mewamac1 05.08.07, 22:55 Witam. zamierzam umeblować całe mieszkanie 110 m^2 meblami Ikea. Nie orientuje się ktoś czy są teraz jakieś ciekawe obniżki czy wyprzedaże? Będę wdzięczna za podpowiedź - mam za daleko żeby jeździć i sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniedzieladrozd Re: Ikea Wrocław 21.11.07, 16:03 Cześć, jeśli zamierzasz zrobić to w IKEA Wrocław na Bielanach, to w żadnym wypadku nie zamawiaj firmy montażowej proponowanej przez tamtejszy oddział IKEA. Mam dwa mieszkania we Wrocławiu, do których zakupiłam dwie kompletne kuchnie z urządzeniami. Wspomnę o takich wpadkach jak: - zabudowanie lodówki w meblach razem z kablem do prądu - wynik: lodówka stoi, ale nie można jej podłączyć - przewiercenie otworów do uchwytów szafek nie tylko we frontach ale również przez samą szafkę - wielokrotne uszkodzenie blatu, zwłaszcza w newralgicznych punktach jak nad zmywarką do mycia naczyń - nie podłączenie piecyków, nie przytwierdzenie płyt ceramicznych do blatu - wywiercenie za dużych otworów pod zlewozmywak i mnóstwo innych rzeczy. Cała lista ma ponad 40 punktów. A najlepsze jest to, że kuchnie były kupione we wrześniu i do dzisiaj jest problem, żeby firma montażowa naprawiła szkody i wymieniła uszkodzone meble na nowe. Serdecznie odradzam!!! Magda z Monachium Odpowiedz Link Zgłoś