Dodaj do ulubionych

Alicja w krainie pamiątek

17.05.07, 18:44
Ale tandeta...
Obserwuj wątek
    • sztuka.latania Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 18:53
      Bo, gdy ktos robi cos innego, to zaraz tandeta?
      Ja lubie taki stary styl, fajnie, ze im sie chcialo wlozyc w to tyle pracy, jak
      dla mnie zbyt jednostajna kolorystyka, ale fajny pomysl i dobre wykonanie!
      • lech.taczka Mówię za siebie - ja bym nie zdzierżył... 17.05.07, 21:49
        docenić należy jednak konsekwencje, bo ten wystrój nie wziął się znikąd, tylko
        jest efektem realizacji wizji.
        • expert_spod_mostu_kierbedzia jakiś taki... Inteldom....czy cóś...?? 17.05.07, 22:17
          • frant3 Ale im odwaliło 18.05.07, 08:09
            Usmarowali białą olejną farbą dębowe meble i dzwi. Przecież tego już nigdy nie domyją, nawe rozpuszczalnikiem. Jak im nie szkoda pieniędzy na takie wygłupy.
            • leszekzi Mieszkanie bez jednej książki 18.05.07, 08:24
              Uwielbiam wykształciuchów :-)
      • jotka42 Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 22:35
        Calkiem fajne, ale jest podstawowe pytanie. Gdzie ci ludzie śpią i przde
        wszystkim, gdzie pracują?????To ma podobno niewiele ponad 60 m, jest dziecko,
        ktore musi gdzieś odrabiać lekcje. Pani domu podobno jest projektantką, gdzie
        Ona to robi? Pan domu fotografikiem- gdzie wykonuje swoje prace/. Tak można
        się bawić w piekne mieszkanie, ale gdzie ŻYĆ?
      • titta Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 16:18
        Tylko ta kolorytyka sie broni.
        Reszta niestety oklepana do bolu...
    • maheda Gdyby ktoś to za mnie odkurzał... 17.05.07, 18:54
      to czemu nie :-) Jak dla mnie - za dużo kurzołapów.

Mieszkanie ma swój klimat i widać przynajmniej, kto tam mieszka - to bardzo
      cenne w obecnych powielanych mieszkaniach spod sztancy.
      Gratuluję! :)
    • agulaszek Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 19:18
      Może, jak dla mnie za blade, ale na pewno z pomysłem i niepwtarzalne, a na
      pewno nie tandetne.
      • maff1 Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 19:26
        powiem tak - kolory błekitne i podobne to smutne kolory, bardzo melancholijne.
        Raczej wskazuja na stan ducha właścicieli. To tak jak statek który zdryfował i
        utknął na mieliźnie. Dla mnie to nie jest miejsce przyjazne, racze jest to
        miejsce powodujące stagnację i ociezałość.
    • mfabry Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 19:33
      Może nie tandeta, ale mieszkanie jest nieprzytulne (zimna paleta kolorów i to
      bardzo posępna) i pretensjonalne (kwestia gustu). Wykonanie za to pierwsza
      klasa. Ilość pieniędzy a przede wszystkim pracy i czasu musiała być monstrualna.
      Ogólnie to świetna reklamówka dla właścicielki.
    • krisnap Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 19:57
      Zgadzam sie, w takim sy*ie nie chcialbym mieszkac.
    • workin.mama Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 20:04
      Jaka tandeta??!!
      Fantastyczne mieszkanie!! Nie o to chodzi, czy Wam się podoba - bo o gustach
      się nie dyskutuje - ale czy jest ładne i dobrze zrobione w swoim klimacie.
      A pod tym względem jest FANTASTYCZNE! Gratuluję właścicielom, że im się
      chciało. Sama widzę niektóre z tych sprzętów w moim mieszkanku, mimo że jest
      urządzone w zupełnie innym stylu.
      w.m.
      • hipek_ewci widzialem przytulniejsze ,ze wyjsc sie nie chcialo 17.05.07, 20:39
        Lubie mieszkania o cieplych kolorach,zroznicowanych wnetrzach,gdzie nie ma na
        czym zbierac sie kurz... .
        Mieszkania gdzie nergia oplywa sprzety ,przenika je i zacheca do pozostania na
        dluzej.Przestrzen i niezbyt zagracone,gdzie meble prawdziwe nowe udaja
        stare ,gdzie sa tylko elementem podkreslajacym charakter wnetrza a nie
        dominujacym.Ta niby starosc wspolgra z nowoczesnoscia.Mieszkanie apartament ma
        byc oprocz tego funkcjonalne i nie ma sprawiac wrazenia ze cos jest robione na
        pokaz dla efektu ,bo wtedy przechodzi w efekciarstow i jakas muzealnosc.Gdzie
        wszystko ma stac w pewnych miejscach.
        Jakos razi mnie ta moda laczenia kuchni z salonem.Kuchni bogato wyposazonej
        gdzie nigdy sie nic nie gotuje bo sie zabrudzi.Salon kojarzy mi sie zawsze z
        klasycznym kominkiem i wozkiem barkiem.Odzielny pokoj stolowy z kredensami to
        wymog elegancji stol z solidnymi acz wygodnymi krzeslami ,rogi stolu koniecznie
        owalne(zadnych prostokatnych kantow-feng shui).Sypialnia to styl yahtowy luxus
        i blihtr ,z ukryta modern apartura na przyklad firmy dunskiej Bang Olafsen.
        Lazienka to znow narozne yakuzi oraz ,lustra i oswietlenie(koniecznie
        wentylacja),no i najlepiej marmury to juz luksus(kabina prysznicowa jest dobra
        dla kogos kto spieszy sie cale zycie).Generalnie jak sie kupuje lub buduje dom
        mieszkanie nalezy pamietac ze wiekszosc dnia domownicy spedzaja przewaznie na 1
        poziomie wiec najlepiej kupowac wszystko w 1 poziomie.
        W sypialni nalezy unikac luster ,odbijaja nasze sny i wzmacniaja je w
        rzeczywistosci(a co bedzie jak sny beda zle?).No i fajnie jest gdy przy
        sypialni jest osobna lazienka i gareroba(to juz dobry smak i luksus).Przy
        aranzacji nalezy pamietac ze pokoj stolowy powinien lezec bezposrednio przy
        kuchni i fajnie jak jest komunikacja taras-stolowy,jedzenie sniadania na
        powietrzu to moze byc przezycie.Oczywiscie ze kazde wnetrze musi miec swoj
        przewodni temat i nie mozna bezkarnie mieszac wszystkich stylow i
        kolorow.Kopiowanie malych fragmentow, z katalogow z miejsc w ktorych bywamy lub
        zatrudnienie kogos kto ma dobry gust moze przejsc nasze najsmielsze oczekiwania.
        Ja nie odwazylbym sie sam urzadzac wnetrza,gdybym mial dwowolna ilosc
        pieniedzy.Bo jednak wiekszosc ludzkiej fantazji ograniczaja jednak koszty.
        Moze byc tanio ,ale miejsce musi byc przyjazne i nie absorbujace wzroku i
        zmyslow do epilepsji!
        • saskiaplus1 Re: widzialem przytulniejsze ,ze wyjsc sie nie ch 18.05.07, 13:52
          Matko, ale śmiesznie piszesz... Ty tak serio?
    • jagna28 Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 20:21
      Najłatwiej skrytykować. Mieszkanko nie w moim klimacie (zbyt zimne, mało
      przytulne), ale zrobione świetnie. Super pomysł i wykonanie. Dopracowane
      szczegóły. Gratulację!
      • yah_42 szczegoly doprc.? => Sweet HOME :) 17.05.07, 23:44
        ... jesli oceniac konsekwencje to 5+ ale jesli uzyc innych kryteriow to
        jakich ...? reklamowka renowacji mebli "w stylu" ? ... i co to za scianki
        maskujace "nowe" czy kuchenne eleemnety - minus. Plus za dopasowanie
        kolorystyki scian, mebli i reszty tak ze sie milo oglada i sie czuje ze to
        waracja na temat przeszlosci a nie rekonstrukcja
    • ernest29 To taki stylizowany rustykalizm. Nie lubię 17.05.07, 21:39
      totalnego zagracenia. Ale moż to się podobać na wsi.
    • magdziora.m Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 21:59
      A ja musze wie przyznać ze takie mieszkanie jest moim marzeniem, jak dla mnie
      po prostu to jest klasa..., każdy dodatek obmyślony, ma swoje miejsce i role.
      Wielki ukłon dla ludzi którzy maja naprawdę pomysł jak fajnie mieszkać.
      pozdrawiam. magdam
    • jktasp Re: Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 22:39
      sama jesteś tandeta
      Mieszkanie zrobione uczciwie,charakter utrzymany, bardzo odważne i piękne
      łączenie kolorów, faktur i form.
    • shroeder1970 Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 22:40
      Koszmarnie smutny ten niebieski, wszędzie aż do zerzygania... Nie wytrzymałbym w
      takim zimnym i posiniaczonym wnętrzu.
    • dzimbim Alicja w krainie pamiątek 17.05.07, 23:33
      Nie lubię takiego 'miszmasz'.
    • 4krzych1 no "pyszne"!!! jak esej Michnika... 18.05.07, 01:10
      • naraziegosc Re: no "pyszne"!!! jak esej Michnika... 18.05.07, 02:08
        Przynam ze na mnie robi wrazenie dekoracji teatralnej. Pracy pewnie duzo
        wlozyli tylko.....to taka makieta filmowa. Po zdjeciach czy przedstawieniu ze
        sceny do magazynu zabiora...takie mam wrazenie.
    • coolrooms Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 01:59
      Tandeta? Masz meble pewnie z MDF pomalowane lakierem samochodowym na blysk...
      • pepsic Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 07:58
        Chociaż lubię stare meble to mieszkanie nie podoba mi się wcale. Dominuje tu
        zimny błękit oraz wszechobecne kafelki, a poza tym nie ma żadnej przestrzeni.
        Jest nieprzytulnie i pretensjonalnie, urządzone na zasadzie, co mam - to
        wystawiam, bo stare. Nie zauważyłam pokoju dziecinnego (mam nadzieję, że nie
        jest takim koszmarkiem) oraz sprzętu TV. Nie wiem jakim cudem mieszkanie to
        zdobyło I magrodę, ale niestety wyszedł kicz.
        • hopik Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 08:42
          mieszkanie jest oryginalne, ale na pewno nie przytulne, tak jak chcieli tego
          właściciele. gołębi kolor jest piękny, ale zbyt dominuje, a w połączeniu z
          bielą daje wrażenie chłodu. Moim zdaniem wystarczyłoby dać drewnianą podłogę i
          byłoby duuuużo cieplej w tym mieszkaniu.
    • bonar10 Re: To nie bajka, ale horror! Brrrrrrr 18.05.07, 08:37
      • bonar10 Re: Czego to ludzie nie wymyślą, byle tylko zaistn 18.05.07, 08:41
        Byle tylko zaistnieć! Wypaćkają drzi, wypaćkają meble i chcą wskazać drogę do
        czegoś oryginalnego. Ale Oryginały! Przecież to mieszkanie straszy! Jeszcze na
        zdjęciu, to można to jakoś znieść, ale w naturze nigdy nie chciałbym spędzić tam
        ani chwili! Brrrr....
        • oczy_zielone Re: Czego to ludzie nie wymyślą, byle tylko zaist 18.05.07, 09:00
          państwu włascicielom gratulujemy fantazji i gustu. Państwu krytykujacym
          wspólczujemy gustu.... "gustu"...innego gustu...
          • czajka3 Re: Czego to ludzie nie wymyślą, byle tylko zaist 18.05.07, 14:42
            de gustibus non est disputandum
    • barbara.malgorzata blee 18.05.07, 09:03
      To wszystko wygląda jak /przepraszam za słówko/- obrzygane! Maziaje, zacieki...
      cały czas mam wrażenie, że tam jest brudno! Dla mnie to makabra. Ale cóż - widać
      komuś sie podobało!!! Dziwi mnie tylko ta nagroda! Za co? Za spójność - zacieków
      , nacieków czy miszmasz-u???
      • pepegi Re: blee 02.01.08, 14:48
        Niestety miałam podobne wrażenie: wszystko wygląda jak obsrane przez gołębie.
        Ale co kto lubi...
    • bluue Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 09:09
      hmmmmmmmmmmmm...

uwielbiam trend postarzanych mebli, ale... no właśnie ale... przecież tu
      postarzenia są przerysowane jak w kreskówce!
      Ogólnie zamysł dobry, ale efekt ... nie jestem przekonana do tego wnętrza ...
      a "uratowana" szafa sypialniana według mnie jest bezlitośnie zmarnowana, drzwi
      są wręcz wykarykaturzone ... patrząc na dodatki gdyby drzwi były wykonane w
      delikatniejszych barwach, przejście w odcieniach byłoby łagodniejsze to z
      pewnością byłoby znacznie bardziej elegancko (podpowiadam podpatrzyć dzieła
      Moniki Kantor - ona się zna na tych klimatach perfekcyjnie).

A co do "płachetek" w oknie ... ni z gruszki ni z pietruszki - wiejski styl w
      "eleganckim dworku" ...
      znowu pomysł fajny ale gdyby był wykonany na czymś delikatniejszym ... może
      muślin ...

pomysł był dobry, ale wykonanie ... i przerysowanie pozostawia wiele do życzenia
      ... jak widać nawet dobry pomysł trzeba wyważyć i traktować z umiarem aby nie
      powstał koszmarek i karykatura ...

niestety ...

na pocieszenie powiem, że wystarczyłoby złagodzić te drzwi ...

• bartek.micefski Bluu pomyliłaś forum - tu nikt nie pyta o rady 18.05.07, 14:08
        Bluu - podaruj sobie te śmieszne porady, bo nie doczytałem aby tu kto
        potrzebował jakichkolwiek. A Twoje to sa wręcz zabawne:) z tego co wiem
        m.Kantor słynie z nalepiania serwetek na deseczki, robienia jakiś obrzydliwych
        manekinów oraz - co bardzo bawi ludzi - pisania samej do siebie w ramach opinii
        klientów na swej stronie takich głupot co świat nie widział. Jeśli dla ciebie
        elegancją są obrazki z ikei na ścianach i pażdzieżowe półki, oraz dom zagracony
        ozdóbkami ze sklepików typu duperella, to chyba sama potrznujesz porad.Pozdrów
        korgula i szukaj wróżki w kącie - wiesz o czym mówię.
    • xxxxyyyyzzzz Okropne!!! 18.05.07, 10:15
      .
    • elve Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 10:31
      imho koszmar. mieszkanie jest trupie, te meble plus nowoczesne rozwiązania
      kompletnie nie pasują do siebie. drewno jak dla mnie zniszczyli. no i jakoś nie
      widze, żeby to miało być funkcjonalne. ale jeśli im się tam dobrze mieszka, to
      czemu nie.
    • m.olszewska2 Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 11:15
      MI TEZ SIE NIE PODOBA. NIC TU NIE MA Z KRAINY CZARÓW JEDYNIE Z KRAINY
      DRESZCZOWCÓW
    • hewaa Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 13:36
      taki bajkowy świat .....
    • mary_lu Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 13:47
      Przygnębiające...
    • bartek.micefski Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 13:49
      Zasada jest taka na forum: im ciekawsze mieszkanie - tym należy bardziej gnoić -
      może jakby na portalu trzeba od razu pokazywac też własne jako przykład
      powalający na kolana - mądrali byłoby mniej - zresztą nie "może" a na pewno. Są
      tu i domorośli psychiatrzy: "kolor ścian" wskazuje na stan psychiczny" i są
      bankowcy, którzy zaraz podliczają co ile kto wpakował w lokum - i dotyczy to
      nie tylko tego artykułu, ale wiekszości, które - chyba budzą zazrość, skoro
      tyle emocji wywułują. Ludzie - zamiast marnować czas na to pisanie - zróbcie
      coś pożytecznego wokół siebie. To ja też zabawię się w analityka: jeśli ktoś
      używa paździeżowego języka - słownika - to i wokół siebie ma paździeż. :))))
      Ukłony.
      • czajka3 Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 14:56
        A może tak zamiast zajmować się niezbyt mądrymi analizami ten czas poświęcisz
        na przestudiowanie słownika ortograficznego: paździerz, paździerz. Zapamiętaj.
        • bartek.micefski Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 18:44
          Nie skorzystam z porady - w ogóle nie widze potrzeby tego słowa w moim
          słowniku. Trzymam się jak najdalej od wszelkiego paździeŻa(!) - ale jak widać
          na forum jest on wielu niezwykle bliski:)
      • titta Re: Alicja w krainie pamiątek 18.05.07, 16:23
        Ja zwykle chciala bym zobatrzyc mieszkania krytykantow:pewnie Ikea ew.
        mebloscianka + wykladzina :)
    • burek_polny To nie moj styl, ale duze brawa za efekt !!! 18.05.07, 13:50
      I zelazna konsekwencje w realizacji pomyslu.
      BRAWO !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka