelu Sienkiewicza pod runkiem kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Lipowa deptakiem ??? !!! ??? 27.03.02, 17:53 zalezy kogo pytasz. dla mnie to brzmi jak fantastyka naukowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
saj.mon depTAK! 27.03.02, 15:17 to jest fajna sprawa, bylby wreszcie konkretny powod na powiedzenie: jestem z miasta... ale to jest trudne do wykonania ze wzgledu na komplikacje ruchu itp... no ale niech wreszcie kasa z podatkow na cos pozytecznego zostanie przeznaczona a nie na latanie "sitka budzetowego" Odpowiedz Link Zgłoś