barns NIE!!! 04.01.07, 17:42 nie widze na tych zdjęciach żadnego mieszkania. Kilka elementów dekoracyjnych, które nie wiadomo do czego i jak mają pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: NIE!!! 04.01.07, 21:17 A tej czerwonej kuchni na wysoki połysk z plastikowym cudacznym stoliczkiem nie dostrzegasz ? Przecież to mieszkanie, choć może nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: NIE!!! 04.01.07, 22:51 z calym szacunkiem- stol jest DREWNIANY!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: NIE!!! 04.01.07, 23:01 Ale margie on nie jest wenge, więc nie śmie być drewniany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: NIE!!! 05.01.07, 09:41 Wybacz - nie wygląda. Krzesełka, jak rozumiem – także. Należy wobec tego podziwiać dzieło rzeźbiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: NIE!!! 05.01.07, 13:57 o matko, no to ludziom jak chłop krowie na rowie trza tłumaczyc, margie współczuje. krzeselka nie sa drewniane. sorry margie, ze sie wcinam, ale nie rozumiem po co ta złosliwosc niektorych. nie wystarczy zwykły głos "tak" lub "nie" i po gadce? Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: NIE!!! 05.01.07, 14:40 Plastikowe do drewnianego stołu ????? Tym moje większe NIE!!!!!! Dzięki Madziu, a czy ty, zamiast bawić się w rzecznika nie powinnaś przypadkiem sprawdzić, co porabia Oksana ? Ponoć boazeria znów była ostatnio niedomyta ! Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: NIE!!! 05.01.07, 14:57 popracuj jeszcze trochę, przy takim tempie rozwoju moze za jakies 5-7 lat osiągniesz mój poziom złosliwosci. widze, ze jestem twym wzorcem i niedoscignionym ideałem - pracuj ciezko a moze ci sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: NIE!!! 05.01.07, 16:12 Wrodzona delikatność nie pozwala mi napisać, kim jesteś, poza tym oczywiście, że snobką i megalomanką. Bycie jakimkolwiek wzorcem proponuję, byś wybiła sobie z głowy. Dla twojego dobra - zawsze to lepiej, gdy rozczarowanie jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: NIE!!! 05.01.07, 21:43 ooo tak, jestem snobką i meglomanką a ty na pewno masz mnóstwo przykładów na potwierdzenie swojej opinii i zaraz sie nimi podzielisz czy inni tego chcą czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Re: NIE!!! 05.01.07, 19:26 No wlasnie , ciekawa jestem czy zaglosujesz na TAK czy NIE bo jak dotad nie mozesz sie zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: NIE!!! 05.01.07, 21:46 ty do mnie to mówisz? pewnie nie, ale jesli tak, to cie informuję, ze nie zagłosuje wcale. moze zauwazyłas (a jak widac, pewnie nie) nie wypowiadam sie (nie głosuje) na wnetrza prezentowane przez osoby, które znam Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb NIE!!! 07.02.07, 22:13 Nie za jeden element mieszkania: białe plastikowe siedziska stanowiące połączenie ogrodowych krzesełek z tandentnym sraczem... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakubaro NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 12:24 Zdecydowanie nie ..........co pokazuje nam właścicielka mieniąca się być wnętrzarską wyrocznią tego forum: - żyrandol – zasadniczo do sufitu pasuje - portret – zamieszczenie go w konkursie to obraz narcyzmu i megalomani właścicielki. Połączenie z jelonkami dopina całość. - psinka – tu jestem zdecydowanie na TAK, jest po prostu śliczna. Jedyny przyjaciel pani. Choć, gdyby psy nie były daltonistami to pewnie jego pańcia leżałaby już dawno z wygryzionym gardłem na podłodze między szafkami a wyspą. - kuchnia – po prostu super – Hrabia Drakula wyłby z zachwytu, a na wyspie niczym na ołtarzu wysysałby swe ofiary. Gablotka po usunięciu zawartości mogłaby mu służyć za miejsce dziennego spoczynku. Trzeba by tylko wymienić szkło na przyciemniane. Stół i krzesełka przemilczę. - reszta – kawałek łóżka, kawałek szafki (ni przypiął ni przyłatał), kawałek wycinanki, kawałek łazienki spięty blatem (faktycznie w tej łazience można być spiętym) i do tego dużo opisów, których i tak nikt nie przeczyta. Wybacz droga „margie”, ale chcąc pretendować do roli wyroczni wnętrzarskiej trzeba dać z siebie troszkę więcej. PS. Bardziej profesjonalną ocenę znajdziecie u „t.he” – trudno się z nią nie zgodzić. A najlepsze na tym forum są komentarze typu „w zasadzie nie w moim stylu, ale jestem na tak” Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 14:59 hmmm, naprawde az tyle ludzi nie kuma co to za krzesla są???? dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 17:30 a_pola napisała: > hmmm, naprawde az tyle ludzi nie kuma co to za krzesla są???? dziwne... na to wygląda, ale to problem tych, co nie kumają:) Odpowiedz Link Zgłoś
owca.zielona Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 17:34 Krzesła są koszmarne i nie ma znaczenia czy ktoś ,,kuma'' czy nie kuma. W ciastkarni może by tak nie raziły. Odpowiedz Link Zgłoś
margie owca, 05.01.07, 17:42 a co w nich jest koszmarnego?! Ja rozumiem, ze ci sie nie podobaja, ale w koncu to dzielo ikony wspolczesnego designu i wszytsko mozna powiedziec, ale nie to, ze sa brzydkie.... Maja piekna linie, sa niezwykle wygodne( siedzialam na milionie tradycyjnych drewnianych krzesel i uwierz, ZADNE nie bylo choc w polowie tak wygodne, jak te), sa znakomicie wywazone, znakomite proporcje.... Wybierajac krzesla do siebie kierowalam sie: 1. Zeby nie byly drewniane bo nie ma w mieszkaniu typowych drewnianych mebli 2. zeby byly proste 3. zeby byly wygodne 4. zeby pasowaly do calosci i odcinaly sie od czrnej podlogi, czerwnonej luchni i trzymaly sie w konwencji kolorystycznej calosci Dlugo szukalam. Dopiero taka jedna moja przyjaciolka, projektantka zasugerowala Pantony. I trafila!!! Sa wg mnie idealne do tego wnetrza, do kazdego nowoczesnego wnetrza... Odpowiedz Link Zgłoś
owca.zielona Re: owca, 05.01.07, 18:14 Sądzisz, ze skoro tobie się podobają, to bezwzględnie innym także muszą? Nigdy nie widziałaś cudacznego ciuszka, zaprojektowanego przez słynnego projektanta, którego byś (ciuszka, nie projektanta) nie włożyła do piwnicy ? No.... ty może bys włożyła, bo zadziałałaby magia metki.Takim właśnie ciuszkiem są dla mnie twoje dziwaczne, pokręcone krzesełka i naprawdę nie ma dla mnie znaczenie wg jakiego wzorca powstały. Są po prostu wynaturzone i brzydkie, nie mówiąc o tym , że plastików nie toleruję nawet w ogrodzie. Najważniejsze oczywiście, że sama jesteś zadowolona, ale ponoć to konkurs, a głosujący mogą wypowiadać swoje zdanie, więc ani ty mnie, ani ja ciebie nie musimy do niczego przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: owca, 05.01.07, 18:24 Hmmm jako "zielona owca" na pewno sporo wiesz o "wynaturzeniach":) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: owca, 05.01.07, 18:38 ciuszki sa przemijajace i metkami sie nie sugeruje, tylko ogolnym wygladem, kolorem, fasonem. Cudaczne ciuszki zwykle pochodza z kolekcji Pret a porter i z zalozenia nie sa do noszenia, a do ogladania,pokazuja bowiem pewne inspiracje,zalozenia. Poza tym, z osoba z uprzedzeniami i organiczona na nowe rzeczy dyskutowac nie bede, bo i nie ma o czym. To jak dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy, czyli o niczym... Ciekawe jest tylko to, ze miliony ludzi na swiecie docenilo te wynaturzone krzeselka i sa od 50 lat obiektem pozadania kazdego , kto choc troche sie zna na designie, zas ufarbowanej owcy sie nie podobaja- Pantone pewnie sie pochlasta, a Vitra zaprzestanie ich sprzedazy. Plastik w ogrodzie to rzeczywiscie kicz i nikt ci nie kaze go lubic, ale popatrz na produkt w oderwaniu od sztywnych pojec, zatwardzialych mieszczanskich pogladow i zasciankowego gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Coraz weselej ;) 06.01.07, 02:38 margie napisała: > ciuszki sa przemijajace i metkami sie nie sugeruje Czyli oszukałaś mnie, informując na RiO, że nosisz właśnie Simple, Benettona i (bodaj) Moltona? ;) > Cudaczne ciuszki zwykle pochodza z kolekcji Pret a porter i > z zalozenia nie sa do noszenia, a do ogladania,pokazuja bowiem pewne > inspiracje,zalozenia. Chyba ci sie pomyliło z haute couture? Pret-a-porter znaczy "gotowe do noszenia"...To już nawet nie jest zabawne. Żal czytać. Zaczynasz wypisywać straszne bzdury. Jak rozumiem pod wplywem emocji. Po co? Wystartowałaś w konkursie, więc będziesz komentowana. Często w stylu, który sama propagujesz. Miej trochę klasy i nie zdradzaj tak swojej niepewności. Masz kompleks braku "kierunkowego wykształcenia"? Raz po raz zdradzasz, że najważniejsza jest dla Ciebie opinia "kierunkowo wykształconych", "znających się na dizajnie", kupujesz ikony albo współczesność opisaną pozytywnie na prawo i lewo typu malafory. Masz, bo "ci, co wiedzą" mówią, że to dobre. Innego nie masz. To jest właśnie kwintesencja mieszczańskości. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 09:35 Masz racje, pomylilam haute couture z pret a porter. Przepraszam. Co do reszty sie nie wypowiadam, masz racje, niech kazdy pisze co uwaza za stosowne. W koncu ma do tego prawo. Pozdrawiam cie serdecznie i zycze rownie zacietego tepienia innych przejawow mieszczanskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 22:38 Zaciętego tępienia? Kiedy ty wytykasz komuś mieszczańskość to jest w porządku i słusznie, a kiedy napisać tobie (raz...), że przyganiał kocioł garnkowi, to jest "zacięte tępienie" mieszczańskości? Dodam na koniec, że brać udział w konkursie i jednocześnie publicznie oceniać negatywnie swoją konkursową konkurencję to żenada nawet jak na zaniżone standardy, które popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 22:48 Przepraszam cie bardzo, ale uwaga nt tepienia mieszczanskosci ( co za slowo!!!) nie dotyczyla akurat tepienia mnie, byla in general. W regulaminie konkursu nie ma slowa o tym, ze uczestnik nie ma prawa glosowac na innych. Poza tym, jakbys zadala sobie trud, to bys zauwazyla ze nie glosuje na osoby z forum, ktore znam ( wyjatkiem ejst mieszkanie kinguch,a le ja nie skojarzylam nazwiska z nickiem i nie rozppoznalam mieszkania). Nie glosowalam w watkach osob, ktore znam. W tych, ktorych nie znam, glosowalma roznie i na tak i na nie , starajac sie byc sprawiedliwa i oceniac mieszkanie w oderwaniu od wlasnego gustu czy preferencji ( w zasadzie nie wiem, po co to pisze, bo i tak zaraz sie przyczepisz). Anyway- uwazam, ze jestes niesprawiedliwa, czepiasz sie dla zasady. I wypraszam sobie insynuacje ze popieram zanizone standardy. Ty zaczynasz przekraczac zasady. Koniec tej dyskusji. Jak pisalm wczesniej-chcesz porozmawiac czy podyskutowac- pisz na adres emailowy. To nie miejsce na slowne przepychanki i oceny personalne. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 23:41 > W regulaminie konkursu nie ma slowa o tym, ze uczestnik nie ma prawa glosowac > na innych. Czy ktoś twierdzi, że złamałaś regulamin? Najwyraźniej w twojej ocenie wystawianie negatywnych not "konkurencji" jest fair, w dobrym stylu itd. W mojej zdecydowanie odwrotnie i mam prawo dać temu wyraz, co niniejszym czynię. Nie zamierzam prowadzić z toba żadnej prywatnej korespondencji. Tym bardziej na temat twojego zachwania na forum, w stosunku do innych ludzi, które uważam za żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 18:39 t.he napisała: Masz > > kompleks braku "kierunkowego wykształcenia"? Raz po raz zdradzasz, że > najważniejsza jest dla Ciebie opinia "kierunkowo wykształconych", "znających > się na dizajnie Imponujaca znajomosc tematyki omawianej na forum "Wnetrznosci". Pani T.he jak zawsze na biezaco. Nawiedzona baba. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: Coraz weselej ;) 06.01.07, 22:29 wilma.flintstone napisała: > t.he napisała: > > Masz > > > > kompleks braku "kierunkowego wykształcenia"? Raz po raz zdradzasz, że > > najważniejsza jest dla Ciebie opinia "kierunkowo wykształconych", "znając > ych > > się na dizajnie > > Imponujaca znajomosc tematyki omawianej na forum "Wnetrznosci". Pani T.he jak > zawsze na biezaco. Nawiedzona baba. Rozczaruję cię. Do takich wniosków doprowadziła mnie lektura margie na forum Wnętrza i RiO. Informacja, że i na Wnętrznościach to samo, jest mało zaskakująca. Ale bać się zacząć można, bo znakiem tego mamy do czynienia z czymś bardzo poważnym :( Zajrzałam oczywiście na Wnętrzności, żeby sprawdzić, czy prawdę piszesz, ale znalazłam od razu twoje inwektywy pod adresem rozmówców forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43139&w=54876678&a=55045367 oraz inwektywy twojej współforumowiczki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43139&w=54876678&a=55026621 więc oczywiście porzuciłam lekturę, jako przesadnie wulgarną. Nie tylko w formie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Coraz weselej ;) 07.01.07, 11:44 INWEKTYWY? To sa inwektywy??? Buahahhahahahhahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Łał...wysokiej klasy ta klaka margie .... 07.01.07, 18:56 i pod wpływem alkoholu na dodatek. Autor: wilma.flintstone Data: 06.01.07, 18:45 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- A mi dzis stary polal zdrowo winka do obiadu, to napisalam pindom co mysle. Jak za starych, dobrych czasow, normalnie lza se kreci w oku.:D Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: to nie klaka,to kloaka...... n/t 07.01.07, 19:16 żenująca jestes caprio Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: to nie klaka,to kloaka...... n/t 08.01.07, 12:01 Trudno ci nie przyznać racji. Twoje określenie było znacznie celniejsze. Nawet próba pozornej dezynfekcji tego szamba przez Właścicielkę Boazerii na niewiele się zdała. Smrodek ulatnia się w dalszym ciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: to nie klaka,to kloaka...... n/t 08.01.07, 12:34 bingo44 napisał: > Trudno ci nie przyznać racji. Twoje określenie było znacznie celniejsze. Nawet > próba pozornej dezynfekcji tego szamba przez Właścicielkę Boazerii na niewiele > się zdała. Smrodek ulatnia się w dalszym ciągu. > bingo jesteś uroczy, naprawdę! moze ja troszke sporostuje bo widze, ze przezywasz fascynację moją osobą ( a moze to tylko uczucie do drewna na scianach?), to poznaj troszkę faktow o swoim idolu. ta boazeria, ktorą pokochałes miłoscią niespełnioną do mnie nie należy - niestety - wiec odkochaj sie w niej czym predzej, ale na pocieszenie ci powiem, ze bede równiez włascicielką całkiem nowej boazerii - mozesz na nią przerzucic juz swoje uczucia głębokie. i moze zacznij jakies wiersze na jej temat pisac bylebys juz przestał śmiecic w wątkach konkursowych (i innych) pa! Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re: zenujace trolle 08.01.07, 15:25 czytam i oczom nie wierze, niby watek konkursowy, a cale stado sfrustrowanych trolli powylazilo ze swoich nor, by wykorzystac okazje i napaskudzic. ludzie(trolle!)-jesli macie cos do powiedzenia na temat OSOBOWOSCI I OSOBY margie czy innych uczestniczek tak namietnie przez was sledzonego forum, zapraszam tam!sprobujcie swoich sil, bingo, capri i inne sfrustrowane stwory! zaprawde powiadam wam, bedzie ubaw po pachy. ale stad "sp....jcie dziady", ze tak zacytuje naszego uroczego prezydenta.wiecie dlaczego? bo tu trwa konkurs, tu sie ocenia pokazywane wnetrza.mozna napisac ze sie nie podoba, uzasadnic to nawet.ale obrazanie uczestnikow i osobiste wycieczki...to wlasnie tworzy rubaszny klimat owej kloaki, zapach ktorej tak was przyciaga i najwyrazniej fascynuje. jesli tego nie potraficie zrozumiec...wzywam osobe moderujaca watki konkursowe, by zajela sie w koncu wlasciwie robota! Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: zenujace trolle 08.01.07, 18:20 czego sie pode mnie podpinasz? ha? Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re: zenujace trolle 08.01.07, 18:29 staje na szaniec, obok ciebie! a tu wyrzuty...! Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: zenujace trolle 08.01.07, 21:38 oj tam zaraz wyrzuty, sprostowanie drobne, żeby sie trole sie nie podniecały, ze tu jakis rozłam u nas. juz nie wyrzucam i opuszczam ten wątek na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: zenujace trolle 09.01.07, 08:43 Madziu, ty to musisz być dopiero sfrustrowana ! Nie dość, że nie masz własnego lokum, to jeszcze musisz mieszkać z TAKĄ boazerią. Pozdrów Oksanę. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: zenujace trolle 08.01.07, 23:26 > ale stad "sp....jcie dziady", ze tak zacytuje naszego uroczego > prezydenta.wiecie dlaczego? Bo jesteś wulgarna. Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re: zenujace trolle 08.01.07, 23:35 ...w przeciwienstwie do ciebie, jak mniemam. poza tym, jak zwykle przejawiasz symptomy glebokiego niezrozumienia czytanego tekstu-przeciez cytuje, wyraznie napisalam. zegnam i prosze uprzejmie o przeniesienie osobistych wycieczek na inne fora, jesli juz musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: zenujace trolle 09.01.07, 00:19 Osobiste wycieczki i uwagi świadczące o frustracji z powodu nie dość pozytywnych komentarzy w tym wątku rozpoczęła margie, poucz więc ją. Powtarzanie za kimś wulgarnej odzywki jest równie wulgarne jak osobiste jej wymyślenie. Czy czegoś jeszcze nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re: zenujace trolle 09.01.07, 21:22 sloneczko, alez skad ta kasliwosc, ze niby ja wulgarna?widac nie poczynilas postepow w czytaniu ze zrozumieniem... no coz, jak to mowia w krainie bialych gaci:fingers crossed! a jesli sie nudzisz, zdekupazuj sobie cos, na ukojenie nerwow. Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: zenujace trolle 09.01.07, 23:18 soledag napisała: > sloneczko, alez skad ta kasliwosc, ze niby ja wulgarna?widac nie poczynilas > postepow w czytaniu ze zrozumieniem... > no coz, jak to mowia w krainie bialych gaci:fingers crossed! > a jesli sie nudzisz, zdekupazuj sobie cos, na ukojenie nerwow. Napisałaś słowa wulgarne (niżej komuś innemu po raz kolejny) i stąd moja uwaga o twojej wulgarności. Uwagi o zwieraczach czy "s...cie dziady" znaczą, co znaczą. Nie da się ich odczytać w żaden inny sposób. Piszesz rzeczy niezbyt logiczne, nawołujesz do zaniechania dyskusji w tym wątku, a następnie niekonsekwentnie ją podtrzymujesz. Wynika z tego, że tobie trzeba czegoś na nerwy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: zenujace trolle 09.01.07, 01:18 wszedzie cie pełno t.he, to juz zakrawa na obsesję Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Re: zenujace trolle 09.01.07, 10:16 Wskaż to "wszędzie", a nastepnie porównamy to z twoją wszechobecnością. Stopnień dysproporcji wykaże stopień twojej obsesji na moim punkcie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Brawo margie ! 09.01.07, 08:41 Następny nurek wynurzył się z twojej kloaki. Masz ich więcej ? soledag napisała: > ale stad "sp....jcie dziady", Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re: Brawo margie ! 09.01.07, 21:19 bingusiu, nie nadymaj sie tak,bo ci zylka peknie, zas ow numer 40 i 4 nie bedzie mial szans na spelnienie przepowiedni wieszcza... ups, ale ty pewnie i tak nie wiesz, o co chodzi, czego mozna sie bylo spodziewac, czytajac wszystkie twoje poprzednie posty. niemniej jednak, zdrowia zycze, uwazaj rowniez na zwieracze, notuje sie rozne przypadki w medycynie.... to tak a propos ulubionych twoich aluzji kloacznych... Odpowiedz Link Zgłoś
caprio2 A ..dam puent`e...a co mi tam:) 09.01.07, 22:27 soledag napisała: > bingusiu, nie nadymaj sie tak,bo ci zylka peknie, zas ow numer 40 i 4 nie > bedzie mial szans na spelnienie przepowiedni wieszcza... > ups, ale ty pewnie i tak nie wiesz, o co chodzi, czego mozna sie bylo > spodziewac, czytajac wszystkie twoje poprzednie posty. > niemniej jednak, zdrowia zycze, uwazaj rowniez na zwieracze, notuje sie rozne > przypadki w medycynie.... > to tak a propos ulubionych twoich aluzji kloacznych... tak i oto,filozofia z mistycyzmem w wykonaniu soledag skonczyły jak skonczyły:( Brawo!widownia szaleje,marynary w garsciach,papier rolowany rozwija sie......... Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 18:18 wlasnie ,ze ma znaczenie , bo jesli dla Ciebie krzeslo , ktore jest ikoną design'u XX wieku jest koszmarne , to znaczy ,ze masz hmmm " inne" poczucie piekna... mysle jednak,ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie w tym watku nie ma o tym pojecia...a jesli rzeczywiscie mają pantony w ogrodzie to gratuluje... Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 19:34 Ja mam pantony na tarasie bo tam jest ich miejsce, niezaleznie od tego ile kosztuja i kto je stworzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: NIE!!!!!!!!!!! 05.01.07, 20:03 nie wiedzialam ze Pantony zostaly zaprojektowane jako krzesla ogrodowe.... Dziekuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch No nie wytrzymałam :D 05.01.07, 22:20 perry3 napisała: > Ja mam pantony na tarasie bo tam jest ich miejsce, niezaleznie od tego ile > kosztuja i kto je stworzyl Perry3 pokaż koniecznie po twoim parterze i „łazience na najwyższym poziomie” to będzie miła odmiana. Nie daj się prosić ;) Pokaż, że masz w swoim domu coś wartego zobaczenia :D A tu specjalnie dla perry3 może to rozjaśni nieco jej umysł(chyba sama nie wiem, co pisze ;)) www.panton.ch/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: NIE!!!!!!!!!!! 06.01.07, 18:42 perry3 napisała: > Ja mam pantony na tarasie bo tam jest ich miejsce, niezaleznie od tego ile > kosztuja i kto je stworzyl. No tak, tak. Potega netu jest niezmierzona. Masz Pantony na tarasie? Niech zgadne, masz takze 175 cm wrrostu, wymiary 90x60x90, waga 50 kg... Idz stad, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Oj, kobieto, kobieto... 05.01.07, 18:15 ewakubaro napisała: > A najlepsze na tym forum są komentarze typu „w zasadzie nie w moim stylu, > ale > jestem na tak” Te komentarze, są wbrew pozorom naprawdę cenne, bo mogą świadczyć o profesjonalnym i otwartym podejściu do tematu, mianowicie o tym, że ktoś odrywa się na chwilę od swojego gustu, czy przyzwyczajeń i patrzy na wnętrze jak na neutralny obiekt. W ten sposób patrzą na sztukę i na design profesjonaliści. Laik patrzy poprzez swoje przyzwyczajenia, a profan poprzez uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie TAK - radosna zabawa detalem 05.01.07, 14:58 kuchnia bardzo dobra, chociaz konsekwetnie wneke schowałbym za harmonijkowymi drzwiami...jedynie wyspa sygnalizowalaby kuchnie. widac pomysl i brak leku przed konwencja posmodernistyczna, w ktorej latwo wpasc w smietnik detali od lasa do sasa. stol w jadalni doskonale dopasowany z krzeslami. wyspa pretensjonalizmu podkreslona kontrastem z jadem czerwonej kuchni. wywoluje usmiech. brawa za kolory z jednym tylko minusem...nie bylo potrzeby powielac czerwonego w lazience. Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Nie 05.01.07, 19:37 Zwykle mieszkanie w bloku przecietnego Kowalskiego, nic szczegolnego. Mialo byc oryginalnie wyszlo trywialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Nie 05.01.07, 20:03 to zwykle czy trywialne??? trywialny- płaski, tani, pospolity, gminny, niewybredny, wulgarny, ordynarny. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Nie 06.01.07, 18:35 Margie, jak Ty nic nie kumasz! Jak sie ma pokoj kapielowy, saune na infrared oraz sralon w stylu choreografii spektaklu TVP, to wszytsko inne jest TANIE!:D Odpowiedz Link Zgłoś
morffina Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małgor.. 05.01.07, 22:05 TAK to mozna nazwac prezentacja konkursowa. jest styl. jest pomysl. cala reszta jest zwyczajna. tu jest "duch" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małg 05.01.07, 23:56 tak, zwlaszcza za ogrodowe krzeselka:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alodee TAK! a dlaczego? bo.. 06.01.07, 22:38 Mieszkanie z pomysłem, przemyślane, konsekwentnie prowadzone i co ważne - funkcjonalne, dostosowane do trybu życia mieszkańców - nawet psa;-). Brawo za odwagę, brawo za świetny gust i znajomość współczesnego dizajnu, brawo za kierunek wystroju inny niż mieszkania zółto-łososiowe z 'ciepełkiem'. Energetyczna, ciepła czerwień tonowana chromatyczną bielą, czernią i szarościami. Dobre proporcje i skala brył. Wzbudzająca szacunek jakość materiałów, gdzie nic niczego nie udaje. Dlatego lubię to mieszkanie, po prostu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
domellara Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małg 06.01.07, 23:59 Nie...za ogólny brak spójnosci,mieszkanie wygląda jak układanka na którą składają się poszczegolne elementy,jednak wszystko razem nie daje poczucia jedności.Brakuje tu tego "czegoś" co sprawia,że kultowe "przedmioty" w mieszkaniu zaczynają życ a nie są tylko do niego wstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
taje TAK 07.01.07, 02:56 Bardzo przemyślane, ciekawe detale. Zmieniłabym tylko fronty szaf wnękowych (wyjątkowo nie lubię zestawienia mlecznego szkła/lustra i profili aluminiowych choć z drugiej strony muszę przyznać, że tapeta w sypialni i wyklejanki w hallu są pomysłowe) i stół w jadalni (na bardziej kontrastowy). Poza tym świetnie rozwiązane. Jelonki obok portretu autorki nad eklektyczną szafką na buty - rewelacja. Bardzo ładna i prawidłowo rozplanowana kuchnia, prosta łazienka (nareszcie łazienka bez dekorów), zestawienie czarnego gresu z jasną podłogą, klimatyczna czarna tapeta przy sofie w salonie - wielkie TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
flera ani Tak, ani Nie 07.01.07, 11:17 Widać rękę profesjonalisty - wystrój dobrze przemyślany i konsekwentnie zrealizowany, wg. obowiązujących trendów. Podoba mi się. Tylko pytanie na marginesie (ale chyba bardziej do Redakcji niż Uczestniczki konkursu czy Forumowiczów) – czy osoby zawodowo zajmujące się wnętrzarstwem powinny brać udział w tym konkursie? Wracając do mieszkania – jedna uwaga: designer od wycinanek w przedpokoju ma na imię TORD Boontje, a nie Tod. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri nie 07.01.07, 13:53 Nie, głównie z tego względu, że trudno oceniać mieszkanie, którego na zdjęciach prawie nie widać. niektóre elementy ciekawe, inne ciekawe inaczej, ale nie mogę wypowiedzieć się na temat wnętrza na podstawie nogi od szafki. szkoda, że właścicielka tak mało pokazała i na dodatek na tak złych zdjęciach. w innym wypadku można by wziąć udział w jakiejś dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: ani Tak, ani Nie 07.01.07, 18:50 Nie jestem z wyksztalcenia aranzerem wnetrz. Urzadzaniem wnetrz zajelam sie PO realizacji pomyslu na moje mieszkanie i stalo sie to jakby ze wzgledu na zadziwiajace ( zadziwiajace dla mnie)zainteresowanie moimi pomyslami. Mieszkanie powstawalo w okresie listopad 2005- czerwiec 2006. Strona z reklama moich uslug powstala w pazdzierniku lub listopadzie 2006. To tyle gwoli wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
evia2 Re: ani Tak, ani Nie 07.01.07, 19:19 po takiej rekomendacji nigdy nie skorzystam z usług projektanta, czy to wiadomo na kogo się trafi? Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: ani Tak, ani Nie 09.01.07, 08:47 margie napisała: > Nie jestem z wyksztalcenia aranzerem wnetrz. No, to jesteś - przynajmniej częściowo -usprawiedliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
winnniczka Zdecydowane NIE 07.01.07, 18:19 NIE dla mieszkania, jakości zdjęć i poziomu opisów. Naprawdę trudno powiedzieć, co gorsze. Fragment nogi od szafki, kiczowaty portret, pies "pieprz i sól" (nota bene ładny, ale to nie konkurs kynologiczny), wystawka szamponów w plastikowych butelkach - sorry, ale to zakrawa na żart. Odpowiedz Link Zgłoś
dzejzi TAK Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani 09.01.07, 12:09 Jestem na TAk, dlatego,że lubię, jak jest odważnie i nowocześnie. Lubię też jak jest czerwono. Lubię, jak nie jest zagracono i rustikalnie(jak ktoś to milutko określił gdzieś u kogoś innego:)) Poza tym podoba mi się przede wszystkim to, ze sama mogłabym tak u siebie mieć i dobrze by mi było! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
neufahrwasser_in ... 09.01.07, 15:56 He, he, he. Zleciały się wszelkie "miłośniczki Wnętrzności", tudzież klony admiratorek.Śmieszne są teksty o braku konsekwencji. A o postmodernizmie, albo eklektyzmie to nigdzie nie zadzwoniło? A tym bardziej o poczuciu humoru i dystansie do własnej osoby, tudzież mieszkania...Idąc tym tropem, to ja powinnam odłączyć u mnie prąd i gaz, żeby było konsekwentnie. Albo przynajmniej położyć fornir na obudowie monitora, a na odbiornik tv pierdyknąć złotą ramę ;DDD A co do ikon designu, popkultury, sztuki. One po prostu istnieją, i żadne "niepodobanie" nie zmieni ich statusu. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Nie 09.01.07, 17:30 Ładne wnętrze, ale nie mogłabym w takim mieszkać. Jako sklep, czy coś w tym stylu sprawdziłoby się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dawanita3 Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małg 10.01.07, 13:27 TAK! TAK! TAK! Zazdroszczę Ci takiej kuchni... szkoda, że ja nie poszłam w tym kierunku, za bardzo zaufałam firmie wykonujacej.. szkoda Doszłam do wniosku, że przystąpienie do konkursu z moim mieszkaniem to nieporozumienie!!! pozdrowionka Anita Odpowiedz Link Zgłoś
llogara TAK 11.01.07, 14:16 Przepiękne mieszkanie. Stylowe i eleganckie. I przytulne. Bardzo mi sie podoba. Tylko trochę za mało zdjęć wnętrz, a za dużo "szczegółów". Odpowiedz Link Zgłoś
bianka26 tak 11.01.07, 17:09 mieszkanie jest wyraziste i z charakterem. Nie podoba mi się obraz Odpowiedz Link Zgłoś
ulrike_m Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małgor.. 11.01.07, 22:04 NIE. Nie za kacik jadalny i lazienke. Odpowiedz Link Zgłoś
loola11 Re: Nie 14.01.07, 00:36 Poza detalami tzw dizajnerskimi nic nie widać na zdjęciach. Megalomania właścicielki aż bije po oczach. Zamiłowanie do drogich i markowych detali nie jest jeszcze powodem do startowania w konkursie wnętrzarskim, zrozumiałe jest, że na tle innych prezentowanych w konkursie mieszkań, to nie jest złe, ale wygląda raczej jak snobistyczny składzik wszelakich "cudów designu" niż mieszkanie. Jeśli ktoś poczuł sie dowartościowany swoją pozorną popularnością na forum, to wspaniale, zawsze warto podbudowywać swoje ego, ale należy pamiętać, że taka popularność jest względna i, tak naprawdę, niczym konkretnym nie potwierdzona. Żałosne wręcz jest, przebranżowienie się po kilku pochwałach wygłoszonych na forum internetowym, i zajęcie sie zawodowo projektowaniem wnętrz. Wstawiać gadżety z katalogów potrafi prawie każdy, żeby zostać architektem (nawet wnętrz) należy skończyć odpowiednie studia. Nie można pominąć również faktu, że konkurs jest dla amatorów, a jak właścicielka już zdecydowała się (nota bene ciekawe z jakim skutkiem) zajmować zawodowo projektowaniem ("śpiewać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej") to nie powinna z przyzwoitości zgłaszać się do konkursu. Ale zrozumiałe także jest to, że raz rozbuchane ego szuka coraz więcej powodów do odlotów. Pamiętać jednak należy, że balon bardzo łatwo przekłuć a pusty dzban najgłośniej dźwięczy. Reasumując, biorąc pod uwagę zarówno wartość estetyczną mieszkania, jakoś zdjęć, jak i elementarną przyzwoitośc właścicielki - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
7605ogi Re: Nie 17.01.07, 17:19 loola11, zgadzam sie z Twoją wypowiedzią w całości. Aż strach pomyśleć, że to mieszkanie urządzał projektant wnętrz. Bałbym się użyć słowa architekt w tym przypadku. Co do rozbuchanego ego to faktycznie coś w tym jest? Przebywam na codzień w środowisku architektów i powiem, że mają marne zdanie o "architektach wnętrz". I faktycznie o tych ostatnich można powiedzieć, że ich osobowość i obycie raczej do przyjemnych nie należą, chyba, dlatego że na siłę chcą, aby postrzegano ich jako architektów. Odpowiedz Link Zgłoś
imka1 TAK 16.01.07, 14:10 TAK. Moim zdaniem zdjęcia zaprezentowane na formum wnętrz lepiej oddają jednak wrażenie całego mieszkania. Tutaj zdjęcie niewiątpliwie dobre, ale bardzo fragmentaryczne. Co nie zmienia faktu- TAK TAK TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_rosomak Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Małg 17.01.07, 01:11 Duże TAK za profesjonalizm i czerpanie z dobrych wzorców. Cieszy to zwłaszcza na tle innych propozycji konkursowych. Oczywiście duża w tym zasługa sporej kasy którą widać na każdym kroku. Ze szlachetnych elementów dużo łatwiej wykrzesać sensowną całość niż z przypadkowej zbieraniny z targu staroci czy marketu. Choć osobiście uważam zestawienie czerwony/biały/czarny za agresywne i męczące dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś