juliamo.1 13.06.08, 21:00 Czy ktoś ma może materac firmy Bellavit? Czy rzeczywiście ten materac jest wart ceny? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezbarier Re: Materac Bellavit 21.12.08, 19:17 WARTO! miałem ten sam problem, bo na takim pokazie sie położyłem i był wygodny. No ale sie zastanawiałem, czy na dluzej też bedzie dobry, bo mam duze bóle kregosłupa po wypadku. Kupiłem, ale sobie pomyslałem ze jak sie nie sprawdzi to oddam, bo Gośc od pokazu mówił, ze do 10 dni mozna. No ale nie oddałem, bo spi sie bardzo dobrze. Tylko jeszcze dla żony wziałem, bo mi sie zawsze na mojej stronie kładła. Co moge powiedziec, kręgosłupa mi nie wyleczyło, ale przynajmniej nie wstaje jak z krzyża zdjęty jak dawniej. Moj ma prawie 3 lata i sie nie wygniótł i oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
scavengero Re: Materac Bellavit 28.12.08, 20:37 Dzizas - czy to jakieś materace sprzedawane przez obwoźnych handlarzy?? Kauczuk sie odkształci prędzej czy później, to tylko kwestia czasu. O "oddychaniu" takiego materaca można zapomnieć. Poza tym? Ile oni mają gwarancji? Np materace norwweskiej firmy Jensen mają 15 lat gwarancji. Zresztą zobaczcie sobie: www.jensenbeds.pl Pozdrawiam, scvx bezbarier napisał: > WARTO! miałem ten sam problem, bo na takim pokazie sie > położyłem i był wygodny. No ale sie zastanawiałem, czy na dluzej też > bedzie dobry, bo mam duze bóle kregosłupa po wypadku. Kupiłem, ale > sobie pomyslałem ze jak sie nie sprawdzi to oddam, bo Gośc od pokazu > mówił, ze do 10 dni mozna. No ale nie oddałem, bo spi sie bardzo > dobrze. Tylko jeszcze dla żony wziałem, bo mi sie zawsze na mojej > stronie kładła. Co moge powiedziec, > kręgosłupa mi nie wyleczyło, ale przynajmniej nie wstaje jak z > krzyża zdjęty jak dawniej. Moj ma prawie 3 lata i sie nie wygniótł i > oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ciuper Re: Materac Bellavit 21.01.09, 09:38 Jeżeli dobrze zrozumiałem to tam co kolega poleca są fujjjj sprężyny?. To był wpis reklamowy? Miałem poprzednio sprężynowy i po 3 latach padł (żona w ciąży też się do tego dołożyła) Mam ten materac z Bellavitu Powiem tak jest dobry, zobaczymy co będzie po 5 - 10 latach (mam od 16 miesięcy). Cena trochę wysoka ale jeżeli ma to się przełożyć na lata. Teraz myślę o dzieciaku ale chyba musi trochę podrosnąć (na razie śpi pomiędzy nami :((( ). W skali oceny (0-5) +4 , no nie ująłem o,5 pkt dla zasady ale jak się zastanowię to na razie nie mam mu co zarzucić. Najlepiej położyć się i samemu sprawdzić Pozdrawiam Ps. (dla zainteresowanych mam numer do gościa z naszej prezentacji - niech wam go pokaze i spróbujcie) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: Materac Bellavit 21.01.09, 16:18 1 Raz słysze o takiej firmie! znany producent to Dunlopillo, z tradycja i jakością a nie jakies wynalazki... Odpowiedz Link Zgłoś
shammy68 Re: Materac Bellavit 08.06.09, 16:20 witam. Śpię na tym materacu około 3,5 roku. Jak dla mnie jest rewelka. Od urodzenia spię na materacach i wreszcie mam to co chcę. Jestem po urazie kręgosłupa i ten materac jest dla mnie idealny. jak na razie nic się z nim nie dzieje. Oby tak dalej. Myślę o zakupie takiego dla dzieci. Podobno gdzieś w sklepie w Cz-chowie można go dostać ale cena powala 4700. Odpowiedz Link Zgłoś
18carolina Re: Materac Bellavit 22.07.09, 13:33 aa jaa powiemm takkkk,, materac owy mam od pół roku, kupiłam gooo bo był fajny , tzn . super sie spało testowalam go 10 dni noi mówie sobie nie ma sensu oddawać bo rewelka.... ale moje problemy zaczeły się od jakiś dwóch miesiecy mimo ze mam go pół rokuuu , to już od niedawnaa strsznie źle sypiam... boli mnie kregosłup może nie tak kregosłup jakkk plcyy ii ręce od ramion do łokcii, boli mnie karrrkkkkk,,, wydaje mi sie , że materac jest zbyt twwardyy i wstając rano poprostu czuje się jakbym przespała noc naa kamieniuuu... (nie wiem co z tym zroobić, niepolecamm) Odpowiedz Link Zgłoś
energetyk53 Re: Materac Bellavit 30.11.09, 18:27 Wypowiadając się w kwestii materacy firmy Bellavit muszę ocenić ten produkt i firmę z Raciborza bardzo negatywnie.Nabyłem ten produkt poprzez przedstawiciela na prezentacji.Miał być to wyrób nieprzeciętny zbudowany z ok.2.5 mln.syntetycznych,cieniutkich rureczek ułożonych poprzecznie i układających się do krzywizn ciała tak aby kręgosłup był wyprostowany.Dałem się nabrać bo cierpię z powodu uszkodzonego kręgosłupa. Wyrzuciłem ponad 2 tys. zł.w błoto.Jakież było moje zaskoczenie kiedy po półrocznym użytkowaniu tegoż produktu nastąpiło boczne jego pęknięcie i ujawniła się prawdziwa budowa-zwykła gąbka utwardzona,a nie miliony rureczek.Już minął rok boksowania się z firmą o zwrot pieniędzy bo produkt nie odpowiadał cechom reklamy.Obecnie sprawa skierowana jest do sądu.Nie mam pojęcia jaki będzie wynik,być może stracę przez swoją naiwność i zawierzenie prezenterowi produktu.Dlatego też przestrzegam wszystkich potencjalnych nabywców,aby naprawdę zastanowili się przed nabyciem takiego bubla i to nie za małe pieniądze.Na internetowej prezentacji-zdjęciu nawet nie pokazano poprzecznego przekroju,brak certyfikatu,że jest tworem rehabilitacyjnym i zdrowotnym.Takie coś kosztuje ok.150zł,a tu się żąda wielokrotność.Prawdziwe i zdrowotne materace można znależć w internecie i naprawdę nie za tak wielkie pieniądze.Jest ich cała gama ze szczegółowymi opisami budowy, przekrojami,certyfikatami.Jestem tym oszustwem przez firmę Bellavit z Raciborza zdeterminowany i dlatego produkt ten neguję i nie polecam.Z pozdrowieniami dla allegrowiczów nabity w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz58 Re: Materac Bellavit 07.04.10, 12:58 Całkowicie zgadzam się z powyższą opinią materac, bellavit to rewelka tylko dla jego dystrybutorów ,ciekawe ile na wciskaniu kitu ludziom zarabiają. Z przykrością muszę przyznać że jestem kolejnym nabitym w butelkę,dlatego ostrzegam wszystkich przed kupowanie tego bubla.Na prezentacji materac wydawał się rewelacyjny,ale po dwóch tygodniach spania na nim nadaję się na rechabilitację.Ból kręgosłupa odczuwam ja oraz moja żona,śpiąc przewracam się szukając wygodnej pozycji do spania i nie znajduję jej,ból jest taki że budzi mnie.Gdzie mają sumienie ci którzy za takie pieniądze sprzedają ten szkodliwy dla zdrowia produkt.Odradzam nawet uczestniczenia w prezentacjach tej "firmy" Odpowiedz Link Zgłoś
fajnypocztowiec Re: Materac Bellavit 11.04.10, 10:11 Spałem wcześniej na rogówce ,wstawałem obolały . Całe życie ciężko pracowałem, a jestem po czterdziestce wiec byłem pewny ze tak już musi być, przez przypadek znalazłem się na pokazie i dałem się namówić na materace z bellavit. Na początku jak wstałem wszystko mnie bolało . Zadzwoniłem do przedstawiciela , że to nie pomaga , wręcz przeciwnie! On mi powiedział że, tak samo jak przy rehabilitacji i w wszystkich zabiegach na początku odczuwa się dyskomfort i jeśli nie jestem zadowolony to do 10 dni mogę je zwrócić. Skonsultowałem się z lekarzem dla pewności i postanowiłem zatrzymać te materace . Z czasem czułem się coraz lepiej .Teraz wstaje rano wypoczęty, dolegliwości bólowe kręgosłupa są mniejsze ! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz58 Re: Materac Bellavit 21.12.10, 09:31 Bzdura mam już ponad pół roku ten bubel i mó kręgosłup dalej boli jak bolał. Poprzednio przez kilkanaście lat miałem zwykły materac sprężynowy i nigdy niemałem takich boleści jak odtąd gdy zaczołem spać na tym materacopodobnym wyrobie .Gdyby nie to że w kilku miejscach wychodziły mi sprężyny nie zmieniałbym materaca.Podukt ten nie tylko jest szkodliwy dla kręgosłupa lecz również bardzo drogi.Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuper Re: Materac Bellavit 05.04.11, 00:05 na moim materacu nadal śpimy Czy pomógł? Nie wiem pewnie nie wyleczy ale co by było gdybym spał dalej na czymś innym? Praca jest taka że kręgosłupowi nie jest lekko - leczę autka Czasem po 8-10 godzinach roboty boli, ale przynajmniej się wysypiam i czuc ze sobie krzyż dychnął na materacu Odpowiedz Link Zgłoś