Dodaj do ulubionych

Meble Matkowski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 19:50
Planuje kupiuc do salonu meble firmy Matkowski. Czy ktos ma moze
kolekcje COMO w debie? Jezeli tak, to jak meble sie zachowuja w
uzytkowaniu? Mi sie bardzo podobaja i jak porownywalam z konkurencja
to niewiele jest firm, ktore za te cene maja meble z taka iloscia
drewna litego.
Obserwuj wątek
    • nikoru Re: Meble Matkowski 04.08.09, 15:34
      Przyłączam się do pytania. Również jestem zainteresowana meblami tej firmy i
      jestem ciekawa ich jakości.
      • Gość: piwoniasz Re: Meble Matkowski IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 09:52
        Mam Verdi - pięknie wykonane, solidne, masywne, dobrze spasowane. Słaby punkt to
        prowadnice do szuflad. Jakościowo jednak dużo lepsze od bydgoskich.pzdr
        • aguana Re: Meble Matkowski 26.08.09, 00:37
          a ja mma bzika juz na punkcie jednej juz firmy - noti -
    • niezadowolonyzfirmy Re: Meble Matkowski 21.09.09, 14:42
      Radziłbym wszystkim zastanowić się nad wyborem tej firmy gdyż są bardzo
      niesolidni odnośnie terminów realizacji zamówienia. Nie raczą nawet zadzwonić,
      gdy ty próbujesz się czegoś dowiedzieć jesteś zbywany ciągłą odpowiedzią że
      "meble już jadą".
      • whynot.2 Re: Meble Matkowski 22.09.09, 18:43
        A ja nie miałam problemów. Kupiłam kolekcję Vienna 6 miesięcy temu i wyrobili
        się w terminie. Później dokupiłam stolik i tez było ok a nawet dużo przed
        terminem. Myślę, ze na to nie ma reguły. Takie wpadki sie zdarzają. Koleżanka
        kupiła meble Klose i spóźnili się 2 tygodnie, nawet nikt wcześniej nie
        poinformował o spóźnieniu.
    • wejhercity Re: Meble Matkowski 23.09.09, 14:44
      posiadam i polecam
    • matrix_kar Re: Meble Matkowski 11.10.09, 18:06
      ja posiadam kolekcję savannah - meble solidne i piękne wzornictwo, z terminami
      nie mieli problemów nawet przed czasem, widać że firma zna się na tym co robi,
      miła obsługa w salonie polecam (znajomi też nie mają żadnych problemów z
      meblami) polecam
    • sylwia79329 Re: Meble Matkowski 18.05.10, 22:05
      Nie polecam firma jest bardzo nie solidna a szczególnie reklamacje
      to jakaś porażka
      kupiłam Verdi kolekcję i dowiedziałam się że wyszli z produkcji a
      załatwienie reklacji to ogólnie problem i wlczyłam z nimi od
      dłuższego czasu Sprzeawców mają super, ale cóż z tego jak cała firma
      musi tworzyć jedność. KUp MATKOWSKICH MebLE a sam się przekonasz
      jaka to jest rewelacja
      • radekm18 Re: Meble Matkowski 11.09.10, 13:24
        Nikomu nie polecam kupować mebli od tej firmy. Opiszę moją przygodę. Zamówiłem u nich kilka mebli z serii Torino, wyrobili się na czas ale juz podczas wnoszenia mebli do mieszkania zorientowałem się, że stół jest za wąski. Zamiast katalogowych 90cm szerokości miał 80cm. Od razu sprawdziłem cały stół, po dołożeniu dokładek blat samoczynnie się rozsuwał, dokładki nie miały żadnych blokad. Prowadnice stołu miały przygotowane otwory na śruby, a w rzeczywistości ich nie było. Wymieniłem tutaj wady jednego mebla, dodam, że każdy z pozostałych mebli poddałem reklamacji.
        Firma jak dla mnie ma zero profesjonalizmu. Na wysłaną reklamację nie otrzymałem żadnej pisemnej odpowiedzi. Wyglądało to tak, że sam dzwoniłem wielokrotnie do firmy w celu uzyskania jakiejkolwiek informacji. Do dziś to co uzyskałem to jedynie ustne zapewnienia o zaakceptowaniu reklamacji. Najlepsza była wypowiedź jednego z pracowników, który powiedział mi, że stół w katalogu ma błednie podane wymiary, na produkcji mieli 80cm zamiast 90cm podanych w katalogu, a o profesjonaliźmie przedsiębiorstwa świadczyły słowa... ten stół jest nowością i jest jeszcze niedopracowany....

• radekm18 Re: Meble Matkowski 11.09.10, 13:27
          na poprawienie wizerunku firmy, podam, że wszystko jest na dobrej drodze, by wyprostować niedoskonałości dostarczonych mebli....
          • magdalena.70 Re: Meble Matkowski 27.09.10, 13:12
            Jestem zdziwiona tak negatywnymi opiniami na temat mebli MATKOWSKI. Użytkuje meble z kolekcji Como i poleciłam niejednym znjomym, bo uważam ze drugich takich mebli na naszym rynku nie ma. A co do reklamcji to zdażają sie wszędzie , szkoda tylko że zazwyczaj niezadowoleni klienci wyrażają swoje opinie.
            • kayusia75 Re: Meble Matkowski 03.02.11, 16:22
              Popieram. Czytając opinie na forum człowiek zachodzi w głowę jak jest faktycznie. Ja również przed zamówieniem mebli poczytałam trochę na forach. W sumie o różnych firmach czytałam ponieważnie nie od razu zdecydowałam się na meble Matkowski. Faktycznie można więcej złego się dowiedzieć niż dobrego. Ja kupiłam kolekcję Livonia i jestem bardzo zadowolona. Nie ma do czego się przyczepić. Po tym co się czyta na forum to czas oczekiwania i rozpakowywania tylko człowieka trzyma w napieciu. Więc myślę drodzy forumowicze, że lepiej zasięgnąć języka od znajomych niż wbijać sobie do głowy opinie z forum.
              • ptaszyna03 Re: Meble Matkowski 02.03.11, 20:07
                my zamowilismy meble 10 tyg temu. Zaledwie 2 elementy, z ktorych jeden juz po raz 3 nie przeszedl kontroli jakoscie. Tlumaczenie producenta: "dostalismy wadliwa partie okleiny". Obawiam sie, ze nawet jesli meble przyjda to ich jakosc mnie rozczaruje. Matkowski to z pewnoscia malo rzetelna firma, zobaczymy jak z jakoscia - o ile wogole doczekamy sie na meble (na razie nikt nie jest w stanie nam powiedziec jak dlugo to potrwa)
                • jacekmarek.2 Re: Meble Matkowski 05.03.11, 09:24
                  Jestem odmiennego zdania mając podobną sytuację wynagrodziła mi to jakość jak była mi dostarczona meble były wygłaskane i spełniały moje oczekiwania jakościowe a jestem trudnym odbiorcom. Jak mówi przysłowie "na dobre trzeba poczekać" i z tym się zgodzę.
                • jacekmarek.2 Re: Meble Matkowski 08.03.11, 10:18
                  Z bukietem róż nie mogę przyjść,
                  aby złożyć Wam życzenia,
                  lecz w słowach mych jest taka myśl
                  - niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia!
                  Dużo sukcesów, radości,
                  dużo uśmiechów i moc słodyczy
                  w dniu kobiet Marek i Michał życzy.
    • piotrkowianka82 Re: Meble Matkowski 17.02.11, 09:10
      słuchajcie, a jest jakis tańszy "zamiennik" matkowskiego? tzn. coś podobnego a tańszego? :/
      • pawelsekuterski Re: Meble Matkowski 07.03.11, 09:47
        Trudno jest mowic o zamiennikach za mniejsze pieniadze. Pytanie czego oczekujesz?
        Kupujac meble od Matkowskiego wiesz, ze masz lite drewno na frontach i okleine na korpusach. Podobny i tanszy mebel z np. Bydgoskie Meble bedzie mial okleine na frontach i prawych stronach korpusow. W srodku bedzie papier z nadrukiem imitujacym drewno. Firmy, ktore wkladaja tyle samo drewna co Matkowski kosztuja podobnie lub wiecej (np. Klose, Jafra).
        Ja mam meble Palermo od 2 miesiecy i jestem zadowolony. Bardzo duzo debowego drewna i fajny kolor.
        Szkoda, ze na forum pisza glownie niezadowoleni. Ja zdecydowanie polecam meble Matkowskiego.
        • radekm18 Re: Meble Matkowski 14.06.11, 14:08
          my zamiast feralnego stołu kupiliśmy szafkę wiszącą z serii Torino. Panowie, którzy ją przywieźli po zapytaniu jak ja się monutje odpowiedzieli, że kupuje Pan listwę i wiesza... Praktycznie szafka była skonstruowana w taki sposób, że nie dało się jej powiesić na listwie, o czym pracownicy już nie poinformowali mnie jako klienta !!!!
          Proszę sobie wyobrazić, że szafka spadła podczas wieszania - na szczęscie ją złapaliśmy i moi fachowcy zamontowali ją własnym sposobem. Dodam może, że stół rozsuwany został ponoć wycofany z produkcji... po prostu dostarczyli mi towar, który nie wiem jakim cudem przeszedł kontrolę jakości. Wszystkie te zdarzenia utwierdziły mnie w przekonaniu, z jak profesjonalną firmą miałem do czynienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka