Gość: Kasia IP: *.125.inds.pl 06.11.07, 15:36 Jak to zrobić najlepiej? Macie jakieś wypróbowane sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.ax Re: Zrywanie tapet 08.11.07, 11:07 Kup środek do odklejania tapet (np. w OBI w dziale z tapetami i klejami). Trzeba tym spryskać lub nasączyć tapetę, to potem łatwo schodzi płatami. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa o wiele taniej wyjdzie 09.11.07, 23:39 porządne zmoczenie wodą z kranu :) Odpowiedz Link Zgłoś
1andy1 Re: o wiele taniej wyjdzie 11.11.07, 01:44 Nie piszcie bzdur,że taniej zmoczyć wodą lub specjalnym płynem ! Do usuwania tapet ze ścian służy urządzenie parowe,coś jak czajnik elektryczny tylko wyposażony w długi przewód i odpowiednią końcówkę, no i nie wyłącza sie po zagotowaniu wody. To CUDO można nabyć w sklepach internetowych,koszt ok.300zł. Do kompletu przyda się szpachelka metalowa do usuwania starej tapety. Do układania nowej tapety niezbędny jest stół!, napawa mnie śmiechem "profesjonalizm" firm, które używają podłogi jako odpowiedniego nośnika do smarowania tapet klejem, nie wspominając o mierzeniu oraz używanie wałka gumowego do pasowania miejsc łączenia pasków. pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
shirley74 Re: o wiele taniej wyjdzie 14.11.07, 12:50 Świetna rada :-D. każdy sobie powinien kupić taki cudowny czajnik z 300 zł, zeby usunąc tapetę z dwóch ścian. A może od razu wziąć profesjonalną ekipę do tapet ze stołem :-) Sama kładłam tapety smarując je na podłodze i nie widzę w tym nic złego. A do odklejania starych uzywałam jakiegos środka, chyba firmy henkel - tak jak kleju do tapet.I środek ten kosztował kilkadziesiąt zł, więc był to koszt do przełknięcia. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mika266 Re: Zrywanie tapet 12.11.07, 13:13 woda + mydło malrskie (tak to się chyba nazywa) posmarować tym tapetę po chwili "odchodzi sama" - pomocna bedzie szpachla Z mojego doswiadczenia wynika, ze to skuteczny, prosty i tani sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś